Tuesday, August 31, 2010

merdeka

happy birthday 53 MALAYSIA :)

merdeka kah saya sekarang ?
merdeka kah anda sekarang ?

sehingga kini saya masih lagi tidak merdeka //
sungguh saya ingin merdeka kan diri saya //

saya mahu merdeka dari semua belenggu emosi yang tidak tentu hala
saya mahu merdeka dari semua penjajahan minda
saya mahu merdeka dari semua sifat sifat mazmumah


MERDEKA !! MERDEKA !! MERDEKA !!




Tuesday, August 24, 2010

notanota GILA

 ‎| kalau bole esok aku mahu ke LONDON , mahu minum kopi disana , lusa aku mahu ke PARIS , mahu teroka semua kedai kedai buku terpakai disana . mungkin hari seterusnya aku mahu terus ke ke BERLIN , mahu pogo bersama punk rockers disana .


 mungkin aku akan berpindah ke ICELAND duduk disana seorang diri . setiap petang aku akan duduk membaca buku di tepi tepi tasik sambil ditemani alunan lagu lagu SIGUR ROS. mungkin juga aku mahu tinggal di MESIR , setiap malam aku akan bacakan sajak sajak cinta di tepi SUNGAI NIL . sajak sajak tentang hidup yang huru hara dan cinta cinta cinta yang mengelirukan 


Aku bole memburu pontianak jika hidup di ROMANIA . tak mustahil jika aku akan hidup di SEPANYOL atau MOROCCO
mahupun BULGARIA


ini semua gila . terlalu gila . terlalu banyak tempat untuk dilawati dalam dunia ini dan terlalu banyak buku untuk dibaca dalam hidup yang pendek ini . terlalu banyak juga wanita wanita dan lelaki lelaki  yang menjaja cinta buatkan otak aku biul .


mungkin , ya , mungkin tidak aku tak harus kemana mana 


mungkin aku hanya patut duduk diam 


ya . duduk diam sahaja sambil bergelak gelak ketawa bersama sama kawan kawan yang aku suka :)





Thursday, August 19, 2010

Monday, August 16, 2010

saya mau makan


da beberapa hari berpuasa // syukur alhamdulillah saya masih lagi cukup berpuasa dan sempat 2 hari berterawih :)

saya nak berbuka puasa bersama family . rindu la nak makan masakan mak // rindu nak bergaduh dengan abah kalau tak cukup lauk :p

heheheeehehehehehee

saya memang rindu family saya kaw kaw :)

tapi lately ni saya sungguh busy // buuuuuuuuhuuuuuu :'(

mata rabak , sakit pinggang , muntah darah



aritu saya pergi bazar // 1st time saya pergi bazar

so mari tengok gambarrrrrrrrrrrr








*kredit untuk en zul :)

Wednesday, August 11, 2010

happy fasting day :)

semoga ramadhan kali ini lebey baek dari sebelumnya //

selamat menyambut ramadhan dengan jayanya , memperbanyakkan amal ibadat //

saya HANIZA HJ MALEK ingin meminta ampun dan maaf jika ada melakukan kesalahan //

sesiapa yang baca blog ini harap harap dapat maafkan saya , ayah ibu saya ,adik beradik saya , family saya kawan kawan saya dan semua umat islam dalam dunia ni



SEMOGA KITA SEMUA MENDAPAT PENUH KEBERKATAN DIDALAM BULAN RAMADHAN INI




TERIMA KASIH YA , ALLAH :)

Tuesday, August 10, 2010

MOHD jayzuan



                                                        MOHD JAYZUAN

saya tatau kenape tiba tiba saya bole nak bukak blog dia //

i swear to god i'm fall in love with all is word .. the way he write , the way he show his feeling about women

for the 1st time saya kenal dia , melalui lagu lagu dia bersama kugiran free love , yang dikenalkan ole rifqi , sham ,azfar dan alias ketika kami sama sama study untuk final exam kat fakulti //

kami study kat fakulti pon sebab nak online free , mase tu belum mampu lagi nak gune brodband // nak online myspace // hehehehehe ;))

itupon kena tunggu pukul 5 baru bole :'(

1st time saya dengar lagu hiba dan pagi gelap by hujan // terus saya suka ..so saya mintak la dorang semua semua lagu

yang dorang ade then transfer dalam pendrive // so saya bole dengar gune laptop saya :p

bila balek bilek kat kolej , saya nyanyi lagu lagu mereka , tapi tade sorang pon budak bilek saya tau lagu dorang :(

siap tanye lagi " lagu ape la han ni nyanyi "


on that time , baru la saya kenal bittersweet , free love , couple , meet uncle hussain and so on :)

before before ni saya dengar all american rejects , the killers , red jumpuitsuit apparatus dan lain lain :p

tak layan sangat la band band malaysia ni :( tapi tatau pulak yang band band malaysia ni ade yang terbaek :)

they awesome oke :)

tapi saya memang tak layan lagu rock kapak la..sooory

so untuk 1st time saya dengar lagu indie rock darling by free love // bole dikatakan oke la..

maybe that song not so into to me :p

entah la , saya suka lagu selalunya base on the lyrics .. so everytime saya suka lagu // saya akan kaji lirik dulu  :p


oke oke berbalek kepada jayzuan // sunnguh saya jatuh cinta dengan dia

saya suka dia ..everytime die buat status die dekat twitter :)

saya akan retweet // maybe saya nampak cam obses // tapi sungguh saya suka all his word !!

so bile saya jumpe blog and buku dia // lagi laaaaaa SAYA SUKA !!

3 kali saya ulang baca blog dia // sampai saya curik ayat ayat dia and tanam dalam minda //

               http://mohdjayzuan.blogspot.com/

5 kali saya ulang baca novel 28 hari journal rock roll :)



right now i'm waiting for THIS





mungkin saya tak kenal dia .. saya just kenal personaliti dia melalui tulisan dia //

but i really know deep in my heart i'm fall in love with him !!

  " | aku suka hujan , aku suka bau bau pokok , rumput , lumpur dan tanah selepas hujan , bau bau ini juga mengingatkan aku terhadap suasana kampung . hujan juga buat aku rasa sepi , aku sendiri tak faham dengan diri sendiri , adakalanya aku sukakan suasana sepi itu adalah musibah untuk lelaki lelaki yang sering dilanda kemurungan .
kesepian buatkan aku berfikir, buatkan aku mahu menjerit , menangis , bergembira , bernostalgia dan sepi juga buat aku rasa ditemani . ya , aku bersandarkan dengan kesepian dan kemurungan . dalam keramaian aku boleh merasa sepi , malah kadangkala ketika berada diatas pentas mengadakan persembahan aku boleh merasa sepi . ia mengikut aku kemana saja , bagaikan kembar , sepi boleh mengangguku dalam apa jua keadaan .

sepi adalah bayang bayang aku !



page 13 , 14    28 hari journal rock n roll by Mohd Jayzuan :) "






 " TUHAN TARIK BEBERAPA CINTA HEBAT DARIPADA SAYA , DAN TELAH HANTAR SEMULA BEBERAPA LAGI CINTA YANG LEBIH HEBAT ~~ MAHA HEBAT 


entry chenta , selasa 06 julai 2010 "
















* | i'm fall in ♥ with YOU because of your book and your blog Mohd Jayzuan :)








Tuesday, August 3, 2010

mtv worldstage 2010


 the ticket 


last saturday , saya dengan en zul bersama abe zul dan marzuki , pegi  tengok worldstage //
saya sampai agak lambat kot , sebab en zul ade game paintball before tu lat kolej perindu // sukan antara fakulti , tade orang nak replace die gamen quater final :'( so around 6.30 baru gerak dari s.alam // federal highway jammed oke // buhuuuu :'( stress gak  tapi thank god la..saya tasuka bunkface plus masa on that time saya baru nak gerak // sunway hujan lebat kot // kawan twitter saya hidayah abdullah kate die da basah kuyup da :'(
" so sooory babe , tadapat jumpe u , i ajak u pegi murni , u da cam letih kaw kaw // i sakit glew glew kot // buhuuuuu ;'( "

saya suh en zul bawak dslr die // so bole capture banyak banyak picture kan kan kan ?
tapi..yang sakit hatinya // dlsr taley bawak oke // even camera digital pon // pergh...stress kaw kaw // kami nak simpan dalam loker pon da penuh // buhuuuuuuu :'(
loker dalam pyramid pon penuh gak // apakah ?

so kami berdua terpaksa patah balek kat parking kereta nak simpan balek dslr die ;( ayoooooo // sumpah penat kaw kaw //


tokio hotel , katty perry , bunkface and wonder girl yang perform for this year // sooory saya tasuka bunkface dengan wonder girl , tapi saya sungggggggggggggggggggguh suka TOKIO HOTEL oke :)
katty perry tu bole diterima la :p plus saya pandai nyanyi lagu lagu mereka :)

semua lagu tokio hotel saya jeritjerit bersama meraka // awwwwwwwwww saya suka //
thank god la semua lagu yang dorang nyanyi tu saya hapal semua // kalau tak jangan la panggil saya kipas susah mati mereka :)

tapi antara kami berempat // saya jew yang jeritjerit beriaya iya // dorang dorang ni diridiri tengok tengok // bahahahahhahaha // sungguh tabest langsung oke //

saya oke jew berpoye poye dengan semua budak lelaki padahal saya sorang jew pompuan that time // heheheheh // the point is saya dapat TENGOK TOKIO HOTEL nyanyi live //

ich liebe dich la TOKIO HOTEL :)


jom tengok gambar sampai muntah :))) bahhahahhahahahahhaha








































p/s

kehadapan en zul :)



‎| saya hayat haniza malek , ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana melayan saya semalaman dan sepagian // saya sungguh teruja dapat menyaksikan tokio hotel life menyanyikan lagu lagu kesukaan saya plus dapat tengok keseksian katty perry , dan wonder girl walaupun cuma hanya satu lagu , dan ribuan terima kasih kerana membelanja saya tiket worldstage tersebut bersama ribena special ditambahkan cheese nan di murni ss2 , dan sesungguhnya saya ingin memohon maaf kerana membawa anda berlari lari dari barat ke timur kerana saya sungguh yakin yang dslr d90 anda tu bole bawak masuk ke konsert tersebut :( , plus sekali lagi saya mintak maaf sebab menyusahkan anda untuk merakam aksi aksi penyanyi kesukaan saya , sebab saya ingin melompat dan menyanyi bersama mereka . tapi saya sungguh geram kerana anda sempat berkomplot dengan kawan kawan saya Marzuki Chemenor dan Zulz Hafiz untuk meyakat dan mengenakan saya :[ grrrrrr