Wednesday, April 14, 2010

sprite

right now saya da ketagih dengan SPRITE ni tahap dewa kot :p arini jew..4 botol 1.5 liter tu saya abeskan sendirian :)
tadi mase kua dengan mak ..sempat paw mak buy 2 botol air tu :)
then petang tadi mase abang kua..suh die buy 1 botol !! sebab die masih berbaki hutang dengan saya rm20 ..so saya paksa die buy sebotol sprite 1.5 liter tu :)
pastu daddy nak pegi surau..saya siap pesan camni lagi " balek t buykan orang air SPRITE tu eq ?" dengan muke tergedik gedik cam orang mengidam !! then daddy tanye
" air 100+ ke ? " saya dengan penuh bertenaga balas " bukan bukan !! air yang botol die kaler hijau tu la abah !! haih..air yang orang suka minum tu !! " bila mood nak gedik gedik tade !! dari daddy die akan bertukar menjadi abah :p
then pas die balek surau tu..die bawak sebotol SPRITE and sebotol 100+ !! hahahah..die takot salah..
almaklumla daddy saya ni pesara guru so semua die lupe..hahahahahhahaa :)

so saya tatau nape saya suka glew kot air tu :p kadang kadang tegar jalan kaki dari uma yang kat belakang menghadap highway tu pergi 7e yang kat depan sekali tu !! hahahaha plus kat kawasan komersial seksyen 7 ni de jew mamat nsome yang akan melepak kat mamak !! so bole cuci mata sekali :p then kalau de kawan kawan yang sengaja singgah 7e !! dari dalam kereta saya akan buat dialog
" tolong buykan i SPRITE eq ...:) " dengan senyuman paling manis saya akan bagi kat kawan saya tu :p hahahahahha...

sampai sekarang ( ketika entry ni ditaip ) saya terfikir fikir..die letak dadah ke ape dalam SPRITE saya ni :p tade rase nak order air lain pon :p
kalau kat mcd !! saya akan order ..SPRITE without ice eq !! sebab t ais jew yang lebey..airnye tade pon :p kalau nak refill pon air coke yang die bagi :(

waktu sekarang ni !! saya sorang jew yang tak tido lagi !! masih lagi menghadap laptop dan tv terpasang yang menayangkan anime saya !!
saket gak kepala toleh depan toleh kanan !! jap tengok laptop, jap tengok tv !!
kat laptop dengar lagu "into your arms by the maine " kat tv tengok" anime bleach season 1" ! yang cakap jepun so saya bace subtitle english jew :p gelak gelak !!! kalau orang tengok mesti pelik !! yelah dengar lagu sedey tapi gelak gelak !! kat sebelah kiri saya ade sebotol SPRITE 1.5 liter yang saya minum tanpa menggunakan cawan :) oke oke !! saya confess saya malas !! hahahahahaha..chill la..saya sorang jew kot yang minum air tu :) so sukati la saya nak guna cawan or tak :p

kadang kadang SPRITE ni wat saya dari mood sedey ke happy :) dulu saya majuk kaw kaw kot !! bila die bagi air SPRITE jew..dari tanak tegur dia..dengan muka tak malu bole cakap camni " u buykan tok i ke ? i minum eq ?" hhaahhahaa...dulu dulu zaman zaman sekolah !! kalau rase nak ngamuk jew...hj malek tu da bagi SPRITE da !! before sempat saya nak ngamuk kaw kaw punye :p
tapi skang die cam da lupa da air kegemaran saya tu :(

kalau kumpul kumpul botol SPRITE tu !! saya da bole wat replika building tabung haji kot :p
yelah..kat uma sewa saya kat s.7 ni , uma kat johore lagi , uma kat 28 plus uma kat pj !! jap kalau kat pj saya minum coke !! sebab kakak saya yang manje tu suka minum coke !! so dengan rasminya saya kena minum coke gak la :p

ketika entry ni da sampai tahap ni ..belakang badan saya saket glew kot..terima kaseh la kat kerusi yang taley nak sandar ni...huhuh..sumpah saket kot !! saya tak bergerak gerak dari siang tadi kot !! hahahahahaa...gelak menahan saket :p
kejam gak mak saya ni letak kerusi yang cam kat bar tu kat depan meja pc !! bijak gak !! kerusi yang cam kat bar tu pon saya bole duduk lame..kalau kerusi bos yang ley pusing pusing tu mesti saya lagi lame kot !! 24 jam !! hahahhahahaha..

mak saya kuar dari bilik " la ko tak tidur lagi ke ? da pukul bape da ni ? dari tadi tak bergerak gerak ke dari situ ?" saya dengan buat muka comel " jap lagi orang tido la..orang tak abes lagi ni "

oke oke...saya taip entry ni dari pukul 11.08 p.m !! lame glew kot..sekarang ni saya baru nak publish !! hahahahahhahahaaahahahahha


perasaan nak wat quotes menjelma lagi !! tapi backpain da menyerang dengan penuh keganasan !! so tunda esok jew la :) t kat katil datang la idea nak wat quotes tu !! hahahha...tapi kena save kat draft phone jew la :)


so before saya pejam mata dan tidur ni saya nak habeskan titisan titisan terakhir SPRITE saya ni ..kalau tak esok saya bangun tengah hari ade orang da abeskan !! tamau tamau !!




5 comments:

embun d tengah malam said...

air tu mmg best

h.a.n said...

memang best pon !! rase cam heaven jew dapat minum air tu :)

Aizat said...

takut dah nak minum air berkarbonat dan yang manis-manis. sebab one of my neighbor sekarang duk umah je tak leh jalan sebab diabetes (kencing manis) bukan menakutkan sekadar mengingatkan.. no offense.. hehe

h.a.n said...

haih !!
sprite tu cam 1 of my therapy la dude !!
so hows ?

Aizat said...

haha dunno. :)
u know yourself better.