Wednesday, November 30, 2011




I love the smell of bookstores , and all the unread books



love , 
hayathanizamalek

Monday, November 28, 2011

love tips

10. promises without forgetting 


9.forgive without punishing


8.trust without wavering 


7.enjoy without complaint 


6.share without pretending


5.answer without arguing 


4.loray without ceasing 


3.give without sparing


2.speak without accusing


1.listen without interrupting 










thank you Saiful Amirin for your tips , I love all your tips ! totally awesome 

Sunday, November 27, 2011

gaypartner

dear gaypartner

kamu la teman ketawa saya 
kamu la teman menangis saya 
kamu la teman saya yang boleh share about music
kamu la teman saya yang boleh cerita pasal makanan baru
kamu la teman saya yang akan tahu pasal buku buku baru
kamu la teman saya yang tak pernah bosan dengar saya bercerita non-stop
kamu la teman saya yang akan dengar puisi puisi bodoh saya 
kamu la teman saya yang akan layan saya dekat facebook and ym 
kamu la teman yang akan calm kan saya bila saya down dengan arep 

dear gaypartner 

kenapa kamu langgar etika persahabatan kita 
kenapa kamu elakkan diri dengan saya ?
kenapa kamu tak pernah reply wall post saya kat fb ?
kenapa kamu susah nak angkat phone kalau saya call ?

dear gaypartner 

kenapa kamu pernah suka saya ?


dear gaypartner 

kamu tahu tak , yang saya rindukan kamu sangat sangat 
saya rindu semua kenangan kenangan itu 
bila jumpa kamu semalam , saya speechless :'(
i just said 
i miss you ! i really miss you ! :'(

saya hanya boleh beri satu pelukan kepada kamu semalam , kita still kawan kan ? tolong jangan hancurkan persahabatan ni sebab kamu pernah suka saya :'( and please , saya sayang kamu sebagai seorang gaypartner or bestfriend ! 








p/s when it call bestfriend , tolong jangan suka bestfriend sendiri and langgar etika bestfriend :) 





i love you lotfi taib , and still love you :') 

Wednesday, November 23, 2011

double kegembiraan

congrats harimaumuda ! proud to be Malaysian :)

okay , for sure saya adalah orang yang happy bila Malaysia menang last few days , tak sia sia semangat pakai jersey pergi tengok bola dekat Hailam :) 


before the match 
-jersey malaysia 
-mng jeans 


actually entry ni , nak cerita pasal suprise party yang housemate saya buat untuk saya ! serious terharu gila okay :') 

aida keep pn bbm saya , cepat la balik dia da lapar , saya da janji dengan dia nak makan sama sama sebab dia masak ayam masak merah , makanan kegemaran saya , serious , apa yang berkaitan dengan ayam , saya memang suka ! :) 

bila balik rumah , suddenly rumah gelap je , and wanee pegang kek , aida , alun , ain and yantie nyanyikan birthday song for me , oh i'm melting ! serious rasa nak nangis , 

saya tak pernah terfikir pon yang mereka semua nak buat suprise party untuk saya :) heheheheh , damn ! sumpah terharu , ingat last makan dekat vichuda , itu adalah last celebration ! ehheheh , serious ! 

cake cookies and cream Baskin Robbin memang sangat sedap , and spaggeti aida and ain masak pon sedap ! 

make a wish :) 


serious i'm happy ! thank you friends 


yang ni memang serious sedap ! 


my birthday cake :)


make a wish ! :) 



p/s serious birthday kali ni memang terbaik untuk saya ,thank you ALLAH  thank you everyone ! thank you mak , abah and mama , thank you family , thank you my bestfriend forever , thank you friends , thank you exboyfriend , thank you jayzuan and joe , thank you TMJ , and thank you very much :')



*I miss u, Muaxhs! U'll get your birthday when we meet =) *  

Monday, November 21, 2011

#HappyBirthdayToMe 3

I'm getting old starting from today :) alhamdulillah 

thank you for all the wishes guys ! I really appreciate it :) 

special thank you :
  •  abah , mak and mama 
  • Tengku Mahkota Johor 
  • my siblings
  • my cousins 
  • my bestfriend forever 
  • my friends
  • my exboyfriends 
  • my social network friends - twitter and facebook

i hope all your pray and your wishes come true :) i really appreciate it ! serious ! 

thank you again Amir for dinner at pizza hut last night , thank you Wanee for sweet mafla and cupcakes chics , tak perlu cari mafla untuk pergi Paris this upcoming January and thank you again Aida for cute white shirt ! serious warna putih memang warna kegemaran ! thank you sue for the uitm tshirt , thank you nad for the cookies and thank you to myself , finally beli tumblr adidas untuk diri sendiri :p 


thank you abah , mak , mama , mokhtar , baharul hayat , aliff ferdauz and joe wakaka sanggup call untuk wish birthday ! serious terharu :') 

I'm sorry kalau ada yang tak layan kat bbm , twitter , message or facebook semalam :( 

no more epic date 2011 2011 for me again :') 




happy birthday to me :')






p/s 24 hours end so slow , he never wish my birthday :'(

Wednesday, November 16, 2011

exboyfriend / exgirlfriend

for sure , ramai orang kat luar sana ada exboyfriend or exgirlfriend , and including me too :)

ramai ke yang masih boleh baik dengan ex masing masing ?
ramai ke yang masih boleh rewind memory dengan ex masing masing ?

saya masih baik lagi dengan semua ex saya kecuali seorang , kami masih berhubung antara satu sama lain , even mula mula break off tu bergaduh , tapi kenapa perlu bergaduh kalau masing masing da boleh move on ? 
kawan kawan macam biasalah , macam kita kawan kawan dengan kawan kawan yang lain , 

sebelum ada relationship yang serious pon , kita berkawan kan ? and bila putus pon kita sepatutnya berkawan bukan bermusuh :)

bagi saya , saya masih sayang semua ex saya , sebab banyak benda yang mereka pernah buat baik kat saya , even ada benda yang menyakitkan hati , tapi kenapa perlu kita kenang benda yang menyakitkan hati , better kita rewind apa benda baik yang dia pernah buat :) tak salah kan ?

 my ex semua da ada girlfriend masing masing , even saya masih single or ex saya masih single , saya tak pernah nak harap apa apa dari ex , ex adalah ex , tak mungkin kita akan back together , sebab kenapa perlu nak back together kalau masa ada serious relationship tak nak jaga betul betul ? bila da tak ada apa apa , baru nak ingat or cari kembali ?

past is past , tak perlu tanya kenapa or tak perlu persoalkan kenapa hubungan tu tak berjalan dengan lancar :) 
saya tak kisah apa jua dengan kisah lama , kerana kita hidup untuk masa akan datang :) 


last night syahmi ada bincangkan pasal ni , saya sendiri speechless tak tau nak jawab apa , sebab all my ex is around me 

 Syahmi Afnan: I macam hmm
 Syahmi Afnan: macam kalau orang sebut pasal
 Syahmi Afnan: ex
 Syahmi Afnan: pasal past
 Syahmi Afnan: maksudnya dia still kenangkanbenda tu
 Syahmi Afnan: dia still harapkan
 Syahmi Afnan: I'd rather say that girl is my friend
 Syahmi Afnan: unless u harapkan something
 Syahmi Afnan: so u can alwasy say that girl/guy is your ex
 Syahmi Afnan: =)
 Syahmi Afnan: macam2 kata orang tu teruk
 Syahmi Afnan: and i'm good
 Syahmi Afnan: just because we ended things early
 Syahmi Afnan: =)
 hayathaniza: hurmmmmmm
 Syahmi Afnan: what say you?
 Syahmi Afnan: pendapat u?
 hayathaniza: hurmmmm
 hayathaniza: kalau i
 Syahmi Afnan: and sorry if the words terlalu tajam
 Syahmi Afnan: =)
 Syahmi Afnan: dont hate a person because of his/her past
 hayathaniza: as long as i still baik dengan ex , its okay
 Syahmi Afnan: setiap benda jadi mesti ada sebab
 Syahmi Afnan: so yeah
 hayathaniza: yeah
 hayathaniza: :)


saya sendiri tak tahu nak bagi pendapat apa , sebab antara saya dengan semua ex , hanya history , something yang boleh kita rewind memory :) 
kita sepatutnya harus bersyukur kerana ada juga  memory yang boleh kita hargai  pada ketika dulu :)

tapi semua orang ada pendapat masing masing , saya tak salahkan syahmi atas pendapat dia , I respect all his opinion :) 


tu sebab saya selalu remind myself , dear hayat haniza malek you should live in positive world :) 






move on :)




p/s addicted on the one that got away by Katy Perry :)

plastic

salah satu benda saya tak suka , adalah plastik , serious ! saya bukan lah penyelamat bumi ke apa , tapi kalau kita elak kan dari gunakan , so sila la elak kan !

serious , kalau saya beli barang , saya tak akan amik plastik , kalau barang barang tu saya boleh bawa guna tangan or masuk kan dalam handbag ! apa guna kamu semua beli oversize handbag kalau tak manfaatkan ? 

tadi masa nak beli maggi kat 7 eleven , time bayar , saya cakap la tak nak plastik , its okay , saya boleh pegang macam tu je , nak selamatkan bumi ,. tapi kakak tu siap marah marah , dia siap cakap camni " orang nak bagi free amik je la , poyo betul nak selamatkan bumi , ada seorang je awak dalam dunia , tak selamat mana la bumi tu " haih 

serious , saya bukanlah penyelamat bumi ke apa , tapi kenapa awak nak cakap macam tu , haih 
tak kisah la , kalau saya seorang je ada kesedaran , tapi orang lain tak ada , at least ada sorang kan ? hurmmmmm 

entah lah , sometimes saya sendiri pelik dengan pemikiran masyrakat sekarang , kenapa kita tak mahu buat , kalau kita boleh buat , tak luak mana pon kalau awak tak guna plastic tu , one day kamu akan buang gak kan ?

for me , kesedaran dari awal itu penting , tak kan da terhantuk baru nak terngadah , kalau panas bising , tapi kita tak tahu yang kita sebabkan bumi ni panas :'(

macam tu juga dengan diri sendiri , please jangan jadi plastic , just be yourself , tak perlu jadi orang lain :)

biar orang nak kata apa kat kamu , yang penting kamu sendiri tahu kamu orang yang macam mana , family tahu kamu orang macam mana and tuhan pon tahu kamu orang macam mana  :) 


be confident , only you can achieve your success xoxo ! 



p/s tiba tiba ada paragraph emo kat bawah :p 


Saturday, November 12, 2011

dosa manusia dengan manusia

Andai ada seorang manusia yang melakukan dosa dengan Allah, lalu kita kutuk. Hina, caci. Kita lemparkan kata - kata kesat padanya dan kemudian, kita ajak manusia lain untuk bersekutu dengan kita untuk mencacinya.

Kita keji, dari rupa paras fizikalnya, sehinggalah ke peribadi serta keluarganya. Kita betul - betul jelek melihat dia melakukan dosa dengan Allah.
(sedih aku tengok)

Dan sekarang, semakin lama semakin ramai yang bersetuju untuk mengkeji manusia itu. Keji berjemaah.

Sampai suatu hari, manusia yang dikeji itu, bertaubat dan memohon ampun dari Allah Ta'ala. Jika dia benar - benar insaf, dan mahu bertaubat, kemungkinan besar, taubat dan ampunnya diterima Allah. Maka selesai sudah, dan dia sudah insaf, sudah berubah. Bukan kerana dikeji, tetapi kerana dia mendapat hidayah. Alhamdulillah.

Apa yang tak selesai.

Dosa kita dengan dia, yang selama ini kita maki caci, keji. Juga mengajak manusia lain untuk mengkeji dia.

'Kalau berdosa dengan manusia, kita kena mintak ampun dari manusia"

Habis.

Manusia tadi sudah bertaubat dan insyaallah Tuhan ampunkan dia. Tapi kita akan terus berdosa dengan manusia itu.

Ada terfikir?




*terasa banyak dah dosa dengan manusia manusia di luar sana , for sure orang tepi jalan nak kutuk , kawan kawan sendiri nak kutuk , artis artis nak kutuk ,blogger blogger nak kutuk ,  itu belum lagi kalau gaduh , kutuk for sure berbakul bakul , lagi lagi ada twitter and facebook , hurmmmmm , kalau umur tak panjang , adakah manusia manusia di luar sana  nak maafkan saya ? kalau mereka kenal , mungkin akan maafkan , yang tak kenal ? macam mana ? haih

I'm sorry from head to toe , serious terlalu banyak dosa dengan mereka mereka semua :'(




p/s copy paste from http://zahiriladzim.blogspot.com/



Friday, November 11, 2011

2011 2011

20 .11 .2011 


oh epicnya tarikh itu , serious I can't wait :)

ramai cakap 11 .11 . 2011 tarikh best , but for me , tarikh kat atas tu lagi best :)
macam macam andaian orang akan buat dengan tarikh tarikh ni :p
for me , its just a date , tak perlu fikir macam macam
tarikh berlalu pergi dengan sahaja
seriously 24 hours end so fast !




happy becoming birthday to me :) 

Wednesday, November 9, 2011

K.A.M.U

i miss you, my babe, as i always do, but today is especially hard because my favourite singer has been singing to me, and the song is that of our life together. i can almost feel you beside as i write this and i can smell the scent of your perfume hat always reminds me of you. ;)

but at this moment, these things give me no pleasure. your visits have been coming less often, and i feel sometimes as i the greatest part of who i am is slowly slipping away.

i am trying, though. at night when i am alone, i call for you, and whenever my ache seems to be the greatest, you still seem to find a way to return to me. last night, in my dreams, i saw you on my dream :'(

i think as i see you, a vision that i can never find in anyone else. i slowly begin to walk toward you, and when you finally turn to me, i notice that other have been watching you as well. " do you know him?" they ask me me in jealous whispers, and as you smile at me, i simply answer with the truth . " better than my own heart ". i give myself over to this moment, at peace once again ;)

i am here to love. i am here to learn from you and receive your love in return. i am here because there is no other place to be. ;)

but then, as always, the mist starts to form as we stand close to one another. it is a distant fog that rises from the horizon, and i find that i grow fearful as it approaches. it slowly creeps in, enveloping the world around us, fencing us in as if to prevent escape . like a rolling cloud, it blankets everything, closing, until there is nothing left but the two of us.

i feel my throat begin to close and my eyes well up with tears because i know it is time for you to go. the look you give me at that moment haunts me. i feel your sadness and my own loneliness, and the ache in my heart that had been silent for only a short time grows stronger as you release me.

and i watch with breaking heart as you slowly fade away. i find myself straining to remember everything about this moment. everything about you , but soon , always too soon your image vanishes and the fog rolls back to its far away place and i am alone on my desk and i do not care what others think as i bow my head and cry and cry and cry. :'(







" i'm counting the pieces of rainbow..seen the rain drop one by one...and waiting the sunlight on the dark clouds to see you "







*i need the air to breath but i need you to teach me how to breath the air ;)




p/s 2 years already , but your memory still stuck in my mind :'(  

Saturday, November 5, 2011

aidiladha



selamat hari raya aidiladha , semoga pengorbanan kali ni mendapat keredhaanya :)





p/s Sometimes life gives you two options: losing yourself or losing the one you love. Whatever it is, don't lose yourself.  


my sacrifice for this year , losing him ~


by the way , she so grateful , got you as boyfriend , me surrender  :') 

Friday, November 4, 2011

Littlest Things




Sometimes I find myself sittin' back and reminiscing
Especially when I have to watch other people kissin'
And I remember when you started callin' me your miss's
All the play fightin', all the flirtatious disses
I'd tell you sad stories about my childhood
I don't why I trusted you but I knew that I could
We'd spend the whole weekend lying in our own dirt
I was just so happy in your boxers and your t-shirt

[Chorus]
Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too.

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?

Drinkin' tea in bed
Watching DVD's
When I discovered all your dirty grotty magazines
You take me out shopping and all we'd buy is trainers
As if we ever needed anything to entertain us
the first time that you introduced me to your friends
and you could tell I was nervous, so you held my hand
when I was feeling down, you made that face you do
There's no one in the world that could replace you

[Chorus]
Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of me and you
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you feel the same way too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end? 





I'm addicted to this song from 2009 until now :) and one more thing i miss you my bestfriend Lotfi Taib , he gave this song to me when my life miserable with A*** 

november already ? hurmmmmm , I'm waiting for epic date 2011 2011 :) 

Thursday, November 3, 2011

for you SAYANGKU

for you Sayangku Ringgit Malaysia , 

How are you? I hope you okay with your loves ones ;)  serious I miss you okay  , everyday I always think about you , where to find you. I need you so badly 

For your information, the reason I wrote this , because everyday I look at my  charles&keith clutch , I can't saw you :( where are you Sayangku ? 


sayangkuringgitmalaysia :)

I'm going to Japan this upcoming July , seriously I need you more sayangku, and and and and I want travel around Europe , especially Italy and London , for sure I really really really need you more sayangku Ringgit Malaysia  :( 


My Sayangku Ringgit Malaysia . Don't you have your pity on me? I need you now. I mean it okay ! please come to me , pretty please okay :'( 

This is my wishlist for my upcoming birthday , seriously I need you so badly :'( where are you Sayangku Ringgit Malaysia , I really hope I can buy flight ticket KL-PARIS for my upcoming  birthday present :) 







wishlist birthday present :)





your lovely girlfriend , 
hayathanizamalek