Thursday, January 27, 2011

avoid

avoid , elak dalam bahasa melayu .. entahla , kadang kadang kita tatau kenapa kita perlu avoid something kan ? kan ? kan ? something important untuk kita , or something special untuk kita or something bad untuk kita

saya ada beberapa example yang nak beri pasal avoid ni, tah la kadang kadang pon saya tapaham sangat .. pelik ;)

1. kenapa eq , kalau lelaki suka kat  perempuan ni , dia akan avoid ? bila dia tahu yang perempuan tu takan suka dekat dia .. sebab ada crush lain or maybe still mengharap dekat ex dia ..
ataupun bila ada sepasang bestfriend lelaki dan perempuan and suddenly one of them suka dekat salah seorang , dorang akan avoid , hurmm.. entah la...sometimes it keep on drooling in my head , kenapa perlu nak avoid kan ?
bila call , tanak angkat , bila text tanak reply , bila post kat wall fb pon buat derk .. padahal dulu .. dia la raja yang suka melayan karenah kita bila kita happy or sedey ? and kita pon adalah teman ketika dia susah and senang plus sedey or happy .
and one thing , saya perasan ni semua bila kawan saya cakap .. yang bestfriend saya suka saya ? hurmmm.. oh , okay no wonder la dia nak avoid saya eq ? haih
entah la saya rasa tak perlu kot nak avoid , sebab bila kita cakap pasal bestfriend .. kita ada bench mark between tu .. so dengan itu kalau da bestfriend kita taley nak suka one of them.. tu kiranya da melanggar etika bestfriend :)

2.the other thing , if kita ada minor problem , kenapa kita suka avoid .. kenapa kita nak calm kan diri dulu baru kita nak settlekan ? lek lek isap gam .. hahahaa.. entah la..bila kita keep on tangguh .. maka dia akan bertambah tambah .. dari minor jadi major.. haih

3. paling pelik .. kalau kita gado or rasa bersalah dengan someone tu , kita mesti nak avoid dia.. haih..sampai bila bak avoid kan ? kan ?



okay , saya one of manusia yang pelik , yang suka juga avoid avoid ni .. tapi bila difikirkan .. avoid ni adalah word yang perlu dielakkan ..

when you keep on running on something , you can't beat your time ;)

1 comment:

one_wan said...

mmg pun..kdg2 ssorg tu nk avoid diri die drpda org yg die suka sbb xnk hati die terluka..sgt sakit klu hati sudah terluka..mgkin itu step yg die pkir yg terbaik..xsalah kan klu kita nk elakkan diri kita kan..nnt hati sndiri yg merana nnt klu die teruskan..lebih baik kita elakkan diri kita sja..lebih baik lg jika ssorg itu pergi merantau jauh..so,xbleh dh tgok admire die tu dh..cr yg lain..the better one yg bleh menerima kita as long as we are..