Monday, May 31, 2010

kegatalan :'(

baby haziqa and baby marissa dengan mak , makcik makcik plus tok ema :)


saya , and kakak kakak :)



ketika entry ni ditaip..airmata saya da laju da...saya mengalami kegatalan yang maha hebat...merah merah kat leher..merah merah kat belakang badan..merah merah kat peha n betis..merah merah kat tangan :'(

sungguh saya tak tahan da...!! nak wat pe pon taley..huhuh...tangan ni asek nak mengaru garu jew..
saya rasa saya alergic dengan daging kambing la..before ni tade pon saya mengalami masalah camni :'(

last friday family saya wat kenduri akikah untuk haziqa khaisara and marissa uzma :)
akikah..for sure la kambing la kan..:p
tapi setahu saya..before before ni saya tak alah pon dengan kambing..tapi saya tatau plak,...saya bole alergic dengan daging kambing :'(

tapi pas makan daging kambing tu..saya terus dilanda kegatalan yang maha dewa..
sungguh gatal oke !! taley tahan !! :'(

dulu mase kat arau..saya pernah alami gak gatal gatal ni...da puas merayap and amik gambar gambar kat academic high , sampai tak ingat dunia ..bila balek kolej terus kena gatal gatal..
pastu tade sape nak layan saya...bila saya da nangis kaw kaw !! baru dorang nak pujuk !! huhuhu....selamat najwa dengan montel tolong sapukan ubat tu :p
itupon lame baru nak baek :'(

then sekarang ni..saya nangis sorang sorang kat uma jew..hanya ditemani laptop dan tv :'(
telefon mak nak ngadu..kredit abes plak :'( hanya cakap sepatah 2 kata terus putus..
waaaaaaaaaa....sumpah saya sungguh sedey ni :'(

saya tasuka alami kegatalan oke !! sungguh saya tasuka oke !! huhuhuhuhu





*tapi makan daging kambing tu sedap jew :')


swing mood

mood berubah berubah
saya pelik
semakin pelik
sekejap oke sekejap tidak
saya rindu family
sumpah saya rindu kaw kaw
saya rindu mak , daddy , mak
saya rindu juga adik beradik termasuk juga abang ipar
dan merindui kenakalan anak anak buah saya
tidak lupa juga sedara mara

oke oke..saya nak balek rumah di johore !!

Tuesday, May 25, 2010

kesilapan

kesilapan yang memalukan...last sunday saya balek uma kakak saya kat pj ..then saya nak balek shah alam naek komuter..oke oke..saya da lame kot tanaek komuter..tapi saya tau la..

sekarang ni dorang da separate guy 1 deck girl 1 deck !! takan campur campur punye !!

saya kalau sorang sorang !! memang la takan pandang orang laen punyer !! sibuk maen hp plus dengar mp3 !!
memang takan pandang kiri kanan punye la...
saya akan fokus kat diri sendiri punye...hahahha..glew poyo !! then sambil tunggu komuter ke pelabuhan kelang sampai :p saya bermessage message la..dengan kawan kawan :p sumpah buhsan kot tunggu komuter sampai :p

bila sampai..saya berjalan dengan penuh poyo...menuju ke deck yang agak kosong :p for sure la saya tanak masuk deck yang penuh kan ?

tapi saya cam pelik la..kenaper la..deck ni dipenuhi dengan lelaki jew..then..suddenly baru saya teringat !! yang skang ni komuter da separate between lelaki dengan perempuan !!

glew kelam kabut saya !! berlari lari nak masuk keluar dari deck tersebut !! bila saya sampai pintu jew..pintu pon da tutup !!
argh argh !! camne ni ...malu glew kot !! saya sorang je pompuan dalam deck tersebut !! argh sumpah malu saya..
mulut saya da terkumat kamit mengeluh geluh da :(

saya diri tegak jew depan pintu !! sumpah malu kot..nak tiba next station memang la lambat lagi...then ade 1 old indian guy..cakap " u bole lalu pintu yg tengah tengah ni miss "

saya lalu saya senyum..then saya terus blah !! huhuhuh..
then bila da kat deck pompuan..semua orang pandang kot !! huhu..malu lagi !!
then bila de seat kosong !! saya terus duduk and message nn !! huhuh..crite ngn die...hahahhaha
pas da borak borak ngn nn !! mokhtar plak call !! saya cerita ngn die...die bole gelak kaw kaw kot !! glew jahat kot !! patotnyer bersimpati la saya yang sungguh malu n comel ni :)

actually ni semua maulana punyer pasal la..saya da teraddict lagu rsvp !! huhuhu..asek dengar lagu die jew..sampai saya tak pk bender laen !! huhuhuhuhu



da lame rasenyer tak berenrty full in english !! asek manglish jew kan kan kan..huhuhu..tapi banyak bm lagi la...
rindu plak nak tulis in english :p



*teraddict RSVP

Saturday, May 22, 2010

apakah ? M A U L A N A

saya ade gak pose camni !! ahhahahahahha..sumpah poyo !!




sumpah pelik kot..saya bole suka kat dia :p sepanjang saya tengok af sepanjang 8 musim ni :p saya tak pernah vote sape sape pon !! hahahahhahaa...

saya bukan lah peminat tegar af pon :) takat tengok tengok untuk melepak dihari minggu kalau tak kuar la :) sumtimes kalau de cte best kat channel laen..saya tak tengok pon af ni !!
die akan ulang ulang more than 85 times oke !!

oke oke berbalek kepada maulana ni :) arini kan final af season 8 !! saya dengan baek hatinya bole afundi 10 maulana kot :p
hahahahhahhaa...ble terfikir balek !! aiyoooooo..betul ke saya yang text AFUNDI10 MAULANA send 33999

saya just suka jew maulana ni :) plus die budak AD kot kat uitm !! saya memang mudah suka kat student student fac fssr ni :) nampak cool jew dorang ni :p

kalau pegi breakfast kat kafe menara..selalu jew...cuci mate tengok budak fssr ni :p tapon kalau tunggu bas kat seroja !! sumpah terbaek kalau dapat 1 bas rapid ngn dorang !! hahahaha...
student lelaki la..

maulana ni sangat cool kot :) plus die sangat bijak kot !! die poyo yang hebat !! saya suka jew..lelaki yang cam die..poyo, berlagak !! tapi hebat !! hahahaha..
cam watak watak anime yang saya suka , ichigo , shikamaru , and bezita !!

tapi sedey kot die tak menang af..just dapat number 4 jew..haih ..malaysian ni tanak support penyanyi jazz la...huhuhu...
ecececeh...padahal wa berjiwa rock oke !! hahahahha...ble mase plak saya minat minat jazz ni :)
rnb oke kot :p

ketika entry ni ditaip pon..saya masih terpinga pinga..saya just vote die sekali jew..pastu nak ngamuk ngamuk die tak menang !! ahhahhahahaha...
glew poyo kamu hanizamalek :p

die tak la nsome sgt pon..tapi perwatakan die wat die cam cool :) mesti romantic jew..sebab die pandai lukis !! for sure la..die budak AD kot !! same fac ngn jiran atas uma saya yang comel tu :)




* mohd firdaus maulana


Friday, May 21, 2010

sumpah saya rindu 3 hari lepas :)

saya jew berkaler sebab saya budak baek :p



3 hari lepas yang saya sangat rindu :)

for the 1st time saya wat cucur ikan bilis :p saya bukan la ade talent masak masak ni..eventho both of my mom tersangat sangat la pandai masak !! hahahahaa..

chah and baiti datang tido uma saya..saya lame glew tajumpe baiti oke !! sumpah rindu kaw kaw !! saya rindu gak kat ain , montel and pija :)
esok plak along datang uma :p janji nak datang ptgnyer..tapi esok malamnyer baru sampai :p
adik die shopek yang anta :) glew tinggi kot :0
suka saya tengok die sambil saya kena dongak :p awww awww :)

saya rindu kehidupan sains geomatik saya !! hahahahaha...

oke oke..masa saya buy barang barang nak wat cucur ikan bilis tu dengan yuni :) perasaan seperti mak mak jew..:p saya text shimmy dengan ayat tu :p

hahahahahhahahahaha

then tiba tiba rase nak bagi dia rasa :p actually saya tak pernah orang laen rasa masakan saya pon :p
malu dowh....nak bagi orang rasa masakan yang tah pape tah :p hahahahhahahaa
then shimmy reply cucur udang saya dengan bagi saya perfume :)

sweet kot bau perfume tu : btw thanks oke :) i appreciate oke :p

eventho pada hari tersebut hari saya sangat miserable dengan text dari dia :p

tapi sumpah saya rindu 3 hari lepas oke !!! rindu kaw kaw kot !!

kalau la bole diulang kembali :)





*nak balek makan masakan mak !!

Tuesday, May 18, 2010

text ?

arini memang agak stress la :p

pagi pagi saya da dapat text yang wat seharian hidup saya berpusing pusing 360 darjah :p
hahahahaha...

dari pagi tadi sampai sekarang ..ape saya buat semua cam tak kena :p huhuhu..
ade ke patot bila kawan kawan meeting saya bole buat blur je..haha..1 pe pon tak paham...
then saya bole print map yang same sebanyak 100 keping kot !! so ade 200 keping la..

then saya text la..nn , era , ngn shimmy ..cakap pasal ni :p

nn bole bantai gelak plak kan..
era suh admit jew..hidup saya clumsy tu sebab text dari die :p
shimmy plak..tuka topik laen :)

saya rase saya oke jew..tade la..pelik pelik pon : dari tadi asek gelak gelak jew...
padahal arini da plan da nak wat slumber party kat uma :p
chah , baiti ngn along nak datang lepak uma saya :)

ketika entry ni ditaip pon...saya asek tergelak gelak jew..:p padahal saya takot sebenarnye ...

"once again i ask u..nape call i on that day..wat do u want ? "

sebenarnya saya malas jew...nak update blogspot ni :p sebab asek update blog tumblr tu :p
ni pon curik curik update depan bos !! sumpah saya busy kot !! nak online pon curik curik..da lame tak berblog walking !!

rindu nak bace blog blog yang saya suka :)

argh....kepala otak saya ni asek terpk bende mengarut jew....
asal tah..asek terfikir ade ade bende stupid nak kacau saya !! hahahahhahahaha





*stop it la haniza hj malek :p

Friday, May 14, 2010

a week :p

arini cukup seminggu saya kuar pagi pagi pas subuh !! and balek malam !! :)
glew busy tahap dewa punya..:p

plus saya asek sibuk date dengan ketua penolong pengarah :)

nak kate jadi PA die tak plak ..tapi just asek nak bantu dia wat presentation :p

everytime saya jalan kaki balek uma..saya selalu terbayang ade hantu or something nak kacau saya..huhuhuhu....

da la .. saya dengar cerita ade orang indon mati terjun tasek kat pusat komersial ni..huhuhuh....

oke oke..glew takot oke !! saya bukanlah umat manusia yang berani sangat plus saya memang tasuka tengok cita hantu pon :( tapi kalau muvee killer saya sukalah.. TERBAEK oke :p

yang paling pelik ..minda saya yang sangat genius ni selalu imagine bende bukan bukan :p
huhuhuhuh....

ade orang nak kidnap la , ade orang nak rompak la..( dulu saya pernah NAK kena rompak ) , ade orang nak ragut la , ade hantu nak kacau kacau la. ( semenjak mamat indon tu mati ) huhuhuh...

ecececeh...budget glew saya ni :)






*kerusi sangat jaat !! saya saket pinggang !! duduk tak bergerak gerak selama seminggu :(

Wednesday, May 12, 2010

block :)

diri baru , hobby baru , plus semuanya baru :)

everything nak baru kan ? even ni bukan tahun baru :)

so hobby baru saya adalah block block orang yang rasa cam tak berkenan kat laman laman sosial saya :)

sometimes it sounds weird right ? but this is new for me :p

going to be heartless !! hahahaahhaha.....



block block orang !! hebat la :)

actually saya tak pernah pon lagi block orang :)

so sesiapa yang berjaya block orang tu :p sangat sangat hebat kot !! saya tabik hormat la kat die :)

belajar untuk memblock orang ni kadang kadang sungguh menguji kesabaran kot :p

rini saya date seharian dengan bos :) busy tahap maha dewa kot :p padahal bole plak update blog depan dia ni :)




*block block bukan batu blok :p

Tuesday, May 11, 2010

new entry :|

haiya...rase cam lame glew tak update blog :) padahal asek update blog tumblr tu jew :p
hahahhaa...

lately ni life cam oke jew..even busy glew tahap maha dewa !! keluar pagi balek malam !! sumpah busy kot !!

saya online pon curik curik !! lagi mau update blog ? ha..memang tadapat la gamaknye !!

tumblr tu pon sebab reblog jew...kalau tak..tak update gak !! hahahaha..

yang penting !! saya belajar macam macam lately ni :p plus saya ade gak jumpe bende bende yang tak sepatutnya :p

backpain saya pon asek menyerang...tapi lately ni saya bole bertahan !! glew hebat kot !!
kalau tak..mulut ni tak henti kumat kamit mengeluh asek saket jew...
hahahahhaha...

so saya rase saya da berjaya jadi matang !! sebab tak mengeluh sebab saket !!
kalau tak...asek " my backpain was killing me :( "

tiba tiba !! saya rase rindu kaw kaw kat both of mak saya !! huhuhuhu...rindu nak makan masakan mak saya !! bebelan mak saya !! hurmmm...

plus saya lagi rindu nak date ngn abah saya !! nak makan berdua..wat confession bersama sama :) mengumpat bersama sama !! gelak sama sama :)





*maen maen phonebook handphone !! terdial number die :p



Saturday, May 8, 2010

keseorangan :'(

bermula semula musim musim keseorangan saya kembali :

entahlah sometimes saya suka jew duk sorang sorang ni :) i need to be alone :p

tadi saya pegi ariani ngan jakel kat depan uma ni :p saya bukanla budak pompuan yang reti nak pilih kain ni :p everytime setiap kali raya or wedding or some event yang memerlukan memakai baju kurung ni..kakak kakak or mak yang akan pilih plus saya just senyum and terima seadanya :) type type kain ni pon saya tatau !! yang saya tau saya suka pakai baju kain cotton since sekolah lagi :p

if kalau ikut pegi shopping pon saya just ikut and tolong angkat barang and melepak kat kaunter plus usha usha orang :) aktiviti kesukaan oke :p

tadi saya kemas uma dengan bilik :) tatau datang mane tah mood rajin nak mengemas ni :p
heeeeeeeeeeeeeeeee
saya terjumpa 1 kotak hadiah yang ada ( kanvas , cd , wallet topman and kad birthday ) :'(
tiba tiba saya rindu kat die !! hurmm...
itu adalah barang barang yang saya nak bagi kat dia mase last birthday die on 25th feb :(
tapi sampai sekarang saya tabagi tabagi :'(

tatau la bila tah nak bagi kat die ? or bende tu akan terkubur macam tu jew :(








*demam

Monday, May 3, 2010

chill :)

saya suka glew kot sebut ayat tu...everything ape orang cakap !! saya akan cakap !! chill la..
chill oke !!

so bile saya kena marah or tengah marah .. saya plak yang kena chill kan diri sendiri :)

entry ni tade kena mengena pon between saya dengan situasi yang saya alami skang . haih

tangan kiri saya saket sangat !! entry ni pon sebenarnya panjang lagi !! tapi saya da tak larat !! so publish jew la..:p







* tangan kiri asek saket jew !! saya bukan lefthanded oke :p

Sunday, May 2, 2010

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/hayathaniza


u can ask me anything :p i will answer honestly :)

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeha




:)