Monday, April 25, 2011

s t r e s s

okay bila masuk final exam week , mula stress datang , macam macam perasaan , rasa nak marah , rasa nak pengsan la , rasa nak nangis la :p

  •  BERTENANG
chill la , bila kita chill , so stress tu takan keep on datang okay :p
  •  Bernafas dalam-dalam.
just take deep breath , bila kita tarik nafas , nanti mesti kita boleh cool down punya :)
  • Berkata: RELAXLAH!
yes , i always said that to myself ! relax la 
  •  Beribadatlah.
this is the important point okay ! hanya ALLAH yang akan dengar and bantu kita semua :)
  •  Bercakap dengan seseorang.
yes , i just need you , you , you when i'm stress :'(
  • Berurut.
stress akan menyebabkan backpain , bila backpain menyerang , i just need a massage , hilang backpain maka hilanglah stress
  • Berehat dan mendengar muzik
sumpah saya memang suka muzik , memang  selalu bila stress dengar muzik , pasang kuat kuat guna headphone :p 
  •  Beriadah.
get some play and recreation everyone , banyak je interesting places sekarang 
  •  Bersenam. Berfikiran positive.
think postive is the best way to resolve back your problem okay ;)








this is from http://totinx.com/ , saya edit sikit untuk diri sendiri ;)

2 comments:

| Larasephia | said...

pandai je nak kasi tips berbagai2. tapi kamu tu tensen jugak? ape cer?
hehehe :p

hans said...

hohoho
aku skrg dah tak stress dah
time assignment baru stress