Thursday, October 28, 2010

hurmmmm ...


haritu tengok soal asyraf dekat astro oasis :) , sometimes tengok rancagan berilmiah ni ada banyak lagi faedahnya kan ?

entah la..banyak juga la yang saya pelajari bila tengok rancagan tu // untuk orang yang suka gila tahap dewa kat internet ni

patot tengok rancagan tu..tade la..on that day , topic dia pasal macam mana nak menyebarkan islam menggunakan internet //

everytime kat status tu // die suh tulis yang baik baik sahaja // jangan menyebarkan fitnah ataupun apa apa //

melalui internet fitnah bole cepat je tersebar // buhuuuu :'( 

plus kita jangan la kutuk kutuk orang dekat facebook , twitter or whatsover // entah la.. saya bukan a type of person yang terlalu baik , sampai tak pernah nak kutuk kutuk orang or marah marah orang // 

obviously saya memang suka kutuk orang . suka gossip or suka la benda benda yang bole menjana dosa ni :'(

kadang kadang kita tasuka orang tu , apa yang kita geram or apa yang kita emosi .. kita akan buat status //

tapi kita tatau la keadaan orang yang akan like or comment status tu sama maksud dengan apa yang kita fikirkan // haih

everytime bila baca newspaper .. selalu je baca benda benda pelik /. bunuh orang , tipu orang or whatsoever 
and right now kejadian gunung merapi kat jogja pulak

sudah la saya punya kawan indonesia yang berada disana //  
entah la // apa nasib mereka ye // tapi yang penting kawan sekolah saya oke // saya baru je bertweet dengan dia :)

semakin banyak kejadian pelik pelik , semakin saya terasa insaf // entah la , sometimes bila rasa susah dan merana baru la nak duduk lama lama kat tikar sejadah tu :'( kalau tak , baca doa wajib wajib je // hurmmmm... 

saya  harap sangat tuhan ampunkan segala dosa besar dan dosa kecil saya :'( dan saya harap sangat sangat tuhan jadikan saya seorang yang solehah 

saya pernah khilaf dan saya harap saya takan lagi buat perkara perkara bodoh tu lagi :')

2 comments:

cekkeya said...

che'ah, aku pun sama, bila betul2 trouble baru ingat cium sejadah lama2, kalau tak doa harian wajib je. isyh, apakes?

adehhhhh. bawak bertaubat diriku!!! oh!

h.a.n said...

ehhehehe ..