Saturday, January 30, 2010

bla bla bla

helloo....cakap tak serupa bikin...promise tu...promise ni...
tapi still wat gak....
haih...

nape eq ? saya adalah seorang yang suka wat camtu...:(

ermm....tapikan....sometimes ape yang saya wat tu...itu adalah bende terBAEK untuk dia..not for me...
so saya selalu cakap...

sedap sangat ke jilat ludah sendiri?


right now...saya yang buat....tapi saya buat terpaksa oke !!!!
saya tau..saya da promise macam macam...kat kawan kawan....siap publish kat facebook lagi..."sumpah... saya tanak layan kamu lagi "

bestfriend saya selalu cakap..."asal la baek sangat?..kejam sket bole tak?" then saya akan cakap "i selalu kejam dengan diri sendiri kan?"
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

don't know la....maybe i just go with the flo...this is not the end for me right?
haiya....:[

suddenly saya rasa rindu sangat sangat kat mak, daddy , mak...and so on........eventho..saya selalu jew merajuk dengan dorang :)









*sukati NAK sukati TANAK..ingat SAYA nakKAMU sangat ke ha? DAMN !!!

Friday, January 29, 2010

merepek

lately ni...kalau de orang call saya malam malam yang da menuju ke pagi tu..saya cam malas nak angkat..sebab saya akan merepek merepek....malu oke

dulu..phone vibrate saya akan sedar dengan secepat mungkin...heeeeeeeeeeeee
glew senang tersedar ;)
saya reply..saya tido...saya reply then saya tido balek...
tapi saya reply bukan dengan bende yang merepek.....

tapi lately ni...saya reply text merepek oke...bila saya bace balek sent item..
malu sangat sangat ..tah pe tah..yang saya taip pon saya taley nak terjemahkan :)

last night bila....angkat phone..saya tatau apa yang saya merepek tah..
then bila saya bace text yang die bagi saya..." pe u cakap eq han..1 ape i tak paham"
haih
saya malu glew oke......:p

oke oke..saya malu glew......tapi saya tetap angkat phone..kalau de orang nak call :p
tapi jangan la..call time malam malam sangat...sebab kalau orang tanye saya da tido ke belum...
saya tetap akan cakap belum tido..eventho sebenarnya...saya da tido lame da :p
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee






*pernah reply text and angkat phone sambil mata terPEJAM

Wednesday, January 27, 2010

satu + satu

glew...da bape lame tak update blog ni...berblog walking pon da lame tak wat...nk update pasal birthday mak pon tajadi..tunggu celebrate ari jumaat ni la..ley letak pic nanti :p

since tade ape bender nak merepek..kat dalam blog ni...tu yang da lame tak update tu...ble tengok dashboard...sumer orang da lame update blog...tapi kalau update ader ke orang nak bace kan?blog merepek oke...haih

lately ni saya suka tulis poem..tapi saya just save dalam draft hp jew..:p
maybe ombak ombak hidup saya tak tentu ala kan..:)
sebab ape yang saya rase..ape yang saya pk..saya akan taip and save dalam draft ;)
kalau dekat blog..nanti ader orang bace..dalam hp tade orang bace ;)
sebab hp selalu ader kat saya jew :p
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

sometimes..saya tatau pon apa saya buat ape saya fikir ape saya rasa tu betul ke tak...?
dia bole jadi pelik dan merepek.....and saya tau kawan kawan saya tak suka ape yang saya wat ni :(
ntahlah..bila difikirkan balek...saya suka jew...sebab saya tak reti la.....nak......

right now...saya punye misi nak kurus balek..sebab saya da GEMOK oke...
kalau dulu..saya adalah umat paling MALAS nak pegi bersukan..sekarang saya da rajin sket da ;)
dulu teman orang jogging...saya duk lepak tepi tasek bace komik plus dengar mp3 kt phone ;)right now..saya da lari keliling tasek plus cuci mata tengok mamat mamat nsome berpeluh peluh :p

tiba tiba saya rindu dengan jiran saya atas uma yang nsome tu....:( dak dak rumah ni selalu nampak die..tapi saya jew asek tak nampak...:( saya siap cabar dorang sila dapatkan facebook jiran tu untuk saya :p

nak FACEBOOK jiran atas uma tu ;)

kalau la farah tau..saya tergedik gedik nak facebook jiran yang kami berdua tergila gila kan tu...heeeeeeeeeeeeeeee....
mesti kamu jeles kan babe?
hahahahahahhahahahahhhahahhahahahaa
babe....glew rindu kat kamu....since kamu da pinda umah ni :(

tapikan saya tatau la...kalau jiran tu tau yang saya tergedik gedik suka kat dia :p
kalau terserempak...muka saya mesti blushing glew....plus malu malu...ble die senyum and tegur saya :)

tapi yang penting dia sangat sangat sangat COMEL :)




*i tak gedik oke JARED LETO

Sunday, January 24, 2010

23/01/2010

AL-FATIHAH untuk SULTAN JOHOR :(

ole kerana saya seorang rakyat johor and i'm proud to be JOHOREAN ..so saya sangat sedey dengan kemangkatan sultan saya...

even saya berada di shah alam..tapi kesedihan yang yang di alami di JOHOR terasa juga...:(


arini dengan bangganya saya pakai baju putih pegi ikea..dengan semangat untuk berKABUNG ...
and sebenarnya..saya bukanlah orang yang suka pakai baju putih...and to tell the truth i love white colour ;) but to wearing white shirt i just want to say TANAK :p

arini jugak la..saya bangun sangat sangat pagi oke....even saya tido dengan lambat...arini...full activity saya dari pagi sampai malam :p

pagi saya online..then pukul 12 saya kua pergi ikea dengan eznira and fadhil manaf...then pas balek dari ikea..saya terus pergi jogging...sebab saya makan banyak gak la meat ball tu..haiyaaaaaaa.. :( i need to reduce my calories :(
then pas balek dari tasik seksyen 7 tu..saya terus siap siap sebab nak pegi sunway tengok..."tooth fairy " !! oke...

i gave 5 stars ;)

even saya ngantuk tahap dewaaa...tapi saya berjaya tak tido dalam hall tersebut :p
hebat oke...."storm warriors " and " 2012 "pon saya bole tertido :p ..

before tu saya pegi makan dekat sushi king...sushi adalah makanan kegemaran saya oke..tapi saya memang taley abeskan...saya pandang jew plate tersebut dengan hati yang penuh lara...sebab memang taley nak makan oke.....kalau la..saya boleh makannnnnnnn...mesti saya tak terbayang sushi tersebut ketika entry ni sedang ditaip :(
haiya...


tolong jangan bagi saya nangis sebab saya terBAYANG sushi tersebut :)





*need more sleep and thanks for everything superUNCLE ;)

Friday, January 22, 2010

the way i'm teaching my student

a week i'm not updated my blog...sebab saya rasa sangat sangat malas.....saya rajin berblog walking jew..;)

last week saya da start jadi private tutor..teach english math and b.m..bahasa malaysia?
hahahhahahaa...since saya punya bahasa sangat la teruk..and i don't know why i can teach b.m to my student...:) .....makin lame makin teruk b.m saya..upsr dulu A then pmr B spm saya C ..
disaster glew kan?
hahahahhahahaa...

thank god la..math and english saya..result same jew..tak turun and tak naek :p

so saya mengajar form 3 punyer subject...i need an interesting way...:p
saya tanak la die buhsan like i'm bored in my class :p
everytime i'm teach him a new chapter....saya akan relate kan chapter tu dengan kehidupan seharian...ole kerana saya tersangat la suka muzik plus comics...saya akan ajar...base on both of my interest :p
hahahhahaahaahaha...masak kalau daddy saya tau cara saya mengajar...merosakkan cara pengajaran oke :p


ole kerana saya memang suka change ape yang ada depan dengan fantasy :p
for example

  • kancil merah era = minicooper
  • uma sewa kitorang = penthouse
  • pusat komersial seksyen 7 = beverlly hills
  • viva wanee = smart car
  • acer aspire 4520 = touchscreen laptop

hahahahahhahahaa....kawan kawan saya pon melayan...ape yang suka change ni...tapi penthouse dengan minicooper tu...dorang punyer idea :p bukan saya :p




*cikgu yang up - to - date :p

Monday, January 18, 2010

from ME to YOU

i miss you, my babe, as i always do, but today is especially hard because the ocean has been singing to me, and the song is that of our life together. i can almost feel you beside as i write this and i can smell the scent of wildflowers that always reminds me of you. ;)

but at this moment, these things give me no pleasure. your visits have been coming less often, and i feel sometimes as i the greatest part of who i am is slowly slipping away. ;)

i am trying, though. at night when i am alone, i call for you, and whenever my ache seems to be the greatest, you still seem to find a way to return to me. last night, in my dreams, i saw you on my dreams . the wind was blogging through your hair , and your eyes held the fading sunlight .

i think as i see you, a vision that i can never find in anyone else. i slowly begin to walk toward you, and when you finally turn to me, i notice that other have been watching you as well. " do you know him?" they ask me me in jealous whispers, and as you smile at me, i simply answer with the truth . " better than my own heart ". i give myself over to this moment, at peace once again ;)

i am here to love. i am here to learn from you and receive your love in return. i am here because there is no other place to be. ;)

but then, as always, the mist starts to form as we stand close to one another. it is a distant fog that rises from the horizon, and i find that i grow fearful as it approaches. it slowly creeps in, enveloping the world around us, fencing us in as if to prevent escape . like a rolling cloud, it blankets everything, closing, until there is nothing left but the two of us.

i feel my throat begin to close and my eyes well up with tears because i know it is time for you to go. the look you give me at that moment haunts me. i feel your sadness and my own loneliness, and the ache in my heart that had been silent for only a short time grows stronger as you release me.

and i watch with breaking heart as you slowly fade away. i find myself straining to remember everything about this moment. everything about you , but soon , always too soon your image vanishes and the fog rolls back to its far away place and i am alone on my desk and i do not care what others think as i bow my head and cry and cry and cry. :'(







" i'm counting the pieces of rainbow..seen the rain drop one by one...and waiting the sunlight on the dark clouds to see you "







*i need the air to breath but i need you to teach me how to breath the air ;)

Saturday, January 16, 2010

saya nak buku

ole kerana saya sangat TENSION sekarang...maka saya nak buku untuk dibaca...
please la..
i need more books right now..before saya wat bende pelik pelik..
please...saya da tanak nangis...sebab makin saya nangis..saya akan lagi TENSION...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kali ni..saya memang TENSION glew glew oke..sangat sangat

da la saya belajar mencarut kat facebook saya..and saya da private blog ni untuk sementara..
sooory yew..
nanti saya open balek blog saya oke ;)







*ombak mood saya da tak tentu hala ni :[

merokok membahayakan kesihatan

satu tajuk yang agak skema yang terkeluar di minda saya ;)
ole kerana saya baru selesai mengajar matapelajaran bahasa malaysia tingkatan 3...saya akan
menggunakan tatabahasa bahasa malaysia saya dengan jayanya ;)

saya masih pelik dan risau..kenapa jika kita mempunyai masalah..kita akan merokok..?
saya sangat sangat benci dengan asap rokok oke..
sebab saya taley tahan dengan asap rokok yang akan buat saya pening semalaman di tambahkan pula..saya mempunyai asthma...maka saya taley merokok atau
mendekati perokok ;)

tapi saya mempunyai ramai kawan yang merokok.....:p

"babe..kalo kte smoke..rasenyer prob bole hilang seketika "
itu adalah ayat yang selalu saya dengar dari kawan kawan saya oke




saya dan sepupu saya ain yang kurang menyenangi perokok ;)



yang penting saya dan sepupu saya ain tidak menyukai perokok mahupun asap rokok..
tu sebab saya tak pernah ada teman lelaki (boyfriend) yang merokok...;) jap jap..
saya lupa...izzwan salleh adalah perokok tegar :p
tapi saya masih lagi boleh bersama dia ;)..oke oke..tapi dia sudah menjadi bekas teman lelaki oke...

sekarang ni...kawan kawan baik saya ramai yang sudah menjadi sebahagian perokok perokok yang suka menghabiskan duit mereka :(
haiya.....

kalau la saya boleh menurukan harga rokok supaya pengusaha tembakau akan muflis dengan jayanya ;)
maka kawan kawan saya takan merokok lagi..ole kerana tembakau sudah tiada lagi ;)

jaya tak idea saya yang bernas ni ;)



*oke oke..glew pelik bahasa malaysia saya ;)hahahhahaha

Thursday, January 14, 2010

kosong

saya nak buku MJ tersebut..tapi cam mahal jew...so bace free kat sini jew ;) sok saya datang lagi oke :p




oke mood untuk berblog sudah hilang..:DD
sebenarnya banyak jew dalam minda ni nak saya transferkan kat dalam blog....
tapi tatau kenape...everytime saya buka new post...
taip panjang sangat sangat...then saya save dalam draft...aiyark..this is not me oke :p

saya ader 2 entry yang tersadai dalam draft yang masih tak dipublish oke :)


since lately ni i'm quite busy asek bace novel tanpa henti dan lepak kat kedai buku semata mata nak bace free...;)
so mood untuk publish blog tu da hilang kot ;)

saya nak berblog walking...pon da tade..saya just bace tajuk yang de kat tepi jew...
soooory yew...
nanti saya bace all your post oke :)
promise with my right hand :)



*my new therapy is need more books to read :)

Sunday, January 10, 2010

great day at hometown ;)

hanya kami bertiga jew dalam hall tu ;)so bole snap picture :p



i'm going back to my hometown last friday with my brother and his girlfriend nurul ;)

since my mom keep on calling and asking me..."ah..kau ni bile nak balek cni..da tak jumpe jalan pulang ke rumah ke?"heeeeeeeeeeee...chill chill...baru nak berjauhan sikit pon taley ;)
"nanti nanti orang balek la mak...saba k mak...heeeeeee...kalau daddy tengah banyak duet..orang balek la ;)"
oke oke..ayat yang sangat sangat kejam saya tertujukan dekat mak saya ;)

so keadaan kewangan saya lately ni pon tak berapa baek..so saya pon ikut la boy balek ...and die pon kena attend his bestfriend wedding this sunday ;)

so as a great daughter...saya nak la konon konon rahsia kan...yang saya tajadi balek this week from daddy and mak ;) but dengan adernyer abang saya yang kepoh tu..da cakap cakap awal dengan kakak saya ...yang saya ikut die balek..haiya...my plan for suprisekan my mom..become so disaster...:p

sampai sampai rumah...semua orang da tido oke ;)
so saya pon menuju ke bilik and tido jugak...so esoknyer..mak saya ader wedding kat jb..saya malas nak ikot...saya kuar hangout with my exclassmate yun and izzah ;)
they fetch me at my house..since saya tade transport oke ..nak kuar dengan saya of cos la kena amik saya..heeeeeeeee :p

kami bertiga pergi square one...lepak lepak...gossip gossip plus nak tengok wayang ;)
and saya ader terbuy kasut yang tade la saya nak sangat oke...haiya...kalo da suke shopping tu...tade duet pon nak gak beli :)
so kitaorang decide nak tengok "the imaginarium of doctor parnassus " setelah semua semua muvee yang de kat situ da tengok oke ;)
okelah...i'm not like to watching "adnan sempit"heee...cte merepek oke...saya tak bape suke sangat tengok muvee written by ahmad idham and so on ;)..membazir rm10 saya untuk muvee yang stupid camtu ;) but kalo afdlin shauki or khabir bhatia and yasmin ahmad saya akan tengok :)

oke oke..dalam muvee tu just kami bertiga plus de sorang apek yang tak dikenali de duk kat belakang sekali....
oke fine...kami wat muvee tu cam kami yang punyer oke ;)
tergelak gelak bagai orang gila...and duk komplen sane sini...yelah..jap ader subtitle jap tade....;)
cite tu sangat bengong oke...

the actor bole bertukar pas die masuk mirror yang pelik tu..tapi saya paling suke ble..heath ledger jadi johny depp....oke oke...saya confess saya memang sangat sangat suke johnny depp ;)
glew seksi oke ;)
saya suggest pegi la tengok that movie...so your mind akan disaster cam minda saya ;)

pas finish that movie..kakak saya and abang ipar saya amik and then we are going to have a great dinner..daddy belanje....sebab semua orang ader including me ;)
and the important is...my dad just waiting for me ;) tunggu saya abes tengok wayang baru kami sekeluarga nak pegi makan ;)
glew kejam kan saya?


then on the way nak balek rumah...saya ader call opie.. ;)
saje je...call..sebab nak bgtaw yang saya pegi tengok wayang dengan hall yang kosong ;)
glew kepoh kan?







*sumpah glew rindu dekat dia superUNCLE ;)

Wednesday, January 6, 2010

kipassusahmati (version 2)

saya tau ader orang stalk saya :)
haih (copying farah aliaa word )...
speechless.......

glew pelik oke...ader gak orang nak stalk saya kan?
saya tak hot...saya sangat skinny..saya suka ikut kata hati sendiri...saya pelik...saya selalu blur blur...
itupun ader orang nak stalk gak ker?

glew pelik oke....
saya tak stalk kamu...kamu tayah la stalk saya...:p
tapi saya suka stalk jiran atas rumah yang nsome tu dengan mr.drummer yang bermaustautin kat blok sebelah :p
heeeeeeeeeeeeeeeee....dorang sangat sangat nsome kot plus comel :)
dengan rambut tutup tutup mata plus kurus ;)
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....suke glew :p

tapi yang penting saya tau muaz suka stalk saya dekat facebook , twitter and blog saya ;)
sebab semua status saya die akan sangat kepoh oke :p
stalker macam muaz saya oke jew :p

haiya.....
kenape perlu stalk orang kan?
glew pelik oke....
sampai sekarang saya masih confuse...
*rolling eyes



"dont be so sarcastic. i know what you're like. of course you want me to touch you there. who else knows your body better than me? "






*i don't need a silent reader like that :)


Tuesday, January 5, 2010

stupidlove

lately ni ..cam tade mood sangat nak berblog..but then...last night bestfren saya ader share story dengan saya..

ntahlah...sometimes...love akan buat sumer sumer bende pelik dalam dunia ni kan?

selalu saya asek story pasal myself..arini saya nak share something pasal orang laen plak ;)

kawan saya de girlfriend yang agak sayang die sangat sangat...(sumer exgirlfriend die memang sayang die sangat sangat eventho die asek wat perangai..pelik)..
dorang pegi bercuti..but then...girlfriend die de confess something yang wat dorang bole gado...ala...tipu tipu jew kan...sumtimes die pon slalu tpoo girlfriend die..as a bestfrend..saya selalu la terpaksa back up and bersubahat oke :p

so girlfriend die rase cam sangat sangat guilty terus makan pil tidur almost sepapan oke
sangat sangat gile oke....

ntah la..sumtimes saya cam pelik..kenape perlu nak rosak kan diri..merana kan diri...and sewaktu dengan nya...
dulu..exgirlfriend die yang penang tu..almost nak terjun bangunan la...then sorang lagi exgirlfriend die nangis nangis kat dalam toilet sampai sejuk sejuk..pastu kena tahan kat wad..pastu nak duk kat tepi jalan la...
haiya...pelik pelik....
yang ni...makan pil plak...sumer exgirlfriend die tu kawan saya oke...
saya pon cam tatau la..ape la yang de kat kawan saya ni...sampai girlfriend girlfriend die wat tindakan drastik camtu sekali..

pernah la..kitorang discuss pasal ni

me - babe...nape..girlfriend kamu suke wat keje gile eq?
die - ntahlah..aku pon tatau...suke sangat wat bende yang nak merana kan diri
me - tu la aku lagi la pelik oke...

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
kenape la...dorang ni suke wat bende bende pelik kan..?nape la..nak saket kan diri...nak merana kan diri..kita saket saket..dia happy happy kat luar sane..
ntah la...saya pelik oke..
oke la..tipu la..kalau putus cinta tak saket....tapi jangan la sampai saketkan diri...
last saya rase saket...last year bulan november...saya nangis sorang sorang hari hari 2 weeks non stop ;)
tapi tade la menyeksakan diri pon ape saya wat tu kan?

but..right now...saya sangat sangat sangat pelik..dengan kesemua girlfriend kawan baek saya ni....
tulah...ingat TUHAN bole tak..kalo nak bende bende stupid ni...;)

and right now..i'm happy being single...maybe..saya tayah la fikir sangat sangat bende stupid stupid ni kan?
cukupla..rase saket yang dulu tu...sekarang tamau lagi....;)






*tapi kalau de orang ngorat saya oke jew..hahahhahahahha :p

Saturday, January 2, 2010

saya nak GEMOK sket bole?

maybesayaasekbusybermessagemembuatkansayasemakinkurus ;)



pakaibajubesarponnampakkurusjugak :P



muka pon nampak kurus gak...haiyaaaaaaaaa :)


saya busy....so saya kurus oke!!!




saya nak gemok sket..sebab saya semakin kurus :p





sometimes i feel so weird bila sumer orang cakap...saya sangat kurus ;)
but then...saya rasa...saya cam gemok jew....:p
ramai cakap camni....
  • " u da skinny oke"
  • "heee....apsal la u ni kurus sangat...i nak badan cam u la.."
  • "kamu da kurus oke...nak diet watpe lagi"
  • "makan banyak...tapi kurus jew"
  • "kamu gemok la sket...baru oke..sebab kamu tinggi la..."
  • "apsal makin kurus ni...kau tak makan ke kat sane?"

banyak lagi dialog yang base on camtu...heeeeeeeee....oke oke...i hate being fat!!
sebab saya cam tak comfortable kalau badan saya gemok oke.....
tapi lately ni...saya rasa saya nak GEMOK sket kot...but not so GEMOK oke...:)

maybe...ble saya jumpa exboyfriend saya and dia cakap...."aik..lame tak jumpe u..and nape u sangat kurus cam orang merana"

oke oke...saya tak merana oke....memang badan saya camni...da taley gemok...but pernah la dulu dulu...saya cam gemok sket...and saya sedaya upaya menjadi kurus kembali ;)

ntahla...maybe entry pelik ni kuar ble hari hari saya tengok gamba saya...semuanya menunjukkan saya sangat sangat kurus oke ;)








*i'll try to be GEMOK as i can ;)

Friday, January 1, 2010

tahunbaru :D






welcome 2010 and goodbye2009



365 days...hidup saya totally change....i learn so many things last year...
sounds irritated...because every year....saya akan cakap bende yang sama....maybe..this year...saya tade azam yang nak dinyatakan ;) ....since my life cam disaster last year kan....so this year...saya nak life yang sangat sangat calm and so peaceful ;)

maybe saya nak gemokkan badan saya yang sudah semakin kurus ni ;) ataupun saya nak mencari something yang saya rase saya takan dapat dalam mase terdekat ni ;) or..i don't want find it by myself..saya nak die datang sendiri ;)

ole kerana ombak ombak hidup saya semakin membesar....seperti semakin besarnya umur saya...(saya tak suke umur yang semakin tua..heeeeeeeee)
maybe..i'll be more matured ;)..as i wish...rase cam tamau susahkan parents and my siblings again ;)

  • tanakmintakduetlagiuntukshopping
  • nakcariduetsendiriuntkshopping
  • pastikanpegitravelsendiritanpapengetahuanmereka :p
  • hopefullygetmyd90bymyownmoney ;)


memorimemori 2009 still in my mind ;) but..some other memory tu...saya nak delete kot ;)





*rinduakankenangankenanganitu :D