Thursday, February 25, 2010

los cumpleaños felices a usted J.LETO

for this entry i dedicated for j.leto as a pembuli :p

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY SI PEMBULI
HAPPY BIRTHDAY TO YOU


oke oke arini dia da tua dari saya plus memang die tua pon ;) plus dia memang besar pon dari saya..so kalau saya jalan dengan dia...nampak la cam saya ni cam adik dia :p
no wonder la..budak sekolah slalu mengorat saya oke :p awww awww

oke oke..dia memang baek plus nice yang akan abeskan makanan die..even saya rase tak sedap mane pon..makanan kat kedai tu :p
then slalu paksa saya plus ugut ugut supaya abeskan makanan tu...haih
ala...saya memang taley nak abeskan oke :p bukan sengaja pon.....

oke la..ole kerana kali ni...entry ni memang khas untuk dia..so saya terPAKSA la...crite yang nice nice jew pasal die :p
heeeeeeeeeeeeee...tapi die memang nice pon..cuma sometimes jew....tak nice..tapi slalu nice la...:p
yelah yang tak nice nyer..die suke buli saya oke !!! sangat sangat plak tu ..plus sakitkan hati dengan sumthing yang terbukti saya memang tak mampu nak buat :p haih


die :p

  • slalu banjer saya makan
  • banjer saya tengok wayang
  • takan bawak saya sampai sesat
  • forgive my mistakes
  • teach me the right way how to reduce my calories
  • selalu dapat teka ape jew yang ade kat pemikiran saya ni..haih :p
  • responsible with his family
  • clever
  • pemalu ;) hahhahahahh
  • takan blur..saya yang blur adalah
  • calm
  • sweet talker
  • freaky tall oke :p
  • have a great smile with his braces :p

actually banyak lagi..tapiiii..kan saya tulis banyak banyak ..nanti die pasan plak...
plus die da la kejammmm...yang akan buli saya lagi....yang teruk teruk taley la tulis..sebab arini kan besday die..so saya memang la akan yang tulis nice nice jew...:p


Wednesday, February 24, 2010

brokenHEART ;)

Don't ever give up

if you still want to try,

don't ever wipe your tears

if you still want to cry

Don't ever settle for an answer

if you still want to know.

Don't ever say you don't love him

if you can't let him go.


You said you didn't want to see me get hurt,

so does that mean you closed

your eyes when I cried?


Don't say we're not right for each other,

the way I see it,

we're not meant for anyone else.


If the truth was told instead of a lie,

then the pain would go away sooner

and not hurt as much.


It really hurts when you

expected so much more

from the person you once loved so much.


Falling in love is awfully simple,

but falling out of love is simply awful.


I wish I was a kid again,

because skinned knees

are easier to fix then broken hearts.


Oftentimes we say goodbye

to the person we love without wanting to.

Though that doesn’t mean that we've

stopped loving them or

we've stopped to care.

Sometimes goodbye is a painful way

to say I love you.


If someone you love breaks your heart,

cry a river,

build a bridge,

and get over it.


It's like my mind knows what's right

but my heart is being retarded and still cares


May you know the peace

and comfort this heartfelt thought imparts;

the ones we love are never gone,

for they live within our hearts.


Life without you is like a broken pencil,

there is no point.


Because I never really had you at all,

I didn't think it would hurt this much to lose you


And now, all that I ever held dear is just a memory.


How can I love again when

I can't stop loving the one that hurt me so much?



A broken heart is a heart that has felt love.


If tears could build a stairway on memories alone,

I'd walk right up to Heaven

and bring you home again.


Ask me how many times

my heart has been broken

and I will tell you to look in the sky

and count the stars.







this is my heart say ;) it doesn't mean i'm not oke..i'm oke..when i can see my smile into the mirror..make a quotes base on my experiences is my priority right now ;) i'll try to act so strong..cos i know..he will be happy with her ;) not me...because he not love me like the way i love him ;) i can't saw my tears again because i really know my tears hate me like i hate it ;)





*i know i can't love him like SHE love him ;)

*dedicated for you my BESTFRIENDFOREVER ;)

Tuesday, February 23, 2010

10 things

i can found so many things in the world..but i know i just need 10 things to complete my life without any mistaken ;)

  • ALLAH as a god

  • FAMILY as my soul

  • FUTURE YOU as my entire life

  • BESTFRIENDFOREVER as my backbone

  • NOTEBOOK as my knowledge

  • BOOKS as my therapy

  • HALF FOOD as my energy

  • J.LETO as a pembuli

  • MEMORY as my experiences

  • PICTURES as my lukisanjiwa







*i need you i need you more and more plus more and more again ;)

Sunday, February 21, 2010

.....




i know i'm selfish and i'm unkind




*sooooory everyone....:(





i hate everything about you ;)

Every time we lie awake
After every hit we take
Every feeling that I get
But I haven't missed you yet

Every roommate kept awake
By every sigh and scream we make
All the feelings that I get
But I still don't miss you yet

Only when I stop to think about it

I hate everything about you
Why do I love you?
I hate everything about you
Why do I love you?

Every time we lie awake
After every hit we take
Every feeling that I get
But I haven't missed you yet

Only when I stop to think about it

I hate everything about you
Why do I love you?
I hate everything about you
Why do I love you?

Only when I stop to think about you
I know
Only when you stop to think about me
Do you know?

I hate everything about you
Why do I love you?
You hate everything about me
Why do you love me?

I hate
You hate
I hate
You love me

I hate everything about you
Why do I love you?







*lagu kegemaran for this month ;)

Saturday, February 20, 2010

robot berbateri

inginkan perasaan seperti robot berbateri :p bole tak?

entahlah...bila ombak ombak mood da tak tentu hala...saya da start la merepek merepek...
mak and kakak saya cakap...saya ni da addict dengan internet dari sekolah lagi :p
yelah..sampai pergi bercuti pon..saya boleh nak online :p saya akan bawak kemane mane..barang-kesayangan-dunia-akhirat saya :p
tengok tv kat depan..laptop kat sebelah....sampai handphone pon saya ignore jew :p
both of my phone oke !!! lagipon tade sape nak message da skang ni...
bawak pegi mane mane pon sumpah memberatkan poket jew :p baek tayah bawak kan kan kan?

last night saya bermessage dengan exboyfriend saya mokhtar...die merajuk disebabkan saya sangat sangat blur...saya sangat sangat blur ker?haih...
masalahnya..saya memang tapaham..takan la saya nak buat buat paham plak kan...
glew pelik...everytime we got argue..saya yang akan pujuk...
helllllo...u bukan bf i lagi tau.... glew buhsan macam ni....asek saya jew yang nak pujuk...bila saya majuk..tade plak die nak pujuk....haih...memang la die pernah kate..."i tanak ajar u jadi ngade ngade..." tapi die ngade ngade bole plak...
aiyark...

tu sebab saya nak berperasaan macam robot berbateri..yang tade perasaan :p
kalau marah ke...sedey ke..happy ke....i still have the same feeling...
right now..saya memang cam tade perasaan sangat pon...hahahhaahaha
sukati la orang nak watpe...nak marah ke..nak majuk ke...saya da tanak pujuk....
pegi pujuk diri sendiri oke ;) yelah...saya blur pon bole majuk...hahahahhaa..glew pelik...

yang penting sekarang ni..tiba tiba..mamat yang saya suka zaman sekolah add saya kat facebook saya...baru jew dalam beberapa minit yang lalu...
heeeeeeeeeeeeeeeeeeee
slamat saya tak publish lagi entry ni :p
oke oke..die yang add saya oke..bukan saya yang add die :p...tersenyum sahaja ketika menaip word word ni ;)
plus dengan gediknya..saya wrote kat wall die..."thanks for the add and btw ap belated besday :p..ape cerita sekarang?"
hahhaa...saya ade la umat manusia..yang takan tergedik gedik nak...cakap..thanks for the add..hahahahhahah...dulu dulu zaman kejahilan kat myspace dengan friendster bole la..
hahahahhhahahahaaaa
and die makin comel...oke...dulu zaman zaman form 5 tak comel camni pon....saya dapat jumpe die pon kat tuition addmath :p..disebabkan die..add math saya memang bole dibanggakan resultnya :p walaupun saya suka skip class addmath kat skolah ;)
but the important is...die tade gf...sbb tade pic dengan gurl plus relationship status die tade macam saya..
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
glew kepoh saya....;) harap harap kami masih lagi takan menggunakan "aku kau " heeeeeeeeee..
tamau la saya gune "aku kau " glew tak romantik :p awww awwww








*arghhhhh.....termakin suke dekat faiz ariss yang comel tu :p bile die reply thanks for the wishes.. ;) oke oke.lupekan jiran atas uma yang nsome tu :p





Friday, February 19, 2010

reduce calories dengan tangga yang amat kejam

semalam saya pegi sg gabai dengan boy, hamzah , bear ,aiman, bulat plus sorang budak pompuan name syima kawan hamzah ;)

saya pergi pon...ble boy message...ajak pergi sane...

pergh...kali ni..saya memang reduce calories sangat sangat oke...mendaki tangga yang tersangat la tinggi oke...
die punye penat lebih dari saya jogging 2 round kat tasek atau berlari atas treadmill...
ni boy punye angkara la...:p

saya tatau la...bape banyak kalori saya terbakar...sebab saya berpeluh peluh yang amat sangat oke...bile kat gym saya tak berpeluh macam tu....:p
kalau la ade jam polar yang macam biggest looser asia tu kan best ;) mesti saya da tau da..bape banyak kalori saya telah dibakarkan ole tangga tangga yang amat kejam tu :p

saya kesian kat bulat..die da mendaki tangga yang amat kejam tu...tapi die tak mandi pon :(
sebab die tersangat sangat penat plus macam nak pitam...
kesian glew oke....
tapi saya pon tak mandi gak :p sebab phobia..hahahha...dulu saya pernah kena lemas dengan classmate saya mase kat sg.congkak..:( sg.congkak jew kot..pon saya bole lemas :p


saya pernah pergi sg.gabai ni..tapi dulu la..mase zaman zaman kegemilangan saya...ketika belum lagi berumur 10 tahun ;) seingat saya..saya pergi 15 tahun dulu :p
pergi pon dengan family :p

tapi walaupun kaki saya shaking :p saya have fun la kat situ...
thanks boy :)





*thanks again babe....listen all my stupid problem :p...and plus sedap glew oke..mee yang u masak tu..harapkan i masak..sampai nexyear pon u takan merasa :p


Wednesday, February 17, 2010

Kuantan Pahang

paksa haziqa senyum !!! glew kejam saya oke ;)


saya suka cium pipi die dengan sangat sangat kejam :p




manje saya and haziqa ;) sepatutnya saya yang kena bagi haziqa minum susu :p


dalam kereta otw nak pegi mane tah saya tak ingat :p



last weekend saya pergi kuantan and pekan pahang ...bercuti bersama keluarga...menyambut hari berkasih sayang di tepi pantai bersama family tersayang...hahahhahahhaa
soooory i hate valentine !!! sbb saya pernah kena dump on that day !!! hahahhahahahha

so beberapa hari kat sane....telah membuatkan saya menjadi gelap yang amat sangat oke !!!
glew panas dekat sane...kakak saya manje dengan lela...asek merungut panas macam kat sabah...
hahahha..maybe johore jugak sejuk kot !!!
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

sepanjang berada disana...aktiviti untuk menguruskan badan pon terhenti seketika..;)
sebab saya asek makan jew!!! 2 malam berturut turut asek makan seafood :p haih..
so untuk tidak mengecewakan kakak and abang ipar yang belanja...saya terpaksa abeskan makanan...even pada hakikatnya....saya takan abeskan makanan tersebut...
saya akan amik nasi half jew..and half kesemua lauk...and selebihnya saya akan letak kat plate anak buah saya akmal..supaya die yang abeskan makanan tersebut..nampak la cam saya makan dengan banyak nye...bijak tak?

ketika kakak kakak plus mak saya pegi shopping..saya tak ikut...sebab saya sibuk bersama barang kesayangan dunia akhirat saya ;)


sepanjang berada di pahang...saya telah menignorekan both of my phone ;)
tade sape pon nak message pon...haih..
glew pelik....da beberapa hari both of my phone senyap jew....macam rosak jew...
hahahahhahahaha


saya upload pic yang de kat phone saya jew..so banyak pic saya dengan haziqa plus hadif jew la..
yang laen sume kat camera tak sempat nak transfer ;)
soooory anak anak buah saya yang laen :p

Monday, February 15, 2010

killing me

perkara perkara yang bole membunuh saya ;)

  • daddy plus both of my mom da tade ;(
  • kesemua adik beradik saya plus abang ipar and anak anak buah memusuhi saya
  • i lost all my blood-partner (family)
  • semua orang yang saya kenaL dissapear ;'(
  • barang-kesayangan-dunia-akhirat saya rosak ;[
  • mybackpain and myheadache keep on attack me
  • i lost all my memory - tapi half memory saya da nak ilang -saya lupa banyak bende kot ;p
  • da tade minat nak wat bende bende romantik kat semua orang
  • semua kawan baek saya..masih marah saya lagi
  • terfikir bende bende merepek..haih
  • tired with all my stupid mistakes
  • tertlalu sejuk - i really hate S E J U K but i can't accept P A N A S ;)
  • saya kena marah dengan orang plus saya da pandai marah orang ;p
  • ignoring H I M ;(

*need more advise from the others

apesadumbrado

siento culpable ahora.....

lo siento tan mi amigo


soy tío estupendo tan apesadumbrado

apenas puedo decir esa palabra con todo mi corazón ;[


te quiero tío estupendo

Sunday, February 14, 2010

i am me once more

don't know why..i always keep on doing the same mistakes....
i just need to say S O O O O R Y to everyone...:(

i'm not born to be so heartless!!!..i just can be me...i can't be someone else....
i know...i'm so so so so complicated....

i need my usual life back...but it's just like i'm picking up the miracle off the sidewalk...

i need my M I R A C L E !!! aiyark...!!!

maybe this is not me...i can't act like i'm so strong...what happen at outside...it doesnt mean i'm oke in inside....

i still don't know...i just need you to teach me how to breath the air...as i really need the air to breath...!!!...

but..if that is my faith...i will surrender to make it happen......

i P R O M I S E with my right hand :)




* i just can be me F O R E V E R ;)

Wednesday, February 10, 2010

dedicado a usted

  • always asking me the question that i can't answer it :p
  • force me with my food :)
  • disturbing me with my weakness
  • hit me back by using my word
  • call me ***** plus *** ...haih
  • teach me the right way how to reduce my calories
  • 500kcal always make me jealous
  • become so MEAN !!!!
  • replying my text with "hahhahhahaha" and i always can't understand it...hurm...
gracias mi amigo para todo ;))
*it's not ME it's YOU.....IT'S NO yo IT'S usted :p

Tuesday, February 9, 2010

makanan

saya seorang budak perempuan yang takan abeskan makanan dia :p

Monday, February 8, 2010

sukati la

malas nak amik tau ape ape lagi..sukati la..
nak kawan ke tanak kawan ke...

saya malas nak layan sangat...kalau kamu rase nak kawan dengan saya..silakan..
saya masih disini..

saya da tanak mencari lagi....

sukati kamu la nak watpe kamu suka..tanak amik tahu..tanak nasihat...

menyukai kamu buat saya semakin merasai apa makna kesakitan untuk kali kedua ;)

terima kaseh oke...;)

Friday, February 5, 2010

f r i e n d s

eznira : yang akan wat saya gelak sepanjang hari..kalau dia marah..saya akan nangis..dan cuba sedaya upaya saya akan pujuk die balek macam orang glew :p family die kenal saya and family saya kenal die ;) saya penyimpan mohor rahsia besar die :p

joy : kenal sejak kecik..teman pergaduhan teman belajar teman merayap ...haih....teman lepak kat uma ;) serious jew..saya suka maen..tapi kami bole rapat

norsiah : tempat saya meluahkan perasaan........everything....exbf pon saya tak pernah share everything....saya tak rahsia ape ape dengan die...;) suka tersenyum..marah saya pon tersenyum ;)

wanee : tegas on everything yang akan wat saya takot dekat die...tapi saya tau die sayang saya sangat sangat...;)

zainizam : penasihat terbaek saya sepanjang zaman !!! mak saya suka banggakan die depan saya !! kawan saya yang paling contoh terbaek mak saya pernah kenal ;)

farah : minah yang glabah glew...mulut tanpa henti bercakap...emosi kadang kala tak tentu ala..
tapi die sangat baek...pembuat kek paling sedap diantara kawan kawan saya ;)

sarah : die sangat sangat sangat sangat baek...sampai saya tatau nak describe die macam mane...
die sangat sangat baek oke !!!!!!!! i memang sayang u glew glew oke ;)

aini : die oke..saya suka die...kami sekepala dalam segala hal..kami takla baek sangat plus takla jahat sangat pon...die sangat sangat kemas..plus sangat sangat lembap...paling menyampah..kena tunggu die..haiya....kalau nak janji ngn die..kena janji sejam dari waktu yang dijanjikan...;)

diana : saya pernah menangis dekat dia ..die pandai calm kan saya..even die sangat sangat clumsy...die sangat sangat strong..tapi sumtimes saya tau..die takla strong sangat pon...kami slalu pretend yang kami ni cam sangat sangat sangat strong ;)

sai : orang yang akan kemaskan barang barang saya ;) die sangat sangat rajin oke melayan karenah saya yang merepek ni :p

bear : manusia pelik...tapi suka bagi saya nasihat yang pelik tapi bermakna ;) suka update kan notebook saya ;)

lynda : sangat sangat nice....saya pelik dan suka buat bende merepek..tapi die still layan saya sampai skang....suka glew layan kepala saya yang pelik ni :p

alif : bestfriend saya yang paling best..sebab tak pernah nak bantah ape saya buat...good supporter ;) duduk johore lame..tapi sampai skang tak abes keliling johore..haih

alun : glew , sensitif , semangat kawan yang maha tinggi...die suka buat kerja glew..nasihat ape ape pon..masih buat lagi..haiya

aida : emosi , kejam tapi baek hati ;)

zulhafiz : si perompak hati ...;)

hazwan : budak gemok yang suka buli saya buat keje sekolah die mase diploma :) plus suka ugut ugut kalau saya tak buat :p

nasrull nafis : suka panggil saya dengan name penuh saya !!! haih...everything die happy or tak..die akan call saya mule mule ;)

lotfi taib : selalu pinjam kan telinga die untuk dengar ayat ayat keluhan yang saya da susun :'( nasihat saya bagai nak rak...tapi saya hanya promise...tapi tak pernah nak buat :p soooory sayangku

syam : teman saya belajar dan kami repeat sama dalam subjek merepek tu :p haih..suka anta saya kat komuter kalau saya nak balek pj ;)

farhan : exboyfriend yang da jadi bestfren...hahahaha...kepoh glew kalau saya susah hati...duk jauh kat united kingdom..tapi masih lagi kepoh ;)

mokhtar : saya selalu buat bende merepek yang akan buat dia marah glew glew..tapi nanti nanti die akan maafkan saya akhirnya ;) tapi die suka buli saya !!!! muka saya ni cam senang sangat nak dibuli ke?haih






i'm totally freak !!! but i always grateful i have so many friends can accept me...no matter what ;)
to tell the truth..i always love you damn so so so much my friends ;)





*saya ramai lagi kawan baek....tapi saya tatau la...nak tulis pasal ape ;)
soooooooooooooooooooooooory kalau ade name kamu tak dinyatakan....tapi ni diantara kawan kawan saya yang saya sangat sangat rapat ;)







Wednesday, February 3, 2010

tak tentu arah

i still don't know...why you want to read my blog...you're not a blogger oke :[
haih

my blog is just for my friend and only a blogger oke...

you're not on my facebook , twitter , myspace , friendster , or hi5 list !!!!

i still confuse...*rolling eyes








*saya tak marah tapi saya hanya tak suka !!! paham ;)



Monday, February 1, 2010

birthday MAK

actually birthday 25 hari tu...tapi mak dengan daddy pegi indon kan?

so nak jadi orang yang pertama wish tu memang taley la.. :(
try call mak dari pagi sampai malam pon taley...haih


tapi on that day mak da nak balek malaysia da..;)
bila da dekat rumah..batt hp mak bole plak flat kan....haiyaa....


MAK...tolong la cas phone oke....nak wish birthday mak...terpaksa call abang..:)

and..saya jadi orang no 2 yang wish...

saya dengan mak saya..yang suka paksa saya kupas bawang :p













HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO HJH MARIAM MD SALLEH

HAPPY BIRTHDAY TO YOU




saya selalu jadi orang 1st..but for this birthday saya jadi orang no 2..hurmmm..;(


tape tape..saya tetap top 5 oke ;)
so last saturday..kitorang celebrate birthday mak kat uma manje...;)
bithday mak..tapi mak yang masak...hahahahaha...;)
saya bole plak..datang lambat......bila orang baru nak makan..dengan senyuman saya bole ketuk pintu and bagi salam ;) (pergh..baru sampai uma)
hahahhahahahhahaha...glew DATIN saya ;)
tapi yang tabest mak saya masak sume makanan saya tak makan...:( haiya...
  • ikan terubuk bakar
  • udang goreng berlada
  • kerang bakar
  • ayam goreng berempah
  • sayur campur
  • sotong goreng sambal

saya just makan ayam goreng tu jew plus dengan sotong goreng sambal..;)

saya tak makan ikan tu..sebab die terlalu banyak tulang...saya tak makan kerang and udang..sebab die payah :p....hahhahahhahaaahahhha...kalau de orang nak bukak kan..saya makan jew...tapi hari tu..kakak and mak saya tanak layan saya :( haih

tapi yang bestnyer...mak saya tetap..buatkan puding coklat kesukaan saya ;) TERIMA KASIH mak !!!!!!!

everytime saya balek..saya akan suh buat..plus saya memang akan merengek rengek nak makan puding tersebut !!!!..saya tak kisah makanan lain kalau ade puding tersebut !!!

ape ape pon saya tetap SAYANG sangat sangat sangat sangat MAK saya

HJH MARIAM MD SALLEH