Tuesday, April 27, 2010

mari berfokus (:

i need my old life back :) keep on searching for new thing :p
right now..i'm not so oke maybe :)

i just need a few things that i can manage my life..haih
sitting beside the window and seen the rain drop one by one make me realize that i can't be like the rain !! hahahahhhaha

merepek :p

last friday i watch hooperz !! 1st time on this year i watch malay movie :p
i gave 3 and half star for that movie :p
its funny oke :p i love mellisa maureen :p she gorgeous :) plus i wish i can be like her :)

oke oke lets focus for priority !! write more quotes and read more books for my therapy :)
yeeeeeeeeeeeha :)

garis dan bintang

bintang bintang yang berselerakan
aku kira satu per satu
hitung menggunakan jari jari
tapi aku hanya punya 10 jari
ingin pinjam kamu punya bole ?

kau palingkan muka
kau hulurkan kedua dua tangan
kau bagi , tapi dalam keadaan tidak ikhlas
aku rasa
aku terima dan aku masih
mengira
kiraan yang tidak akan cukup

awan hitam datang
bintang bintang mula hilang
kau tarik tangan , kau simpan dalam poket
kau lari
kau tinggalkan aku
kini hanya tinggal aku
garis dan bintang






* focus focus :)

Friday, April 23, 2010

argh !!




pedang samurai on my neck :)

Wednesday, April 14, 2010

sprite

right now saya da ketagih dengan SPRITE ni tahap dewa kot :p arini jew..4 botol 1.5 liter tu saya abeskan sendirian :)
tadi mase kua dengan mak ..sempat paw mak buy 2 botol air tu :)
then petang tadi mase abang kua..suh die buy 1 botol !! sebab die masih berbaki hutang dengan saya rm20 ..so saya paksa die buy sebotol sprite 1.5 liter tu :)
pastu daddy nak pegi surau..saya siap pesan camni lagi " balek t buykan orang air SPRITE tu eq ?" dengan muke tergedik gedik cam orang mengidam !! then daddy tanye
" air 100+ ke ? " saya dengan penuh bertenaga balas " bukan bukan !! air yang botol die kaler hijau tu la abah !! haih..air yang orang suka minum tu !! " bila mood nak gedik gedik tade !! dari daddy die akan bertukar menjadi abah :p
then pas die balek surau tu..die bawak sebotol SPRITE and sebotol 100+ !! hahahah..die takot salah..
almaklumla daddy saya ni pesara guru so semua die lupe..hahahahahhahaa :)

so saya tatau nape saya suka glew kot air tu :p kadang kadang tegar jalan kaki dari uma yang kat belakang menghadap highway tu pergi 7e yang kat depan sekali tu !! hahahaha plus kat kawasan komersial seksyen 7 ni de jew mamat nsome yang akan melepak kat mamak !! so bole cuci mata sekali :p then kalau de kawan kawan yang sengaja singgah 7e !! dari dalam kereta saya akan buat dialog
" tolong buykan i SPRITE eq ...:) " dengan senyuman paling manis saya akan bagi kat kawan saya tu :p hahahahahha...

sampai sekarang ( ketika entry ni ditaip ) saya terfikir fikir..die letak dadah ke ape dalam SPRITE saya ni :p tade rase nak order air lain pon :p
kalau kat mcd !! saya akan order ..SPRITE without ice eq !! sebab t ais jew yang lebey..airnye tade pon :p kalau nak refill pon air coke yang die bagi :(

waktu sekarang ni !! saya sorang jew yang tak tido lagi !! masih lagi menghadap laptop dan tv terpasang yang menayangkan anime saya !!
saket gak kepala toleh depan toleh kanan !! jap tengok laptop, jap tengok tv !!
kat laptop dengar lagu "into your arms by the maine " kat tv tengok" anime bleach season 1" ! yang cakap jepun so saya bace subtitle english jew :p gelak gelak !!! kalau orang tengok mesti pelik !! yelah dengar lagu sedey tapi gelak gelak !! kat sebelah kiri saya ade sebotol SPRITE 1.5 liter yang saya minum tanpa menggunakan cawan :) oke oke !! saya confess saya malas !! hahahahahaha..chill la..saya sorang jew kot yang minum air tu :) so sukati la saya nak guna cawan or tak :p

kadang kadang SPRITE ni wat saya dari mood sedey ke happy :) dulu saya majuk kaw kaw kot !! bila die bagi air SPRITE jew..dari tanak tegur dia..dengan muka tak malu bole cakap camni " u buykan tok i ke ? i minum eq ?" hhaahhahaa...dulu dulu zaman zaman sekolah !! kalau rase nak ngamuk jew...hj malek tu da bagi SPRITE da !! before sempat saya nak ngamuk kaw kaw punye :p
tapi skang die cam da lupa da air kegemaran saya tu :(

kalau kumpul kumpul botol SPRITE tu !! saya da bole wat replika building tabung haji kot :p
yelah..kat uma sewa saya kat s.7 ni , uma kat johore lagi , uma kat 28 plus uma kat pj !! jap kalau kat pj saya minum coke !! sebab kakak saya yang manje tu suka minum coke !! so dengan rasminya saya kena minum coke gak la :p

ketika entry ni da sampai tahap ni ..belakang badan saya saket glew kot..terima kaseh la kat kerusi yang taley nak sandar ni...huhuh..sumpah saket kot !! saya tak bergerak gerak dari siang tadi kot !! hahahahahaa...gelak menahan saket :p
kejam gak mak saya ni letak kerusi yang cam kat bar tu kat depan meja pc !! bijak gak !! kerusi yang cam kat bar tu pon saya bole duduk lame..kalau kerusi bos yang ley pusing pusing tu mesti saya lagi lame kot !! 24 jam !! hahahhahahaha..

mak saya kuar dari bilik " la ko tak tidur lagi ke ? da pukul bape da ni ? dari tadi tak bergerak gerak ke dari situ ?" saya dengan buat muka comel " jap lagi orang tido la..orang tak abes lagi ni "

oke oke...saya taip entry ni dari pukul 11.08 p.m !! lame glew kot..sekarang ni saya baru nak publish !! hahahahahhahahaaahahahahha


perasaan nak wat quotes menjelma lagi !! tapi backpain da menyerang dengan penuh keganasan !! so tunda esok jew la :) t kat katil datang la idea nak wat quotes tu !! hahahha...tapi kena save kat draft phone jew la :)


so before saya pejam mata dan tidur ni saya nak habeskan titisan titisan terakhir SPRITE saya ni ..kalau tak esok saya bangun tengah hari ade orang da abeskan !! tamau tamau !!




Tuesday, April 13, 2010

nice and stupid

the nice and stupid things that i done when i like or love " a guy " :p

  • learn to play the guitar to make him know that i can play the guitar as good as him :)

  • being so nice and pretend that i'm not so jealous when he asked me to have a date with his ex girlfriend :DD

  • trying to like his favourite songs "rock kapak " but indeed in my heart WTF that songs !! :p

  • wash his clothes :)

  • keep on say sorry even i'm not make a mistake :DD

  • make a big canvas , a bowl of origami , a big card , a quotes ++++

  • finished up my food even i know i can't !! :DD

  • when i get mad !! text him with full of angry but i just send to draft and i i reply to him "owh..i'm oke "

  • keep on gave him a lot of chances :)

  • ignoring all my scandal :p

  • list all our songs and remember our sweet memories :)

  • always keep on silence :)

  • texting him with close my eyes :)






*arghhhhhh....IMY super ****

Sunday, April 11, 2010

5 colours :)

black , white , grey
orange and green
on his hair

i still searching
which one the perfect
colour for him

maybe, i can't know it
he need to know by himself
try it one by one

the more he tried
the more he can know
which one is better

i sit , i smile
i know on his hair
he have a perfect colour :)









*with big smile on my face :)





Friday, April 9, 2010

l o s t

i try to T H I N K
to know where my feeling ?

i try to S P E A K
to know can i speak more louder than everyone ?

i try to V A N I S H E D
to know can i forget the past ?

i try to D I S A P P E A R
to know they still remember me or not ?

but it never ever successfully





S T O P your dreaming !! S T A R T your thinking !!

Wednesday, April 7, 2010

berlari

saya berlari
berlari lari tanpa henti
sehingga tiada diri
kamu masih lagi berdiri

berlari lari mengejar pelangi
pelangi yang menuju ke hati
tiada apa yang yang ingin diketahui
sehingga memaksa diri

masih lagi berlari lari
mencari apa itu hakiki
hakiki yang tiada erti

saya berlari lari
memegang replika hati
kamu masih berdiri
memandang dengan penuh sepi

Tuesday, April 6, 2010

gelak gelak :))

glew kejam farah aliaa :p
da la datang uma !! pastu wat lawak kaw kaw punye !!haih
tolong la babe !! wa tak larat nak gelak ni !! lu punye pasal la !! hahahhaa !! btw thanks bawak vanilla coke !! bukan kesukaan sangat pon :p
hahahahhahaha..
right now !! wa ngn lu da bole join era and alun !! sometimes ape yang kita wat tu !! sumpah teruk kot !! haahhahahhahahaha

glew poyo nak saya nak guna wa ngn lu :p
haih !! saya bukan reti sangat pon :)

oke oke !! blog ni family saya bace :) so kena guna ayat sopan sopan :p



have a nice day family !!!

Monday, April 5, 2010

i'm listening to them :)

alicia keys

jason mraz

hujan

the killers

cold play

zee avi

estrella

the used

faizal tahir

lily allen

the redjumpsuit apparatus

the all american rejects

dewa


i like them damn so much !!! enough said !!

Friday, April 2, 2010

super duper HAPPY :D




i have 1 super DADDY plus 2 great MOMs and a lot of good SIBLING with cool FRIENDs !!


it's totally enough !!












* smile non stop !!! :)