Wednesday, June 30, 2010

totally change mood :)

eq , kenape tercari cari ? saya masih tegak berdiri disini //


kawan saya text saya macam tu plus saya curik and letak kat status facebook and twitter: )
 lately ni saya suka sangar dengar lagu lagu rnb hip hop and jazz tah kenape tah :p hehehhee
dulu saya suka dengar lagu lagu yang bergenre punk rock , alternatif rock +++ lagu lagu yang bole jerit jerit and head banging la..tapi lagu rock kapak yang jiwang meleleh tahap nak muntah tu sumpah memang taley terima :p

sebenarnya..dia ni yang suka dengar lagu lagu rnb hip hop and jazz camtu..lagu lagu orang kaya..bahahahhahhaa
tapi lately ni saya plak yang suka dengar...plus kami berdua bertuka selera plak :p hehehehhe..

dia yang suka dengar lagu rnb and saya yang suka dengar lagu rock


saya dengan dia da lame da kawan da....tapi lately ni baru jew jumpe :) setelah lame tak bercontact balek  :p
tau tak kenape die text saya macam tu :p
sebab saya text die // " lame glew cari saya carik awak balek...baru jew jumpe :(  "padahal 2 2 tak tuka number..still using old number...hehehehehhe..
yang penting saya senang berkawan semula dengan dia :) hehehhee..
argh /// tiba tiba rindu kenangan lama :)

rindu dia anta saya pegi kelas dengan satria perkasa dia :)

rindu dia buykan nasi lemak jati :)

rindu dia d/l kan lagu lagu yang saya senaraikan :)

rindu dia sakat sakat and buli buli saya :)

rindu dia panggil saya han yang sangat kurus :p

rindu dia PAKSA suh  watkan assigment plus tiru mase test :p




* i miss you lah , kamu yang pernah MEROMPAK hati :)



Monday, June 28, 2010

urbanscape , wedding , and german ! one word A W E S O ME

last saturday saya and alun pegi klue urbanscape..itu adalah aktiviti tahunan kitaorang..wajib pegi oke :p
last year punye event kami berdua kurang duet :p this year pon same gak...buhuuuuuuu
so next year ktorang da rancang...early june nak collect duet..so t time urbanscape ley shopping banyak banyak !! hehehehehe :)
da puas pusing pusing kat klpac tu..tbe tbe lapa la plak :p so saya makan chicken mustard and alun

coney dog wondermilk plus makan muffin ape tah :p


kat kl pac ktorang cuci mata...tengok jejaka jejaka yang selalu impikan :p hahahaa...jumpe zahiril adzim cam last year..rase cam makin pendek jew die tu :p kali ni due dengan dira abu zahar :) 
saya suka jew tengok dorang berdua tu :p dorang tu sangat talented oke :p they love to wrote poem !! plus they love art same like me // wooots !! the important is bob nampak cam bad boy :) awwwwwwwwww
da la aritu terjumpa jejaka yang tinggi , rambut tutup tutup mata , kurus , plus pierce ditelinga kiri // awww handsome dowh !!




then malam tu jugak saya ade wedding // cousin saya kawen dekat pj..buhuuu..so memang taley lepak lame lame la..kat klpac tu :[ grrrrrrrr..
alun cam orang gila kot drive...nak tolong drive manual plak..kalau tak..da tolong da..family saya nak gerak kol 8 dari rumah pegi hotel tu..saya gerak dari sentul kol 7 lebey camtu..memang cam tak sempat la..buhuuuu :\

saya salin baju kot dalam keta..selamat bawak baju kurung and semua semua la...touch up touch sikit :p
hehehhehe..oke la tu..plus bukan ade mamat nsome pon kat wedding tu // confirm semua orang tua...:)

tapi jangkaan saya sunggu meleset ade mamat photographer tu sungguh nsome kot :p da la pakai suit..wow !! memang tergoda la..hehehhehee

pas balek dari wedding tu..saya sempat la tengok south korea vs uruguay .buhuhuuuu :[ then saya terus tido..

esoknyer...saya kena bangun awal..sebab arini parents saya nak balek johore da..mak saya balek dari sabah aritu..tabalek balek johore lagi...
mak saya buykan gelang kristal purple :) aritu abah pegi medan buykan tshirt lake toba purple gak..apakah ?
saya banyak barang purple plak lately ni...kat urbanscape pon..saya buy cardigan purple gak :p
OMG !! saya dipenuhi dengan barang berkaler purple la // buhuuuuuuu...saya suka orange oke !!


tadi malam saya pegi tengok england vs german dengan kamal , sopi, then masuk 2nd half pijan n kawan dia datang :) lepak dekat kopitiam hailam jew..kedai baru kat seksyen 7 baru..oke la...kedai best :) lepak pon best ! paling penting..seat yang sungguh best !! wow !! saya suka oke !! sandar dengan penuh keselesaan !!
glew arr german score 4 - 1 oke !! sumpah terbaek..untuk world cup kali ni..saya tak pernah miss tengok game german la..hehehhe..aritu mase german vs australia saya tengok dengan mokhtar kat rumah saya..semua orang tido..saya dengan dia terjerit jerit gol gol !! hahaahhaa..then mase german vs serbia saya tengok dengan si budak kecik abu kat uma dia..t..saya dengan dia masih melepak kat ruang tv :) beremosi tengok bola..

saya suka player no 11 german tu..nsome kot..mokhtar cakap..saya wat jersey german no 11 sebab dia :p hahahaa..apakah ? saya memang suka no 11 pon..tiba tiba jew player no 11 tu nsome..nak wat camne :p
saje je maen maen application kat facebook tu :p
baru jew saya update pasal world cup kan ? nipon sebab german dapat masuk quarter final kot :p saya minat german sebab de michael ballack :) tapi skang da suka kat player number 11 tu yang tatau name ape..hehehe..saya tipikal girl yang tengok bola sebab ade player nsome oke..bukan sebab dorang tu terror or tak :p then dulu exboyfriend yang paling disayangi syahril suh sokong german..ececceeh....poyo !! tapi saya selalu update pasal world cup ni kat twitter :p malas la..nak update kat facebook :p



* da la tiba tiba saya rindu kat parents saya..padahal baru jew jumpe peluk cium tadi :'(



Saturday, June 26, 2010

Ipoh Perak



saya pergi ipo dengan tiada plan dalam kepala otak hehehehe..4 hari 3 malam kot..petang tu selasa tu..pas jew drama ape tah saya tengok kat hallmark channel..saya terus amik cab pegi padang jawa..and terus jew pegi kl sentral..then buy tix shuttle pegi ipo terus :p

saya naek tren tepat tepat pukul 6 p.m so ade lagi 3 jam baru saya sampai ipo :p dengan seat yang maha kerasnyer..saya terpaksa bertahan selama 3 jam oke..sumpah pingang saya sungguh saket // tapi tape , 
pengkid cina comel duduk sebelah saya..awwww :)

so around pukul 9 saya sampai ipo :) then era , sha ngn eryn amik saya kat situ...saya suka ipo sebab banyak building lame lame :) pastu ktorang terus pergi gerbang malam..lepak lepak and makan yong tau fuu yang sungguh tasedap :(




esoknyer..saya tolong future mother in law masak :0 hahahahaa..bongok !! tolong tengok jew..bukan masak sangat pon :p 
borak jew lebey...saya suka makan sayur tofu yang bakal mak mertua saya masak :p hahahaha...
padahal sebab nak ngorat abang era yang sungguh nsome itu :p tu yang puji lebey lebey tu :p bahhahaaha








saya dari aritu tergedik gedik nak pergi kellie castle :p hehehe..ni the hoopers and ahli muzik punye pasal la
saya terpengaruh nak pergi kellie castle la.. buhuuuuu :/
alamak....rindu plak kat mereka meraka :)

mase kat situ..kena bayar rm3 tau :p nak masuk :) hehehe..biaser la..kena bayar..kalau tak tade untung la :p hehehehehhe...mase ktorang merayau rayau kat situ..era and sha cakap..ade bau wangi..cam bau bunga..yang saya tak bau apa apa pon...buhuuuuu :| 
tapi penat gak la amik gamba sane amik gama sini..hahahaha..tapi teruja gak la..pegi kat situ...awwwwwww :) best oke :p
ingat senang ke umat manusia cam saya ni nak pergi tempat tempat camtu :p  blpblpblpblpblpblp :0
so pas balek dari istana yang konon bermister nusantara tu :p kami pergi medan gopeng plak :p 
buy tix nak balek s.alam :) hehehhehee






so pastu park keta tepi jalan pegi makan durian :p pergh...makan durian tepi jalan oke :p
one word A W E S O M E :) wooooooots 



then balik rumah mandi mandi..online jap :) kawan praktikal era ajak g lepak lepak and minum munum plak..
orang tua oke...hahahahahhaa.. gatal glew..
die banjer makan sup ayam kegemaran...lupe plak nak amik gambar :p ehehhehee..
pastu kami terus pergi karaoke kat mane tah tak ingat...the point is everything on him oke :) 
wooooooooooooots !! glew gatal oke..
saya karok lagu preety boy , when i say nothing at all , and menaruh harapan...eeyuuuuuuuuur...wa nyanyi lagu zaiton sameon dowh :p hahahahhaahahah
jap jap..ade ke patut orang tua tu mintak kat saya video ariel and luna maya ..kepala otak die..bapak canggih plak handphone saya kan ? hahahhahaha.a..


esoknyer..pagi pagi saya da balek s.alam da :p hehehehe...plus saya terjumpa mamat tinggi , kurus dan mempunyai rambut yang tutup tutup mata plus bertindik ditelinga kiri..awwwwwwwwww handsome dowh !!
saya memang suka bad bad boy ni :p sempat bertukar senyum jew..sebab saya terlalu fokus dengar mp3 :)
haahhahahaahahhaah


the point is saya pergi IPOH ni :) adalah menghadiahkan diri saya sendiri sempena BIRTHDAY eznira rhazali :)

Wednesday, June 23, 2010

everyone keep on doing the same mistake including me :[ SORRY

tadi saya bukak email saya yang yahoo tu..mak oiii..banyak glew kot mail !! perghh..masak la kalau nak delete 1 1 kan kan kan ? so saya dengan senang senang hati terus delete all !! hahaha....tiba tiba baru teringat kat email tu..ade email between saya dengan farhan...masa zaman zaman mude remaja lagi...buhuuuuuuuu..:'(

so sekarang ni sumpah saya sedang sedey..sebab tatau camne nak carik balek email email tu..buhuuuuuuu :|
tu la bukti bukti yang ade ketika dia mengorat saya..bahahhaahah....camne saya nak tunjuk kat anak anak saya nanti..bukti bukti tersebut :p bahahahhaha..bongok dowh :p

si budak kecik tu delete saya dari fb die :[ grrrrrrrrrr..tatau kenape..tapi yang bestnyer..pas die delete..saya terus block !! hahahaha..lagi kejammmmmm !! mesti dia budget saya deactivate kan fb kan kan kan ? jap jap..yang pegi tulis kat sini tak ke bagitau dia..yang da block dia dari fb 0.o

pagi pagi da gado da ..buhuuu...tapi gado pagi pagi sungguh seronok :p sebab on that time..saya masih lagi bertenaga :) hahahhahaa...sukati la nak wat status ape kat fb saya....saya tak pernah marah dia watpe status ape pon kat fb die..buhuuu..padahal dalam hati nak marah kaw kaw punye..:p
la..fb jew kot..tayah la percaya sangat....status jew kot..//
orang yang pemikiran macam saya jew..tak amik ati sangat apa yang orang wat kat status masing masing...
la..fb jew...tak perlu bergado disebabkan fb or laman laman sosial or sesawang yang laen :p

one thing..saya rindu kawan kawan JOHORE saya !! sebab hanya orang selatan yang memahami orang selatan :) kalau kitaorang mengumpat pon..base on untuk orang selatan jew..:p


yang penting..sekarang // saya berada di IPOH :) untuk meraikan besday eznira :p saya bagi diri saya sendiri..untuk hadiah hari jadi dia :p hahahahhahahaa...sumpah dia bangga nanti :)



p/s kamu si budak kecik..orang negeri laen kan kan kan ? :p


*HAPPY BESDAY kawanku yang teramat amat disayangi  NOOR EZNIRA RHAZALI :)

Sunday, June 20, 2010

abah + daddy = HJ MALEK SADOON

saya sedang menonton cerekarama kat tv3, pasal ayah .. tadi petang pon saya tengok cite cine kat ntv7 pasal kasih sayang ayah gak..owh oke..sungguh sedey..:'(

sumpah saya SAYANG boyfriend saya HJ MALEK SADOON :) 

SELAMAT HARI BAPA daddyku HJ MALEK SADOON :) saya rindu kat awak , saya rindu nak date dengan awak , makan cikencop berdua dengan awak , share saya  problem dengan awak , berebut remote astro dengan awak , rindu nak paw duit awak , and macam macam lagi la...

sometimes saya tau..saya selalu saketkan hati awak , tak dengar apa awak cakap ...tak dengar apa isteri isteri awak cakap , tak dengar anak anak awak yang laen cakap kat saya ..saya tau saya sungguh sungguh degil..tamau dengar cakap..suka ikut kata hati sendiri..suka memberontak dalam diam, selalu buat perangai sampai awak lemaskan saya :p plus plus plus lagi la.. :p

tapi saya tau..awak sayang saya sangat sangat kan :p // eley..awak tayah tpoo saya la..saya tau..awak sayang saya kan kan ? kalau tak..takan la awak buy kan ape jew yang saya mintak even lambat dapat :p awak selalu top up kan saya kalau saya nak kan kan kan ?tapi tape..saya takisah..saya oke jew :p hehhee...plus saya tau..
isteri isteri awak and anak anak awak yang laen pon sayang saya kan kan kan ? saya tau !! saya senyum jew..sebab saya tau..awak semua sayang saya :p plus saya pon SAYANG SANGAT SANGAT KAT AWAK SEMUA ... eq eq...tercaps lock plak..:p ecececeeh..nak buktikan yang saya sayang lebey la tu :p

entah la..sometimes saya nak ade boyfriend yang lagik hebat dari ayah saya..tapi mane nak jumpe kan kan kan ? hahahaha..tapi tape la..kalau dia boleh hormat parents dia..and sayang parents dia macam mane saya hormat and sayang parents saya ..itu da memadai :)

i wish i can get him :)




| happy fathers day Malek Sadoon , you're my super duper GREAT boyfriend i ever had !! i swear with my right hand :)








* i love you daddy damn so much more than this universe until ifinity :)

Friday, June 18, 2010

i'm FAT !! but it was A W E S O M E :)

don't know why..
lately ni saya makan banyak jew..buhuuuuu :'( sudah semestinya saya semakin GEMOK oke ...huhuhuh...apa saya nak cakap dengan mak saya kalau saya sudah seMAKIN gemok ni..buhuuuuu..

tapi takisah la..bila saya rase saya gemok ni..saya cam suka jew.. hahahahha..
sounds weird right ? hehehhee... sebab saya cam confident jew...bila saya da GEMOK ni :p

the point is..saya sudah PANDAI abeskan makanan saya oke :p hehehhe..itu adalah 1 kemajuan untuk saya oke :p ... hehehehe...

saya asek makan aiskrim plus makan kek coklat jew..ahhahaa...:) semua semua yang berLEMAK oke :p
yang bole wat saya menjadi semakin gemok and gemok gemok :p

tapi..maui baskin robbins sungguh sungguh sedap oke :p bole lupakan tiramisu yang lama itu :p


tapi yang penting saya HANIZA HJ MALEK suka makan semua perasa aiskrim Baskin-Robbins:)





Toy Story 3 double thumbs up and Kenny Rogers ROASTERS Malaysia keeping me fat , by the way THANK YOU you :)


Wednesday, June 16, 2010

love is YOU

This is How I Feel
Whenever I’m With you
Everything is all about you
To Good To Be True..

Somehow I just can believe
You can Lie Your Eyes On Me
If this is a Fairytale
I wish you will and Happily

Eventhought We are apart
I can Feel You here next to me
Here and I, I would Love
Stay With Me..

Let me Love you
With all My Heart
You are the One for me
You are the Land
and My Soul

Let me Hold you
With My Arms
I Wanna feel Love again
I Wanna feel Love again
I Wanna feel Love again
And I Know, love is you





*i'm addicted on this :)

saya sungguh malu :[ grrrrrrrr

soooory la kalau lately ni entry asek emosi jew...ahhaahhaa..
biasa la..kalau da tengah tengah bulan ni...haaahahhaa..

before entry yang saya cakap pasal stalk tu...sungguh saya tak stalk sape sape pon oke !! "KAWAN " saya gune account saya tok stalk orang yang pernah saya suka !! saya cakap..pernah oke...plus da tasuka pon...:)

suka suka hati jew..nak bagi orang gelaran tu..gelaran ni....ingat bagus sangat ke..
great la..saya pernah kutuk kamu...plus saya ngaku kot..saya pernah kutuk kamu, biaser la orang pompuan memang suke kutuk kutuk and gossip gossip...tipikal pompuan kot :p kalau tak tade la kua cte gossip girls tu ..xoxo :) cte kesukaan plak :p hahahahhhaah
ingat diri..tu bagus sangat ke...haih..
talk to the hand la...you're not a perfect guy la..sila gune CERMIN besar yang ade kat uma or kat mane mane..tapon gune jew..CERMIN kat mng or topman to tengok diri sendiri....:p

stop it la blame orang sane blame orang sini..dengan ape yang pernah kamu dapat..huhu..everytime you got bad things..you'll blame another person...ingat bagus sangat ke...
try la...rase bersalah kat diri sendiri...!! helllooooo...

sukati sukati jew...nak panggil orang....dengan name tu...ingat diri tu BAGUS sangat ke..haih...
oke la..saya bukan la BAGUS sangat..saya admit..saya banyak gak wat salah....but i'm not the person yang nak sukati sukati sendiri bagai nak assume assume..haih...blah la...

oke oke..bab " KAWAN " saya yang stalk kamu tu...saya tatau ape die nak tau sangat sehingga gune account saya..haih...
stupid reason die bagi saya...SAYANG !! bodoh !!
kadang kadang bodoh gak orang orang ni...:( if y o u want my f u t u re, fOrget my p a s t

tayah la nak tau ape kelebihan dia oke.. huhhuhu...past is past...tak perlu jadikan die present !!
haih...
tapi oke la..kamu pujuk saya gunakan your MOM !! sungguh bijak..memang la..saya takan marah lame lame..padahal memang nak marah kaw kaw punye la kat kamu...
yelah..sebab kamu..saya kena marah !! sebab dengan senang senang hati..die assume bukan bukan !! padahal saya tak wat pon !! haih..tu yang rase cam nak wat amukan puaka jew !!!

tapi oke lah..kamu..admit kamu salah...:') saya pon wat salah gak...so soooory oke :)
0 - 0 !!

tapi yang paling penting....







* "tak sangka aku pernah berkawan dengan kawan yang celaka macam kau , malu aku pernah kawan dengan kau babe :) "


Tuesday, June 15, 2010

saya bukan STALKER !!



| sila jangan bagi sesiapa username and password !! kalau tak akan ade orang stalk orang laen gune your account !! dan yang menjadi masalah adalah anda :) KEJI SUNGGUH oke :)

p/s sekian terima kaseh

Wednesday, June 9, 2010

adakah ? A P A K A H ? mengapakah ?

tajuk glew nak poyo..tanda soal banyak banyak macam tu..sepak baru tau...hahhaa
tatau sebenarnya..nak merapu kat blog..tu yang tajuk cam haram tu...keji jew kamu ni hanizahjmalek :p
hahahhahahahaaa

sebenarnya..kat kepala otak ni..banyak jew bende nak berfikir...sumtimes baru la terasa cam orang tua... hahahhaa..padahal muke cam budak budak lagi... oke oke..merepek...

lately ni hidup saya cam tak terurus sikit la..makan tah kemane..apa tah kemana..nak kate busy ..tade la busy sangat..tapi saya selalu lupakan saya punya makan...kalau malam malam lapa da tahap gaban tu...saya terus pegi tido...hahahha..nangis nangis jap..then tido..sok pagi bangun..lapa lapa..terus makan.. hahahahah.

makan yang berat berat ni sekali seari jew...tapi badan cam terasa gemok cam hape tah...da la naek 2 kg da...haram betul...54 kg kot...dengan ketinggian 171cm ni.. haih..masih lagi dibawah tahap ideal.. hahahaa..gemok lagi sikit.. bongok !! kejap nak kurus..kejap nak gemok !!
sepak laju laju karang baru tauuuuuu.. hanizahjmalek oiiii :p

tapi..bila ade problem..baru la kita nak duk lame kat tikar tu..kalau tak..doa doa wajib jew..ni doa da panjang panjang sikit da :( hurmmmm......
baru la nak ingat TUHAN yang maha esa ...
saya tade la masalah sangat..sebab i'm not the type of person yang suka sangat pk kan masalah..
just go with the flow... sumtimes ble makin pk..makin serabut..so chill la.. :)

tapi yang saya tau...saya da tak pk sangat pasal arep..da oke da..even aritu nampak keta die park kat parking..bongok !! da rumah die kat blok sebelah..memang la keta die ade kat situ...bodo glew..hahahahhahaha..
sebab dia bukan dalam saya punye friendlist kot...dari fb ke twitter..so takan tau ape ape pon pasal die... hahahhahahaa...
jap jap..yang pegi tulis bi bukan pk pasal die ke ? hahaahaha.. adakah ?
ni nak buktikan yang da tak pk da :p
oke oke...glew HEBAT ye :)

esok nak balek pj la...mak pon ade kat sini...before dorang pegi sabah..baek jumpe mak jap..manje manje dulu..paw paw makan puding bagai ke ? ahahhahaha...
saya memang rindu dengan family sejak dari aritu lagiiii...so memang rase nak jumpe mak la..entahlah. baru jew jumpe 2 last week..tapi rindu cam tajumpe 8 tahun...
ececeh..lagi mau cakap..8 tahun kan..mentang mentang da jumpe kawan yang 8 tahun tu :p
awww awwww :)


susun

perkataan demi perkataan
aku susun satu demi satu
tanpa tinggalkan ruang
menjadi metafora indah

metafora indah yang tiada nilai
yang hanya dipandang penuh sepi
sepi sampai mati
berkotak kotak dipenuhi
masih lagi punya ruang disisi

susunan itu dibiarkan sahaja
agar ia masih lagi tersusun
tidak perlu lagi diselerakkan
kerana aku rasa
serakan itu indah





* saya sungguh suka hari isnin aritu....freeeeeeeeze :)

Monday, June 7, 2010

TY chili's :)


7 june 2010 :)

kawan saya dan dia punya family ajak saya dinner :) owh..oke..saya layankan jew la...saya ingat dinner dekat rumah dia yang kat subang tu :p tapi family dia ajak dinner kat chilis's kat empire subang tu.. :p

saya pon belum jejak kan kaki lagi kat empire tu..tade mase kot nak pegi :p plus tade sape nak bawak :) hehehhehe...

so before maghrib saya dia amik saya kat uma :) saya just wearing t-shirt, jeans and cardigan jew..nak jumper parents orang :) heheheh.. tatau nak pakai ape kot :p
sometimes saya da freeze da kat kerusi tu..bila mak die keep on watching me from head to toe :)
tapi auntie rania sangat baek kot :p suh saya pegi solat kat bilek anak dia :p hehehehee...thank god la saya bukan type a girl yang wearing a make up..kalo tak mesti nak buang make up bagai kan kan kan ?

mase saya naek atas bilik die..saya freeze jap..sebab saya nampak gambar saya dengan dia ade tergantung kat dinding :p hahahahhahaa.. bodo glew..gambar paling tak cantek plak tu :p
gambar masa dulu dulu :p

lepak lepak dekat bilik dia...and update nuffnang jap :) sampai bergado gado..last last saya chat dengan hans camne nak letak nuffnang tu :) terima kaseh hans :p

so around pukul 7.50 kitaorang gerak pegi empire tu :) saya , dia , parents dia , his sister and cute lil nafisya :)

borak borak dengan parents dia..cam biaser jew...basic question la.. hahahhahaha.. saya banyak senyum dari menjawab..hahaha..sebab asek kena sakat jew...for sure..la saya ni kan minah blur..sebab selalu lambat sikit...sampai nafisya..pon berani berani sakat saya gak :p haih

saya asek maen hp jew..sampai mak dia cakap ..."asek maen hp jew " huhuhu...tersedak gak la :p
tade la banyak sangat notification..tu yang saya asek maen hp jew.. hahahahhahaa...
update fb and twitter :)

saya nak maen amik gambar pon malu malu :p hahahaha..kalau tade parents dia..da lame amik gambar bagai :)

saya pilih makanan yang menyenangkan untuk dimakan..sebab da niat nak makan sopan santun !! hahahahahhaa... :)


btw thank you chili's and you keeping me FAT !! yeah :(

CHOCOLATE CHIP PARADISE PIE



BOTTOMLESS TOSTADA CHIPS

CRISPY HONEY-CHIPOTLE CHICKEN CRISPERS




*saya malu kaw kaw kot..bukanyer ade ape ape dengan dia pon :)

familia :)


i swear with my right hand i love them damn so much :)



sometimes when i'm doing the stupid things..i knew my family can accept me back..
i can't imagine my life without them...i can't breath the air as i need it :(

HJ MALEK BIN HJ SADOON :)
  • saya selalu jew date berdua dengan dia :) curik curik keluar berdua dengan dia pegi makan cikencop kegemaran :)
HJH MARIAM MD SALLEH :)
  • selalu layankan kehendak saya nak makan puding coklat setiap kali jumpe :)
KHAIRUL NISA' HJ MALEK :)
  • saya suka ikut dia jalan jalan..nanti dapat makan sedap :)
NORLELA HJ MALEK :)
  • suka buykan saya something yang saya suka :)
KHAIRUL BARIYAH HJ MALEK :)
  • dapat tengok anime kesukaan kat rumah dia :)
NURASIKIN HJ MALEK :)
  • selalu layan saya buat rambut yang memakan masa yang agak lama :)


suddenly i miss my family damn so much :( sooooory for everything oke..

Thursday, June 3, 2010

one night only :)

ni pass yang saya dapat :) thanks UTOPIA


2 june 2010

saya nak tengok lagenda budak setan kat gsc mid valley :p saya dapat 2 free pas tengok movie ni :) preview screening :) so before orang laen tengok..saya dapat tengok dulu oke !! glew berlagak :p

saya kena redeem tix tu before 8.45 p.m. oke saya gerak dari s.alam pukul 7.25 camtu..naek komuter around 40 minutes !! argh..camne ni ? izzah da sampai da kat mid..plus she keep on text me.." babe ko da sampai mane da ? aku da sampai ni "
oke oke..ni wat saya lagi gelabah..nak suh die redeem..da tentu tentu message dari utopia ngn token tu kat saya :( how come..by hook or crook saya terpaksa berlari lari cam masuk amazing race :p bila sampai kl sentral and terpaksa tukar tren pegi seremban plak tok g mid valley :(
da la die kat platform sebelah sane..plus saya terpaksa berlari lari panjat tangga and turun balek :p !! owh..stress !! i hate running !!
then bila da arrived kat mid..saya terpaksa sekali lagi berlari lari tok masuk mid valley plak !! jam da tunjuk pukul 8.50 p.m !! ( jap jap ..sila minus 10 minutes sebab saya cepatkan jam tu 10 minutes early from the real time :p )

bila da masuk mid !! terpaksa berlari lari lagi nak pegi gsc yang tingkat atas tu :p siot jew..yang pegi wat mid ni besar besar gabak nak watpe !! penat dowh ..nak berlari lari menuju ke gsc yang glew gaban punye jauh dari tempat saya sampai :p

saya terus call izzah bila da sampai kat mid tu :) " babe..i da sampai..u kat belah mane ni ? "
die ade kat tengah tengah orang ramai yang berpusu pusu nak tengok wayang !! wth ari weekdays pon ramai orang nak pegi tengok wayang !! duk uma tengok showdown sudah !!
argh argh !! saya terlepas tengok showdown live arini :'( sooory hmc phlow !! taley vote arini :(
"sooory fareez i tadapat tengok u perform live arini :'( "

then saya terus pegi kat entrance and redeem tix tu :) saya sempat berbalas senyum dengan fakhroul anour !! omg !! comel dowh die :p

mase nak tunggu hall 1 tu bukak ..saya borak borak la dengan izzah ...tanye camne tempat keje baru ? oke ke tak ? :p terjumpa la..kamal adli , sheila oiam , syed ali , and 2 3 orang artis yang tak dikenali sangat la :p
saya tade la..nak say hi hi tak tentu hala kan...kalau dorang tu johnny depp or ichigoo da lame da saya pengsan kat situ da :p

oke oke..around 9.01 p.m kitaorang masuk hall no 1 :)
LAGENDA BUDAK SETAN tu oke la..4 stars !! saya bagi :') terasa nak nangis cte tu...tapi die cam pelik la..sebab tak teratur sangat..tu yang asek nak gelak jew...pas bila sebutan r si ayu tu cam klaka :)..sumpah jahat gak saya ni :p bace novel die lagi sedey oke..:'(
da la hisyam tu tak nsome sungguh !! cari la yang nsome sikit :p
tapi azmi memang terbaek..da la physco !! glew..arrr...die pukul kaw kaw kot...

*moral of the story jangan sayang orang laen lebey lebey sangat !! izzah yang cakap :)

so wayang abes around 11 lebey camtu la...aiyooo tren balek shah alam mesti da abes :'(
tapi berani mati gak la saya pegi amik tren ke kl sentral :) bila sampai kl sentral..confirm confirm.. da abes da tren pegi pelabuhan kelang :(
so saya message shimmy ingat nak tumpang die ..tapi die naek moto plak plus ade 1 helmet jew..:'(
so how come nak balek s.alam kan kan ? glew tegar saya nak naek moto tanpa helmet..takot dowh..kang melayang 300 hahahha..plus die suh naek cab pegi pj..hurmm...saya da la phobia naek cab sorang sorang !! huhuhu..dulu almost nak kena bawak tempat laen...huhuh...slamat saya ade otak yang genius !! suh pakcik cab yang sungguh jahat tu !! stop kat situ and wat wat call kakak..konon konon terserempak keta die..padahal saya cakap sorang sorang !! :'( pakcik tu bawak jalan mane tah..saya tak pernah lalu..so saya cam phobia gak la nak naek cab sorang sorang !! kalau nak pegi mane mane pon..saya akan sedaya upaya call orang yang dikenali amik or anta saya :')

so saya merancang nak jadi zombie jew kat kl sentral ni..melepak sampai pukul 6 pagi soknyer..tape tape..saya ade mineral water..plus ade psp , magazine utopia and novel angels and demons !! plus ade shawl untuk selimut !! untuk saya melalui 6 jam yang sungguh buhsan ni karang ....yang paling penting saya just ade rm 15 jew dalam tangan !! sebab saya dengan bijaknyer..tinggalkan kad atm..konon konon tanak shopping la..
( hah amik kau..tade duet !! padan muka dowh !! )

tapi tak sempat perancagan saya nak jadi zombie...tiba tiba awis call tanye saya watpe..owh yeah..saya nak suh die selamatkan saya la...die suh saya amik putra pegi ampang park !! huhuhu..slamat putra masih ade lagi :')
dalam perjalanan nak ke ampang park tu !! batt hp saya flat !! plus 1 lagi hp tade kredit !! oke sumpah terbaek la hidup saya malam tu :'(

so saya terpaksa tunggu awis kat mcd ampang tu...
saya sorang sorang diri !! berdiri tengah tengah bandaraya kuala lumpur..ditengah tengah malam pada pukul 00.25 a.m !! berani dowh...kadang kadang...sifat berani saya ni glew pelik ..
huhuhuh...bila ade mamat indon mati kat komersial tu..seminggu saya tak kuar malam..sebab takot..yang ni berani plak !! huhuhuh.....
saya oke jew,,tunggu sorang sorang...tapi tolongla jangan kacau !!memang sumpah saya akan kelam kabut punyer !! huhuhu,...mule la otak saya yang genius ni..akan terpk bukan bukan !!

so around kol 01.03 a.m baru la awis qurni zakaria tu sampai selamatkan saya :')
terima kaseh oke !! sumpah kau memang hero aku dari dulu kot !! hhahahahahahah

die anta saya balek uma kakak saya kat desa pandan :) owh lupe nak gtaw..kakak saya kua g bangi jap..sementara nak tunggu kakak saya balek...saya borak borak dengan awis and yum..sebab apartment kakak saya atas apartment yum jew..:) so kitorang lepak lepak kat tepi playground :)



*sooory shimmy !! i malas nak susahkan u jew :')