Friday, October 28, 2011

hey you !

hey you boyfriend ! happy birthday :)

serious , you're my super duper great boyfriend I ever had  , you're so awesome :)

banyak sangat jasa kamu , yang saya tak boleh nak lupakan , tak boleh nak balas , tak boleh nak lupa and semua semua .

kamu terlalu special untuk saya , walaupun kamu dan saya selalu bergaduh :)

bila umur kamu semakin meningkat , saya sangat takut , sampai satu tahap , saya tak tau nak ucap selamat untuk kamu :)

pagi tadi call kamu , saya baru on the way nak ke kelas , tahun ni saya lambat wish kamu kan ? hurmmmm

serious rindu kamu ni , tapi nak skype malam malam , kamu tak online :p

cuma nak cakap something je kat kamu , lately ni ada je banyak perkara yang saya da buat tapi takut nak cakap dengan kamu lagi :p

just waiting for that day  :)

only this I can show how much I love you boyfriend !

HAPPY BIRTHDAY my super duper great daddy  HJ MALEK SADOON

me and my daddy :)

Saturday, October 22, 2011

you

wish you were here 
:)




Wednesday, October 19, 2011

everyday it will rain - Bruno Mars

evey




If you ever leave me baby,
Leave some morphine at my door
‘Cause it would take a whole lot of medication
To realize what we used to have,
We don’t have it anymore.

There’s no religion that could save me
No matter how long my knees are on the floor
So keep in mind all the sacrifices I’m makin’
Will keep you by my side
Will keep you from walkin’ out the door.

[Chorus]
Cause there’ll be no sunlight
If I lose you, baby
There’ll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same, if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain...

I’ll never be your mother’s favorite
Your daddy can’t even look me in the eye
Oooh if I was in their shoes, I’d be doing the same thing
Sayin there goes my little girl
Walkin’ with that troublesome guy

But they’re just afraid of something they can’t understand
Oooh well little darlin’ watch me change their minds
Yeah for you I’ll try I’ll try I’ll try I’ll try
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
If that’ll make you mine

[Chorus]
Cause there’ll be no sunlight
If I lose you, baby
There’ll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain...

[Bridge]
Don’t just say, goodbye
Don’t just say, goodbye
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
If that’ll make it right

[Chorus]
Cause there’ll be no sunlight
If I lose you, baby
There’ll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain...







serious , saya bukanlah pengemar lagu seperti ini , tapi bruno mars buat saya seperti budak sekolah menengah yang baru jatuh cinta ~
tapi semua lagu dia memang tak menghampakan , talking to the moon , again , long distance , it gets better , just the way you are , and macam macam lagi :)

i'm not fall in love dengan siapa siapa buat masa sekarang , serious !

:)

Sunday, October 16, 2011

rome italy , aku datang !

aku impikan
memandang Kota Rome
memandang penuh dengan semangat
Kota Rome yang penuh misteri

Kota Rome lama
Kota Rome yang aku impikan
Kota Rome yang aku selalu mimpikan

aku ingin merasa batu dan dinding lama itu
aku mahu susur semua jalan lama disitu
aku sukakan bau bau lama itu
aku ingin nikmati lumut lumut hijau itu
aku mahu dengar mereka berbica di tepi sungai venice
aku mahu baca semua buku dan sajak disitu




Rome , Italy          AKU PASTI DATANG !

Wednesday, October 12, 2011

habit







“SOMEONE OUT OF TOWN”
Oh my god, I see you clearly now
In my dreams you’re here with me somehow
Call my name and I won’t make a sound
I’m in love with someone out of town
Who is this stranger
I should be scared, could be dangerous
I should prepare for this
I wish I didn’t fall so hard for you
You walk by but you don’t see me
Slow motion and so gracefully
Be my friend and I’ll show you around
I’m in love with someone out of town
Who is this stranger
I should be scared, could be dangerous
I should prepare for this
I wish I didn’t fall so hard for you
Who is this stranger
I should be scared, could be dangerous
I should prepare for this
I wish I didn’t fall so hard for you



habit saya terlalu banyak , obviously kalau saya dah start suka lagu tu , saya akan play banyak kali sampai nak muntah :) right now lagu ni adalah lagu yang saya akan keep on play on my laptop , serious lagu ni terbaik  yuna yang saya pernah dengar , no wonder dia akan pasarkan album dia kat LA , congrats YUNA :)
banyak gak lagu yang selalu dengar sampai muntah , mostly lagu lama lama macam use somebody - kings of leon , iris - goo goo dolls , swing swing - all american reject , she will be loved - maroon five , come as you are - nirvana , let me go - 3 doors down , my guardian angel - the redjumpsuit apparatus , dear god - avenged sevenfold , blue and yellow - the used and macam macam lagi la :)

saya juga ada habit suka cakap seorang diri , even tengah drive , lepak sorang sorang kat bilik or menghadap laptop , serious saya bukan gila , tapi kalau cakap seorang diri , saya rasa confident tu akan datang :)



p/s so apa habit anda semua , and tak perlu risau dengan habit masing masing , just chill okay :)




Saturday, October 8, 2011

dimanakah akal fikiran kamu ? :'(

pelik dengan dunia sekarang , serious ! kadang kadang nak baca surat khabar pon malas kalau baca berita yang pelik pelik :(

tegar bila , sanggup campak anak dari tingkat 4 ke bawah sehingga ke longkang , ayah sanggup meliwat anak sendiri yang baru berumur 23 hari , buang anak dekat kebun getak sehingga berulat , dan macam macam lagi yang memeritkan hati ketika membaca sehingga sampai satu tahap saya sendiri tak tegar nak baca , haih
kemana la akal fikiran , hati mereka pergi , sehingga sanggup buat camtu :'(

serious saya sedih

setiap kali solat , saya selalu berdoa , semoga kuatkan iman , tolong jangan buat benda pelik pelik , bukakan pintu hati supaya dapat berfikir mana yang elok , mana yang tidak , jangan malukan ibubapa , jadi anak solehah , buang sifat sifat keji yang ada dalam diri , yang sedar mahupun tidak

saya bukanlah seorang yang baik , haiwan pon sayangkan anak , kenapa la manusia yang mempunyai akal fikiran tak boleh berfikir :'( itu anak , dari darah daging sendiri , kenapa la tegar buat camtu :'(

YA ALLAH , kau kuatkanlah iman aku , supaya aku tidak akan melakukan perkara perkara terkutuk seperti itu :'(

Tuesday, October 4, 2011

serious ini gila :)

 ‎| kalau bole esok aku mahu ke LONDON , mahu minum kopi disana , lusa aku mahu ke PARIS , mahu teroka semua kedai kedai buku terpakai disana . mungkin hari seterusnya aku mahu terus ke ke BERLIN , mahu pogo bersama punk rockers disana .


 mungkin aku akan berpindah ke ICELAND duduk disana seorang diri . setiap petang aku akan duduk membaca buku di tepi tepi tasik sambil ditemani alunan lagu lagu SIGUR ROS. mungkin juga aku mahu tinggal di MESIR , setiap malam aku akan bacakan sajak sajak cinta di tepi SUNGAI NIL . sajak sajak tentang hidup yang huru hara dan cinta cinta cinta yang mengelirukan 


Aku bole memburu pontianak jika hidup di ROMANIA . tak mustahil jika aku akan hidup di SEPANYOL atau MOROCCO
mahupun BULGARIA


ini semua gila . terlalu gila . terlalu banyak tempat untuk dilawati dalam dunia ini dan terlalu banyak buku untuk dibaca dalam hidup yang pendek ini . terlalu banyak juga wanita wanita dan lelaki lelaki  yang menjaja cinta buatkan otak aku biul .


mungkin , ya , mungkin tidak aku tak harus kemana mana 


mungkin aku hanya patut duduk diam 


ya . duduk diam sahaja sambil bergelak gelak ketawa bersama sama kawan kawan yang aku suka :)










KUALA LUMPUR , aku okay :)

positive

sometimes kita kena berfikiran positif sentiasa , tak perlu fikir yang negatif , serious ni akan merosak kan minda okay  :)

even down macam mana pon , try senyum , even handphone saya rosak rasa cam nak campak kat dinding , kita kena cool , jangan dilayankan amarah sangat ,  terasa loser kalau balas balik , serious !

kalau hidup dibelengunggi dengan perasaan marah dan negatif , semua perkara akan jadi rungsing 

everything happen have a reason , so kita sebagai seorang manusia and hamba ALLAH kena terima seadanya 



I live in positive world , enough said :)