Wednesday, December 23, 2009

a walk to remember :D

novel yang saya jumpa kt MPH bookstore...(glew jahat pegi sembunyikan :p )
4 kali khatam bace novel ni ;)
taley count tengok movie ni bape banyak kali ;))




this is my favourite movie...last night jew saya bole tengok 2 times..since internet taley nak connect ngn astro kat uma ni da terminate :)

saya taley nak count tengok cite ni bape banyak kali...dari form 4 sampai la sekarang...and saya pon tak pernah buhsan tengok cite ni :)

first saya tau cite ni dari fadly..die punyer novel la...;) saya pinjam dia punya novel...selama 5 minggu baru dapat abeskan ;)
heeeeeeeeeeeee.....
lame glew baru ley abeskan....biaser la budak sekolah...mane nak wat keje skolah...mane nak pegi tuition...lagi mau bace novel...saya terpaksa divide time untuk bace novel tersebut dengan bace saya punya komik ;)

untuk movie die plak....saya dapat dari saya punya bestfriend zatul iffa abu bakar ;)
zaman zaman sekolah...selalu tukar tukar vcd ;)..pegi tuition bawak vcd..pastu tukarpinjam ;)
mase die bagi saya pinjam vcd tu..saya tak ingat pon itu adalh cerita base on novel yang saya bace ;)
setelah habes tengok....baru saya pasan tu lah..novel yang saya bace...
heeeeeeeeeeeee...suke glew.... ;))

saya pernah tengok movie ni ngn fadhil kat uma dia..;)
glew sweet kan? tengok movie ni pon...sebab saya tergedik gedik nak tengok lagi.....

me - tengok cte ni la...tanak cte laen ;)
fadhil - bukan da pernah tengok ke?
me - tape tape..nak tengok lagi ;p
fadhil - ermmmmm..oke oke

yeah yeah...akhirnya kami tengok gak cte tu..even die wat muka buhsan yang amat sangat...;)
hahhahahaa...kenangan kenangan zaman perbelajaran ;)

saya pernah discuss pasal novel ni dengan bear dan netty ;)
cam tak percaya...bear bace novel ni dulu dari tengok movie ni...sama macam saya....
hahahaa..glew klaka..ader gak guy yang bace novel romance romance ni kan?
"ape lah ko ni bear...kate black metal tapi bace novel jiwangggggg ;)) hahahhaahah"

ader yang paling menarik...mase part 1 kat uitm arau dulu...ader 1 mamat civil yang comel ni pon de gak novel tu...saya suka...;)
but die bole bagi lina novel tu...glew jeles.....:((
nak gakkkkkk novel tu.......heeeeeeeeeeeeeeee.... tapi yang tak bestnyer...ble part 2 mamat comel tu da tade...da taley nak stalk die lagi :( hahahhahaa....
saya da tak ingat da muka mamat tu camner da sekarang...;) tapi yang saya ingat...dia suka pakai baju ala ala..landon carter ;)

last friday saya pegi jusco bukit raja....pegi lunch kat kfc...pastu masuk MPH bookstore....sorang sorang..sebab budak budak laen tanak masuk...dalam ramai ramai kawan kawan saya...saya sorang jew yang suka bace buku..so sambil sambil belek komik komik..dan dengan jahat pegi bukak plastic holder...sebab nak bace best ke tak...;))
tade komik yang best..saya pegi pulak novel punya section ..
tengok tengok..ader tak novel best...saya jumpa novel ni ' how to stop worrying and start living by Dale Carnegei ' macam best jew..since saya ni asek worried tak tentu ala kan...sampai 1 tahap...saya risau kat orang yang tak perlu dirisaukan...ermmmmmmm...
then saya terus mengorak langkah lagi...tiba tiba...saya nampak novel " a walk to remember " perghhhhhhh...terus jerit jerit and melompat lompat...selama lama ni cari...baru jumpa....
boleh imagine tak...saya dengan berbaju kurun cotton..terlompat lompat and terjerit jerit ;)
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
lepas tu....saya terus berlari lari...menuju ke arah kawan saya yan ;)

me - babe...ni ni..novel yang aku cari...ade 1 jew...nak nak
yan - beli la...
me - ermmmmmm..kurang duet la...
yan - pegi la paw skandal skandal ko....;p
me- mane de skandal skandal lagi.....sekarang ni...single jewwwwwww...:'(
yan - jangan kate nak paw aku la tu
me- heeeeeeeeee...memang da berlegar kat kepala otak da ni
yan - tanak tanak....cari orang laen...hahahhaha
me - perghhhhhhh..glew kejam punyer kawan ...blwek ;p
yan - hahahhaa...tu la...suh pegi cari bf tanak...
me - sape kate tanak..hahahhahahaa......nak belikan ke tanak ni?
yan - tanak
me - kejammmmmmmm...kena jimat la ni...tapon kena paw mak or daddy aku la...
yan - beli pakai duet sendiri la..
me - sayangku....saya kekurangan duet la...;) heeeeeeeee

saya amik novel tersebut and pegi sorokkan kat tempat laen...jauh jauh sket dari tempat asal..sebab bila saya da ada duet...saya boleh beli ...;)
kalau la saya beli on that time...mesti saya tak dapat makan nasi berlauk ayam goreng bersama kepingan kepingan kentang gorang yang dipotong nipis dan teh o ais limau...selama 4 hari :'(

oleh kerana saya rasa makan nasi berlauk ayam goreng bersama kepingan kepingan kentang gorang yang dipotong nipis dan teh o ais limau tu lagi penting...so saya terpaksa padamkan keinginan saya nak ader novel tu secara drastik....
tape tape....saya pon pernah bace gak novel tu kan...( sedap kan ati sendiri )






"to witness a miracle"








*malasnakreviewpasalcten..supayakamuboletengosendiri



6 comments:

i'msosupernotcool said...

aku x penah tgok cite nih..
siriesly..

h.a.n said...

pg la tgkkkkkkkkkk..
best oke...;)

f.a.r.a.h said...

haha. beriye call aku sebab jumpe novel tuh. ;p

h.a.n said...

memanggggggggggggg ;)
igt senang ke nak jumper ;)

axy87 said...

haha...bez baca entry ni....

h.a.n said...

nape plak best?
pelik la.. ;)