Tuesday, March 30, 2010

d a m a i :)

haih :(






last night saya , eznira , imran , wanee plus fadhil pegi andalus..actly saya malas nak pegi :)
tapi imran punye semangat waja ajak..so saya terpaksa pegi la :) saya pegi pon sebab rase cam down !! tapi tak la down sangat pon..so bile dorang ajak pegi shisha..join jew la..
hahahahahhahaha...
saya try shisha !! banyak kali kot !! everytime saya try !! mesti saya keep on batuk batuk !! haih..tanak la isap lagi :p

kat sane !! aktiviti amik gambar la..yang paling best !! everytime pegi andalus mesti amik gamba !! tatau la nape...same jew kot design andalus dari dulu sampai sekarang !! actly ktorang punye nak pegi shisha bar tu..tapi cam tak happening jew..so ktorang pegi la lepak andalus !!

then pas pegi andalus ktorang plan nak makan western food kat house of stik tu..tapi tutup plak !! haih ..tade rezeki nak makan western food on that time :(
sian wanee...sebab ktorang asek cakap chicken chop tu sangat sedap kot !! saya semua sedap jew :p

saya rase sedey ble my exboyfriend confess yang die da gf baru :/
no more texting with him , no more calling , no more bullying , no more crying , no morethreating , no more fighting , no more laughing and no more everything :(

maybe ..i'm afraid losing him..i love him..but as a bestfriend :( maybe bile dia da de gf..for sure la die tanak layan saya lagi kan cam dulu dulu !! yelah ..kalau saya happy or sedey sedey !! dia ade !! even menyakitkan hati gak la...tapi dia ada !! thats the point !!

so saya share ngn kawan saya pasal cte ni..die cakap !! " " you're not really love him !! you just afraid losing him plus why he can got a new one before than u !! "








and i'm selfish ?








* congrats :')


Monday, March 29, 2010

for YOU

dear hacker :)




are you really hate me ?
right now i still don't know why you try to hack my profile :(
super duper madness oke :/








*will be a great HACKER !! yeah yeah

Sunday, March 28, 2010

baby sitter :)

haziqa kaisara with me :)


haziqa kaisara :)




semalam saya jadi babysitter :) saya jage haziqa kaisara !! heeeeeeee..oke oke
bangun pagi pagi tengok die :) tapi abang ipar saya still ade lagi on that time :p so dari die bangun pukul 6 sampai 8.30 tu abang ipar saya jage la :p sebab saya masih tidur lagi..hahahahhaa

so pas saya breakfast :) saya mandikan dia !! :) bagi die minum susu ...plus ingat nak tidurkan dia..saya golek golek sebelah dia..saya yang ngantuk !! die bole mata besar besar tamau tido..heeeeeeee..

then yang kelakar nya..mak saya , kakak saya yang laen bole call saya !! nak pastikan bole ke saya jage haziqa kaisara tu..haih..saya bukan da besar ke ? heeeeeeeeee
mak saya call..tanye "watpe ? " da bagi minum susu ke ? " banyak glew remind kot :p
same jew cam kakak saya yang cak !! call banyak kali kali sebab nak tanye oke ke tak ? da la saya silent phone..2 2 phone saya silent !! mane nak dengar :)
kalau kakak saya ummi kepada haziqa kaisara tu call tape la..ni yang laen laen pon kepoh gak nak call..haih..:)
nampak sangat yang saya ni still cam budak kecik lagi..under age !! haih :(

tapi best jew jage baby ni..saya tengok anime kat animax..die pon layan jew..saya sakat die ngn bahasa jepun..die gelak gelak jew..comel glew kot muke die !! suke suke !!
then saya layan mtv ngn channel v pon die layan gak !! hahahahha....tak kelip kelip tengok tengok vc baby by justin bieber tu..plus telephone by lady gaga feat beyonce :p
hahahahhaahahha..sebenarnya saya yang tengok !! hahahahahhahha

tapi waktu maghrib kakak saya call suh bukak channel oasis :) haziqa kaisara layan channel tu waktu waktu macam tu :p heeeeeeeee..saya wat keje jap ..tinggalkan die kat depan :p

semalam earth hour !! saya celebrate ngn haziqa kaisara jew..kami berdua bergelap bersama sama :)
saya punya la semangat nak celebrate earth hour !! laptop pon saya tak on oke !! tv on on pukul 9 sebab nak tengok k-on! hahhahahahha...
seharian saya tak on lappy tu :) h e b a t k a n ?







*i'm happy :)

Thursday, March 25, 2010

m e r e p e k !!

hari ni jew..saya dengar ramai glew orang tade mood :) including me :p
cousin saya ain and ateh pon tade mood :p housemate saya pon same..maybe dorang de 2 test harini kot :p plus saya wat status merepek kat fb pon kena marah ...hahahahahah

tapi mood saya yang cam sumpah macam h**** tu jap je..oke oke seharian saya nangis :) tapi bile pas maghrib saya da oke da :p lagi lagi pas da makan nasi lemak ayam !! terus saya oke cam nak lompat lompat !! terima kaseh dari saya untuk anda sebab banje nasi lemak ayam tersebut :p

tu sebab saya ni cam pelik sket !! hahahhaa...tape la..tapi hari ni cam catat sejarah sket la..tahun ni saya tade nangis lagi...tapi hari ni bole nangis..laju jew airmata ni nak kua..haih
glew buhsan !! hahahahahahahaha

saya bukanlah umat manusia yang suka nangis lately ni...sebab dulu saya suka nangis kot !! lapar pon nangis..hahahaha..sampai mak and daddy pon pelik !! da besar kot !! yelah..dorang tak manje kan saya pon..tah datang dari mane habit tu pon saya tatau..hahahhahaha

skang ni perasaan lapa pon da kurang da..hahahhahahaha :) tu sebab saya da tak nangis da :)
hahhahahaha !!!
tu sebab saya kate mood saya ni unpredict !! tapi kalau mood saya tak oke macam mane sekalipon..saya takan marah orang !! or wat muka or something like that la...
ijal perasan saya tade mood pon..sebab mata saya bengkak cam taley nak bukak..haih
" oii nangis ke ? " la..ape la dia ni...da mate bengkak " heeeeeeee..nangis ke ?tade la..airmata ni gedik nak kua..hahahhahhahaha "

saya bole wat lawak bodo camtu...pastu saya kena ketuk kepala dengan dia....adeh..saket la ngek..ketuk ketuk kepala orang ...naseb baek la die nak anta saya balek uma kat s.28 plus die da buykan nasi lemak ayam kesukaan saya tu :p
kalau tak dengan kudrat yang ade saya da reply balek ketukan kat kepala die :p



jap jap saya tau !! entry merepek ni kua sebab saya hormon saya tak tentu arah !! saya dalam mood tak suci !! hahahhahahahha !!! mak saya cakap la.....saya call die tadi !!!
owh oke !! kalau saya suci !! mesti saya oke jew !! hahahhahhahaa..saya tau saya tau !!!





*saya stress sebab tadapat tengok blogger boy !! sebab dorang tengok muvee yang merepek :p

Wednesday, March 24, 2010

d i a :)

entry ni terkeluar bile bace balek entry entry lame :) plus ade bace entry farah alia :p
heeeeeeeee..sometimes saya memang akan wat semua kriteria untuk mencari bf :) hahahhahahaglew budget cam hot sangat la kan kan kan kan hanizahjmalek :) takisah la..yang penting saya suka !! hahahahaha


  • dia mestilah tau basic basic agama ni :) saya bukanlah baek sangat plus dia mestilah bole bimbing saya wat bende bende baek kan kan kan ?

  • dia bole accept family saya as saya pon bole accept family dia :)

  • dia mesti left-handed :p sebab saya da tangan kanan kan :) tapi saya slalu gunakan tangan kiri more than tangan kanan :)

  • dia mesti lagi pandai dari saya !! hahaha..t dia bole la ajar saya yang tak pandai sangat ni plus suh saya rajin sket !! kalo bole dapat dean !! hahahahah

  • dia mesti la kelakar !! plus yang bole wat saya gelak kaw kaw sepanjang hari

  • dia mesti pandai maen basic instrument !! tak kisah la kompang ke ? guitar ke ? drum ke?hehheheh kalau saya ade basic maen guitar dengan keyboard !! die mesti lebey dari itu :)

  • dia mestilah yang tersangat la cool oke !! sebab saya ni tersangat la blur ..so kalau borak ape ape ..saya mesti cam lambat paham sket !!

  • dia mesti tinggi dari saya oke !! sebab saya rasa cool glew ble cakap dengan dia sambil mendongak !! hahahahha..

  • dia kurus cam drug addict !! tapi untuk orang orang yang badan tough bole diterima gak la..rase cam safety jew jalan sebelah dia

  • dia mesti comel :) tapi saya tersangat la suka kalau ada jejaka si gigi besi !! glew comel kalau tengok die tersenyum oke !!

  • dia mesti sweet :) tak perlu romantic sangat !! heeeeeeee..kalau saya jalan lambat..die toleh sambil cakap "bole jalan cepat sket tak ?" saya da rase cam di awangan da :)

  • dia mesti suka saya yang blur tahap tak tentu arah ni..sometimes boleh gedik yang amat sangat yang taley abeskan makanan ..:p , tasuke glew glew lagu rock kapak !! , bole jadi malas yang amat sangat :) bole nangis sebab lapar jew..suka sakat dia :)

  • dia bole melayan yang suka bace buku plus tengok wayang plus amik gambar banyak banyak :p

  • dia mestilah seorang yang art sket :) saya cair kalau dia bole wat kad besday or ape ape pon by his handmade :p

  • dia mesti pandai berfashion :) tamau la selekeh sangat :p simple as me oke kot :) sumtimes when he wearing tshirt and jeans plus a smart watch pon da nampak sangat cool da :)

  • dia mestila pandai divide mase dia..between family , me and friends :) saya tanak la dia asek berkepit dengan saya jew :p heeeeeee..kalau bole dia ngn his family mesti ada good relationship :)

  • dia mestilah pandai built up diri dia :) takan saya plak kan ?

  • dia bole la layan saya yang kepala gila gila tak tentu arah ni..saya suka simpan,,tak reti nak marah !! kalau marah pon..hanya di fb , twitter or blog !! hahahah...kalau marah pon..kejap jew..ble dia tanyer "marah ker " bila saya jawab "mane de " means saya da oke la tu...hahahhahahahahah...

  • dia mesti tahu yang saya ni addict dengan internet , anime , books , and sprite yang akan bole wat saya lupakan dia seketika :)

  • 1 thing saya harap dekat dia jangan buli saya !! kerana saya sangat mudah dibuli !! haih






*oke oke ni jew yang ade kat dalam pemikiran !! esok luse maybe ade ++++ lagi :)

Tuesday, March 23, 2010

word by word

ada saya kisah kalau kamu lapar
ada saya kisah kalau kamu mahu nangis
kisahan itu hanya dipermulaan sahaja

tapi itu mungkin akan merosakkan minda
minda minda yang akan kehitaman

kamu carik carikkan kertas kertas
kamu berikan kepada saya
saya ambil saya simpan
saya simpan selamanya

tidak ingin pergi menuju kegelapan
tapi itu yang langkahi
derap demi derap
tolong berhentikan diri

kalau la petik bintang itu mudah
sudah saya penuhi kotak kotak kaca itu
tapi nak mengapai itu payah
hanya bole memandang dengan senyuman

saya tidak mahu kamu seperti itu
sampai bila kamu mahu jadi seperti itu
saya tahan diri , berhentikan diri
tapi kamu masih lagi berlari
berlari tanpa henti henti

menahan kamu berlari
sehingga kehilangan daya
saya masih disini
jika kamu mahu masih mencari









*bila jiwa merepek sudah kembali





Sunday, March 21, 2010

hot air ballon plus karaoke (:

nak tengok movie ape pon penin !! last last tak tengok pon :p


dorang berdiskusi :) saya ngn sha amik gambar :p


saket la ngek !! kamu peluk saya macam tu !! :p


semua muka happy macam la dapat naek balloon tu :p



i look so skinny with pink t-shirt plus black tight !!


mood hindustan plak kan kan kan kan kan ?


nak maen waterball tu !!! haih


happy !! only 1 word !! :)


saya memang suka aktiviti melompat lompat ni :p faranina pon melayan :)


last saturday kitaorang pegi putrajaya nak tengok sangat hot air balloon :) oke oke !! bangun pagi pagi tau tak !! around 7 a.m saya da bangun da :) saya balek uma kat s.28 !! bangun awal adalah sesuatu yang susah kalau saya tido kat umah yang aman damai ni :) plus mak saya ade :p

then around 7.45 a.m sha ngn era da kat depan uma saya !! saya tak siap lagi oke !! plus dengan kejam kakak saya cakap kalau tak kemas umah jangan pegi !! haih !!
actually saya ade wedding kat melaka on that day !! cousin saya adam kawen !! tapi saya tanak pegi kot :p glew kejam kan kan kan kan ? hahahhahaha plus my niece fatin pon tanak pegi gak !! sebok nak ikut saya pegi putrajaya !!

glew ramai orang kat putrajaya !! plus panas gak la..:)
ktorang tade la merayap mane mane pon..lepak lepak makan plus amik amik gambar !! paling stress kat saner !! semua orang bawak dslr kot !! semua orang nak menembak hot air balloon tu !! yang bestnyer mereka menjeleskan saya dengan lens yang panjang panjang !! pergh !! harga ribu ribu tu !! ader uncle tu siap gune nikon d90 plus lens yang harga 5000 sumting kot !! glew best !!!

pas tunggu faranina ngn mud yang agak lambat sampai..ktorang " borak borak la "..:) biaser la saya ngn era !! tu sebab kami bole jadi kawan baek !! hahahahhaha

then around 12 sumting ktorang gerak pegi alamanda :) plan nak tengok muvie :)
tapi ble da kat gsc tu !! 1 movie pon tak tengok !! hahahaha..saya bole plak suggest jom tengok
" jumbo gajah biru " hahahahahhahaha !!! nak plak saya tengok cte macam tu kan ? v3 pon saya tanak tengok !! cte melayu tipikal !! :)

then pas lunch kat foodcourt...ktorang plan pegi karaoke !! pergh karaoke la yang paling best kot !! suka suka :)
saya jew karaoke banyak lagu kot !! lagu untukmu by muh , karma by cokelat , don't speak by no doubt , ketahuan by matta , bad romance by lady gaga , aku skandal by hujan !!
karaoke penuh semangat oke !! saya la umat manusia yang tasuke sangat pegi karaoke !! tapi aritu cambest gak !! ahhahahhahaha..:) suara pon bukan sedap sangat !! tasedap langsung oke !! dorang suka cakap saya nyanyi cam bersajak !! glew kejam !!

lupa plak nak cakap before tu saya ngn faranina and kawan kawan lelaki die pegi maen game kat tempat permainan kanak kanak :)
saya bole kalah teruk ngn faranina dalam game ape tah :) glew kejam faranina :p





*saya have fun la..thanks eznira rhazali , niesha zulkifli , faranina , mud plus fatin ana buah saya :)

moscow :)





oke oke saya tak pegi moscow pon :) semua semua picture ni...kawan yang berada di moscow mailkan :)
banyak lagi picture yang dia mail kan..tapi tak larat nak upload jew :)
moscow sangat tak best die cakap la...:) 8 months winter only 2 months summer :p
and another 2 months musim sejuk yang suhu serendah 15 :)
plus sangat mahal kat situ :p

kalau nak tengok pictures yang die capture sendiri bole la bukak laman web ni
http://www.flickr.com/photos/syahmiafnan889/
http://www.facebook.com/Syahmiafnan889

semua picture tu die yang capture sendiri :p

btw ble crita pasal fly..semua kawan kawan saya fly :) saya jew yang tak fly..haih !!
glew buhsan :(
same class even class yang sangat nakal !! biaser la sekola pompuan jew !!
argh !! rindu zaman sekolah !!!




*suke tengok pic yang cantek cantek !! thanks syahmi :)

Saturday, March 20, 2010

tag dari farah alia :)

da lame tak maen tag tag ni :) tapi si farah tiba tiba tag plak :) so jawab jew la kan kan kan ?





1. Adakah anda rasa HOT???
HOT? mane de :0 saya sangat cool oke plus sangat sangat pemalu !! hahaahahha

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!




3. Cerita pasal gambar?

hahhaha..ni mase semangat berwc dengan abu muaz md hassan :) tiba tiba rase rindu dekat die..so saje je wat ni as desktop wallpaper !! pastu plus saje je nak susahkan orang yang maen laptop ni..hahahhahahaa

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
january this year !! semalam makan domino's then esoknye makan pizza hut !! so italian :D

5. Lagu terakhir anda dengar?
karma by cokelat :) tengah dengar pon right now :p sebab tbe tbe addict selepas karaoke kat alamanda tadi !! glew semangat nyanyi lagu ni :p

6. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
AH !! tah la family pangil camtu...cam tade kena mengena pon ngn name sendiri :)

7. Tag lagi 8 org
Huh. Kena buat ke? Ok2.
No. 1 - era
No.2 - dee
No. 3 - aini
No.4 - shy
No.5 -arep
No. 6 - waniey
No.7 - embun
No. 8 - supercool
8. Siapakah org no.1 kepada anda?
eznira rhazali ? saya penyimpan mohor besar rahsia dia :)

9. Katakan sesuatu mengenai org no.5
maybe i still suke kat u lagi kot..i just pretend tasuke jew :p

10. No. 3 ada hubungan dengan siapa?
boyfriend die la..nur muhammad :)

11. Bagaimana pula dengan no.4
sama jua !!

12. Pesanan kepada orang no.6
sayang kamu camne kamu sayang aku !!

13. Kata2 cinta untuk orang no.2
haih :)

14. Adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
2 2 blogger :)

15. Berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mentag anda
a. comel tapi pendek :p
b. clumsy glew sgt sgt sgt :p
c. Suka nanges. ;)
d. suke makan cheese cake die buat :p
e. housemate saya dulu :p

16. Persamaan antara KAMBING dan LEMBU
2 2 duk kat kampung !! hahahhaaha

17. Perasaan anda wat tag ni?
buhsan !! sebab penat !! hahahahahhahaha

Friday, March 19, 2010

:[





when you need me !! i'm always with you !!

when i need you !!
you don't have any time for me !!
G R E A T !!
i take back my swear to you !! enough said !!







*so so so so so so angry ( finally saya da pandai marah )

Wednesday, March 17, 2010

emotion :)

sometimes kan ... emosi kita tak tentu hala...selalunya emosi saya la...heeeeeeee...sometimes dalam a couple of minutes saya bole rase cam geram yang maha dewa kat orang tu !! sampai rase nak cekik cekik jew !! tapi around a minutes saya akan oke balek dengan dia :p

tu la pasal !! sometimes pelik kot !! saya nak sangat rase m e r a j u k lame lame !! m a r a h lame lame !! s a k e t h a t i lame lame !!

tapi tu semua taley !! jap je semua semua bender tu !! geram betul !! actually saya yang cam tak sampai hati nak wat orang terpinga pinga or tertanya tanya or terfikir fikir camne nak baek balek.. maybe sebab saya bukan jenis yang suka nak gado gado kot !! i know i'm selfish and i'm unkind !!

kawan kawan baek saya cakap saya pelik !! era selalu kate..." camner la aku de kawan ngn orang glew cam kamu ni han " glew kejam punye statement !! then saya akan selalu reply balek " aku jew yang pelik plus glew kan ? t kalau aku da mati da...kamu tade kawan cam aku lagi :) "

so ble saya tau emosi saya cam da tak tentu hala...i will read so many books or comics plus listen with my favourite music !! so i don't have any reason nak emosi lame lame kan kan kan kan kan kan ?tapon saya online la...itu the best solutions yang saya tau instead call family or call kawan kawan :) tapi saya tasuke sangat nak call !! 1 thing kredit saya bukan banyak pon plus saya malas la susahkan family and kawan kawan saya kena membina ayat ayat yang positif untuk pujuk saya :)

saya suka jew bila saya happy !! plus orang laen pon happy :) kan best kalau semua orang happy :) mesti aman jew kan dunia ni !! tade orang yang nak sedey sedey !! everyone in this world need to be happy as they deserve it :)

ntah la...kalau dia bole happy bukan dengan saya :) saya pon happy untuk dia !! so tak kisah la kalau saya sedey disebabkan die..tapi kalau saya tengok dia happy !! so i will be happy for him !!
R I G H T ?

so saya memang suke pretend plus keep my feeling !! saya tasuke nak bagitau orang laen !! :)
so saya akan cakap belit belit sampai orang tapaham !! plus saya memang blur blur !! so lagi la...saya tapaham !! mereka tapaham !! so semua orang tapaham kan kan kan kan ?

cukuplah m e r e p e k !! i'm bored :)





*kau bukan untuk ku !! kau lepas genggam tangan ku !! kau hancur dalam diam :D

Tuesday, March 16, 2010

movie mania

fine !! saya memang addict dengan movie...sebab saya bole tengok the same movie 10o times !! hahaha..tpoo jew..means saya bole tengok banyak kali tanpa rase bored pon !!





10 movies i'm addicted to



the fast and furious


the convenant




twilight



pisau cukur


gol and gincu


edward scissorhand


harry potter



pirates of the caribbean



secret



a walk to remember




actually banyak lagi movie yang saya suka..tapi sometimes apa yang kita suke tak semua orang suka kan kan kan ?
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
semua yang johny depp punyer movie saya suka !! sweeney todd , secret window , alice in wonderland even arep cakap buhsan yang amat sangat !!
maybe saya suka cte yang dark !! hahahhahaa....or more to brit movie !! tapi saya suka gak movie yang colourful plus romantic !! saya suka gak killer movie plus physco !! cam cte orphan !!
tapi saya taksuke tengok movie yang akan wat saya membazir rm10 ++ untuk cte ahmad idham and so on !!! sooory saya tasuke sangat cte melayu !!sebab nanti bole tengok kat tv mase hari raya !! hahahahhahahaahhaa....tapi kalau cte cam bernard chauly , afdlin shauki , khabir bhatia , yasmin ahmad and osman ali...saya akan tengok kat wayang !! but tengok gak la..tak semua yang saya tengok !! heeeeeeeeeeeeeeee





Sunday, March 14, 2010

padang jawa

kawan saya cakap everytime nak suh amik kat padang jawa mesti call die :p
oke la tu saya suh die amik saya kat padang jawa..bukan kat s.alam yang kt s.19 tu..
heeeeeeeeeeeee ;))
tapikan..ble die cakap camtu...terasa gak la..
hahahhahaha...tapi nak wat camner...die je insan yang bole amik saya kat padang jawa tu...;)
saya da la suke balek uma kat petaling jaya tu !! sebab saya bole tengok anime kat channel animax !! sebab uma tu jew yang ade package tu selaen dari uma saya kat johore !!!

tadi saya call daddy saya..saje je call..die saket kot !! haih
tapikan die still bole maen maen dengan saya...heeeeeeee...we like to pretend our feeling !! kalau ktorang saket ke ape ker...just say " tade ape ape..la...i'm oke !! "
suke glew save sendiri ;) tapi t cte kat orang laen...:p (like father like daughter )





Too much of anything can make you sick
Even the good can be a curse
Makes it hard to know which road to go down
Knowing too much can get you hurt

Is it better? Is it worse?
Are we sitting in reverse?
It's just like we're going backwards
I know where I want this to go
Driving fast but let's go slow
What I don't wanna do is crash, no

Just know that you're not in this thing alone
There's always a place in me you can call home
Whenever you feel like we're growing apart
Let's just go back, back, back, back, back to the start

Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitting's out of the question
When it gets tough gotta fight some more

We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
If it's worth having it's worth fighting for

Now every day ain't gon' be no picnic
Love ain't a walk in the park
All you can do is make the best of it now
Can't be afraid of the dark

Just know that you're not in this thing alone
There's always a place in me you can call home
Whenever you feel like we're growing apart
Let's just go back, back, back, back, back to the start

Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitting's out of the question
When it gets tough gotta fight some more

We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
If it's worth having it's worth fighting for

I don't know where we're heading I'm willing and ready to go
We've been driving so fast we just need to slow down and just roll



right now lagu ni one of my kesukaan !! ari ari nak dengar kot...plus lagu smile by uncle kraker :p

Thursday, March 11, 2010

zzzzzzzzz



my sleep is my priority !!! enough said !!
don't asking me why..i can sleep more than 12 hours right now !!!
i feel like i'm going back to be a baby like i need it :p




my oldies picture ;)







*zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Tuesday, March 9, 2010

Monday, March 8, 2010

Sungai Congkak

beraksi glew :p
perangai
my housemate..tapi de sorang tak termasuk
budget orang bz jew kami berdua ni :p
semua semua



last saturday...pagi pagi saya da bangun sebab...saya nak pegi sg.congkak with era and her classmate..including my housemate tooo :p

1 minicooper , 1 kancil , 2 satria , 1 honda plus 1 perdana :)

itulah kenderaan yang membawa kami ke sg.congkak... mere adalah orang kuat dalam plan ni...heeeeeeee

kami yang kat rumah ni..masak mee hun plus dengan wat sandwhich..tapi saya tolong sket sket jew...saya bangun paling lambat plak :p

saya da la bawak dorang sampai sesat sesat..hahhahaa...yelah..last saya pegi 2 tahun lepas kot :p
mane la nak ingat...heeeeeeee ;) glew kelakar...thank god....dorang tak wat amukan puaka kat saya :p

sampai sampai kat tempat yang ditujui...kitaorang kena plak menapak sehingga ke zon 7...budak budak ni da merungut da..haih
yelah..kena jalan jauh plak..hahahhahahahaha...relax la..reduce calories kot..tak perlu buang duet pegi gym :p...

so finally sampau gak ke zon 7..sampai sampai jew..baru nak rehat rehat...tiba tiba..mere kate..arep pon da sampai...
ha? sampai da....without telling me...haih...die just anta sate..then tros pergi...
die just anta sate jew..menapak jauh jauh hanya untuk anta sate..glew hebat la tu kononyer :p
saya tak tegur die pon...die pon tak tegur saya....:p

then ..all the boys..sebok wat tempat nak bbq..saya dengan eznira..terus melompat masuk air...yeah yeah..glew sejuk punyer air...kaw kaw punye sejuk :p

dorang pegi bakar ayam dengan sosej..saya lepak lepak dalam air...bile lapa naek makan...
pastu terjun lagi dalam air...pastu lapa balek..naek makan..:p dorang recycle lidi sate tu untuk bakar sosej..bijak gak budak budak ni :p
awww awww bestnyer jadi saya...heeeeeeeeeeeeee

yang best..time amik gambar.....saya memang la tersangat suke amik gamba :p
selamat..kak eila , wan ngn mere suke melayan saya :p
everytime dorang nak snap picture..mesti muke saya ader la punyer :p

sumpah best sepanjang mase kat sane...;)))
semua orang best la ;)))
era , ain , kak eila , wan , mere , sop , zul , faiz , fara nina , mud , aida , ajil , diman , gf diman, plus semua semua orang la kalau ade name yang tak dinyatakan :p






*memang best best best sangat sangat sangat ..penat tapi best

Friday, March 5, 2010

(:







don't fall in love with me again











*speechless

Thursday, March 4, 2010

k e t a w a tanpahenti (;



i got low blood pressure ;) saya tatau sebab ape saya bole dapat...hurm...last nite...badan saya panas teruk...so esoknye saya pegi klinik..but before tu..saya temankan era pegi klinik..sbb die yang demam...tapi on that night saya baring baring dengan die...die cakap badan saya panas...tapi saya rase biaser jew...;) esok bangun pagi pon...saya rase oke jew....ble saya balek pj pon..masih oke lagi...tapi..tah nape tah..pas saya text dengan era..badan saya da tak oke...die terus panas..hurm..plus ade merah merah kat badan saya :(
esok saya pegi klinik dengan kakak..then doctor tu cakap .."tekanan darah u rendah la "
haih

saya wat status kat facebook about "low blood pressure" ramai suh makan makanan organ organ dalaman tu..hurm..saya tamakan la makanan camtu...haih..then yang saya tau..bestfriend saya cakap..kalau kita selalu ketawa..tekanan darah kite akan kembali normal...so saya nak ketawa tanpa henti la....if de problem pon..die akan heal sendiri..;)
backpain saya lately ni pon selalu kembali menyerang...kakak saya cakap...sebab saya 24/7 menhadap notebook tanpa henti...tu sebab backpain saya selalu datang..but before ni..saya pernah accident...saya rase sebab tu kot :p (sedapkan hati sendiri )

tapiiiiiiiiiiiiiiii..saya belum cakap dengan parents saya pasal ni..i just don't want they worry about me...dulu mase asthma saya datang pon..dorang da kecoh satu johore...hahahhahahahaa..
so saya rase..saya malas la nak cakap..bole tak...
sebab...saya rase....selagi saya bole bertahan..saya bertahan oke..tak kisah la...bertahan pasal saket or whatsoever....

so right now...saya nak k e t a w a tanpahenti..sebab saya rase kelakar la...saya masih mude..dan ada yang menganggap saya masih lagi budak sekolah form 5 tapi saya da ade macam macam penyakit ;) hahahahhahaha...
glew pelik kehidupan saya kan ?
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;))
maybe my new therapy is k e t a w a tanpa henti ;)







*maybe ni ujian TUHAN untuk saya kot ;)

Monday, March 1, 2010

need more word :(


i need more books for my therapy maybe :(

i need my tears to heal my feeling...

i know i can't act like i'm so strong maybe :(

i need my songs to stop my thinking...








*If only life were as simple as a blink-182 song :)

great weekend (;

last week balek johore yang mendamaikan ;) dengan manje, abg hasyim , haziqa plus sorang yang tak dikehendaki exboyfriend yang da merangkap bestfriend MOKHTAR!! ;) hahahaha
actually die tak plan pon nak ikot kot :p ajak ajak ayam jew :p hahhahaha

pergh...rasa damai glew kot...kat johore..s.alam agak sucks la lately ni...:p hhahha...ntah la..tbe tbe rase..s.alam sangat sangat tabest kot :p maybe de orang yang tabest..tu sebab tabest kot :p

ktorang bertolak pagi dari pj..then singgah melaka untuk pegi wedding :p for the 1st time saya pegi wedding pakai skinny jeans ngn tshirt :p hahahhahaha...helloo..i'm a girl but then..tapakai baju kurung..sungguh kurang sopan oke :p

sampai uma dalam pukul 4 camtu la..tapi mak and daddy tade..pegi uma sape tah de wedding gak :p
ya ALLAH..johore pon panas gak oke :p panas glew...tapi mendamaikan...hehhehehehe.. ;)
so petang sampai ke maghrib ktorang just lepak uma jew..sambil wait mak plus daddy balek :p
then malam baru la kua...itupon jap je...sebab saya nak tengok bleach marathon kat animax :p mane bole tinggal oke....ichigo boyfriend saya tu memerlukan saya menonton beliau :p
awww awwww

saya tengok bleach dari pukul 11.30 p.m sampai 3 a.m.. ;) semua orang da masuk tidur..saya masih didepan tv..;)
"hey u apsal tak tido lagi ni...tabest lagi anime merepek u ni?" "belum la..u pegi jew la tido..i nak tengok sampai abes ni :p" ble mokhtar kuar untuk pegi toilet and die masih tengok saya masih lagi didepan tv pada pukul 2 a.m ;) hahahhaha...

esok tengah hari saya da balek s.alam da..sungguh bosan oke..tapi kat dalam rumah tu..saya la orang yang paling last bangun...hahaha
sampai mak saya kejut camni " bangun la...kau jew yang tak bangun lagi..semua orang da bangun da..mak pon da watkan ko punyer puding " " jap jap mak bagi orang 5 minit :p orang nak sejuk sejuk dalam bilik mak yang de air cond ni..hahahhaha "

mase breakfast ade ke patut daddy mak plus manje sibuk memalu kan saya depan mokhtar..haih :p

then around 4.30 sampai s.alam..yang sungguh buhsan itu..huhuhuh...saya tanak balek s.alam !!!
hahahahaha
then saya kua lagi dengan mokhtar pegi makan dekat s.7 baru...then pas makan nasi goreng ayam yang tak sedap tu...ktorang lepak kat tasek s.7 cuci mate :p
hahahahahhahaha...glew best tengok mamat nsome berpeluh peluh :p heeeeeeeeeee
saya tak bape la suke sgt lepak tasek wearing jeans :p hurm...
tapi mokhtar la yang nak lepak sangat...layankan jew la....





*johoreyangmendamaikannnnnnnnnnnnnnnnnn ;) awww awww