Sunday, October 31, 2010

aku dan masa

kau lari , aku kejar

semakin kuat kau berlari ,

semakin laju larian aku ,

tapi sampai bila ?

larian yang tiada penamat

larian yang tiada penghujung ?

kau masih berlari

berlari tanpa henti henti

setelah penat kau berlari

kau berhenti ,

kau tarik nafas , kau palingkan muka

kau lihat merata rata

oh , aku sudah tiada

di depan mata






by hayathanizamalek ;)

Thursday, October 28, 2010

hurmmmm ...


haritu tengok soal asyraf dekat astro oasis :) , sometimes tengok rancagan berilmiah ni ada banyak lagi faedahnya kan ?

entah la..banyak juga la yang saya pelajari bila tengok rancagan tu // untuk orang yang suka gila tahap dewa kat internet ni

patot tengok rancagan tu..tade la..on that day , topic dia pasal macam mana nak menyebarkan islam menggunakan internet //

everytime kat status tu // die suh tulis yang baik baik sahaja // jangan menyebarkan fitnah ataupun apa apa //

melalui internet fitnah bole cepat je tersebar // buhuuuu :'( 

plus kita jangan la kutuk kutuk orang dekat facebook , twitter or whatsover // entah la.. saya bukan a type of person yang terlalu baik , sampai tak pernah nak kutuk kutuk orang or marah marah orang // 

obviously saya memang suka kutuk orang . suka gossip or suka la benda benda yang bole menjana dosa ni :'(

kadang kadang kita tasuka orang tu , apa yang kita geram or apa yang kita emosi .. kita akan buat status //

tapi kita tatau la keadaan orang yang akan like or comment status tu sama maksud dengan apa yang kita fikirkan // haih

everytime bila baca newspaper .. selalu je baca benda benda pelik /. bunuh orang , tipu orang or whatsoever 
and right now kejadian gunung merapi kat jogja pulak

sudah la saya punya kawan indonesia yang berada disana //  
entah la // apa nasib mereka ye // tapi yang penting kawan sekolah saya oke // saya baru je bertweet dengan dia :)

semakin banyak kejadian pelik pelik , semakin saya terasa insaf // entah la , sometimes bila rasa susah dan merana baru la nak duduk lama lama kat tikar sejadah tu :'( kalau tak , baca doa wajib wajib je // hurmmmm... 

saya  harap sangat tuhan ampunkan segala dosa besar dan dosa kecil saya :'( dan saya harap sangat sangat tuhan jadikan saya seorang yang solehah 

saya pernah khilaf dan saya harap saya takan lagi buat perkara perkara bodoh tu lagi :')

Wednesday, October 27, 2010

happy birthday boyfriend

yeah yeah // hj malek sudah tua , maka bertambahla kewangan dia // ehehhee
dengan bonus dari kerajaan bagai // yeah yeah again

SAYA SUKA ORANG KERAJAAN :)

hey boyfriend , semoga panjang umur
hey boyfriend , semoga murah rezeki
hey boyfriend , semoga sihat hendaknya
hey boyfriend , semoga hidup diberkati ALLAH
hey boyfriend , semoga menjadi orang yang soleh dan bole bawak saya jadi solehah juga
hey boyfriend , semoga senang bagi duet kat saya :p
hey boyfriend , semoga senantiasa bergurau senda dengan saya






| one two three , happy birthday Malek Sadoon , i love you lebey la 

Tuesday, October 26, 2010

pelik

frankly speaking .. saya selalu pelik dengan orang orang yang ada kat dalam dunia ni..kenapa perlu ada hasad dengki bagai kan kan ?
tadi baru je baca dalam paper ... yang ada orang bomohkan orang laen..
kenapa perlu sampai guna bomoh bomoh kan ? if la kalau kamu tasuka dia pon..kamu just pegi je la dekat dia and bunuh dia // puas hati kan ?

kenapa perlu paksa untuk menyukai seseorang ? tade la..saya ada kawan twitter dia kena bomoh dengan current bf dia.supaya dia break dengan exbf dia..buhuuu...gle pelik kan ?

kalau saya jadi current bf dia....da dia tanak kat saya.nak wat camne kan ? kita taley paksa nak suh orang suka kita or whatsover la..
even kita memang suka dia kaw kaw // kita just bole usaha dia suka kita balek // tapi bukan dengan usaha yang merepek bagai camni // haih

tapi kalau da dia tasuka kita..kita ley carik orang laen kan kan ? kenapa nak jugak dekat dia..or kalau kita taley nak lupakan dia..kita just ley jadik stalker // hahhahaha oke ape jadik stalker terhebat

entahlah..sampai satu tahap saya memang terasa annoying dengan orang yang suka paksa paksa untuk orang yang dia suka kaw kaw supaya suka balek gak kat dia..// jap jap cakap ape ni putar belit alam ni // hehehehe

kalau paksa memaksa ni , saya rasa relationship takan ada keikhlasan..macam mana kita nak happy kalau tade keikhlasan dalam relationship kan kan ?

oke la.. saya pon pernah suka orang kaw kaw ..eventho sampai sekarang pon saya still gak suka kat dia..tapi saya da taley nak wat apa kalau dia da tasuka saya kan kan ?
dulu pernah gak usaha nak dapatkan dia balek..entah la..tapi lama lama cam fed up lak // eheheh
tapi bila dapat balik kawan dengan dia // saya rasa tu da satu keajaiban untuk saya :)

tiba tiba kan ..saya terfikir nak bukukan semua semua quote yang saya reka // and try nak jual secara online plus tiba tiba saya nak jadi carik buku buku lama and jual secara online kalau ada yang nak beli...sebab banyak sangat buku kat uma ni , sebelum kena buang atau kena bakar cam dulu dulu // buhuuuuuu :'(



for you my lil baby  HIDAYAHabdullah  everything happen mesti ada karma balek // u chill and take a deep breath // one day your current boyfriend mesti akan dapat balek apa yang dia da wat kat u oke // i'll pray for your happiness oke ;)

Thursday, October 21, 2010

stupid become from heart ?



i have many regrets , and i'm sure everyone does 

the stupid things you do , you regret 

if you have any sense , and if you don't regret them 

maybe you're stupid  :)

Wednesday, October 20, 2010

p.a.r.a.m.o.r.e.

finally saya pergi gak PARAMORE

PARAMORE live in KL

speechless oke , tatau nak kata ape. bahahahha

yang pentting saya saket tekak arini , sengal sengal badan plus nak demam

and on that day gak , mane tah dapat keberanian nak call dia :p

thank god die layan saya oke :)

one word HAPPY

saya just regret sebab taley bawak dslr je // how come nak amik gamba
banykbanyak kan kan kan ?

buhuuuu :'(



say peace before start :p



PARAMORE LIVE IN KL



dua orang budak stress d90 taley bawak masuk :p


awesome

after only exception :)

 the end




sumpah sungguh best oke ... more more more PARAMORE

Monday, October 18, 2010

for YOU FARAHaliaa

sayangku ..

kamu lari laju laju
kamu tahan nafas
tahan selagi ada daya
kamu jangan toleh ke belakang

kamu cuba petik bintang
bintang bintang yang tidak bersinar
tapi masih mahu petik . mahu kumpul
hanya perbuatan sia sia

kamu diam , kamu diri
kamu berlari , kamu berhenti
memandang penuh sepi
kepada sesuatu yang tidak pasti

cuba jadi kuat , tapi tidak kuat
jika kamu kuat , akan senantiasa kuat
berlatih la untuk menjadi kuat
pastikan diri sungguh sungguh kuat




Sunday, October 17, 2010

titik noktah

i always being fooled because of love...FULLSTOP 

don't asking me why , i'm person who really easy to fall in love and person who difficult to make a move ;)
maybe i'm not a correct person for him // and right now i still miss him , i miss our memory and i miss everything about him

there are things that we don't want to happen but we have to accept,  things we don't want to know but have to learn , and people we can't live without but have to let go

love is miracle , i just need the miracle come back to me when i need it 
 don't know why , sometimes love can't make me think where is right and where is wrong // love can make me so mean , love can make me being so nice and love can make my feeling upside down .

i'm not a doctor love and i'm not good in love..being stupid when fall in love it just a part of been love //

sometimes when i walk around alone by mself , i think can find my true love , its everywhere and anywhere
please don't stuck and please don't stop // love doesn't make the world go round and love is what makes the ride go worthwhile

i just hate a person who blind because of love , including me :)


akhirnya kau pun pergi
biarkan ku disini
ternyata kau juga tak punya hati
di hati tak terperi
sedih ku telan sendiri
mau marah tapinya sama siapa


kini aku disini
cuma sendiri
tiada yang mencari
sampai hati
sampai begini
kau tak peduli
oh teganya

apakah salah dan dosaku
mengapa semua tinggalkan ku




Friday, October 15, 2010

tripleawesome

puas sorok , puas sembunyi , puas lari .. but it still ada lagi depan mata // sometimes saya takut apa yang akan jadi pada future :)

apa eq saya akan jadi nanti ? mak orang yang sungguh gemok sambil bawak anak anak jalan pegi sekolah // ataupun hot mummy yang still kurus wearing skinny jeans and tshirt and still minat rock songs // bahahahaha

entah la , sehingga kini saya tatau apa akan terjadi .. i'm not the type or person yang suka fikir bukan bukan // ataupun seorang yang suka amik mudah dalam hidup dia // saya tasuka merancang ataupun dirancang . saya juga tasuka hidup yang clumsy tak tentu arah

saya takut kalau hidup tanpa family saya .. tanpa hj malek , tanpa hjh mariam , tanpa hjh azizah .. tanpa adik beradik saya // argh..TANPA MEREKA SEMUA !!

saya juga takut kalau saya akan ditinggalkan sendirian tanpa arah tujuan , ditinggalkan tanpa pesan //
jap jap , kenapa tiba tiba entry ni jadi sedey bagai ni.. haiyaaa

suddenly saya mood bole swing sana swing sini // haih .. da la semenjak dua menjak ni kalau karaoke // asek dengar lagu rock kapak bagai.. buhuuuuu .. kalau dulu saya akan nyanyi lagu don't speak , pretty boy , karma , fallin and tiba tiba arini saya bole nyanyi lagu usang by rahim maroof !! APAKAH ?

saya juga da lama tak cipta quote // saya juga da lama tak baca buku // saya juga da lama tak carik lagu lagu baru // saya juga da lama tak jadi stalker // saya juga da lama tak maen permainan yang menyeronokkan . ke sekarang ni kehidupan sudah jadi buhsan // seperti mana buhsan nyer blog ni..

rasa cam nak say goodbye // tapi rasa cam belum masanya !! muntah darah bila asik fikir dan fikir //

kalau la kehidupan ni cam laptop yang bole diformat // da lame da format da

kemaskinikan hati , perasaan dan akal fikiran serta perangai :)



Dalam gelap aku terbang
Dalam gelap aku terang
Dan jadikanlah engkau senja
Kerana gelap kau ada
Kerana gelap aku indah

Aku hanyalah kunang-kunang
Dan kau hanyalah senja
Dalam gelap kita berbahagi
Dalam gelap kita abadi

aku hanya kunang kunang :')

Thursday, October 14, 2010

keep remaining





everybody need a second chances . and everybody make a mistakes . plus everybody have an ego



including me








bubbyebubbyeforever :')

Tuesday, October 12, 2010

entah la

i just hate being this !! i hate my attitude.., i hate my tears !! and i hate everything about me ...!!

THANK YOU












| tuhan itu hebat , Dia tarik satu perkara , dan Dia berikan perkara lain yang berganda hebat. kena kuatlah , ini semua tipu daya dunia

Sunday, October 10, 2010

biarkan aku jatuh cinta



Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
Jiwa ini getarkan jiwamu
Jantung ini detakkan jantungmu

Dan biarkan aku padamu
Menyimpan sejuta harapan
Aku padamu
Rasa ini tulus padamu
Takkan berhenti
Sampai nanti ku mati

Biarkan aku jatuh cinta
Pesona ku pada pandangan
Saat kita jumpa
Biarkan aku 'kan mencoba
Tak perduli kau berkata'
Tuk mau atau tidak

* i just wish for my miracle come back // and i really know it can't be happen :')

Saturday, October 9, 2010

aduh..susahnye

tiba tiba kan.. arini saya teringat ada zaman zaman gle gelap.. sunnguh menyedihkan..hahahhahahha

sunnguh saya ingat..saya terpaksa bayar duit cab gune coins.. hahahahha.. gle sedey oke....saya count satu satu coins 50sen ..itupon pas korek tabung .. hahahhaa...
pakcik cab tu pandang dari atas bawah...pakai baju cantik cantik ,  handbag mahal mahal..jam swatch  di pergelangan tangan kiri...ececeehh...lagi mau sebut brand ape.. baahahhahah..
tapi duit tade... bahahahhahaha

ada satu ketika , di hari pertama puasa...saya just buka puasa 1 murtabak dengan mineral..tupon kongsi dengan era.. hehheheh..gle sedey tau takk..orang lain...hari pertama puasa ..makanan penuh kat meja bagai..kami just ade tu je..hahah..itupon buka kat tepi jalannnn...sedey kan kan kan

kalau dulu dulu , bila da start lapa kaw kaw...bila duit tade...saya akan terus tido..bila esok bangun pagi pagi terus pegi makan untuk pagi ni dengan semalam punye...hebat kan ? hebat kan ?

tapon...bila nak 1 barang yang harga die mahal gle ba... saya kan amik gamba..terus wat wallpaper kat lappy...so nanti ade perasaan cam da de barant tu... bahahahhahahhaha

Thursday, October 7, 2010

sudah la

sudah la... aku seorang yang tamak
aku ingin semua
aku campak , aku lempar , aku buang , aku ludah
padahal aku tahu aku akan
kutip semula

sudahla ...aku memang seorang yang tamak
aku mahu harta
aku mahu rupa
aku mahu kebijaksaan
padahal aku tahu
itu semua harta dunia

sudah la...sungguh aku memang  seorang yang tamak
aku mahu dia
aku mahu kamu
aku mahu mereka
padahal aku tahu ..
sesekali pon aku tidak akan dapat apa apa



‎| entah kenapa , tibatiba rasa diriini tak cukup bagus untuk dirisendiri dan orang lain