Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya



selamat hari raya aidilfitri , semoga syawal kali ni lebih indah dan mendapat keberkatan dari sebelumnya . maaf zahir dan batin 
 
ikhlas ,
hayat haniza malek

Wednesday, August 24, 2011

H A P P Y

don't know why , few days ni saya happy sangat sangat , evenmore duit tak cukup sangat :)
straight seminggu saya asik berbuka puasa dengan makanan sedap sedap je :) *syukur alhamdulillah*

the point is bila parents datang sini nak berbuka bersama dengan adik beradik yang lain :)
sepatutnya kami semua yang balik ke kampung , tapi disebabkan dengan saya sibuk tak boleh nak balik , mak and abah lak datang sini berbuka dengan kitaorang :)

bila selalu sangat check in untuk iftar tempat yang best best , sampai kakak marah marah asik makan sedap je :p hahahahaha
"sorry la kakak , orang belanja kot "

another story beside pasal berbuka puasa , bila dengar BFF sendiri nak tunang this hari raya , YA ALLAH
i'm happy for her :)
congrats my dear farah aliaa  :) you are getting engage with ahmad bard :)




last but not least , i'm done read the five people i meet in heaven , i get the book from him  THANK YOU :)

Saturday, August 20, 2011

dear ahmad

dear ahmad

i really miss you
i miss the time we spent together
i miss the way you cheer me up when i sad
i miss the time when i read the book when we stuck at the stupid jammed

dear ahmad

i really miss you
i miss the time i speed you up
i miss the time you bring me to having a date with him
i miss the way i feel loneliness i share with you

dear ahmad

i really miss you
i miss the bittersweet memory i ever had with you
i miss the time the stupid jpj tahan us
i miss i feel awesome when i listening my favourite songs

dear ahmad

you're my super duper great boyfriend i ever had after adam the lappy and ali the external :')

me in AHMAD when we stuck at the stupid jammed



this is AHMAD :')



your lovely girlfriend ,

hayathanizamalek

Tuesday, August 16, 2011

ramadhan 15

half month da puasa ;) so tinggal half month lagi nak raya , saya tade perasaan sangat nak raya this year sebab semua orang busy plus saya pon busy gak :p

aritu niat nak terawikh full week , tapi masalah taley solat datang  :'( hurmmm
terasa nak terawikh balik , rinduuuuuuuu park tepi jalan and pakai telekung pegi masjid negeri ;)

ramadhan yang ke 15 saya berbuka dengan aliff kat waroeng penyet the curve , sepanjang perjalanan jammed dari masuk ldp sampai ke curve , memang membakar jiwa dang raga , tapi apa kan daya terpaksa juga tempuh untuk ayam penyet the curve punya pasal , yang hanya ada 1 je kat malaysia ni bak kat aliff -.-

last kerja part time 24hb ni , tapi tatau nak kerja camne , cam malas je , adeh , tade perasaan gak kadang kadang , grrrrr


Lefthanded checked 
tough checked 
funny checked 
sarcastic checked 
cool checked 
 movie addicted checked 
 fashionable checked 
 time divider checked 
 know my addicted checked 
not a smoker checked 
know to built up his life checked 
but he hate read a book :p  

Thursday, August 11, 2011

destiny




| everything happen have a reason , kita je kena hidup dalam dunia yang positif , ALLAH knows everything ;)
 
 
 
 
 
from me 
hayathanizamalek  
 
 
 

Tuesday, August 9, 2011

Reaching - jason reeves

girl, you are like summer rain
soft and warm and delicate
and i am a foolish boy
tryin' to catch every drop of you on my tongue..
but there's just too many
and i can't get enough..

you're inches from my fingertips
i've come as close as i can get
i'm reaching but the rest is up to you.
cause i don't ever wanna miss
being here with you like this
i'm trying but it's all that i can do.
i'm reaching but the rest is up to you..

girl you are the morning sky
glowing calm with burning light
and as i am waking up
you paint your reflection in my eye(i)
wonder if you've noticed
i can't look away..

you're inches from my fingertips
i've come as close as i can get
i'm reaching but the rest is up to you.
cause i don't ever wanna miss
being here with you like this
i'm trying but it's all that i can do.
i'm reaching but the rest is up to you..

and you say, so you say
it's a brilliance meant to fade
love is wild like a fire
burning underneath the rain
but this is not the same...




feel like in the air *melted*

Sunday, August 7, 2011

random awesome





It all began
At the show one weekend
I was a friend of your cousin said
"hey how you've been"
And with your checkered shirt on
And my Reebok shoes on
Let's watch something random
Turned into something awesome

And I smile I love no,
I laugh happier somehow
No I don't know what is up with me
I laugh too much recently
No, They don't know much about us
When we're exchanging glances
We'll figure out one day,
What happened on your 24th birthday
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/y/yuna/random_awesome.html ]
It all began with a simple
Confession
You had an urge to kiss me and
I was on the verge to miss you
And then it happen,
No
We didn't understand
No
I won't even budge
Before we didn't hang out much
So save me in your playlist
So,
You wont forget this
When things don't quite go your way
You'll still have me on replay

With your checkered shirt on
And my Reebok shoes on
Let's watch something random
Turned into something awesome

And I smile I love no,
I laugh happier somehow
No I don't know what is up with me
I laugh too much recently
No, They don't know much about us
When we're exchanging glances
We'll figure out one day,
What happened on your 24th birthday




lagu ni je buat suara najwa latiff sangat awesome , serious lagu cinta muka buku tu tah pape , lagu yang dia cover pon rasa cam biasa je :p tapi bila dia cover lagu ni serious suara dia sangat awesome , sama macam yuna !

i'm a type of person yang susah nak suka lagu if lagu tu tah pape , but this song is totally indeed
easy song but so beautiful

and after this , najwa latiff boleh sebaris dengan yuna , liyana fizi , najwa , and mira tilu :)

and the important is i'm turn to 24 this upcoming 20th november ;)

Wednesday, August 3, 2011

Subway Seksyen 7 Shah Alam

 semalam serious , letih semacam , balik rumah sewa and ketiduran sambil tengok how i met your mother season 6
dari 1st day puasa saya craving subway , so arini saya sorang sorang pegi subway seksyen 7 yang baru buka 

gerak dari rumah 6.30 , saya assume penuh la subway , for sure ramai orang akan berbuka puasa kat sana :p 
tapi saya sampai sampai , saya sorang juga yang ada kat situ , serious ini hebat

rasa macam book satu subway untuk saya sorang je berbuka puasa :p HAHAHAHAHHAA

saya order 2 teriyaki chicken  and cheesteak :) mula mula terasa nak makan subway club , tapi rasa cam tak worth it lak :p sebab nafsu tamak menguasai diri , tu sebab saya order 2 :p HAHAHAHAHHAA


teriyaki chicken :) serious rasa sedap yang amat sangat 


cheesesteak :) 

terasa nak makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn lagi , please please , sila belanja saya 


Me at subway seksyen 7 alone by myself waiting for break fasting :')