Monday, January 31, 2011

new hair cut






saya baru potong rambut dan saya suka bermain dengan webcam
okay , bye saya memang freak dengan kamera ;)

Thursday, January 27, 2011

avoid

avoid , elak dalam bahasa melayu .. entahla , kadang kadang kita tatau kenapa kita perlu avoid something kan ? kan ? kan ? something important untuk kita , or something special untuk kita or something bad untuk kita

saya ada beberapa example yang nak beri pasal avoid ni, tah la kadang kadang pon saya tapaham sangat .. pelik ;)

1. kenapa eq , kalau lelaki suka kat  perempuan ni , dia akan avoid ? bila dia tahu yang perempuan tu takan suka dekat dia .. sebab ada crush lain or maybe still mengharap dekat ex dia ..
ataupun bila ada sepasang bestfriend lelaki dan perempuan and suddenly one of them suka dekat salah seorang , dorang akan avoid , hurmm.. entah la...sometimes it keep on drooling in my head , kenapa perlu nak avoid kan ?
bila call , tanak angkat , bila text tanak reply , bila post kat wall fb pon buat derk .. padahal dulu .. dia la raja yang suka melayan karenah kita bila kita happy or sedey ? and kita pon adalah teman ketika dia susah and senang plus sedey or happy .
and one thing , saya perasan ni semua bila kawan saya cakap .. yang bestfriend saya suka saya ? hurmmm.. oh , okay no wonder la dia nak avoid saya eq ? haih
entah la saya rasa tak perlu kot nak avoid , sebab bila kita cakap pasal bestfriend .. kita ada bench mark between tu .. so dengan itu kalau da bestfriend kita taley nak suka one of them.. tu kiranya da melanggar etika bestfriend :)

2.the other thing , if kita ada minor problem , kenapa kita suka avoid .. kenapa kita nak calm kan diri dulu baru kita nak settlekan ? lek lek isap gam .. hahahaa.. entah la..bila kita keep on tangguh .. maka dia akan bertambah tambah .. dari minor jadi major.. haih

3. paling pelik .. kalau kita gado or rasa bersalah dengan someone tu , kita mesti nak avoid dia.. haih..sampai bila bak avoid kan ? kan ?



okay , saya one of manusia yang pelik , yang suka juga avoid avoid ni .. tapi bila difikirkan .. avoid ni adalah word yang perlu dielakkan ..

when you keep on running on something , you can't beat your time ;)

Thursday, January 20, 2011

tiada title , maka enty kali ni akan bercampur campur ..:)
entah la. da nak masuk penghujung januari 2011 kan kan ? tapi tatau la bole achive ke segala tembakan dan panahan ;)
setelaha lama tak update blog , tatau nak tulis apa da.. nak buat poem pon cam da tade idea :(

mungkinkah kerana busy dengan kelas dan busy nak fit kan badan ?

1. mahu kurus
semua orang cakap , badan saya da cukup kurus untuk kuruskan lagi . .. what for nak diet sana sini kan ?
saya bukan la nak kurus sangat sangat , tapi saya nak fit kan badan , tu sebab saya diet , minum susu , pegi gym , pegi jogging setiap petang .. saya nak peha saya kecik , perut saya flat..maka dengan itu saya bole pakai skinny jeans saya tanpa rasa bersalah ;)

2. terlalu tekad
entah la , sometimes saya ni terlalu tekad buat sesuatu benda , tanak fikir dalam dalam .. esok lusa tatau apa kesudahannya :/ terlalu tekad tanak buat orang marah , mungkin rasa da besar kot , tu sebab tatau nak mintak opinion orang lain .. hurmm...

3.sungguh takut
dulu da buat entry takut kan kan ? tapi saya masih lagi takut kalau kakak kakak saya tahu yang buat perkara yang mereka tasuka .. hurm....terlalu takut sampai tatau nak kata apa apa :'(
i just can wish , they can understand me one day :(
saya TERLALU TAKUT kena marah , sampai saya tahan je perasaan ni deep in my heart , biar la tiada siapa tahu , tiada sapa untuk dikongsi . simpan sendiri sehingga mati :(

4.runsing
saya rungsing dengan keadaan sekeliling saya , kenapa masih mahu memperdebatkan hal hal yang tidak berkaitan .. bila kita da move on , open new book .. maka dengan itu .. tiada lagi kesalahan kesalahan lama yang akan dibangkitkan ., dibahaskan ataupun diperjelaskan
mungkin kesalahan kesalahan lama tu , kita bole buat sebagai bench mark , supaya tak diulangi lagi..
biar ia jadi sejarah..tak perlu lagi difikirkan , saya minta maaf untuk kesalahan kesalahan saya :'(

5.tidak
mungkin saya seorang budak perempuan yang praktikal , yang selalu bermain dengan nombor , apa yang selalu dibahaskan adalah nombor.. saya selalu saving untuk diri saya sendiri , saya tak mahu terlalu berharap dengan orang lain , dan untuk belajar bercakap perkataan tidak tu adalah susah untuk saya , hurmmm..
saya terlalu praktikal dengan diri saya sendiri sehingga kadang kadang menyusahkan orang lain ..:(
sekali lagi saya minta maaf ..




p/s
i minta maaf sangat sangat sepanjang kita kenal almost 2 tahun ni . i terlalu banyak buat salah kat u , hopefully u bole maafkan i kan KAWAN :') ,

Sunday, January 16, 2011

silly little thing





Raining out on Sunday
A lazy funny calm day
Laying down on some fun times as well

You slowly come to my sense
Our time has come to be friends
The sun is sliding up for some love dance

You are so fine
(Just like) eveybody’s waltzing watching the raindrops
Silly little thing that you are

And I’m so glad you’re mine..
(You make me)Walking on side arms frolic some sweet flaunts
Silly little thing that you are

Silly little thing that you are boy
Fancy everything that you’ve got dear
Atilia:
Every little thing u desire’s waiting for you

So now the fun is out there
Such a flaming escapade
The sun is setting up for the game to play

Raining out on Sunday
Lazy funny calm day
The moon is sliding out for some more love dance


oh , i really love this song ;)

Friday, January 14, 2011

delete :)

pelik ! itu la ayat pertama yang saya nak cakap kat sini .. ahaahaa
girlfriend ayat delete facebook saya dari page ayat ? tak ke pelik ? padahal saya dengan ayat tu bukan nye apa apa pon ... hurmm..

GILE PELIK oke :)

ape la yang di deletekan ? 2 kali kot kena delete ? tah pape tahh... taley ke being profesional ?
kalau ayat tu nak curang ke ape ke ? tayah guna facebook , guna laman sosial lain pon bole ?

saya friend je dengan semua ex boyfriend saya , tapi girlfriend dorang oke je :)

saya bukan budak perempuan yang suka suka nak flirt dengan sesiapa oke :)

p/s tayah la nak delete delete bagai , biar je la tu semua berlaku

Wednesday, January 12, 2011

TAKUT

kadang kadang rasa takut ni akan datang tiba tiba , kadang kadang setiap masa kita akan rasa takut 
adakah ini memang selalu berlaku ataupun hanya khayalan semata mata ?

pejamkan mata , tenangkan diri , fikirkan dengan sempurna

saya takut akan hukuman ALLAH
saya juga takut apa yang terjadi pada masa hadapan saya 
saya takut apa yang saya lakukan ini betul atau tidak ?
ketakutan akan berleluasa , bole kah saya membalas jasa ibu dan bapa ?

pelbagai perkara , pelbagai kejadian terjadi 
adakah ini akan mematangkan diri sendiri ? ataupun saya terus hanyut dengan apa yang saya lalui

saya takut terserempak dengan "dia" dimana mana , padahal saya dengan "dia" berada di kawasan yang sama
saya takut apa reaksi kakak kakak saya , kalau mereka tau saya sambunng belajar senyap senyap ?

adakah panahan yang saya impi impikan akan berlaku ?

kadang kadang tak larat untuk memanah , apa lagi untuk menembak 
panahan dan tembakan yang dilalui penuh sukar untuk dilalui

kalaulah ini , yang perlu saya lalui , maka saya perlu kuat untuk memanah dan menembak 

kuatkan diri , tabahkan hati .. buka kan minda :)

Tuesday, January 4, 2011

panahan

sekolah da start , tapi malas pegi . apakah ?
tapi 2011 dengan tekad dan harapan baru
seperti sebelumnya ;)

azam seperti azam maal hijrah 
tiada beza 
tahun baru , berganti hari , berganti nombor

simpan , susun , ingat
lalu bersama tekad

tahun ni nak memanah semua 
yang diidamkan pada tahun tahun sebelum ni dan tahun ni 

:)




si pemanah HATI ;)