Tuesday, January 24, 2012

Cameron Highland

before saya pergi holiday dengan family kat cameron , saya ada last paper a day before CNY ! serious grrrrr !
semua family dah sampai cameron , and me ? still stuck alone in my room with all the notes :( 

then after je abis paper , saya terus pergi cameron ! buat apa nak lepak rumah bosan bosan and family saya gembira kat atas sana :p ehehheh 

semangat gila keluar awal dari exam hall , padahal setiap kali exam saya memang selalu keluar awal dari exam hall , serious psiko dengan classmate yang lain :p ehehehe 

saya sampai petang ahad tu , serious sejuk ! gigil kot saya , padahal dah siap pakai sweater and shawl -.- 
and cameron sangat awesome and nice , serious hilang stress ! semua masalah hilang tengok pokok yang hijau hijau tu ! and one more thing all the building memang sangat awesome , saya seorang budak perempuan yang suka sangat tengok old building :p 

layan gambar jom ! 







and more picture , saya dah upload kat FB , kalau nak tengok kat situ je la , cam tak larat je nak upload banyak banyak kat blog :p ehheheheh 

and the best part is , sampai je Shah Alam dari Cameron , saya macam orang tak reti penat , terus pergi Ikea and The Curve ! merayap dengan my soulmate ain , lepak makan meatball and lepak Borders , kami berdua memang suka lepak kedai buku lama lama , serious itu book shop memang tempat paling heaven nak lepak :p 

saya beli 4 buku Mitch Albom 


before ni saya da beli dah , Tuesay With Morrie and the five people you meet in heaven , tapi sebab the five people you meet in heaven saya da bagi kat Syahmi Afnan , and terkurang collection :p ehhehe , so better beli je la baru kan ? :p 

before ni saya suka baca Nicholas Spark , now saya suka baca Mitch Albom , serious tersentuh hati :') 

tapi... saya suka baca Haruki Murakami juga :) 



p/s sehari je lagi ? teruja and takut -.- 

Wednesday, January 18, 2012

Creep








When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry
You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fuckin' special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell I'm doing here?
I don't belong here

She's running out the door
She's running out
She runs runs runs

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fuckin special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here
I don't belong here








I'm in love with this song and I'm crying listening this song over and over again :'(

p/s you're so special , I wish I was special



love ,
hayathanizamalek

Sunday, January 15, 2012

solat

manfaat solat 


solat subuh - wajah yang berseri 


solat zohor - duit yang banyak 


solat asar - kesihatan yang baik 


solat maghrib - anak anak yang cerdik dan berjaya 


solat isya - tidur yang nyenyak tanpa gangguan 




kalau tinggalkan solat : 


solat subuh - tiada nur di wajahnya 


solat zohor - tiada rezeki yang berkat 


solat asar - tiada kekuatan badan 


solat maghrib - tiada anak anak yang bermanfaat 


solat isya - tiada tidur yang nyenyak 








p/s no wonder saya selalu demam and selalu tidur tak lena sebab asar dengan isya saya selalu tertinggal  solat :'(  saya berharap saya sentiasa menjaga solat :) amin ! 



Thursday, January 12, 2012

Perpustakaan Tun Raja Uda

saya seorang yang suka membaca buku :) so bookstore and library adalah tempat yang saya suka pergi and lepak , seriously :) 


so arini saya lepak Library Tun Raja Uda kat seksyen 13 Shah Alam :)


pagi pagi da pergi , saya , wanee , lee , fadhil and ain :) saja today rasa semangat nak study kat sana , before ni saya akan lepak bilik 24 hours or library Uitm je :p and this time saya lepak dengan semua budak Master and saya je yang masih lagi degree :p 


and sebenarnya nak cakap , yang library tu tersangat la awesome okay ! SERIOUS ! saya siap tengok wayang 6D lagi :p Haunted Mansion 






serious gila teruja okay ! bergerak gerak macam naik roller coaster , and I just pay only RM10 :) serious worth it :) 


library tu , terlalu peaceful , nak belajar pon tenang , and PC yang dorang provide pon macbook okay ! grrr , serious jealous ! 




bersungguh sungguh budak budak master ni belajar 




and saya ?






tidur dalam kerusi comel sebab penat sangat buat note yang maha banyak  :p



saya nak study kat sini la hari hari , tenang gila :p and for sure one day saya ada anak , saya akan bawak mereka lepak kat sini ! 

saya dan buku , seperti penagih dan dadah :) 




p/s terasa nak potong rambut pendek and colorkan merah ! AWESOME 

Monday, January 9, 2012

10 things to do before I get married

lately ni , semua kawan kawan sibuk cakap pasal nak kahwin , dream wedding macam mana , nak kahwin bila , okay tahun ni dah 25 tahun , suku abad , for sure ramai rakan sebaya dah get ready nak kahwin , bercinta lama lama pon nak buat apa kalau tak kahwin :p tapi ada juga yang rakan sebaya yang masih tak ada boyfriend pon nak kahwin gak dalam masa terdekat ni :p 

and kalau saya lak ,saya maybe akan kahwin around 2018 , banyak perkara perlu buat before I get married :) 

  • for sure saya nak buat satu benda yang boleh my parents will be proud of me and saya ada niat nak bawak mereka  pergi Umrah bersama sama ! 

  • saya nak beli kereta sendiri , guna duit sendiri ! ehehehe , rasa macam nak drive minicooper s , tapi tak rasa mampu , tak kahwin la kalau terasa nak guna kereta tu T____T

  • saya nak pergi Italy before I get married 

  • saya nak khatam Quraan , means baca balik Quraan , bukan yang zaman zaman sekolah punya bacaan :) 

  • saya nak pergi bercuti luar negara sendiri without my family :p 

  • nak bukak my own shop , kedai buku muzik  with mini bakery , okay itu impian tak tau la boleh terlaksana ke tak :p sebab saya tak belajar langsung yang kena mengena dengan kesukaan saya T_____T

  • wearing a hijab 

  • make sure saya ada saving yang banyak around 20k :p 
  • belajar memasak lauk lauk yang susah , for sure saya akan bagi my future husband makan masakan sendiri ! at least selang 2 hari  akan makan bersama sama dengan air tangan saya masak ;) 

  • beli rumah , at least saya ada harta sendiri :p tapi rumah makin lama makin mahal T___________T

and saya tak ada dream wedding yang gah gah pon , akad nikah and majlis doa kesyukuran sudah memadai , seriously I don't need a huge pelamin or berbelas belas dulang hantaran untuk majlis perkahwinan :) 

Somebody That I Used to Know







[Gotye:]
Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

[Kimbra:]
Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
And I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

[Gotye:]
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)


I just fall in love with this song for the first time I watch this  original video from Gotye , and this is the cover version ,and totally awesome :) saya suka gila tengok 5 orang main menggunakan 1 gitar , one word awesome ,both of that video saya ada share dekat Facebook saya :) 

1 song different person , but dua dua dengar pon rasa awesome :)  lirik dia pon indeed 

keep on repeat this song while I'm studying yesterday and reading The Chameleot Poet :) 


p/s I'm in love with this song ! seriously :)

Tuesday, January 3, 2012

GOOD LUCK

good luck untuk semua yang amik final exam around January ni :) and yang pasti paper final saya pada 7 8 17 20 and 22nd January 2012 :)

good luck untuk diri sendiri ! semoga apa yang saya belajar dan usahakan selama satu sem ni worth it dengan usaha saya :) amin ! 

saya da buat time table untuk study dari 26 disember aritu ! for sure saya bukanlah berdisplin sangat orangnya :p 


time table for final exam , go Han go ! :) 



this sem semua paper hapal , no more calculator to me :) so buat note , buat past year , pahamkan and hafal :) 

cara saya belajar senang , fahamkan and try buat soalan :) and yang penting niat ! and please jangan stress ketika buat exam , jangan nervous :) 

before nak start belajar , bacalah fatihah dulu , and amalkan doa belajar , ALLAH  sentiasa da dengan umatnya :) 

8 tips untuk hilangakn stress ketika belajar ialah : 


1. beribadatlah
2. berkata relaxlah 
3.bertenanglah 
4.bercakap dengan seseorang 
5.berurut 
6.berehat dan mendengar muzik 
7. beriadah 
8.berfikiran positive 




good luck to myself ! only you know the limit of yourself HAYATHANIZAMALEK :) 

Monday, January 2, 2012

finally









I miss u a lot dear how are u?















the best gift for this New Year Eve from Syahmi Afnan  :)