Thursday, June 3, 2010

one night only :)

ni pass yang saya dapat :) thanks UTOPIA


2 june 2010

saya nak tengok lagenda budak setan kat gsc mid valley :p saya dapat 2 free pas tengok movie ni :) preview screening :) so before orang laen tengok..saya dapat tengok dulu oke !! glew berlagak :p

saya kena redeem tix tu before 8.45 p.m. oke saya gerak dari s.alam pukul 7.25 camtu..naek komuter around 40 minutes !! argh..camne ni ? izzah da sampai da kat mid..plus she keep on text me.." babe ko da sampai mane da ? aku da sampai ni "
oke oke..ni wat saya lagi gelabah..nak suh die redeem..da tentu tentu message dari utopia ngn token tu kat saya :( how come..by hook or crook saya terpaksa berlari lari cam masuk amazing race :p bila sampai kl sentral and terpaksa tukar tren pegi seremban plak tok g mid valley :(
da la die kat platform sebelah sane..plus saya terpaksa berlari lari panjat tangga and turun balek :p !! owh..stress !! i hate running !!
then bila da arrived kat mid..saya terpaksa sekali lagi berlari lari tok masuk mid valley plak !! jam da tunjuk pukul 8.50 p.m !! ( jap jap ..sila minus 10 minutes sebab saya cepatkan jam tu 10 minutes early from the real time :p )

bila da masuk mid !! terpaksa berlari lari lagi nak pegi gsc yang tingkat atas tu :p siot jew..yang pegi wat mid ni besar besar gabak nak watpe !! penat dowh ..nak berlari lari menuju ke gsc yang glew gaban punye jauh dari tempat saya sampai :p

saya terus call izzah bila da sampai kat mid tu :) " babe..i da sampai..u kat belah mane ni ? "
die ade kat tengah tengah orang ramai yang berpusu pusu nak tengok wayang !! wth ari weekdays pon ramai orang nak pegi tengok wayang !! duk uma tengok showdown sudah !!
argh argh !! saya terlepas tengok showdown live arini :'( sooory hmc phlow !! taley vote arini :(
"sooory fareez i tadapat tengok u perform live arini :'( "

then saya terus pegi kat entrance and redeem tix tu :) saya sempat berbalas senyum dengan fakhroul anour !! omg !! comel dowh die :p

mase nak tunggu hall 1 tu bukak ..saya borak borak la dengan izzah ...tanye camne tempat keje baru ? oke ke tak ? :p terjumpa la..kamal adli , sheila oiam , syed ali , and 2 3 orang artis yang tak dikenali sangat la :p
saya tade la..nak say hi hi tak tentu hala kan...kalau dorang tu johnny depp or ichigoo da lame da saya pengsan kat situ da :p

oke oke..around 9.01 p.m kitaorang masuk hall no 1 :)
LAGENDA BUDAK SETAN tu oke la..4 stars !! saya bagi :') terasa nak nangis cte tu...tapi die cam pelik la..sebab tak teratur sangat..tu yang asek nak gelak jew...pas bila sebutan r si ayu tu cam klaka :)..sumpah jahat gak saya ni :p bace novel die lagi sedey oke..:'(
da la hisyam tu tak nsome sungguh !! cari la yang nsome sikit :p
tapi azmi memang terbaek..da la physco !! glew..arrr...die pukul kaw kaw kot...

*moral of the story jangan sayang orang laen lebey lebey sangat !! izzah yang cakap :)

so wayang abes around 11 lebey camtu la...aiyooo tren balek shah alam mesti da abes :'(
tapi berani mati gak la saya pegi amik tren ke kl sentral :) bila sampai kl sentral..confirm confirm.. da abes da tren pegi pelabuhan kelang :(
so saya message shimmy ingat nak tumpang die ..tapi die naek moto plak plus ade 1 helmet jew..:'(
so how come nak balek s.alam kan kan ? glew tegar saya nak naek moto tanpa helmet..takot dowh..kang melayang 300 hahahha..plus die suh naek cab pegi pj..hurmm...saya da la phobia naek cab sorang sorang !! huhuhu..dulu almost nak kena bawak tempat laen...huhuh...slamat saya ade otak yang genius !! suh pakcik cab yang sungguh jahat tu !! stop kat situ and wat wat call kakak..konon konon terserempak keta die..padahal saya cakap sorang sorang !! :'( pakcik tu bawak jalan mane tah..saya tak pernah lalu..so saya cam phobia gak la nak naek cab sorang sorang !! kalau nak pegi mane mane pon..saya akan sedaya upaya call orang yang dikenali amik or anta saya :')

so saya merancang nak jadi zombie jew kat kl sentral ni..melepak sampai pukul 6 pagi soknyer..tape tape..saya ade mineral water..plus ade psp , magazine utopia and novel angels and demons !! plus ade shawl untuk selimut !! untuk saya melalui 6 jam yang sungguh buhsan ni karang ....yang paling penting saya just ade rm 15 jew dalam tangan !! sebab saya dengan bijaknyer..tinggalkan kad atm..konon konon tanak shopping la..
( hah amik kau..tade duet !! padan muka dowh !! )

tapi tak sempat perancagan saya nak jadi zombie...tiba tiba awis call tanye saya watpe..owh yeah..saya nak suh die selamatkan saya la...die suh saya amik putra pegi ampang park !! huhuhu..slamat putra masih ade lagi :')
dalam perjalanan nak ke ampang park tu !! batt hp saya flat !! plus 1 lagi hp tade kredit !! oke sumpah terbaek la hidup saya malam tu :'(

so saya terpaksa tunggu awis kat mcd ampang tu...
saya sorang sorang diri !! berdiri tengah tengah bandaraya kuala lumpur..ditengah tengah malam pada pukul 00.25 a.m !! berani dowh...kadang kadang...sifat berani saya ni glew pelik ..
huhuhuh...bila ade mamat indon mati kat komersial tu..seminggu saya tak kuar malam..sebab takot..yang ni berani plak !! huhuhuh.....
saya oke jew,,tunggu sorang sorang...tapi tolongla jangan kacau !!memang sumpah saya akan kelam kabut punyer !! huhuhu,...mule la otak saya yang genius ni..akan terpk bukan bukan !!

so around kol 01.03 a.m baru la awis qurni zakaria tu sampai selamatkan saya :')
terima kaseh oke !! sumpah kau memang hero aku dari dulu kot !! hhahahahahahah

die anta saya balek uma kakak saya kat desa pandan :) owh lupe nak gtaw..kakak saya kua g bangi jap..sementara nak tunggu kakak saya balek...saya borak borak dengan awis and yum..sebab apartment kakak saya atas apartment yum jew..:) so kitorang lepak lepak kat tepi playground :)



*sooory shimmy !! i malas nak susahkan u jew :')

10 comments:

f.a.r.a.h said...

wahhhh. die da pergi da tengok cite tuh??? haha. semangat sguh nak tengok si farid kamil tuh! ;p

h.a.n said...

hahahaha...
mestilah..baru la peminat tegar oke :)

hans said...

tak sabar aku nak tgok

p/s : Join Contest Jom. Hadiah Barang Kemas Dari Sabah Beb http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/jom-join-harvest-festival-2010pesta.html

Cik Bumble bee said...

huhuhuhu.. serOnOk nyer! mesti best citer tu kan?

h.a.n said...

hans : oke oke..t i join :)

h.a.n said...

cik bumble bee : bole la..tapi kalo u peminat tegar novel tu.. u kecewa kot cam i :p

Syafiq Hamdan said...

deiii..han... ak xpenah baca novel dia, kalau ak trus je tgk agak2 leh paham x?? rmai kate x best r..

h.a.n said...

syafiq : bole jew paham...
better pegi tengok dulu...kalau kau bace novel die..ko kecewa t :(

Syafiq Hamdan said...

owhh ok..rmai yg dtg dgn high expectation tp kecewa...ak ni xde la teruja na pn nk tgk..ahad nnt insyaallah ak g tgk..tu pn 3rd choice after the A team & killers

h.a.n said...

bole la pegi tengok...kalo couple tu oke..t bole realize ..camne nak ade good relationship :)