Friday, July 30, 2010

saya

hayathaniza/hanizamalek











.aku hanyalah INSAN BIASA yang sering melakukan kesilapan. kadang kala TERLUPA, LALAI juga ALPA tetang sesuatu perkara. aku BUKANlah gadis liar yang gemar melepak di kaki lima mahupun di kelabkelab hiburan .aku seorang PENCINTA seni dan muzik yang mempunyai JIWA seperti aku. MAAF. aku BUKAN seorang yang peramah untuk yang tidak kenali diriku . Aku lebih senang untuk menDIAMkan diri daripada berkata-kata. ku KAWAN sampai mati sama KAWANKAWANKU. mereka adalah teman KETAWA dan MENANGISku. nadiku TERHENTI tanpa FAMILYKU. mereka adalah NYAWA dalam kehidupan. HATIku telah dikosongkan oleh ARIF SYAHIR AHMAD NASARUDDIN sejak beberapa bulan yang lalu. SEDANG melihat PERUBAHAN sekeliling dalam kitaran HIDUP dan MASA, pasti ada HIKMAH di sebaliknya. LENSA pula adalah permainan JIWA dan RAGA bagi merakam tiap detik, kisah dan perasaan dalam hati.





.sekian,terima kasih.

Thursday, July 29, 2010

semakin tua kena semakin pandai bukan semakin bodoh


pagi hari dudukduduk sendiri

masa berlalu umur bertambah 
tapi tidak akan berubah

diriku diriku 
dua perspektif berbeza
aku ingin dia tidur 
untuk diriku yang lama 


dan aku ingin diriku yang baru terjaga 
dan terus berjaga untuk diriku yang baru



diriku yang lama biar ia tidur selamanya
diriku yang baru  akan ku biar ia berlari lari mengejar dan mencari diri



aku pejam mata , aku tidak ingin buka 
aku batukan diri , aku kosongkan minda dan jiwa
supaya ia bersemadi dengan diriku yang lama



aku senyum aku bangkit , 
aku akan tegak berdiri
untuk menjadi diriku yang baru dan hakiki 




:)

Tuesday, July 27, 2010

i love YOU lebih la

for sure saya sayang family lebih oke :)

for sure jugak saya sayang kawankawan  saya lebih :)

dan semestinya saya sayang banyak hartabende saya :)

so sekarang , saya semakin pelik dengan orangorang yang tak sayang dengan apa yang dia ada //

da bole pregnant , tapi dapat baby buangbuang // ingat senang ke nak pregnant ? ketuk kepala baru tau !!

da ade family yang bole jaga // lagi mau lari dari rumah ikut boyfriend entah kemana // sepak lajulaju baru tau

da ade boyfriend / girlfriend tapi still nak flirt dengan orang laen // haih ni memang taley nak kate la..

da ade kereta , lagi mau buy kereta baru // buat tambah hutang nak watpe kan kan kan ?

sometimes semua orang taley berfikir dengan jayanye kan kan kan ? including me oke // sigh

esok start buka buku baru // harapharap tade banyak sangat catatan sebelah kiri :) mana bole just berharap kalau tak buat kan kan kan ? so the point is kena ingat dan buat plus yang buruk jangan buat //

tapi yang penting saya tau saya ada FAMILY , KAWANKAWAN disekeliling saya yang sayang saya dengan jayanya  :)

plus saya SAYANG TUHAN saya and saya tahu DIA pon saya sayangkan saya sebagai hambanya :')

so selamat maju jaya dengan BUKU BARU :)

nisfu syabaan :)



* thank you YOU for everything :)

Thursday, July 22, 2010

light writing



looking back at last September
two years gone I can't remember 
when it all began 

swimming in a cloud of memories
did I call you, did you ring me?
and did I pick up any? 

‘cause I can't recall 
every word from your rhyme
you walked away 
said I'm wrong but its fine
tragedy happens in a wonderful time

and I fell for the the wrong mission
drowning in slow motion
lucky I found
the photograph

this is not the way it used to be
with me pretending you and me
but I can't see the way you see me

you tried to 
help me out 
but it seems
it didn't work out
the more you say 
the less I can look up 


:)

Wednesday, July 21, 2010

bongok

semalam saya balek pj jap // nak anta laptop , puting haziqa kaisara plus dengan ticket bas mak //
petang pas amik motor ain kat glenmarie baru kak eila anta dekat padang jawa //



oke mase da sampai dekat stesen tu // betul betul komuter pon sampai , saya dengan 2 2 handphone kat tangan dengan walletnyer ,dengan kunci rumahnye , dengan earphone nyer , berlari lari pegi kat kaunter , tasempat nak simpan dalam bagpack kat belakang ! so pas da nak masuk koc tu // saya berlanggar dengan mamat bodoh mane tah , abes semua barang terabur // bongok glew kot // nak marah marah // sepak laju laju karang // grrrrrrrr
:[





Langgarlanggar pastu marahmarah , lu ingat lu kurus tinggi wa takot , setakat naek komuter sama dengan wa , nak berlagaklagak , kita sama taraf oke! Tanak kena langgar bawak ferrari sana! Grrr :[ 19 hours ago 

Friday, July 16, 2010

wakaka crew , despicable me and eclipse


owh , DAMN i really love wakaka crew , saya tak pernah miss tengok SHOWDOWN 2010 , tapi final bole plak saya terlepas tengok kan kan kan ? buhuuuuu :'(

tapi sorang kawan saya dak group hmc phlow , so as a friend so terpaksa vote for them // hahahahaha
tapi senyap senyap ade gak la saya vote for wakaka :p hehehe//
actually saya suka joe jew , alam tu bole la..he cute , sebab kecik kan kan kan ?

but the point is // wakaka crew win the competition !! it was awesome // YEAHHHHHH
so tade la rugi sangat saya pernah vote untuk mereka kan kan kan kan ?
hehehehhehe //


wakaka crew :)


so aritu saya , era , fais , en zul , mere and sha plan pergi tengok wayang kat cineleasure // so petang tu gak kitaorang ramai ramai pergi sana..so mase da sampai sana ..saya jew tengok DESPICABLE ME yang laen bole pulak layan back up // buhuuu :[ grrrrrrr 

‎| pergi ramairamai tapi tengok sorangsorang // apakah ?






tapi kan kan kan kan ? despicable me so awesome oke // kelakar kaw kaw :)
even saya tengok sorangsorang // saya tak rasa rugi pon...serious kelakar oke // sumpah kelakar
saya gelak cam nak pengsan jew dalam wayang tu.. bahahhahaa..da la ade auntie cina comel pon asek gelakgelak jew..ehehhehehhe // da la mr gru tu sungguh kejam tapi baek hati // awwwwwwwwww sweetnyer :))))) 

yang penting tasume orang JAHAT tu jahat // mesti ade sisi baeknyer..ehehhehe...

saya suka time scene ade hamba hamba yang comel comel tu // awwwwwww ..perghhhh comel glew .. rase cam nak peluk peluk jew...nak 1 bende camtu // yang bole wat keje cam dorang // weeeeeeeeeeeeeeeehooooooooooo

comel kan kan kan ? nak 1 nak 1 :))))))))



‎| Despicable Me triple thumbs up // hopefully i'll get good father for my future children like mr. Gru // En Zul , Mohd Imran Yussoff f you'll regret ;)




heeeeeeeeeee // before ni saya tak pernah lagi miss tengok the twilight saga ni kat wayang // mesti kena tengok gak..oke la..this time more better than new moon ...weeeeeeeeeeehooooo //
more action , more romance aww aww :) kali ni pon saya tengok sorangsorang gak..buhuuuuuuuuuuu :'(

sometimes saya rase bella tu cam grateful glew kot jacob and edward bole suka kat dia..hehehehe
rase berangan jadik bella jap // bahahhahaa...wooooooooots :)

saya da abes bace semua novel novel dia..twilight dengan new moon bace buku // eclipse dengan breaking dawn saya bace pdf jew...wooooo saket mata oke..bengkak mata kaw kaw //

tapi !! dalam movie ni ..banyak watakwatak baru :) suke // bole cuci mata lagi :p

handsome kan kan kan ?


 ‎| between jacob and edward , i'll choose riley :)

Thursday, July 15, 2010

rabak

rabak mata , rabak poket // apakah ?

serious i don't any idea to write for my blog , general current issues is about the end of worldcup and about how to make more money //

ayooo , when i keep on reading other blogs , i really know that i'm not type of person to upgrade and make a better for my blog //

this time , i really realize that i'm not  a good daughter , i'm not a good sister , i'm not a good friend , and i'm not good to everyone ... buhuuuu :'(

i hate to tell i'm soory without mean //

Tuesday, July 13, 2010

strike - ing

i really don't have any mood for blogging , plus i don't any idea to write anything about myself and bla bla bla bla..sigh //

it damn hurt , because i can't use my mind to make a good word for my blog // and i'm going to old ?

sometimes , i think my mind was blank .. i can't think it properly 

i know i always do so so many mistakes in my life //

only one word i just can said  

SOORY everyone

:')

Thursday, July 8, 2010

kejadian malam apakah ?

last night saya , eznira , wanee , sha , mere dengan en zul  nak pegi hr steak house :) oke oke..saya sanggup balek awal kot dari uma kakak kot..semata mata sebab mere dengan wanee nak belanja..hehehhehe :p

tapi mule mule saya ingat en zul yang nak banjer..seba die cam beriye iye nak banjer ;p hheheh..apakah ?
"i betul betul ingat u yang nak banjer la u..tapi bile wanee dengan mere pegi bayar..baru la i tau yang dorang banjer..bukan u...buhuuuuuuuuu :|

malam tu..cam ramai yang nak pegi..abe mat dengan shahrir pon nak pegi..tapi tibe tibe tajadi plak dorang..tatau kenapa kah ///hehehhee

then mule mule ingat nak pegi 2 kereta ..yelah cam ramai plak kan kan kan...tapi disebabkan ole abe mat dengan shahrir tajadi..so ktorang berenam jew :) then akhirnya naek 1 kereta jew..:p
1 kereta dengan 6 orang ? buhuuuu..apakah ?

mase pegi isi minyak kat petronas ade kereta polis park sebelah keta kitaorang :p hehehe.apakah ?
da tentu tentu kitaorang ni melanggar undang undang jalan raya malaysia kot :p
thank god la wanee kecik so die kena sembunyi la.. buhuuuu..then sha plak pegi buy vanilla coke kat dalam :p so penat la kitaorang berlakon kat situ...saya yang kat belakang ni da penat da gelak kaw kaw ...hahahahhaha :p
penat la assume tu assume ni..hahahah last last tade pon jadi ape ape pon..akhirnya selamat sampai gak la..ktorang kat hr steak house kampung baru tu :)

for the 1st time saya makan set combo oke :) hehehehhe..actually saya taley makan kambing kot :p buhuuuuuu..alergic gatal gatal..so how come nak makan..tapi disebabkan mereka mereka ni nak banjer so saya order jew ..hahahahaa...owh oke..sungguh kejam ayat pernyataan kat situ

tapi yang bestnyer saya just makan ayam dengan yang laen laen jew..yang kambing tu saya pas dekat era..then era plak pas kat en zul..:p
en zul makan dengan sungguh fokus oke..saya dengan mere beriye iye borak macam macam..tapi die begitu fokus menghadap makanan :p hahahhahhahaa

tapi yang paling menyakitkan hati..era , mere dengan en zul berulang ulang kali menyakat saya oke...
haih..muke saya ni memang mudah disakat dan dibuli ke ? buhuuuuuuuuuu :[ grrrrrrrr

die kawan baek saya yang panggil saya artis afrika..kurang ajar budak gemoooooooooooooook !!




birthday si gemooooooooooooooooooooooook :)

lupe plak..wanee pegi buy 1 slice tiramisu cake untuk si era ni untuk belated birthday die..hehehhehe..oke la tu..dulu saya da hadiahkan diri saya sempena besday die da :)



Sunday, July 4, 2010

go go GERMANY go :)

tak sia sia saya gune profile picture ni dekat facebook aritu :p




saya guna pon sebab player dia memang nsome oke :) saya bukan la girl yang kipas susah mati bola pon :p tapi ole kerana world cup :) saya tengok jugak la.. hehehhehehe
saya sokong german ni pon sebab ada michael ballack :) tapi this year dia tak maen pulak kan ?

sungguh saya tengok bola sebab ada player nsome jew..i'm not a girl yang tau how to play football or futsal or whatever sukan yang ada..saya seorang kaki bangku oke :p
yang saya tau bila da GOL bahahhahahahah // :p



ini la dia player number 11 yang sungguh nsome itu oke :) MIROSLAV KLOSE
saya bukan tau pon die ni sapa..tau pon bila tengok german vs england aritu..kamal and sopi yang asek cerita pasal dia...saya tau name penuh dia ni pon // sebab google oke :[ grrrrrrrr..perangai

Thursday, July 1, 2010

telepathy between me and both of my mom (;


tadi pas saya tertido petang // hehehhe tiba tiba saya rindu kaw kaw kat mak saya ..
ingat nak pegi mandi dulu sebab da nak maghrib..tapi sebab kerinduan yang cam memuncak tu datang //
saya terus call mak saya !! rupa rupanya mak saya tak sihat...badan shaking sebab cam kekurangan gula dalam badan // buhuuuuuuu :'(

patot la tiba tiba saya terasa rindu kaw kaw kat mak saya..buhuuuuuuuu :'(
everytime saya rindu kaw kaw..mesti ade sumthing jadi kat mak saya // takisah la cerita sedey or cerita happy
tu sebab saya rasa both of us ade telepathy..even i'm not her real daughter :)

tapi kalau saya sedey..or ade masalah..my real mom yang dapat rasakan // sebab sumtimes saya call..tapi saya tak la cerita ape problem saya pon..saya just borak borak jew..then nanti mak mesti tanye.." kenape ni ? ade masalah ke ? " heheheh..
saya mesti reply dengan ayat standart " tade pape la..mane ade pape ..orang oke jew.cam biaser jew " 
hellllloooooooo ayat menipu yang tajadi....//

saya selalu jew sedey..selalu jew stress // tapi tatau nak crita dengan mereka camne ..takan saya nak cakap..saya stress jerawat banyak tumbuh // bongok !! tak pasal pasal mak saya kate saya tak matang...
pastu takan nak cakap taley online pon bole jadik stress..bahahhahah // memang kena kerat la dengan mak kan kan kan ?
takan saya nak cerita yang saya sedey teringat semua semua exboyfriend plus skandal skandal saya...bahaahhahaha..bongok !! ade yang saya kena sepak laju laju dengan 2 2 mak saya :p
takan saya nak cerita yang saya da nak masuk umur 23 tapi still rase cam budak sekolah lagi // tamau la cerita masalah masalah camtu kat mak !! nampak sangat tak matang ..buhuuu..padahal memang tak matang pon...blpblpblpblpblpblp





both of my mom :)





i'm not a cindrerella because i have super duper great step mother :)


me with my legal mom :)

sumpah sungguh saya sayang both of my mom // plus saya tau mereka jugak sayang saya :)