Thursday, September 30, 2010

saya rindu kenangan itu

sumpah sungguh saya rindu kenangan kenangan dulu // ketika entyr ni ditaip pon..saya cam tengah flashback semua memory dari saya kecik kecik sampai la seminit before entry ni ditaip // ehehhehe....

saya rindu nak dating berdua dengan HJ MALEK , pegi lepaklepak minum teh teh kat bp walk , tapon pegi makan berdua kat mane mane kedai makan..pegi shopping berdua dengan dia waktu zaman zaman kecomelan
saya rindu nak berebut remote astro dengan dia ..saya rindu merajuk dengan dia..sebab anta saya lambat pegi sekolah..owh..tuhan..saya rindu semua waktu saya dengan dia //

saya rindu nak borakborak dengan HJH MARIAM , rindu nak dengar luahan perasaan..rindu nak suh dia masak makanan kesukaan saya ..rindu nak tolong dia masak bila ade katering..rindu nak count coins sama sama..rindu nak nangisnangis ketika mak ajar  ngaji quraan dulu..sampai basahbasah quraan tu ...rindu dia layankan saya ketika saya nak makan macam macam..rindu nak tengok tv sama sama..owh tuhan..i miss her damn so much //

saya juga rindu nak borakborak dengan HJH AZIZAH , saya rindu nak dengar cerita zaman kanak kanak saya..sebab saya selalu tak ingat zaman kanak kanak saya.... saya rindu nak dengar..yang saya sungguh comel ketika zaman kanak kanak..hehehe...saya rindu nak dengar..yang sebenarnya name panggilan saya kat uma gegirl..bahahahha..sumpah lawak nama tu ..owh tuhan..saya juga merinduinya //

saya rindu makan burger sorok sorok dalam kereta dengan manje...saya rindu melayan cak shopping barangbarang kesukaan dia...saya rindu nak temankan sikin buat rambut yang memakan masa agak lama..saya rindu nak maen lepaklepak tengok hbo dengan lela..saya rindu nak bergaduh dengan nizam berebut tengok tv..sungguh saya rindu arwah abang saya..yang akan bawak saya pusingpusing naek moto abah..sumpah saya rindu kenangankenagan lama saya

saya juga rindu nak pusingpusing uthm sementara tunggu angah. balek dari keje..saya rindu nak lepaklepak dekat danga bay dengan kakmas..saya rindu nak tengok konsert all american rejects dengan boboy...saya rindu nak karok dengan che ai....oke oke..saya jugak rindukan akan mereka..

saya jugak rindu nak bermaenmaen and jadi babysitter kat semua anak buah saya...semua semua la...

kali ni ..saya rindu dengan semua cousin cousin yang saya rapat..rindu nak mengumpatngumpat..rindu nak sharing lagulagu..rindu nak tengok wayang..rindu nak pegi cc..rindu nak jalanjalan..ain,abang , ateh ,wawa, enon,qila,..semua semua la...tak lupa gak..saya rindu semua pakcik dan makcik saya ..long , pak enal , mak mah ,cu , yah . andak , pak noh , mak sal.. semua laaaaaaaaaaaaaaa

saya rindu semuasemua kawan saya... buhuuu..
rindu nak bergaduh..rindu nak gelakgelak...rindu nak sentapsentap // buhuuuuu :'(
tatau nape ...saya rindu semua orang...

saya rindu kalau saya makan tak abes ade orang nak marah...
saya rindu kalau saya jalan malas ade orang nak marah
saya rindu kalau orang cakap saya comel...
saya rindu nak nangis kalau saya lapar..
saya rindu nak nasihat kan orang // padahal dirisendiri tak betul...
saya rindu nak lepaklepak dengan mereka..
saya rindu nak berkongsi masalah dengan mereka...
saya rindu nak dengar..budakbudak rumah saya bising ,,kalau saya bangun lambat..
saya rindu nak melompatlompat kegembiraan
saya juga rindu nak menyesal dengan apa yang saya pernah buat...

sudahla...saya rindu banyak sangat perkara // haih

Monday, September 27, 2010

1 2 3






unconditional love is when you give without hoping for any returns

Sunday, September 26, 2010

rahsia




ada rahsia disebalik rahsia 

setiap rahsia menutup rahsia yang lain

rahsia yang tak perlu selamat


:)

Wednesday, September 22, 2010

I miss YOU


Dear God,

I am glad that I am right this time. I was right to never doubt You, and believe that there is nothing in life to prove to anyone. Sometimes we get carried away with our wants, even more when people put doubts, and we feel like proving them we'll make it. But I didn't. I was even too afraid to prove anything, because I didn't even know whether what I wanted was actually the right thing for myself. But I went for it, out of honesty and good intentions, and the need to satisfy what my heart was saying having in consideration all the failure and disappointment I might face. And I was right. You just worked your magic, and You gave me even more than what I wanted. I learned that sincerity is the key to happiness.


Dear God,

I cried last night at the end of my prayers, because I miss You. I hope you miss me too. Good night.

:')

Tuesday, September 21, 2010

quote for today



GOD
didn't promise
days without pain
laughter without sorrow
sun without rain
BUT
he did promise
strength for the day
comfort for the tears
AND 
light for the way 



Monday, September 20, 2010

saya beraya :)

finally akhirnya dapat gak update entry pasal beraya ..buhuuuu // padahal selalu je online // tapi kenape tah malas gle nak update blog // sungguh saya malas

nipon update sebab semua pic raye // kawankawan da upload kat facebook :)

so raya pertama sampai ke tiga saya beraya dengan family :)

raya keempat dan kelima saya beraya dengan kawankawan :p

raya kaw kaw punye // abhahahahahahah....sungguh saya penat beraya :p

so jom tengok gambar sampai muntah :)


hj malek and hjh mariam family :)













hj malek and hjh azizah family :)












kawankawan teknik batu pahat :)








 


kawankawan temenggung ibrahim girls school batu pahat :)












Tuesday, September 7, 2010

my sorry will be accepted :)

i'm sorry 
from head to toe 
from deep in my heart



i'm sorry
to my parents
to my siblings
to my family




i'm sorry
to my bestfriend forever
to my university friend
to my school friend
to my officemate
to my national service friend
to my exboyfriend
to my blogger friend
to my sosial network friend



and i'm sorry again 
to everyone who knowing me







Monday, September 6, 2010

i HEART you :' )







Salam Aidilfitri Ayahanda Dan Bonda

Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup BerbaktiDi Aidilfitri,Di Aidilfitri





 This emoticon has been enhanced by Facicons you HJ MALEK SADOON , HJH MARIAM MD SALLEH and HJH AZIZAH ATTAN 








 





your lovely daughter,

haniza hj malek 

Saturday, September 4, 2010

monolog

aku mahu duduk duduk sendiri melayan diri
melihat itu apa warna pelangi
cubit pukul sepak untuk menyedarkan diri
untuk melihat apa iti hakiki

tahun datang dan pergi
aku masih lagi tegak  berdiri
mengadap langit tanpa henti
menunggu hujan membasahi bumi

berlari lari untuk mendaki
kekuatan diri masih lagi ditahap begini





“ i’m counting the pieces of rainbow , seen the rain drop one by one , and waiting the sunlight on the dark clouds to see you ”