Wednesday, November 16, 2011

exboyfriend / exgirlfriend

for sure , ramai orang kat luar sana ada exboyfriend or exgirlfriend , and including me too :)

ramai ke yang masih boleh baik dengan ex masing masing ?
ramai ke yang masih boleh rewind memory dengan ex masing masing ?

saya masih baik lagi dengan semua ex saya kecuali seorang , kami masih berhubung antara satu sama lain , even mula mula break off tu bergaduh , tapi kenapa perlu bergaduh kalau masing masing da boleh move on ? 
kawan kawan macam biasalah , macam kita kawan kawan dengan kawan kawan yang lain , 

sebelum ada relationship yang serious pon , kita berkawan kan ? and bila putus pon kita sepatutnya berkawan bukan bermusuh :)

bagi saya , saya masih sayang semua ex saya , sebab banyak benda yang mereka pernah buat baik kat saya , even ada benda yang menyakitkan hati , tapi kenapa perlu kita kenang benda yang menyakitkan hati , better kita rewind apa benda baik yang dia pernah buat :) tak salah kan ?

 my ex semua da ada girlfriend masing masing , even saya masih single or ex saya masih single , saya tak pernah nak harap apa apa dari ex , ex adalah ex , tak mungkin kita akan back together , sebab kenapa perlu nak back together kalau masa ada serious relationship tak nak jaga betul betul ? bila da tak ada apa apa , baru nak ingat or cari kembali ?

past is past , tak perlu tanya kenapa or tak perlu persoalkan kenapa hubungan tu tak berjalan dengan lancar :) 
saya tak kisah apa jua dengan kisah lama , kerana kita hidup untuk masa akan datang :) 


last night syahmi ada bincangkan pasal ni , saya sendiri speechless tak tau nak jawab apa , sebab all my ex is around me 

 Syahmi Afnan: I macam hmm
 Syahmi Afnan: macam kalau orang sebut pasal
 Syahmi Afnan: ex
 Syahmi Afnan: pasal past
 Syahmi Afnan: maksudnya dia still kenangkanbenda tu
 Syahmi Afnan: dia still harapkan
 Syahmi Afnan: I'd rather say that girl is my friend
 Syahmi Afnan: unless u harapkan something
 Syahmi Afnan: so u can alwasy say that girl/guy is your ex
 Syahmi Afnan: =)
 Syahmi Afnan: macam2 kata orang tu teruk
 Syahmi Afnan: and i'm good
 Syahmi Afnan: just because we ended things early
 Syahmi Afnan: =)
 hayathaniza: hurmmmmmm
 Syahmi Afnan: what say you?
 Syahmi Afnan: pendapat u?
 hayathaniza: hurmmmm
 hayathaniza: kalau i
 Syahmi Afnan: and sorry if the words terlalu tajam
 Syahmi Afnan: =)
 Syahmi Afnan: dont hate a person because of his/her past
 hayathaniza: as long as i still baik dengan ex , its okay
 Syahmi Afnan: setiap benda jadi mesti ada sebab
 Syahmi Afnan: so yeah
 hayathaniza: yeah
 hayathaniza: :)


saya sendiri tak tahu nak bagi pendapat apa , sebab antara saya dengan semua ex , hanya history , something yang boleh kita rewind memory :) 
kita sepatutnya harus bersyukur kerana ada juga  memory yang boleh kita hargai  pada ketika dulu :)

tapi semua orang ada pendapat masing masing , saya tak salahkan syahmi atas pendapat dia , I respect all his opinion :) 


tu sebab saya selalu remind myself , dear hayat haniza malek you should live in positive world :) 






move on :)




p/s addicted on the one that got away by Katy Perry :)

3 comments:

surayati said...

good.. alwayz think +ve.. u're so cool dear...

h.a.n said...

thank you babe :)

hidup kena chill and positive :)

when we talk about it,we must knew it said...

let by past be by past,just move on to face the right