Friday, October 30, 2009

your guardian angel~~~;)

When I see your smile
Tears run down my face I can’t replace
And now that I’m strong I have figured out
How this world turns cold and it breaks through my soul
And I know I’ll find deep inside me, I can be the one
I will never let you fall I’ll stand up with you forever
I’ll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven
It’s ok, It’s ok, It’s ok
Seasons are changing and waves are crashing
And stars are falling all for us
Days grow longer and nights grow shorter
I can show you I’ll be the one
I will never let you fall
I’ll stand up with you forever
I’ll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven
Cause you’re my You’re my My true love My whole heart Please don’t throw that away
Cause I’m here, for you Please don’t walk away and
Please tell me you’ll stay, stay…
Use me as you will Pull my strings just for a thrill And I know I’ll be okay Though my skies are turning gray
*glew suke lagu ni...dari dulu sampai skang...ari ari nak dengar kalau boleh...tapi memang akan dengar ari ari...tak kira dimana jua saya berada~~~

penipu

penipu penipu penipu~~~~
penipu penipu penipu~~~~

it couldnt be happen again~~

arini saya nak balek petaling jaya..sebab nak jumper NOR HAZIQA KAISARA..a week saya tak dapat jumper die...saya nak update kt blog pasal diri dia..tapi saya tade gambar dia..handphone saya yang agak canggih...itu..da tade...and saya lupa nak bawak kamera digital saya..;(

dan sebenarnya saya rindu kat mak saya...i really miss her cooks...asek makan nasi bungkus je ...membuatkan saya jarang nak makan...sebab saya nak sangat sangat makan mak saya masak~~~;)

then this sunday mak, manje and haziqa nak balek johore..so lambat lagi la saya ley tengok dorang...tu sebab saya nak sangat sangat balek petaling jaya arini...
actually my mom keep on calling me...'tanak balek cni ke?'~~;)
and i really know that she missed me so much~~~;)

owh...semalam saya bagi dia kad good luck by my handmade...tak cantek...simple..sebab..saya wat tergesa -gesa....saya balek petang semalam dalam keadaan basah..selepas dibasahi hujan~~saya wat sangat simple guna ape jew yang ader kat rumah ni...saya tertido sementara nak tunggu mandi...pening sangat..maybe kena hujan kan...
owh tuhan..kalau nak bagi saya demam pon..ley tak bila saya balek dari pergi konsert the all american rejetcs this saturday....

jantung saya berdegup kencang...sebab tak saba nak hug her titely..dan bau baby sangat sangat sangat wangi.....tu sebab saya suka sangat sangat guna shower gel baby pureen..and powder baby~~nanti bau saya macam bau baby~~dulu roomate saya selalu cakap..'bau han ni cam bau baby la...'~~~;))




*nak balek nak balek nak balek nak balek~~~;p

Tuesday, October 27, 2009

daddy aka abah

my super daddy with me and my lovely mak




"happy birthday to you

happy birthday to you

happy birthday to daddy

happy birthday to you"




since today his birthday...i dedicated this post especially for him....;)

early morning saya da call daddy and nyayikan die lagu di atas....dan dengan bangganya die..cakap..'kamu orang pertama yang wish utk abah'...

eley...memang tiap tiap tahun saya akan jadi orang yang pertama yang wish...dalam family saya..semua semua la..;))


saya banyak gile kenangan dengan my super great daddy..since saya la anak paling nakal plus jahat kat dalam rumah tu...


-saya selalu berebut remote astro dengan dia..dari saya sekolah sehingga masuk uitm

-saya selalu paksa daddy anta pegi tgk wayang

-saya selalu kena lemas klo saya wat perangai

-saya selalu pergi makan berdua jew dengan abah..tinggalkan orang orang laen yang kat rumah

-saya selalu mintak extra duet..

-saya selalu majuk selepas kena lemas..dan daddy akan pujuk saya dengan bagi duet and setin air sprite


my daddy is my besfriend even i did not tell everything to him...but he always treat me like a friend....;)





*i love you damn so much daddy..

Sunday, October 25, 2009

another quote love~~`


"no matter how crazy and funny the scenes around you are,
there are useless without the person
you wan't laughed it..."
"somtimes you have to put walls around you,not to keep people out,
but to see who cares enough to break them down just to be with you"
the quote i got it from facebook again and again~~

super arep

dia memang sangat super...
sampai saya susah nak lupa~~~







arif syahir ahmad nasaruddin

my quote LOVE

hayat haniza malek just got a love quote






staying with someone you really love even if you know you two can't be together for a lot of reasons is like standing under the rain...


it feels goods but you know it will soon make you sick...





i got it from facebook application...get your love quote...don't know why..is so similar with me...T-T

the correct P-I-L-I-H-A-N

kenapa perlu di beri pilihan..sekiranya kedua -duanya terbaik untuk kamu....dan saya adalah umat manusia yang terlalu susah sangat nak buat pilihan..



entahlahlah..kalau nak nyatakan pasal disspointed..saya pon tatau..situasi yang macam mane akan disspointed kan both of us....jika menurut saya..saya la sepatutnya tersangat la disspointed..
yelah kan..sape yang tanak menangkan diri sendiri..betul tak?
saya sangat sangat kecewa bila taw kamu get back with her..and kamu sangat kecewa dengan perbuatan kawan baik saya..dia kawan baik saya..sehingga saya mati....dan sampai bila bila..
dan kamu adalah kawan istimewa saya..sampai bila bila...sampai hujung nyawa saya..i'm not plain talk..but this is my deep heart told me...i always said..i will be with you no matter what...i swear...forever..
saya sedih kehilangan diri kamu...tapi kamu yang inginkannya..
saya da tatau bagaimana caranya nak pujuk kamu lagi...tapi selagi ada daya..saya akan tetap pujuk kamu...

maybe bagi kamu..saya sangat sangat salah...as a ordinary human..kita memang akan salahkan orang laen..sama seperti saya juga...so saya mintak maaf sangat sangat oke..
sebab saya tak suka la..nak putuskan hubungan...
please la..hate me so so sick...i already told that in my older post...
saya da cuba sedaya upaya saya tanak ada perasaan kat kamu..tapi tak boleh...bila kamu delete saya dari kamu punya facebook..sangat sangat saket hati taw tak...tapi apakan daya..itu facebook kamu..bukan saya...

saya sayang suka kamu....tapi kamu tak sayang suka saya..

right now..saya takan pilih sesiapa..sebab saya nak kedua-duanya...sebab...both of you..so different....different sex..different level deep in my heart..both of you so important for me...even kamu berdua rasa saya sangat tak penting untuk kamu...

saya lah pencetus masalah...saya la buat diri saya rasa sangat sangat bersalah..betul la..mokhtar panggil saya..si bodoh..si bodoh pencetus masalah...













*jika kamu bace post yang ni...mesti kamu marah glew glew...kat saya..so i am so so so sorry oke....

Friday, October 23, 2009

mistakes


mistakes...i already keep my mistakes again and again..

saya da penat dengan berfikir kepada seseuatu yang tak mungkin ada...i am tired by being myself...yang suka dengar kata hati sendiri...dan saya taw..my heart is always lying to me..

saya taw..saya sangat bodoh..dan saya bangang..saya nak selalu marah..tapi saya taley marah...

klo la marah ley wat saya oke..sila sila kan..bagi saya marah..dan sila sila marah saya..

and right now..saya perlukan orang marah saya..dan sedarkan semua semua mistakes yang saya da buat and akan wat....


tiba tiba saya terfikir...kalau la bagus saya hilang ingatan..saya akan lupa apa yang saya pernah buat..saya akan lupa siapa diri saya..saya akan lupa siapa saya kawan..semua semua la..

saya akan lupa yang saya ni addicted dekat my blog..dekat facebook..dekat dslr..dekat jiran saya yang comel itu...dekat nokia 5700..dekat novel novel yang saya pernah baca..semua semua la..yang saya pernah suka..


saya nak..ble saya sedar dari tidur..dialog yang saya akan ucapkan"siapa eq kamu ni?dan saya ni siapa?saya kat maner ni?"

tapi..nanti saya kesian dekat orang orang yang saya sayang..nak rewind balek memory saya yang hilang entah kemana itu..memory yang sudah ditiup angin angin emosi saya itu~~`


tapi untuk menghilangkan memory itu...adalah sangat susah kan?tersangat la susah..

so klo saya hilang ingatan..mesti blog saya ni akan berhabuk..da tentu tentu...dan yang pasti..saya akan lupa password dan email saya~~~





*bye



i am already gone

Remember all the things we wanted
Now all our memories, they’re haunted
We were always meant to say goodbye
Even with our fists held high
It never would’ve worked out right
We were never meant for do or die
I didn’t want us to burn out
I didn’t come here to hold you
Now I can’t stop
I want you to know that it doesn’t matter
Where we take this road
Someone’s gotta go
And I want you to know
You couldn’t have loved me better
But I want you to move on
So I’m already gone
Looking at you makes it harder
But I know that you’ll find another
That doesn’t always make you want to cry
tarted with a perfect kiss
Then we could feel the poison set inPerfect couldn’t keep this love alive
You know that I love you so
I love you enough to let you go
I want you to know that it doesn’t matter
Where we take this road
Someone’s gotta go
And I want you to know
You couldn’t have loved me better
But I want you to move on
So I’m already gone
I’m already gone, already gone
You can’t make it feel right
When you know that it’s wrongI’m already gone, already gone
There’s no moving onSo I’m already gone
Remember all the things we wanted
Now all our memories, they’re haunted
We were always meant to say goodbye
I want you to know that it doesn’t matter
Where we take this road
Someone’s gotta go
And I want you to know
ou couldn’t have loved me better
But I want you to move on
So I’m already gone
I’m already gone, already gone
You can’t make it feel right
When you know that it’s wrongI’m already gone, already gone
There’s no moving on
So I’m already gone
*listen the song again and again..with my tears...

Thursday, October 22, 2009

saya nak ader rumah besar

saya nak ader rumah besar
saya nak ader digital slr d90
saya nak ader mini cooper s
saya nak ader notebook apple
saya nak ader nokia 5700
saya nak ader hamster sendiri siap dengan cage sekali
saya nak ader semua koleksi barang mng
saya nak jam swacth limited edition tu
saya nak pergi japan
saya nak skandal ngn andy flop poppy
saya nak date ngn johny depp
saya nak ader duet yang takan abes
saya nak family saya happy
saya nak kawan kawan saya happy
saya nak semua orang happy

dan yang paling penting


saya selalu kena ingat tuhan~~~

we are so over

i don't want it...please la...don't do this to me...i can't stand it anymore...
i HATE that 4 words you always gave to me...WE ARE SO OVER..
bila mata kita terkunci kamu hanya nampak aku..tapi aku nampak KAMU..
ARIF SYAHIR AHMAD NASARUDDIN

the end

i'm so so sorry for everything




i will always with you no matter what





thanks for everything












*thanks utk a&w, mc d, nasi lemak cinta sayang..semua semua la..for ur ride..for ur call..for ur text..for ur advise..for ur ears..and everything...
*always remember it until eternity

Wednesday, October 21, 2009

hidupku kelam kabut

hahhahaa...sometimes hidup ni kan macam air..ada ombak besar..ada ombak kecil..tapon tade ombak langsung...
saya taw semenjak dua menjak ni..saya punyer blog macam emosi tak tentu ala sket..
sebab kehidupan saya pon macam tak tentu ala gak...hahahhaaa.

tapi yang penting saya ader ajew semua semua orang yang saya sayang..dan saya adalah pemerintah kepada diri saya sendiri...

pemerintah kepada akal fikiran
pemerintah kepada mata
pemerintah kepada hati
pemerintah kepada tangan
pemerintah kepada mulut
pemerintah kepada kaki

ntahlah..kadang kadang saya rasa diri saya oke..kadang kadang tak.
sebab semua impian saya semua tak tercapai ag...

saya nak ader dslr..tapi tak ader gak
saya nak ader nokia 5700..tapi tak ader gak
saya nak continue degree saya kat oversea..tapi tak ader gak
saya nak collect semua novel yang saya suka...tapi tak ader gak
saya nak hamster..tapi tak ader gak
saya nak wat semua orang yang saya sayang happy..tapi asek wat dorang saket hati
saya nak happykan nak bagi duet kat family saya...tapi tak ader gak
saya nak mengundur diri..tapi tak ader gak
saya nak bermuhasabah diri..tapi tak ader gak
saya nak jadi macam macam..tapi tak ader gak


saya suka dengan perangai saya yang tak tentu ala ni..saya rasa diri saya oke..tapi saya taw..
sumer orang tak suka dengan perangai saya ni..itu sebab saya nak berubah...tapi setiap kali..saya nak berubah..perangai yang asal..akan kembali jua..T-T
saya rasa setiap pagi saya akan berubah untuk menjadi yang terbaik dan terbaik..supaya saya akan jadi yang terbaik untuk keluarga saya , kawan kawan saya , dia dan semua orang la..
dan saya taw..saya tak akan jadi perfect~~~







*erm..saya rindu kamu..rindu kamu punyer hahahahhaa


Tuesday, October 20, 2009

promise



enough said~~~~~








*miss and love him like crazy...
*you're like orange rocket in my mind





Monday, October 19, 2009

speechless

i don't know what i am feeling on those 2 3 weeks..sometimes my heart is jumping around in myself..sometimes it can't breath as usual.....

maybe because i really really miss my family..my mak, my daddy, my mak, my sisters, my brothers , my brother in law , my nieces , my nephews , my family relatives..

so grateful i have so so many people surround me...they love me so so much..
and also i love them too..no matter what~~~

i lost my tears last morning with listening already gone by kelly clarkson....T-T

and i really know...right now..in front of my barang kesayangan dunia akhirat is not the real hanizahjmalek...;)

Saturday, October 17, 2009

nightmare again

arghh....i got this nightmare again..waaaaaaaaa...i can't stand it..please please..go away from me...
i am begging you...
the same nightmare i got it from last week and last night..and the important is.. it become when i just have a tidy sleep..waaaaaaaaa..aiyark...is so bad for me...T-T

can u stop it..stop it from doing the stupid work again..from your stupid work..it come to my nightmare..and right now..i got a headache from last morning until now..='(

actually i don't wanna write about this to my blog..but it come to me 3 times..i can't stand it anymore..i want to sharing about this to someone close to me ...but..

right now..i need someone can hug me...can lend her/his shoulder to me when i crying..
T-T..

and for my headache..please please stop it..sungguh sungguh saket taw tak..






*sangat sangat saket kepala selepas dapat sms tersebut..last night..dan akan terus saket lagi~~dan adakah nightmare itu akan datang malam ni lagi?~~~='(

Friday, October 16, 2009

my neighbour..

almost 2 months duk menyewa kat cni..saya mempunyai naighbour yang agak baek....;)

(perjumpaan pertama)
pada pertama kalinya..die menegur saya..ketika saya nak buka gate rumah..sebenarnya saya malas nak cari kunci didalam oversize bag saya itu...dengan penuh coins dan wang kertas yang bersepah sepah..botol air..buku..getah rambut..sikat..sepit rambut..serum..ic..kad kad bank...m3x card..dan sedikit resit resit yang terpakai....;p

him -taley buka pintu ker?
me- heehheeh..malas nak cari kunci
him-la igt taley bukak pintu td
me-kena cari kunci dulu(sambil tgn mengeledah oversiza bag saya)
him-igt taley td..bru nak tolong tadi..;p
me- da da ley bukak da..thanks...;)
him-oke..

die sangat comel kot...dengan rambut menutupi mata..;) dan senyuman die cam baby~~~;)

(perjumpaan kedua)
mase accident aritu...tapi ktorang takla..borak borak..just berbalas senyum jew...selepas die senyum ngn eznira~~~;)

(perjumpaan ketiga)
maser saya baru sampai uma and die nak kua g mane tah..ktorg senyum dan die tanye

him-camner accident ari2?
me-oke oke jew
him-kecoh glew mamat n minah tu kan?
me-erm...
him-die takder call ker?ktorg tgk dari ats jew..cam tgk bola.hehehheh~~;)
me-hahahaha...tade tade...oke kot keta die..alhmdllah..oke la.nak naek~~;)
him-oke..nak kua pon ni..
me-oke oke..bye~~

(perjumpaan keempat)
maser tu saya nak turun jumper kawan.sebab nak cte masalah saya yang sangat sangat sedey itu..tapi mesti dia ingat itu boyfriend saya..tak tak die bukan boyfriend saya~~;p

him-aarg..terkejut..tiba tiba ader cahaya
me-aik..lagi terkejut..tiba tiba de orang..waaaaaaa..;p
him-nak g maner ni?
me-jumper kawan jap..nak g maner?
him- g beli burger..lapa...=(
me-burger?sedap sedap...raser lapa la plak...;p
him-g la beli..~~ehhehe
me-tape tape..oke la nak g jumper kawan..bye
him-oke

ktorang berborak sambil jalan dari tangga hingga ke bawah...;)..sambil die betul betulkan rambut dei yang tutup mata itu..comelnyer....;)

dan tadi saya jumper die lagi..tapi tanpa berborak and berbalas senyuman..die cam rushing jew..tatau la cari aper..hahahhahaa..

kami tinggal dibawah satu bumbung..mandi menggunakan tangki yang sama..menggunakan elektrik dengan pencawang yang sama..hanya berlainan rumah sahaja..hahahhahaha..glew gedik kamu hanizahjmalek.....dan sampai sekarang saya masih tatau apa nama dia~~~;)





*tbe tbe rase rindu kat dia..yang tinggal kt blok sebelah~~T-T

Thursday, October 15, 2009

12.55 a.m

nothing happen today...my life as usual..i just don't eat nasi today and yesterday....and hopefully tomorrow too~~~;)
i just want to be more skinny...i hate fat~~~~

all my friend..said 'boleh percaya ker?' 'kamu da kurus la han nk watper kurus ag' kmu tak makan..t saket camner?'

i already told them...i don't want eat nasi starting from yesterday until sunday...don't know why..my mind always said ' jangan makan makanan berat hanizahjmalek'...

my menu starting from yesterday was..ice lemon tea with cheese tart~~;)

i always asking myself..why i still don't want eat anything? i know that i was so so skinny..
and i so stupid? because have a diet mood?

the reason is..

1. jimat
2.tatau nak masak aper
3.puasa dihari raya
4.takder selera nak makan
5.saving my money





*super duper hungry right now~~~

Wednesday, October 14, 2009

picture talks

saya nampak sangat gemok kan?
saya dan amir dan rahimi dan pemuda yang tak dikenali dan syafiq
saya dan shafiz amri
saya dan best buddy saya waniey
saya dan faizal dan anis dan aini dan azrin yg kepoh dan waniey yang samer samer accident







pic yang sangat sangat lama amser raye aritu..bru nk upload~~`

T-T

semakin pelik dengan hidup sendiri yang pasti tidak tahu kemana arah tujuannya..
kenapa perlu mencetuskan masalah..jika pasti akan menjadi semakin besar..
kenapa perlu menghadapi seorang diri...jika diri sendiri tak mampu nak menguruskannya

yang pasti saya tahu saya akan sentiasa bersabar dan bersabar kerana satu hari nanti kegembiraan akan kembali jua..saya akan menanti satu hari itu~~~;)

saya bukanlah orang yang suka emosi tidak tentu hala..dan saya bukanlah orang yang suka berdendam..dan mencari gaduh..tapi saya adalah umat manusia yang paling bodoh dan paling bangang kerana suka mencetuskan masalah..dan saya adalah sangat sangat jahat..kerana tidak dengar nasihat orang..saya pandai nasihat orang tapi bila saya kena..saya tanak plak dengar kan..?jahat kan saya?

saya harap sangat sangat saya boleh memaki ataupun mengeluarkan word word yang tidak sedap didengar..jika itu boleh membuat hati saya akan tenang..tapi setiap kali saya nak keluarkan word word tersebut..tak dapat nak sebut...camner ni?



tapi buat masa sekarang ini..saya masih lagi oke..dan harap akan oke selama lamanyer~~`

Tuesday, October 13, 2009

penat




saya bodoh saya bangang













*time kaseh utk gelaran itu~~~

my backpain was killing me again~~~

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..




i wanna crying right now!!!!!!!!



T-T

Sunday, October 11, 2009

nightmare

i got my nightmare last night..erm...it still haunting me...
owh no......i don't want it...yes yes...i don't want it...

my friend said..if you thinking about something before you sleep...it can be your nightmare...
but i don't thinking about it...
i just asking myself..what for they doing the stupid work...:( not thinking about it oke..

don't know why..it can be my nightmare...i keep shout ' stop it! stop it!..i can't stand it anymore..please please stop it..i'm begging u...i hate this'

erm...from now..i believe when my mom said...if your heart can't breath as usual it can haunting you forever.....








*my nightmare..keep haunting me~~~~~

Saturday, October 10, 2009

sesat di putrajaya...

perjalanan dari shah alam ke putrajaya..banyak sangat pengalamanya..dari pukul 8 p.m. hingga ke 12 a.m..



terdapat banyak kesenangan dan kesusahan perasaan...heheheheh..;)



menanti sarah di bridge sungguh lama dan berjanji ingin berjumpa di kedai makan yang berselerekan di presint 6...tetapi akhirnya tidak ketemu jua...saya dimana...dan sarah yang tidak tahu dimana kedudukannya...=(


dan yang pasti...saya tidak akan lupakan...bila nyawa yang berada di badan ini akan putus di antara satu sama lain...dan saya masih selamat...owh...terima kasih TUHAN~~~

saya , era , wanee dan kanda masih lagi happy sehingga sekarang...dan lupa pulak untuk wish HAPPY BIRTHDAY irwani~~~;)


putrajaya dan saya amat berbeza..dan saya bukanlah orang yang akan mudah untuk mengetahui semua semua presint yang berada disana....


nak tengok picture picture kami di putrajaya??...tunggu~~~~~





*saya terimagine bender bender yang mengarut..da da..jangan imagine ag.....please please....

Friday, October 9, 2009

lapa...

ntah la...saya semakin cepat lapa dan memerlukan makan makanan yang banyak...saya boleh menangis kerana lapa dan bukan kerana yang lain...ketika entry ini ditaip saya masih lagi menangis...3 hari yang semalam saya berpuasa..dan hanya makan ketika waktu dinihari..berbuka dan bersahur digabungkan sekali...
tapi saya masih lagi boleh bertahan sehingga semalam..semalam saya hanya berbuka puasa dan tidak bersahur...T-T
dan ketika sudah masuk 12 tgh malam..perut saya semakin lapa dan semakin lapa...T-T

sebenarnya saya menunggu makanan dari seseorang..tapi saya tahu yang pasti saya takan dapat...kerana dia tak pernah berjanji pon nak belikan makanan untuk saya...saya hanya berharap kepada sesuatu yang tak pasti....

klimaks kepada kelaparan saya adalah ketika bangun untuk temankan wanee pergi ambil kanda dekat stesen bas pada pukul 5.25a.m...setibanya dirumah saya terus lapa..dan tanpa disedari airmata telah keluar...syukur kepada tuhan saya tidak menangis teresak-esak..

saya tahu...saya bukanlah manja sangat sampai bila terasa lapa boleh menangis...tetapi tatau kenapa..bila saya lapa saya boleh menangsis.....dan saya semakin tahu...ramai lagi orang di luar sana yang tak makan dan lagi teruk keadaanya dari saya...dan saya harap perangai saya yang sangat teruk ini boleh diubahkan..T-T

yang pasti saya semakin merindui makanan yang dimasak oleh mak saya atau salah seorang ahli keluarga saya..tidak kiralah yang berada di sekitar johor mahupun sekitar selangor...









*saya nak makan sangat nasi lemak sotong bersama telur dadar dan teh o ais limau di nasi lemak cinta sayang

Thursday, October 8, 2009

saya sangat hebat~~~

saya memang sangat hebat~~ada masalah?..glew kejam status macam tu..
hahahaa....ntah la...saya pon tatau nak kate ape...saya memang camni..suka cari masalah..tapi suka selesaikan nya,....hahhaaahaha..hidup tak ade masalah sangat sangat tak best oke..
daddy saya selalu cakap... 'kalau awak de masalah..awak selesaikan elok elok....apa apa pon..masalah akan selesai..awak kena la think positive...awak kena happy happy..baru hidup awak akan happy..'


i love you abah~~~~;)


saya taw sumer orang sayang saya...saya pon sayang sumer orang...yang saya taw..saya tak saba nak pegi tengok papadom...ader sape sape nak ikot...?hahahahhaaa


jap jap...kenapa tak de kena mengena ayat dibawah dan ayat diatas...
owh..saya semakin glew...saya taip apa aja yang keluar kat fikiran saya ini....sebenarnya..da tak ada idea nak crita apa lagi kat blog ni....yang penting..this weekend saya nak balek pj..nak jumper mak , kakak kakak , and anak anak buah...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
glew rindu kat dorang...yeah yeah....tapi saya taw..confirm confirm saya akan kena paw dengan mereka..hahhahahaha..


oleh kerana...saya semakin merepek..dengan ayat bahasa melayu saya yang tunggang langgang..sebab dapat c5 dalam spm (so so sorry abah..abah cikgu bm..tp anak die tah pape)
saya nak berhenti setakat ini....;)

sebenarnya...saya nak story macam macam lagi...tapi blog saya ni...da cam tak best da...oleh itu..saya rase nak wat blog baru la...blog baru yang cam besh sket....blog yang yang pasal sisi gelap hidup saya..hahahahhahaa...besh besh....

tapi..blog ni masih ada..untuk semua orang....jangan risau...hahahhaaa....blog ni suci...seperti warna latar belakang(hahahaha..glew skema)....dan blog baru akan evil sket ( warna latar belakang itam)hahahhaa.....sebab saya masih lagi baca novel angel and demons untuk kali ke kedua...agaknyer tu sebab perangai saya macam orang gila...hahahahhhaha

da la...dari tadi nak stop tapi tak stop stop pon...
hanizahjmalek...da da...

Monday, October 5, 2009

i hate you

i can't hate you...because this is me...i can't hate people and i can't accept people hate me...

i will do my best to make my family , my friends , my special friend or another people accept me back if i do some mistakes.. and i know i always make a mistakes and hurt all my sayang sayang..so so so sorry oke...

saya sangat sangat jahat kerana tak pandai jaga hati orang yang saya sayang dan sayang saya


hate make me so so so sick...is like i got a high fever...i can't eating , facebooking , sleeping , listening my favourite songs and my heart can't breath as usual....T-T

for me...forgive and forget is the best way to make me happy and another people happy too...

life is like a cirlce..what goes around comes around..this is the fated..by hook or crook you must accept!!!...

i don't know...but i can't hate people.....~~~


* thanks babes by being my friends.....~~~;)

love at the first sight

title yang akan buat saya tersenyum sendirian....terjumpa mamat yang almost perfect yang seperti saya angan angan kan~~~;p

1. membawa gitar kemana kemana (die bwk beg gtar kot)

2. mempunyai rambut tempurung yang menutupi mata ( mcm rambut apip)

3. bukan orang K (hehehehehe~~;p)

4. kidal ( same as johny depp )

5. sangat kurus ( mcm drug addict )

6. memakai spec (woo..mcm smart guy )




*tetapi hanya jumpa didalam bas..tanpa sempat bertukar senyuman..hahahahhaha..glew gedik kamu hanizahjmalek~~~

Sunday, October 4, 2009

i know i will be oke

yes yes i know i will be oke.....

thank god!!because..i am so plastic....i can keep it by myself...i want they know that i can be oke...same as them....;)

right now...i will try ketawa bagai orang gila.......because i have so so so many besterest friends..

i have WANEE , ERA , FARA , DEE , AINI , CHAH ,ALIF , BEAR , AIDA , KAK FIZA , ALUN and EWEN

and i have the coolest housemate ERA , FARA , APIN , WAN , AIN , WANIEY and KAK EILA.

saya tahu saya selalu buat orang yang saya sayang selalu marah kat saya...kadang kadang saya bukan sengaja...saya cuba sedaya upaya menghappykan diri saya dan orang yang saya sayang..
tapi...saya silap...apa yang saya buat adalah perkara yang salah...

saya sangat sangat sayang kedua duanya......


ntah la....jika masih ada kesempatan...saya akan memperbetulkan keadaan....saya harap keadaan itu akan kembali pulih....

kerana kedua duanya amat penting bagi saya~~




*sumer sumer ni disebabkan oleh kamu hanizahjmalek

stuck

erm...i don't know why..my mind and my heart still stuck with him..please please..go away from my mind...every minutes and every seconds i think about him....we are over..don't have any special relationship..

we are over because of my mistake...i am so so so sorry babe..i promise with all my heart it didnt be happen again!!!(tp da da tak gune da~~T-T)

i cant accept every single words that you said to me!!!!!!!






terbaik untukmu
aku sadar kalau kini
kita sudah semakin menjauh
sempat aku berfikir ini
kau yang menginginkanya
lepas dari pelukku
oh kini aku sedari
ini salahku
tak ingin ku terlambat dan sesali
maafkanlah bila ku selalu
membuatmu marah dan benci padaku
ku lakukan itu semua
hanya tuk membuatmu bahagia
mungkin ku cuma tak bisa pahami
bagaimana cara tunjukkan maksudku
aku cuma ingin jadi terbaik untukmu
aku ingin kau tetap di sini bersamaku
jangan pergi
berikan satu kesempatan
untuk ku membuktikan
sesungguhnya cintaku
* listening terbaik untukmu by tangga

Thursday, October 1, 2009

erm....

tatau nak kate ape..yang penting fikiran bercelaru...tapi muka tetap maintain happy oke
seperti takder ape yang berlaku...ntah la...kadang kadang bila berlaku nasib malang akan terus malang kot...kelmarin nyaris nyaris nak kena rompak...then baru baru ini..nyaris nyaris nak kena serang~~waaaaaaaaaaaaaaaa..giler takot taw tak....T-T

kemudian bila ingin balek ke shah alam..boleh tersalah naek tren...rawang dan pelabuhan kelang adalah 2 perkataan yang sangat sangat berbeza dari segi sebutan mahupun ejaan..tapi tak tahu kenapa...itupun saya tak boleh bezakan...;( glew pelik kan?

arini..terhantuk kepala kat bawah meja...pastu bila balek uma plak..papan tanda sebesar besar yang ada pon boleh tak nampak...terhantuk..cian kepala saya saket sebanyak 2 kali...
apa lah yang difikirkan oleh kamu kan haniza hj malek?

bila bertemu dengan kesemua housemate saya..sangat happy~~hilanglah sebentar apa apa yang merepek didalam fikiran ini...terima kasih era , fara , waniey , ain , wan , apin , and kak eila...
mereka lah teman yang buat saya ketawa bagai orang gila...;)

dan bila bertemu wanee...saya dapat lah meluah kan...apa yang terbuku di hati...saket hati mahupun apa yang digembirakan...thanks sayangku...kamu adalah salah seorang dari bestfriend forever saya~~~;)

saya semakin merindui keluarga yang berada jauh di mata...argh....nadiku terhenti tanpa mereka~~~T-T...harap harap saya akan jumpa mereka sekali lagi dalam masa terdekat ini..yeah yeah...;p

kepada semua semua kawan baek saya...saya ucapkan terima kasih sangat sangat sangat kerana menyokong saya dari segi baek ataupu buruk..~~;)

buat arif syahir...saya harap kamu happy...bila kamu happy saya juga happy even saya saket hati, takot, sedih ataupun apa apa yang sewaktu denganya...kamu teruskan hidup kamu dengan kegembiraan oke...saya ada disini bila bila masa kamu memerlukan saya...call ataupun sms sahaja..kamu janganlah melakukan perkara perkara yang kamu rasa seseuatu yang bodoh..kamu ingat kan..apa yang saya pernah cakap kat kamu "if u think another stupid things again..i sepak sepak u oke...i swear " and kamu juga dah pernah promise kat saya kan..
saya sayang kamu sangat sangat sangat...harap harap kamu dapat apa yang kamu mahukan oke...saya sangat sangat happy bila kamu happy taw tak~~~;)






*i love you damn so so much~~~;p