Monday, April 25, 2011

s t r e s s

okay bila masuk final exam week , mula stress datang , macam macam perasaan , rasa nak marah , rasa nak pengsan la , rasa nak nangis la :p

  •  BERTENANG
chill la , bila kita chill , so stress tu takan keep on datang okay :p
  •  Bernafas dalam-dalam.
just take deep breath , bila kita tarik nafas , nanti mesti kita boleh cool down punya :)
  • Berkata: RELAXLAH!
yes , i always said that to myself ! relax la 
  •  Beribadatlah.
this is the important point okay ! hanya ALLAH yang akan dengar and bantu kita semua :)
  •  Bercakap dengan seseorang.
yes , i just need you , you , you when i'm stress :'(
  • Berurut.
stress akan menyebabkan backpain , bila backpain menyerang , i just need a massage , hilang backpain maka hilanglah stress
  • Berehat dan mendengar muzik
sumpah saya memang suka muzik , memang  selalu bila stress dengar muzik , pasang kuat kuat guna headphone :p 
  •  Beriadah.
get some play and recreation everyone , banyak je interesting places sekarang 
  •  Bersenam. Berfikiran positive.
think postive is the best way to resolve back your problem okay ;)








this is from http://totinx.com/ , saya edit sikit untuk diri sendiri ;)

Tuesday, April 19, 2011

downloading



downloading study mood ;)

Thursday, April 14, 2011

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/hayathaniza

heartBROKEN :'(

entah la , da lama tak update blog , so cam tatau nak tulis apa da , sometimes saya biarkan je apa yang saya rasa , apa yang saya mahu , hanya dalam hati , since saya sangat sangat bust lately ni , sampai nak bernafas pon taley rasanya :( okay itu tipu !! hahahahaa

diam lah , cam kau seorang je kan busy !

saya tak pernah rasa stress sangat sangat if saya ada masalah camna pon , i'll try to smile , i'll try to laugh , but bila masalah stupid camni datang , don't know why , i can crying in front of my classmate :'(

entah la . saya tak pernah nak cari masalah dengan dia , saya takenal dia , saya tak pernah jumpa dia , saya tak pernah bersua muka dengan dia , saya tak pernah berborak dengan dia , tapi kenapa dia boleh pandai pandai sendiri assume saya type orang yang camna ?

haih

gila down bila baca status dia , salahkah saya berkawan dan bermesra dengan hanya seorang kawan ? bukan hanya dia , tapi dengan orang lain juga , this is me and this is REAL me !!

i'm not the type of person yang nak cari problem dengan orang yang saya takenal -.-

saya ada parents , parents saya tatau mendidik saya jadi orang yang camna , parents saya orang yang berilmu , cukup ilmu yang mereka da turunkan kat dekat saya , saya tahu jaga batas batas pergaulan ! 
saya hanya mesra , itu diri saya , saya bukanlah type orang yang talam talam ni..

mugkin cara pergaulan saya dengan mereka lain , entah la 





tolong la , jangan cari masalah dengan saya , sebab saya tak pernah sedikit pon nak cari masalah dengan kamu...

Friday, April 8, 2011

D I A


entry ni terkeluar bile bace balek entry entry lama lama :)
heeeeeeeee..sometimes saya memang akan buat semua kriteria untuk mencari boyfriend :) hahahhahaha gile  budget cam hot sangat la kan kan kan kan haniza :) tak kisah la..yang penting saya suka !! hahahahaha


  • dia mestilah tau basic basic agama ni :) saya bukanlah baik sangat plus dia mestilah boleh bimbing saya buat  bende bende baik kan ? kan? kan ?
  • dia boleh accept family saya as saya pon boleh accept family dia :)
  • dia mesti left-handed :p sebab saya dah tangan kanan kan :) tapi saya slalu gunakan tangan kiri more than tangan kanan :)
  • dia mesti lagi pandai dari saya !! hahaha..nanti dia boleh la ajar saya yang tak pandai sangat ni plus suruh  saya rajin sikit !! kalau boleh dapat dean !! hahahahah
  • dia mesti la kelakar !! plus yang boleh buat saya gelak kaw kaw sepanjang hari
  • dia mesti pandai maen basic instrument !! tak kisah la kompang ke ? guitar ke ? drum ke?hehheheh kalau saya ada basic main guitar dengan keyboard !! die mesti lebih  dari itu :)
  • dia mestilah yang tersangat la cool okey !! sebab saya ni tersangat la blur ..so kalau borak ape ape ..saya mesti cam lambat paham sikit  !!
  • dia mesti tinggi dari saya okey !! sebab saya rasa cool gile bila cakap dengan dia sambil mendongak !! hahahahha..
  • dia kena ada badan tough..rase cam safety je jalan sebelah dia
  • dia mesti comel :) tapi saya tersangat la suka kalau ada jejaka si gigi besi !! gile comel kalau tengok dia tersenyum okey !!
  • dia mesti sweet :) tak perlu romantic sangat !! heeeeeeee..kalau saya jalan lambat..dia toleh sambil cakap "boleh jalan cepat sikit tak ?" saya da rase cam di awangan dah :)
  • dia mesti suka saya yang blur tahap tak tentu arah ni..sometimes boleh gedik yang amat sangat yang tak boleh abiskan makanan ..:p , tak suka gila lagu rock kapak !! , boleh jadi malas yang amat sangat :) bole nangis sebab lapar je..suka sakat dia :)
  • dia boleh melayan yang suka bace buku plus tengok wayang plus amik gambar banyak banyak :p
  • dia mestilah seorang yang art sket :) saya cair kalau dia bole wat kad besday or ape ape pon by his handmade :p
  • dia mesti pandai berfashion :) tak mahu la selekeh sangat :p simple as me okey kot :) sometimes when he wearing white tshirt and jeans plus a smart watch pon da nampak sangat cool da :)
  • dia mestila pandai divide mase dia..between family , me and friends :) saya tanak la dia asik berkepit dengan saya je :p heeeeeee..kalau bole dia ngn his family mesti ada good relationship :)
  • dia mestilah pandai built up diri dia :) tak mungkin  saya pulak kan ?
  • dia boleh la layan saya yang kepala gila gila tak tentu arah ni..saya suka simpan,,tak pandai nak marah !!  hahahah...kalau marah pon..kejap je..bile dia tanyer "marah ker " bila saya jawab "mane de " means saya da okey la tu...hahahhahahahahah...
  • dia mesti tahu yang saya ni addict dengan internet , anime , books , and sprite yang akan bole buat saya lupakan dia seketika :)
  • 1 thing saya harap dekat dia jangan buli saya !! kerana saya sangat mudah dibuli !! haih






*okey okey ni je yang ade kat dalam pemikiran !! esok luse maybe ade ++++ lagi :)