Saturday, December 31, 2011

happy new year





no new year resolution , still positive and hope everything will be okay :) 


HAPPY NEW YEAR ! 








love 
hayathanizamalek 

Friday, December 30, 2011

memory 2011










January - got new friend , new environment , potong rambut pendek gila , private party with Shah Jazle :)



























Febuary - baru tau my sister  Lela  kena breast  cancer :'( , kenduri akikah khaisara and marrisa , pergi Perak camping for 1st time 
























March -  Super Junior live in KL with my lil sister and Dayat  , jatuh 5 anak tangga kaki bengkak 2 minggu , pergi stellar dengan wanee  and jumpa Hana Tajima , watching 127 hours one of the great movie 





























April - one of my classmate meninggal dunia sebab asthma :'( , first time menjual baju baju kat frinjan 




May - holiday in Langkawi with family , berkawan dengan  Aliff Ferdauz si pembawa minicooper britain 
























June - date with Aliff Ferdauz , kena ragut , adam dah start rosak , motherboard terbakar lagi , got new BF named Ahmad (kenari hitam ) 




July - urbanscape with alun kak linda and ika , date with Jared Leto at MTV world stage with ain aida and ruben , first time jumpa Syahmi Afnan , kalau tak kenal kat twitter and Facebook je , last Harry Potter series and saya tengok sampai 3 kali 





August - aidilfitri with white Baju Kurung  , have fun with officemate , karaoke and bowling ketika puasa 






September - 1st time pergi rumah Syahmi Afnan , belajar membaca buku by Haruki Murakami Japanese author , finally dapat beli The Bro Code , pecah rekod drive 180km/h 


October - my ex and bff  graduation day , terbeli ticket flight pergi Tokyo , pergi lepak Hard Rock Cafe Penang , terbeli blackberry , first time tengok theatre The Secret Life of Nora 




November - birthday celebration yang paling best ! Malaysia menang emas bola time sukan sea , 2011 2011 , celebrate aidiladha with family , Bandung vacation , mencari buku terpakai dengan ain di Seri Kembangan 








Disember - A Famosa trip with classmate , first time turun gelongsor yang paling tinggi tu selalu nampak tepi highway je kalau balik Johore , first time meet dengan Joe Wakaka time krismas aritu , menangis tengok Songlap tapi bukan Ombak Rindu , keep on demam tak baik baik , 






Monday, December 26, 2011

random

entahlah , suka hati aku la , nak tulis apa kat twitter or  fb , ada menyusahkan kau ? tak ada kan ? 


apa aku buat , apa aku rasa , tu hak aku , aku tak ganggu hidup kau kan ?  


hidup aku , biarkan aku tentukan sendiri , aku tak perlukan kau 


kau cuma kenangan lama , kau hanya kawan lama , 


kalau aku malu sekalipun , kalau aku tak ada  life sekalipun , itu diri aku , bukan diri kau 


aku diam , aku tak membalas 


biarlah kau nak kata apa sekalipun , aku akan diam 






terima kasih untuk segalanya ! aku sangat menghargai ! kau cuma kenangan lama 

Thursday, December 22, 2011

a thousand years




Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more








Wednesday, December 21, 2011

demam

almost 2 weeks saya asik demam je , kejap demam and kejap baik , then demam lagi :'( 
and last night adalah demam yang paling teruk , saya batuk non stop then muntah muntah and i cant breath properly :'( 


2 kali jadi macam tu , wanee and ain , nak bawak pergi klinik , tapi saya malas pergi sebab , nak bergerak pon tak ada tenaga , rumah tingkat 5 , nak turun lagi , and nak naik lagi , hurmmmm , and esoknya saya ada presentation , kalau malam  ni kena tahan , for sure saya tak present esok :'( 


this time demam saya yang paling worst , and right now pon saya masih lagi demam and kepala masih pening pening , and batuk masih ada lagi , and sekarang suara pon da serak :'( 


suara da serak , how come saya nak present esok :'( 


and saya pergi clinic tadi  , dapat satu injection and buat blood test , and dapat ubat yang sangat banyaknyaaaaa 


and tangan saya masih lagi sakit sebab buat blood test tadi :'(  






hopefully demam cepat baik 












p/s I miss my ex yang akan buatkan bubur and take care of me ketika demam macam ni and he keep remind me suruh makan ubat on time :'(

Sunday, December 18, 2011

songlap

saya jarang update pasal movie yang saya da pernah tengok , kecuali kalau movie tu betul betul terkesan di hati !
serious kali ni , Songlap memang terkesan di hati , damn ! saya boleh nangis ketika tengok cerita tu , seriously , cerita aksi boleh buat saya nangis dari the stupid Ombak Rindu ! okay saya tengok Ombak Rindu sebab tak nak jadi kawan derhaka , hahahahah instead hebat sangat kah ombak rindu yang diperkatakan oleh ramai orang tu ! 


saya membazir RM11 untuk the stupid Ombak Rindu ! saya bukan lah peminat filem melayu , serious saya cakap , saya tak akan tengok filem melayu yang merepek repek di wayang ! tapi Yasmin Ahmad , Afdlin Shauki , Khabir Bhatia and Bernard Chauly adalah pengarah yang terbaik kat dalam Malaysia , tapi entah kenapa Malaysian tak pernah nak support mereka , haih 


please , sila tengok movie yang out of the box ! 


okay okay , for Songlap I give 9/10 and full mark for Syafie Naswip and Shaheziey Sam ! 
the best movie for this year ! semua pelakon best termasuk chinese yang ada kat situ , and especially for the psiko Keong ! 


and to tell you the truth I'm crying watch this movie ! saya jarang nangis tengok movie , kecuali movie yang berkaitan dengan family ,nature and diri sendiri :"( 


" dalam dunia ni cuma ada kau dan aku je Ad " dialog yang paling berkesan dalam movie ni , 


scene ketika Ad merayu Am ajak pergi Kuantan memang paling terkesan di hati , and Am tak pernah belasah Ad walaupun Ad buat macam macam kat dia , Am kena belasah dengan Keong pon , dia still tak belasah Ad pon 


 scene yang AD pujuk Am pergi Kuantan yang buat saya nangis :'( 


seriously ni bukan tipikal movie yang kita selalu tengok kat panggung wayang Malaysia ! dear Malaysian , please open your eyes , tolong jangan tengok movie yang merepek , lagi lagi Ahmad Idham , Syamsul Yusoff and whatsover pengarah pengarah yang pelik ada dalam Malaysia ni , oh please , kalau rasa nak berkarya , sila think out of the box , jangan fikir keuntungan semata mata , kesian all the actor and actress di perdagangkan oleh pengarah pengarah Malaysia  yang serious stupid ! 





kamu sangat cool Syafie Naswip , tak pernah rasa menyesal suka kamu ketika dalam Mukhsin :)

Thursday, December 15, 2011

twist me around







Strolling along down the road in the evening with the moon and the sky
Hey diddle-diddle the cat in the fiddle my heart jumps over the moon

My hands are held while we're crossing the street
It's all I could hope for
Seeing your smile when I tickle your tummy is all I ever wish for

Sometimes you're sweeter than a pie made of lemon
But sometimes full of secrets like Clark Kent

Twist me around
All I need is someone who's willing to stroke my hair
Like a soft blowing breeze
My poor sentimental side
Twist me around

I've always dreamed of being couple like Daisy and the famous Donald Duck
Harry and Sally or Bonnie and Clyde all you have to do is knock









     You ! yes you babe  , please twist me around :) 

Wednesday, December 14, 2011

unknown number

last night around 3 pagi camtu , dapat call dari number yang tak saved ! okay saya da tidur and totally penat before ni sebab seharian dari pagi kat fakulti , test and siapkan report ! dia call ,and saya mamai , mula mula cakap okay je , he know my name , and he called me Niza , tak ramai orang panggil nama Niza instead dari Han   , Hayat or  Cheare ,  so I assume dia ni one of my school friend or whatever called friends , and bila saya start tanya dia , who are you ? and I know you ? , dia cakap nama dia Nik ! seriously saya tak ada kawan nama Nik since dari sekolah until now , kalau Nik Michael Masterchef Malaysia tu saya tau la :p 


our conversation berlangsung selama 4 minit and lebih , and sampai satu tahap saya terjerit dekat dia " who are you ? and I don't know you , so stop la , aku tak nak cakap dengan orang yang aku tak kenal la " then dia boleh cakap camni " kau tak yah nak sombong sangat la , jangan sampai aku apa apa kan kau , baru kau tau " heeeeeeeeeee


serious psiko ! damn you ! unknown number ! 


saya bukanlah seorang pemarah , serious ! tapi kali ni memang buat saya marah ! I know my mistake sebab tak suka save number orang kat phone , I rather to remember the number instead dari save kat phone , evenmore my bestfriend punya number , saya tak saved  ! 


so for you dear 0173574581 ! please last night punya call tu first time and last okay ! serious kamu da ganggu tidur saya and lepas tu dah tak boleh tidur dah ! damn ! 




















saya perlukan tidur yang berkualiti :'( 




















p/s and last night I wish you beside me , but you're not around T___________T








Saturday, December 10, 2011

IMY







only you can teach me how to breath the air 



I Miss you 


:)






disney pinkpanther tshirt , mng jeans , nike handbag, nike slippers and unbranded hat







love, 
hayathanizamalek 

Friday, December 9, 2011

quote











Guys , there are many things to play with. A person's feeling are not one of them :)





love , 
hayathanizamalek 



Thursday, December 1, 2011

11 things

1. ALLAH as a god 

2. FAMILY as my soul 

3. FUTURE YOU as my entire life

4. BESTFRIENDFOREVER as my backbone 

5. NOTEBOOK as my knowledge 

6. BOOKS AND QURAAN as my therapy 

7. HALF FOOD as my energy 

8. J.LETO as a pembuli

9. MEMORY as my experiences

10. PICTURES as my lukisan jiwa

11. MUSIC as my entertainment 
















11 things that i need to complete my life :)