Wednesday, December 30, 2009

mata bengkak :p


mata bengkak..senyum tak ikhlas...rambut tak sikat...aduh...selekehnya saya



saya sangat malu jika mata saya bengkak oke...;p

last night saya menghadap laptop tanpa henti..sebab saya nak abeskan bace ' a walk to remember' and 'breaking dawn' sambilsambil online ;)

semalam saya bole call dia....sebab saya sebok nak cari my gossip partner yang tak kemane menghilang tah...call tak angkat....text tak reply....
haiyaaaaaaaaaaaaaaa....

saya call...but then...die pon tak angkat jugak....ermmm...sume orang nak dissappear gak ke?

oke oke...tibe tibe die boleh text saya..."call back " then i got another text from him "nape u call?"
so saya pon call la......

me - hello....ermmm..
dia - nape?
me - tade pape la...u kat mane ni?
dia - shah alam la..nape dengan o***?
me - tade pape la...jap jap nape plak dengan die?(jap jap mane die tau saya nak tanyer dekat die sal o***! saya belum cakap lagi pon..confuse..*rolling eyes*)
dia - gedik...cakap la...
me - no i'm not..(saya bukan gedik oke!!) i ngn my fren cari die ni...i call tak dapat...i text tak
reply...mane eq die pegi...i nak jumpe die before i balek johore nanti
dia - erm....die pon kate nak lepak dengan i..tapi tade pon...tatau la..mane dia pegi....
u da call 2 2number die?
me - o*** ader 2 number?nape die tak cakap ngn i? i try call yang o175 tah pe tah lagi...
dia - jap jap i check....

tbe tbe..putus...i'm out of kredit :p
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
pastu saya call die balek gune celcom saya plak :p

me - dapat tak number die?
dia - 2 2 maxis la....ermm...i try call pon tak dapat
me - ermmm...oke oke....tah la die g mane ...

pastu kami terus borak sampai saya abeskan kredit celcom saya :)
ape yang kami borak kan seterusnya..tak bole la..saya nak nyatakan...;)
our secret ;)

then i text him..."sooory both of my phone...abes kredit..u take care k"...then he text me back.."ok..i kat khalifah"..ermm..tiba tiba saya rasa lapa la plak...;)...tapi saya memang lapa dari tadi pon....mase saya tengah dalam proses nak abeskan both of the novel yang kamal bagi by pdf tu...saya memang da lapa yang maha sangat sangat ;) tapi kena tahan...sebab since saya dok sorang sorang kat uma sewa ni...saya memang malas nak kua uma....even lapa yang macam mane sekalipun....BERTAHAN oke ;)..then saya bole plak reply his text dengan " roti telur plus teh o ais limau " gedik oke...saje je nak order gak...eventho saya bukan de kat sane pon.. then yang best die bole reply..."ha?"...saya dengan muke blur blur reply his text "wat?"..hahahhaa..saje je nak sakat die ;)..takan la die nak buykan untuk saya kot :p
pastu die reply..."u nak ke?"...saya reply dengan penuh semangat.."nak nak"

oke...akhirnya..die belikan saya gak roti telur dan teh o ais limau tu ;)
heeeeeeeeeeeeeeee.... ;)

dia - i da kat bawah ni
me - jap jap
dia - i depan pintu uma u

saya bukak pintu...die da kat depan pintu uma saya...;) (kami borak depan pintu rumah )

dia - nape u tak tido lagi ni?
me - i o9 la...
dia - lapa ker?
me - lapa (angguk dengan penuh semangat...sebab memang lapa sangat sangat)
dia - nape mata bengkak ni?
me - ha?mate bengkak?mane adeeeeeeeeee.
dia - bengkak la....nape ?
me - tade la...mane de....
dia - yelah bengkak....nak amik ni..pegi makan oke
me - oke oke...terima kaseh ;) bape eq harga ni?
dia - ermmm....nanti la....jangan lupe kunci pintu..pegi makan
me - i tengah kunci pintu depan u ni oke :p..btw thanks again ;) (ade harapan nak jumpe die
lagi ke?)

belum sempat die turun ke bawah tangga...saya da tutup pintu...dan berlari kearah cermin...
heeeeeeeeeeee...
betul ke mata saya bengkak?...oke oke..memang bengkak pon..bengkak sangat oke!!!
ala...saya nangis sket jew....sebab lapa tadi..tapi takan la bengkak teruk sangat kot...
haiyaaaaaaaaa.......menyesal tanak tengok cermin dulu before jumpa dia :'(

saya makan dengan penuh laju sebab saya sangat lapar...dan saya nak tido...supaya bengkak mata saya akan oke...but before tido..saya text dia..."thanks..i da kenyang"..then saya terus tido...saya bangun pukul 6.45 baru saya bace text yang die reply.."good...pegi tido"..
heeeeeeeeeeee....saya da tido terus da before i read his text....;)

saya paling tak suke kalau mata saya bengkak oke!!...
dulu..saya pernah..tak bertegur dengan mak saya seharian sebab mata saya bengkak...
malam before tu saya nangis...sebab...aunty saya ade bagi puding coklat ( makanan kegemaran) tapi saya tak dapat makan...sebab da abes...so saya ni agak sensitif sket , gedik plus manja sket kalo makanan kegemaran saya...tapi saya tak dapat makan.....so saya masuk bilik nangis...:'(
haiyaaaaaaaaaaaaaa......(sooory la..airmata saya ni memang senang jew nak kuar untuk bende bende merepek ni)
so paginya...of course la mata saya akan bengkak oke.....pastu..bile saya kuar dari bilik...mak saya tanya...nape mata bengkak ni?..saya diam jew....maluuuuuuuuuuuu
mak saya tengok tv ..saya masuk bilik...mak saya masuk bilik..saya tengok tv...mak saya ajak saya makan...saya cakap..saya da kenyang..nak maen komputer dulu.....saya tak bertegur dengan mak saya....sebab saya malu kerana mata saya bengkak :'(

so arini...sebenarnya..saya da plan dengan mona , hafiz (bf mona ) , opiee , and sara..nak pegi karaoke....tapi disebabkan mata saya bengkak....plus saya ader flu and suara pon da tade...so saya tak join la plan tersebut :p
but the important reason saya tanak pegi...sebab mata saya bengkak....mood arini pon macam tabest sangat...:p
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • saya tak angkat semua call..sebab saya tade sore ;)
  • saya tak text sape sape pon arini ;)
  • saya tak ym dengan sape sape pon arini ;)
mak and daddy saya call pon saya tak pick up...sampai banyak kali gaknyer...
akhirnya..saya text kakak saya...suh call mak saya....cakap saya tade sora..nak cakap pon tak bole :p
tapi sebenarnya....mata saya yang bengkak ni...buat sumer cam disaster ;)





*mase entry ni ditaip..mata saya da kembali oke ;) so mood nak berblog walking akan kembali...TERIMA KASEH TUHAN ;)

Tuesday, December 29, 2009

up up

i'm going up..maybe ;)

the reason is because
  • saya da pandai tanak angkat phone ;)
  • ignoring the other people
  • reply text orang dengan kejam
  • grateful with everything
  • keep my secret properly
  • found mr.drummer yang comel duduk kat blok sebelah :)
  • da tau makna apa itu kesakitan ;)
  • makan nasi sekali sehari
  • ber blog walking itu sangat best
  • do not say sorry on everything
  • going to be so heartless
  • da tanak berusaha kepada sesuatu yang tak pasti
  • tanak nangis lagi kalau lapa..sebab airmata da kering da..nangis 2 weeks non stop ;)
  • tanak rindu dia lagi or tunggu dia lagi ;)

Monday, December 28, 2009

mencari cempedak goreng dalam hujan

arini saya bermandi hujan selama sejam diatas motor..:'(
ermmmmmmmmmmmmmmmmm

saya nak cari cempedak goreng untuk kawan saya.....
saya kuar dari uma 2.45...hujan renyai renyai...bila seminit perjalan...hujan semakin lebat....
saya lalu seksyen 8 nak beli cempedak goreng yang biasa saya beli...tapi tade...:'(
so saya lalu plak dekat seksyen 9....gerai cempedak goreng kat situ pon tade gak...hujan semakin lebat dan lebat....:'(
mase dekat trafic light yang depan plaza masalam tu...lampu da merah....so saya terpaksa tunggu lampu itu bertukar menjadi hijau....ermmmmmmm...saya dibasahi air hujan lagiiiiiii :'(

mase nak belok ke kanan....saya terlanggar lubang yang agak besar...so kunci motor tu jatuh ke bawah...so saya terpaksa berhenti dan undurkan motor skuter yang amat berat itu...untuk amik kunci tu balek..."kalau la motor tu motor saya...saya tak amik kot" tapi disebabkan itu motor orang...so saya kena amik gak la..

takan la...saya nak cakap dengan dia 'kamu..kunci kamu jatuh..kite tanak amik..sebab malu...kite da la pakai baju kurung...basah plak tu...jalan sebelah sane ramai orang...mesti sumer orang tengok.." ader yang saya kena pukul dengan stick hockey sampai badan saya terbelah 18 dengan dia...kunci motor jatuh pon tanak amik...heeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)
malu la...;)))

bole imagine tak...saya dengan memakai baju kurung cotton...dan dibasahi air hujan...men'undur'kan motor tersebut...heeeeeeeeeeee..malu malu :'(
sambil men'undur'kan motor..mulut terkumat kamit..bebel untuk diri sendiri..kalau la tak langgar lubang tu...mesti kunci tak jatuh....and saya tayah nak pegi amik balek.....
haiyaaaaaaaaaaaa

saya terus kan perjuangan pergi ke seksyen 2 plak untuk mencari cempedak goreng tersebut...
selalunya...ade gerai gerai yang jual cempedak goreng kat depan sekolah sultan abd aziz tu...tapi rini pon tade gak..:'(
haiyaaaaaaaaaaa....
kenape la susah sangat nak cari cempedak goreng niiiii

saya masih teruskan perjuangan mencari cempedak goreng ni...dalam kebasahan dan kelaparan...:'(
saya tak sempat nak makan..saya hanya sempat masak kan dia bubur..dan suapkan dia makan..
owh lupa nak mention..budak yang demam ni..yang merengek rengek nak makan cempedak goreng...as a friend saya akan cari kan cempedak goreng tersebut ;)
sebab saya tanak broke my promise...;)

tiba tiba..motor terhenti...heeeeeeeeeeeee...minyak tade oke...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...kali ni...air mata saya da menitis...sebab..saya rasa banyak sangat dugaan nak dapatkan cempedak goreng untuk dia dan saya ni..:'(
saya tolak motor ke bus stop kat jati..dan terus call dia...

me -kamu....kite tak dapat cari cempedak kamu ni....da la minyak moto tade...yang kita bole blur tamau tengok meter tu da menuju ke E....eiiiiiiii...so so soorrrrrrrry tau kamu...
dia -tape tape...tayah la..cari cempedak tu...balek la....
me - oke oke ;)

saya nak balek camner...terpaksa la saya tolak motor tu menuju ke caltex yang tersangat la dekat....kan...heeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
dekat dekat pon..masak gak la menolak skuter yang maha berat tu...airmata da mengalir semakin laju....
tapi tatau nak bezakan mane airmata..mane air hujan....haiyaaaaaaaaaaaaaaaa

sampai sampai jew kat caltex tu..saya menuju ke kaunter...
me - bang 5 ringgit eq...skuter biru tu
abang kaunter - asal cam semput semput ni..nangis eq?
me - ..mane ader....ni kan air hujan..penat la....tu yang suara bertukar jadi camni
abang kaunter - sore cam nangis je..5 ringgit eq?
me - ye ye ;)

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...gatal plak abang kaunter kat caltex ni...da la saya penat ...
tak larat nak melayan oke....kalau tak penat pon...saya tak layan pon....hahhahahahahahah

so pas isi minyak motor tu...saya tunggu la jap kat caltex tu..sementara nak tunggu hujan teduh..heeeeeeeeeeeee...
selalu asek tengok orang jew kan..rini..saya yang alami sendiri..haiyaaaaaa ;)

hujan cam da teduh sket..so terus pulang ke rumah...tahap kelaparan da jadi maha dewa...then saya lalu plak dekat kfc seksyen 7 yang baru dibuka yang berdekatan dengan rumah saya...
heeeeeeeeeeeeeeeee....
bau ayam goreng KFC yang sangat menyelerakan....heeeeeeeeeeee...kenape la..bau ayam goreng tu sangat sedap kan..?

so arini cempedak goreng tak dapat..ayam goreng pon tak dapat..sebab bila saya sampai rumah jew...saya da tak larat da...nak makan ape ape ;)
nipon saya da bersin bersin plus penin penin...flu memang da ade pon sejak balek dari rocktheworld ;p

60 minit yang memenatkan dan memerlukan kesabaran ;)




*nakmakanayamgorengmakmasak ;)

Sunday, December 27, 2009

hetextme

he text me " hei..hate me now "
and i was shouting at arloon 'sayannggggggggggggggg tengok die text han "
i didn't reply his text because i'm quite busy membluetoothkan my picture at rocktheworld9

and he text me again.."if you hate me...good"...and for this message...i was replying...
"confuse...pelik "...then he reply "apa yang pelik?"..and i replying with " asking me that question"


so so pelik oke....tiba tiba bole text saya macam tu...






"Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful. Love takes no pleasure in other people's sins, but delights in the truth. It is always ready to excuse, to trust, to hope, and to endure whatever comes."

page 133 "a walk to remember "

(credit to kamal zahid..he gave me that novel by pdf....saketmatabace oke)








*kenape eq die asking question macam tu?bole tak nak tau?

rocktheworld 9

couple on the stage ;)
menunjukkan tanda keamanan ;)
credit to arloon anuar ;)
syhhhhhhhhhhhhhh :p
backstage with pesawat ;)
partnerwithher ;))


maybe untuk rock the world 9 ni...kami da plan lame nak pegi sesame...since...
mase mtv world stage dengan the all american rejects dia tak dapat ikut saya...
even saya ader tix free untuk dia arloon anuar ;))

kami hanya berdua..bergerak gempur dalam hujan..untuk mencari destinasi carpark A stadium bukit jalil tersebut ;)


ader 3 stage....yang membuatkan kami terkejar kejar kesana kemari....jap dekat main stage...jap dekat indie stage...jap dekat chill out stage..
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....penat oke

actually saya da janji dengan cousins saya ain , abby and faizal nak jumpe kat sane....ole kerana saya datang lambat...tak dapat la jumpa mereka :'(...
tape tape...next event kita pergi sama sama oke...
promise ;)
next year ...PARAMORE nak datang singapore..kita pergi yew...?




*tengahkumpulduetnakbuytixuntukPARAMOREplak ;)

Thursday, December 24, 2009

newofme

i already change my layout...and i love it damn so so so much (credit to FARAHALIAA)
i want vanish all my bittersweet memory...;)

2009 will be end by counting the days...and 2010 will come with a lot of joy and happiness ;))

hopefully my vision for this new resolution will be come true...
insyALLAH ;)

  • goingtobemoreheartless
  • goingtobemoremature
  • makeownmoney
  • savemylife
  • reducemytearswithstupidproblems
  • buymydlsr d90
  • stopthikingaboutstupidthings
  • ignoringtheothers

let go about yesterday..stop thinking about tomorrow and fulfill about today ;)

Wednesday, December 23, 2009

a walk to remember :D

novel yang saya jumpa kt MPH bookstore...(glew jahat pegi sembunyikan :p )
4 kali khatam bace novel ni ;)
taley count tengok movie ni bape banyak kali ;))




this is my favourite movie...last night jew saya bole tengok 2 times..since internet taley nak connect ngn astro kat uma ni da terminate :)

saya taley nak count tengok cite ni bape banyak kali...dari form 4 sampai la sekarang...and saya pon tak pernah buhsan tengok cite ni :)

first saya tau cite ni dari fadly..die punyer novel la...;) saya pinjam dia punya novel...selama 5 minggu baru dapat abeskan ;)
heeeeeeeeeeeee.....
lame glew baru ley abeskan....biaser la budak sekolah...mane nak wat keje skolah...mane nak pegi tuition...lagi mau bace novel...saya terpaksa divide time untuk bace novel tersebut dengan bace saya punya komik ;)

untuk movie die plak....saya dapat dari saya punya bestfriend zatul iffa abu bakar ;)
zaman zaman sekolah...selalu tukar tukar vcd ;)..pegi tuition bawak vcd..pastu tukarpinjam ;)
mase die bagi saya pinjam vcd tu..saya tak ingat pon itu adalh cerita base on novel yang saya bace ;)
setelah habes tengok....baru saya pasan tu lah..novel yang saya bace...
heeeeeeeeeeeee...suke glew.... ;))

saya pernah tengok movie ni ngn fadhil kat uma dia..;)
glew sweet kan? tengok movie ni pon...sebab saya tergedik gedik nak tengok lagi.....

me - tengok cte ni la...tanak cte laen ;)
fadhil - bukan da pernah tengok ke?
me - tape tape..nak tengok lagi ;p
fadhil - ermmmmm..oke oke

yeah yeah...akhirnya kami tengok gak cte tu..even die wat muka buhsan yang amat sangat...;)
hahhahahaa...kenangan kenangan zaman perbelajaran ;)

saya pernah discuss pasal novel ni dengan bear dan netty ;)
cam tak percaya...bear bace novel ni dulu dari tengok movie ni...sama macam saya....
hahahaa..glew klaka..ader gak guy yang bace novel romance romance ni kan?
"ape lah ko ni bear...kate black metal tapi bace novel jiwangggggg ;)) hahahhaahah"

ader yang paling menarik...mase part 1 kat uitm arau dulu...ader 1 mamat civil yang comel ni pon de gak novel tu...saya suka...;)
but die bole bagi lina novel tu...glew jeles.....:((
nak gakkkkkk novel tu.......heeeeeeeeeeeeeeee.... tapi yang tak bestnyer...ble part 2 mamat comel tu da tade...da taley nak stalk die lagi :( hahahhahaa....
saya da tak ingat da muka mamat tu camner da sekarang...;) tapi yang saya ingat...dia suka pakai baju ala ala..landon carter ;)

last friday saya pegi jusco bukit raja....pegi lunch kat kfc...pastu masuk MPH bookstore....sorang sorang..sebab budak budak laen tanak masuk...dalam ramai ramai kawan kawan saya...saya sorang jew yang suka bace buku..so sambil sambil belek komik komik..dan dengan jahat pegi bukak plastic holder...sebab nak bace best ke tak...;))
tade komik yang best..saya pegi pulak novel punya section ..
tengok tengok..ader tak novel best...saya jumpa novel ni ' how to stop worrying and start living by Dale Carnegei ' macam best jew..since saya ni asek worried tak tentu ala kan...sampai 1 tahap...saya risau kat orang yang tak perlu dirisaukan...ermmmmmmm...
then saya terus mengorak langkah lagi...tiba tiba...saya nampak novel " a walk to remember " perghhhhhhh...terus jerit jerit and melompat lompat...selama lama ni cari...baru jumpa....
boleh imagine tak...saya dengan berbaju kurun cotton..terlompat lompat and terjerit jerit ;)
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
lepas tu....saya terus berlari lari...menuju ke arah kawan saya yan ;)

me - babe...ni ni..novel yang aku cari...ade 1 jew...nak nak
yan - beli la...
me - ermmmmmm..kurang duet la...
yan - pegi la paw skandal skandal ko....;p
me- mane de skandal skandal lagi.....sekarang ni...single jewwwwwww...:'(
yan - jangan kate nak paw aku la tu
me- heeeeeeeeee...memang da berlegar kat kepala otak da ni
yan - tanak tanak....cari orang laen...hahahhaha
me - perghhhhhhh..glew kejam punyer kawan ...blwek ;p
yan - hahahhaa...tu la...suh pegi cari bf tanak...
me - sape kate tanak..hahahhahahaa......nak belikan ke tanak ni?
yan - tanak
me - kejammmmmmmm...kena jimat la ni...tapon kena paw mak or daddy aku la...
yan - beli pakai duet sendiri la..
me - sayangku....saya kekurangan duet la...;) heeeeeeeee

saya amik novel tersebut and pegi sorokkan kat tempat laen...jauh jauh sket dari tempat asal..sebab bila saya da ada duet...saya boleh beli ...;)
kalau la saya beli on that time...mesti saya tak dapat makan nasi berlauk ayam goreng bersama kepingan kepingan kentang gorang yang dipotong nipis dan teh o ais limau...selama 4 hari :'(

oleh kerana saya rasa makan nasi berlauk ayam goreng bersama kepingan kepingan kentang gorang yang dipotong nipis dan teh o ais limau tu lagi penting...so saya terpaksa padamkan keinginan saya nak ader novel tu secara drastik....
tape tape....saya pon pernah bace gak novel tu kan...( sedap kan ati sendiri )






"to witness a miracle"








*malasnakreviewpasalcten..supayakamuboletengosendiri



Monday, December 21, 2009

perkahwinan kawan sepermainan saya ;)

depan rumah lam pon jadi jew nak amik gamba
amik berkat..untuk saya yang masih single ;))
bile pengantin perempuan masih lagi macam kami ;)
muke control ayu masing masing ;)


apabila teman sebasikal ke sekolah agama sudah kawen..
perasaan ingin kawen pon timbul jua..
hahahhahaahahaha...
tapi calon pon tade...camner?

Thursday, December 17, 2009

D O W N




right now...the word in my mind is D O W N...i'll spell it thousand times...
don't know why...i'm think i need HIM right now.....
heeeeeeeeeeeeee...
please make me happy...can you?






*missingyoubrokencars :'(

kamu FARAH ALIAA ABDULLAH :)

curikpickamukatfacebookfarahaliaa


kamu kawan baek saya :)
even kite baru jew kenal....bulan may 2009..(tarikh tak ingat la sayangku ...soooryyy)
kite bole rapat..sebab saya sangat sangat comel :) and kamu tak la comel sangat pon ;p
heeeeeeeeeeeeeeee..;))

kamu...saya tanak kamu sedey sedey...saya nak kamu happy happy cik fara aliaa..
sebab kamu tahukan...saya tanak tengok kamu sedey..it will be make me sad too :'(

saya tahu kamu boleh handle ini semua...kamu akan oke..trust me...saya takan bagi kamu sedey..and i promise i will make you happy as you deserve it

both of us sharing a lots of story oke!!! if you're crying..i can lend my shoulder to you ...
i hate tears...it sounds tired when you always..crying...
saket oke...cukuplah saya jew yang menangis selalu...tapi saya oke..sebab saya hanya nangis depan barang kesayangan dunia akhirat saya :p

sayasayangkamusangatsangatoke FARAHALIAAABDULLAH

kamu ada jew mase saya tengah bersedey...kamu dengar jew story saya..even saya tahu kamu tanak dengar sebenarnya..kamu selalu sakat and buli saya...kamu selalu pastikan saya oke..even kamu kat melaka saya kat shah alam..kamu selalu comment saya punya blog :)
kamu dan saya mengidamkan dslr..tapi sehingga kini...kita berdua masih tidak lagi memilikinya...:'(...kamu dan saya selalu tergedik bila jumpa jiran atas umah yang handsome itu...(jiran tu borak ngn saya byk kali oke )....kita berdua punya kawan baek lelaki yang sudah hilang T-T...kamu dan saya suka shoppinggggggggggg ;)

saya tanak kamu sedey and berfikir fikir banyak banyak banyak oke...kamu go with the flo oke..
even kamu cam da penat da dengar ayat ayat tu...;p
kamu take a deep breath...
saya ader jew untuk kamu oke..;)







*iloveyoudamnsososososomuchoke..

Wednesday, December 16, 2009

storm worrior

i already watched that movie..
totally great...eventho i was sleeping at the moment..don't know why..i feel sleepy
heeeee...soooooory :)
for this movie...i love nicholas tse :)
and also i love ekin cheng , aaron kwok and charlene choi :)
i don't have any review for this movie..because...it was awesome :)
but i gave 4 and half star :)






*heeeeeeeeeee....sukeoranggelapyanghandsomedanjahat nicholas tse :)

Tuesday, December 15, 2009

:))

mymoodgoingtobesososososohappy
enoughsaid :)
iwillsmileeverysecondsandeveryminuteswheniopenmyeyes ;)
rindukamu :D

Monday, December 14, 2009

needmoresketch

sometimes my life would going like a rollercoaster ;) it can be so so so dangerous eventho i know it can make me doing the stupid things..


it sound bored when i always doing the same routine...
waiting for something it couldn't be mine.
force myself to breath the air...
seeing the rain drop one by one...
counting the pieces of rainbow....
and need the sun to light of yourself....





*i am me once more again ;)

Sunday, December 13, 2009

kegilaanmemberimaknakesengalan

setelah puas menjerit bagai orang gila
peace no war...(mermaid jadian jadian ;)
i'mnotreadyyet!!!!!!!
perangaiiiiiiiiiiii ;)
sayamalula ;)
amik gamba seperti kanak kanak darjah 1 ;)
mereka sopan saya jew tak sopan ;)
glew skema amik pic macam ni ;)
merepekkkkkkk
glewgarangmamatbonzerni ;)





setelah lame tak update blog..sebab saya berada di luar kawasan ;)
so pic pic dekat atas ni...adalah the moment ketika saya berada di luar kawasan tersebut ;)
actually banyak glew kena sakat dengan dorang ni...sepanjang ari tak kira masa..siang ataupun malam...:'(

mereka sangat kejam ...kerana asek sakat sakat saya tanpa henti.. ( muka saya ni cam senang untuk di buli ker?)

mase kat teluk chempedak...saye ader call someone ni
me - hello..e eq a ader
dia - tgh drive..
me - owh oke...
dia - oke..

then...saya terus menjerit bagai orang gila...
aiyarkkkkkkkkkkkkkk......stressssssssss.....
thank god kat tepi pantai.....kalau dekat dalam kereta...mesti saya da kena campak ngn dorang...:p
saya yang cari masalah..tiba tiba nak stress..hahahaa...da tau orang tu bersama dengan orang tu..yang kamu pegi call watpe....
then pastu saya terus call opiee..
menjerit dekat dia..macam orang gila...hahahahhahaa.....

me - opieeeeeeeeee...u pegi mane...finally i dpt call u
opiee - i malas nak angkt phone...iman call pon i tak angkt
me - oke oke..u tak bace ke name han kt ur screen ;p
opiee - bace..tp i malas..nak angkt...hahahahhaa..btw u kat mane ni?i dgr bunyi ombak
me - i kat teluk cempedak...hahahaha...berpoye poye...;)
opiee - u merayap jew...u tayah la jerit jerit i dgr la....
me - i ske jerit oke...i kan gedik..ahhahaa...( sambil jerit lagi )
opiee - u memang gedik oke.......hahaaaa
me - glew kejam u pgl i gedikkkkkkkkkkkkkkkkkk ...waaaaaaaaaaaaaaaaaa
opiee - da da ..tayah jerit jerit

apetah yang saya borak dengan opiee lagi saya da lupe...dialog kat atas tu pon saya hentam jew..
hahahahhahahaahaha

so saya punye entry yang last entry tu...tak de makne la...sebab entry ni masih lagi saya nyatakan pasal die ;)
means...entry last entry tu kena tuka name...hahahhahahahaa





"dont be so sarcastic. i know what you're like. of course you want me to touch you there.
who else knows your body better than me? "









*sayatadesuarasebabasekjeritsepanjangari

Wednesday, December 9, 2009

heartless

http://www.tsrocks.com/t/the_fray_texts/heartless.html

in the night, I hear 'em talk,
the coldest story ever told
Somewhere far along this road, he lost his soul to a woman so heartless...
How could you be so heartless?
Oh... How could you be so heartless?

[Verse 1]
How could you be so, cold as the winter wind when it breeze, yo
Just remember that you talkin' to me though
You need to watch the way you talkin' to me, yo
I mean after all the things that we've been through
I mean after all the things we got into
Yall know of some things that you ain't told me
Yall did some things but that's the old me
And now you wanna get me back and you gon' show me
So you walk around like you don't know me
You got a new friend, well I got homies
But in the end it's still so lonely

[Chorus]
In the night, I hear 'em talk,
the coldest story ever told
Somewhere far along this road, he lost his soul to a woman so heartless...
How could you be so heartless?
Oh... How could you be so heartless?

[Verse 2]
How could you be so Dr. Evil, you bringin' out a side of me that I dont know...
I decided we weren't gon' speak so
Why we up 3 A.M. on the phone
Why does she be so mad at me fo'
Homie I dont know, she's hot and cold
I won't stop, won't mess my groove up
'Cause I already know how this thing go
You run and tell your friends that you're leaving me
They say that they don't see what you see in me
You wait a couple months then you gon' see
You'll never find nobody better than me

[Chorus]
In the night, I hear 'em talk,
the coldest story ever told
Somewhere far along this road, he lost his soul to a woman so heartless...
How could you be so heartless?
Oh... How could you be so heartless?

[Verse 3]
Talk and talk and talk and talk
Baby let's just knock it off
They don't know what we been through
They don't know 'bout me and you
So I got something new to see
And you just gon' keep hatin' me
And we just gon' be enemies
I know you can't believe
I could just leave it wrong
And you can't make it right
I'm gon' take off tonight
Into the night....

[Chorus]
In the night, I hear 'em talk,
the coldest story ever told
Somewhere far along this road, he lost his soul to a woman so heartless...
How could you be so heartless?
Oh... How could you be so heartless?
Read

Heartless Lyrics

here.

i really love this songs...
mase kanye west nyanyi lagu ni ...tak la suke sangat pon..;)
maybe i'm not so close to rnb ;)
hahahhahahahaa ;) maybe i more prefer to rock style like the fray..;)




*post yang terperam kat draft..lupe nak publish..so rini publish 2 post sekali ;)
hahahahhahahaa...

kipassusahmati

ireallyknowwhostalkme ;p
napenakbukakblogorangkalautaksukeorangtu?
sayaakanstalkorangkalauorangtusayasuka ;)
iwassosodisspointedknowthispersonshewasajerk ;)
pegilamatidengankisahsedeydiatu ;)




*sooooooooooooooo00000000ry

Tuesday, December 8, 2009

bukannamasebenar


setelah puas menghayati setiap baris ayat yang ada kat minda ini..
itu la tajuk entry kali ni..;)
mula mula terfikir nak bagi title entry ni sayahayathanizamalek ;)
hhahahaha...glew skema entry sebegitu oke ;)
arini berlalu begitu sahaja..saya terlalu sangat sangat sangat sibuk :'(
tapi saya sempat dengar hitz.fm dan bace the star ;)
mase tengah bace paper..sambil sambil dengar hitz.fm...saya ader dengar 1 lagu ni...
lagu lame...tapi saya suka..;) saya terus call cousin saya

me - ain..pg bukak hitz.fm dengar lagu ape ni?
ain - hitz.fm ke hitz.tv?
me- radio radio 852 tu la
ain- oke oke

then tak bape lame die call saya...

ain- tu lagu jonas brother la...lovebug
me- o0o....tau tau...;)

tapi sebenarnya..saya tatau langsung pon tajuk lagu tu..glew poyo hanizahjmalek...;)
pandai dengar je..tapi langsung tatau tajuk ;)hahahhahaha

saya masih lagi meneruskan perjuangan mendengar siaran hitz.fm tersebut..tapi pada tahap 1 ketika...asal la asek banyak sangat iklan ni..fly.fm pon same..apetah lagi x.fm ;)
yang konon tanak de iklan konon :p hahahahahaa

saya dengar la red.fm...tiba tiba lagu littlest things by lily allen keluar plak...and suddenly muka opiee keluar di layar mata saya...
babe.....i reallly misss youuuuuuuuuuuuu ;)
and saya terus amik phone nokia 5200 saya yang agak buruk itu dan mencari nama lotfi taib

me - babe...i dgr lagu lily allen kt radio ni...tbe tbe i teringat kat u..u kat mane ni babe?
opie - i karoks ni..tak dengar tak dengar
me - r u oke my dear?
opie - i nak release tension ni...
me - oke oke..t pape u text i oke..
opie - oke oke..take care
me - oke oke u too...i heart u babe

dialog diatas maybe tak same sangat kot dengan ape yang kami bualkan...hahahhaa...glew bagos kalau saya ley ingat sebiji sebiji...mesti final exam saya akan score dengan cemerlang dan gemilang...bangga abu shah kalau ade student macam saya ni ;)

then malam tadi..saya bersama sepupu saya ain keliling shah alam menaiki skuter tanpa lesen sekali lagi ;)
hahahhahahaa.....
kami pegi s.17 untuk beli tix balek jb..and pegi mcd s.3 untuk beli chicken porridge and prosperity burger untuk dia ;)


*moodmood rindu kat semuaorang ;)
*moodmood asek wat poem tanpa henti kathandphonesendiri tapi save dalamdraft ;)

Monday, December 7, 2009

terima kaseh




birds flying and fish swimming
and me
still seating in empty places
try to chill by herself
but it sounds hazard
try to assume don't need anyone
searching searching her happiness
but it being to heartless




*i am me once more ;)

Sunday, December 6, 2009

....



saya masih disini untuk dia

Saturday, December 5, 2009

mentaggedkandirisendiri

1. The phone rings, who do you want it to be?
- super orange rocket = uncle

3. If you had to kiss the last person you kissed again, would you?
- maybe yes maybe not ;)

4. Do you take compliments well?
- maybe yes maybe not

5. Do you play Sudoku?
- yes yes but not the harder one

6. If abandoned alone in the wilderness would you survive?
- yes yes...can see my tarzan ;)

7. If your house were on fire, what would be the first thing you would save?
- my family ,my laptop , my books , both of my phone and my future camera

8. Who was the last person you slept in the bed with?
- kak fieza ;)

9. Who do you text the most?
- dulu dia right now da tade :'(

10. Favorite children’s book?
- a little of dream by andreanna

11. Eye color?
- dark brown (nice ) ;)

12. How tall are you?
- 171cm

13. If you could do it over again, start from scratch, would you?
- do what?

14. Any secret admirers?
- yes yes of course ( si perompak hati tanpa sedar ) ;)

15. When was the last time you were at Olive Garden?
- when what??

16. Favorite ex..?
- farhan , mokhtar , syahril , izzwan

17. Where was the last place you traveled?
- malacca ( alone by myself ) kantoiiiiiiiiii

18. Do you like mustard?
- Yes yes ;)

19. Do you prefer to sleep or eat?
- sleep ( free ) ;)

21. Do you miss anyone?
- aiyark............yes yes..miss damn so so so much

22. Can you do splits?
- no no i can't

23. What movie do you want to see right now?
- twilight saga new moon ( edward cullen is mine )

24. What did you do for New Year’s Eve?
- do new year's resolution that is impossible to achieve.

25. Do you think The Grudge was crappy?
-I didnt watch..

26. Do you own a camera phone?
- Yes yes..but i wan't 5700 ( anyone? )

27. Was your mom a cheerleader?
- yes yes...they are my cheerleader ( i loveeeeee both of my mom )

28. What’s the last letter of your last name?
- A

29. Are you panic?
- When my camera and my laptop was broken :'(

31. Do you like care bears?
- yes yes i am ;)

32. What do you buy at the movie?
- caramel pop corn and sprite without ice

33. Do you know how to play poker?
- yes yes..online poker at tagged.com

34. Do you wear your seatbelt?
- yes yes of course!!!!

35. What do you wear to sleep?
- baby shirt and shorts ;)

36. Anything big ever happen in your CITY?
- don't remember ( soooooory )

37. Is your hair straight or curly?
- don't know...it can change immediately

38. Is your tongue pierced?
- no no no !!!! i hate piercing!!!! ( saket saket )

39. Do you like Liver and Onions?
- liver? no no..i hate it..onions? yes yes...

40. Do you like funny or serious people better?
- serious make me think more complicated ;p

41. Ever been to L.A.?
- no no but i want it :'(

42. Who is on your mind right now?
- super orange rocket = super uncle

43.any plans 4 tonight?
- online online and stalk someone ;)

44. Whats your fav. song at the moment?
- i am me once more by zee avi

45. Do you hate chocolate?
- no no of course not..i am a chocoholic

46. What do you and your parents fight about the most?
- tv series and astro remote control

47. Are you a moody person?
- no no i'm not ;)

48. Do you need a boyfriend/girlfriend to be happy?
- erm..maybe...i don't have the right answer...soooooory

49. If you could have any job what would it be?
- photographer photographer ;)

50. Are you easy to get along with?
- yes yes i am ;)
.
51. What is your favorite time of day?
- midnight
.
52. Are you generally a happy person?
- yeah yeah ;))

53. Are you happy now?
- NO!

Friday, December 4, 2009

saya suka saya

semalam fara balek shah alam dengan kawan kawan dia...on that day mase die sampai saya da tido...sangat sangat penat..sebab kena hujan plak lak...hahahaha..;))

so fara cam rindu sangat la kat saya...masuk bilek terus peluk saya..
and i really miss her damn so much...;)

die suruh saya amik education kat unisel...maybe sebab area area shah alam kot...saya da tanak da kat uitm..kalau masih course yang sama...;))

saya nak amik unitar kot..t ley jadi cikgu math...
SELAMAT PAGI CIKGU HAN~~hahahahaa

maybe sebab abah saya cikgu...so darah perguruan itu masih lagi mengalir kat saya...hahahhaha...

ntah la babe...aku pon cam penin penin ni nak masuk uitm ke tak...hahahaha

Thursday, December 3, 2009

going to be a teacher...;)

i want to be a TEACHER...

kamu semua boleh panggil saya cikgu HAN...

fullstop...;))





* saya nak jadi cikgu cikgu cikgu....enough said...

Tuesday, December 1, 2009

ahmad farhan sidek

last morning i got a call from u.k....number panjang and pelik..so saya takan angkat ( terpengaruh dengan story yang pick up phone number pelik pelik boleh kena pukau)

then he text me...
farhan - hey awak angkat la phone..saya ni paan..
me - hey stil igt sy lagi...;)
farhan - igt la...budak sewel..;p tido ker?
me - yes yes...tdo la...kejam kejam panggil saya sewel...:'(
farhan - relax la....cam tak biaser...hahaha..so how are u?
me - as usual..;) awak..i'm out of kredit...bye
farhan - jom ym...add sy ahmad_farhan

then saya terus on laptop..and ym dengan dia..dia da kat uk da sekarang ni...continue degree kat saner...ktorang borak borak biaser jew..since lost contact ble die masuk PASUM (pusat asasi sains universiti malaya) yelah...cinta kontrak mase national service sape nak percaya..hahahhaa...;))

farhan - awak..saya ader bace blog awak..saya tanak bace blog awak..tapi syahrul suh bacer so saya bace la..
me - blog?then...mane awak tau saya ader blog..kte lost contact kot..even fs , ms ngn fb saya pon awak tade oke...
farhan - syahrul kan ader
me - o00o..lupe lupe...;)
farhan - awak oke tak ni?
me - oke oke..
farhan - ye ker?cam tak percaya jew...betul ni?
me - yes yes...i'm so oke...hahahhahaha
farhan -nape blog cam emosi jew...? ader gak ek mamat yang ley wat awak jd cam ni?igt tade....
me - hahhaaa...biaser la jiwau kacau oke..hahahhahaa..
farhan - niza...awak kalau tak oke...ym jew saya taw..kalau nak msg mahal plak..call lagi la mahal..
me - tq tq paan...;)) i will
farhan - my pleasure....;)
me - awakkkkkkkk...awak da buat saya igt balek kt die...aiyark..kejam kejam...:'(
farhan - hey hey... sori la....sebenarnya tak nak bangkitkan pon...tp syahrul yg suh tnyer..die ckp..wey paan..ko tau tak niza bru frust...glew frust..
me - glew kepoh syahrul..kt fb tade plak kepoh sgt..hahahhaa..
farhan - so awak oke tak ni?
me - oke oke...;) klo awak tak ckp pon..still igt gak pon...;p
farhan - hahahhaaahha.....glew pelik awak skang ni...dlu kt pkn tak cmni pon
me - itu zaman zaman kegelapan oke..hahahaha
farhan -ye ye...gelap sgt sgt kot awak maser tu...
me - eq..hello...itu dulu oke....hahahha...berkawad plak
farhan - skang cam da oke sket..rambut pon da panjang...rindu la plak...t saya balek malaysia jumpa jom...
me- jom jom...nak lv dr uk..hahhahahaha
farhan - byk duet....
me- hahahhaa..adiah adiah 4thn pnyer birthday
farhan - hahahahhahaha.......u r still d same..haniza
me- yes yes..takan bertuka plak...
farhan - mane tau....
me- so hows uk?best?
farhan- best la..ley maen salji...awek mat salleh pon hot hot...;))
me - tolong tolong crkan sy bf!!!mat salleh cam jess....
farhan - jess dlm gilmore girls la tu..igt lagi..curik tgk kt bilik tv..hahahha
me- arrgh.....rindu glew kt pkn....n awak jugak..;p
farhan - yelah tu....hahaha
me - so hows gf?
farhan - oke oke..jew...
me- awak saya da ngantuk la...i'm a worker rite now..sok perlu bekerja...nite nite...taking gud care...love u..;)
farhan - bahaya bahaya....oke la...sini bukan nite la..siang la...;p
me - hahahahhaa.....

dia ni maybe skandal saya masa kat khidmat negara...tapi saya tak la declare him as a boyfriend..tatau la..sebab...sume orang panggil saya han...tapi dia dengan syahrul jew panggil niza...;)
so sumer orang assume saya dengan dia...couple...hahahhaa....cinta kontrak...;))
ble die dapat matriks....saya menggangur....so ktorang pon lost contact untul this time...

call saya hanya nak tau saya oke ke tak?hahahhahaa....maybe dulu saya lain sekarang lain..
sebab dulu...i'm not trusted on love...hati kering..takan nangis...tapi sekarang da laen..
tu sebab die ngn syahrul kepoh glew glew..hahahahhaa...;))


*saya nak upload pic dengan dia..tapi tade dalam laptop..