Tuesday, February 28, 2012

Mizz Nina - With You




actually cari lama dah lagu ni , serious saya suka , now Mizz Nina siap da keluarkan dengan lirik sekali , saya rasa lagu ni better dari What you waiting for :)  

sebenanrnya saya memang suka Mizz Nina pon dari Teh Tarik Crew , maybe Boy influence saya dengan lagu lagu macam ni masa zaman zaman sekolah , bila dah besar sikit baru saya kenal lagu rock , alternatif and so on , itu kakak yang influencekan :) 

double thumbs up Mizz Nina :) 




" Hold me baby , don't let go of me 
said hold me baby 
don't let go of me 
said hold me baby , said hold me baby 
said hold me baby , don't let go of me " 




Esprit shirt , strip Adidas watch , Mango skinny jeans and sling bag , Forever 21 necklace and Crocs flat shoes 





* last saturday saya pergi tengok This Means War , great movie for me :) I love it ! thumbs up ! guys , you should watch it ! seriously :) 








Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy 








p/s  I miss the time we spent together :) 
       kan I kata I nak buat u miss me even more =) 

Friday, February 24, 2012

s t u p i d

saya jarang nak buat entry emosi , sebab saya bukan seorang yang emosi , maybe saya dah diajar untuk tenang dalam apa jua keadaan :) maksud nama saya sendiri  HANIZA " ini adalah ketenangan " :) 


sometimes kenapa kita selalu buat perkara perkara yang tak masuk akal dalam erti kata lain perkara BODOH ? 


suka and sayang dengan orang yang tak hargai kita ?
ditipu banyak kali pon masih lagi sanggup nak dengan orang tu ?
bersabar macam orang gila , even tak beri apa apa makna ? 
stuck dengan kenangan lama ? 
takut ada commitment dengan orang yang kita sayang ? 
biarkan je relationship tu berjalan macam biasa even tau dia ada orang lain ? 
senyap and buat buat tak tau , macam tak ada masalah ?




serious , sometimes  rasa stupid sangat sangat , tapi biarlah , hanya diri sendiri yang tentukan hidup diri sendiri  kan ? 


apa apa pon , life must go on :) bitter or sweet memory tu , semua benda positive yang one day kita akan memorise balik masa da tua :) 






and one thing , sila sayang diri anda lebih daripada anda sayang  orang lain ! 











Cotton on tank top Mango top Zara skinny jeans and Nike slippers 




Everything happen have a reason :)








p/s thank you for the positive memories ,  love you :) 




love , 
hayathanizamalek 

Wednesday, February 22, 2012

#resultexam2

alhamdulillah , I love you Dean , but you still hate me :p maybe this sem tak ada rezeki lagi nak dapat Dean , maybe sem depan :) 


semua subject okay ! cuma satu je yang selalu buat saya stress , tapi at least , saya da tak perlu nak menghadap subject tu lagi , oh Alhamdulillah :)




thank you Allah , family ,lecturer , bestfriend  and kawan kawan :)




 I love you <3







Topman cardigan , unbranded t-shirt , Mango skinny jeans , Mango oversize bag , Crocs flat shoes  and Casio man watch 



Monday, February 20, 2012

r e g r e t


banyak perkara berlaku dalam hidup , tapi setakat ni alhamdulillah saya tak menyesal lagi :p semenjak cuti sem ni , rajin pulak update blog , tunggu sem depan memang tak kan rajin la update blog :p sem depan serious busy 

menyesal atau regret dalam kehidupan , memang tak pernah wujud dalam hidup saya :p okay itu tipu 

tapi setakat ni , tak ada lagi yang sungguh kesalkan sangat dalam hidup , even masa sekolah , sekejap pindah sekolah ni , sekejap pindah sekolah tu  , then diploma belajar lain , degree belajar lain :p 

and dalam activity yang saya buat pon tak pernah menyesal , saya pernah buat para sailing , main rollercoaster yang bahaya , naik flight seorang diri , drive without license , drive sampai 220km/h , sliding yang tinggi kat water world , bercuti seorang diri ,  and macam macam lagi yang baik dan buruk :)

and dalam relationship dengan family and  girlfriend/boyfriend , I never regret at all  , biasalah kita berkawan , kita bergaduh :) 

I'll remember all the good things yang mereka mereka ni pernah buat , yang bad things tu biarlah :) 
kalau hidup dalam dunia yang nak ingat apa orang pernah buat jahat kat kita , sampai bila bila tak boleh move on :) 

saya rindu masa masa gembira saya dengan family and girlfriend/boyfriend saya  :) tu sebab saya tak pernah regret apa yang saya pernah buat ! 

sebab saya rasa , saya fikir , hidup kita ni da ditakdirkan oleh Tuhan , kita just go with the flow and berusaha untuk menjadi lebih baik :) 

hidup ni macam drawing yang saya lukis , kalau tak cantik and salah , kita boleh padam and try sketch  semula sampai berjaya and paling penting , jangan berhenti berusaha 




keep on sketching Haniza ! 



Sometimes life gives you two options: losing yourself or losing the one you love. Whatever it is, don't lose yourself.  


or 

biar sakit hati , tapi jangan rugi :) 




Mango skinny jeans , Topshop jacket Cotton -on blouse and flat shoes






p/s by the way , she so grateful , got you as a boyfriend , me surrender :) 


Sunday, February 19, 2012

two boys and a girl

great weekend for me and the boys , lepak ikea and the curve , makan sampai kenyang , gossip , sharing our problems and laughing non stop :)




me with the boys :) 


oleh kerana makan terlalu banyak semalam , berat badan saya dah naik 1kg :p don't know why , banyak lak makan lately ni :p 

meatball 10 biji , chicken wing , daim cake , 2 big currypuff  and 2 egg tart for me ? oh damn ! banyaknya makan ! by the way thank you Ikhwan belanja makan :) 


and and saya selalu lupa park kereta kat mana , salah satu weakness saya kalau drive sorang sorang adalah dengan lupa park kereta kat mana , 30 minit berlegar legar kat P2 untuk cari kereta sendiri :p 


Mango long sleeves and sling bag , Dorothy Perking short dress and Forever 21 necklace and Vincci Flat shoes


and saya terbeli buku sperma cinta from lejenpress , saya bukan lah pengemar buku sastera , saya hanya suka nukilan Mohd Jayzuan and Zahiril Adzim , easy and nice words , and to tell the truth , I rather choose english books more than malay books 




p/s beli buku pon guna voucher kerajaan bagi ! alhamdulillah masih bergelar pelajar sehingga sekarang dan sampai bila bila :) 










Saturday, February 18, 2012

we





We make mistakes. We hurt others. We lie. We cheat. We cry. We sing. We dance. We hurt. We laugh. We run. We climb. We fall. We are human.






Thursday, February 16, 2012

me and mirror

don't know why , kenapa saya suka amik gambar dengan cermin , tak kisah la cermin dekat restroom , cermin dekat rumah , or whatsoever yang ada cermin ! 

and saya banyak gila gambar dengan cermin , or I'm addicted with the mirror , everytime nampak cermin besar and cantik sikit nak amik gambar :p 

okay jom layan gambar , and sebenarnya ni  SEBAHAGIAN je gambar saya dengan cermin :) 


ni saya , with my BFF Lynda , Kak Fza and her husband Ewen :)  masa ni cermin dekat lif je kot , itupon saya sempat lagi amik gambar :p


then ni masa raya , dekat rumah pon jadi , actually tengah prepare nak amik gambar family , tu mak abah and Boy tengah sibuk kat belakang and saya dengan Ai boleh lak lepak amik gambar dekat cermin besar yang ada kat ruang tamu :p 


saya and my BFF Wanee , masa ni dekat stellar studio , Wanee sibuk cari baju and saya sempat je snap gambar kat situ , cermin panjang sampai kaki kot , so mestilah best nak amik gambar :) 




sisi cermin kereta pon jadi je saya nak amik gambar ! oh damn Haniza , serious ini gila :p hahhaa


time ni a night before birthday saya , Amir belanja makan pizza , so jalan jalan dekat vincci try kasut :p then sempat lagi capture gambar dengan Amir :) 


okay ! ni dekat toilet the curve ! sementara tunggu kawan , saya masih lagi camwhore dengan cermin :p


ni pon dekat toilet gak , tapi ni toilet Orly Airport France , before saya fly balik Malaysia , muka semangat je nak balik Malaysia :) 


and ni cermin in our apartment dekat Piggale and I'm wearing his sweater and trousers :'*


ni masa dekat Versaille , cantik kan ? and masih lagi cermin 




dia pergi toilet and saya camwhore dengan cermin lagi :p 


and ni kat Tutti Frutti Laman Seri , masa saya Farid and Sue study tourism , oleh kerana stress banyak kerja , saya camwhore diri sendir dengan cermin besar gila yang ada kat situ :p 






p/s Q -  mirror mirror on the wall who's the prettiest of them all ? 
      A - its you :p 

Monday, February 13, 2012

Up




seriously saya suka gila cerita ni , and tak pernah bosan dengan cerita ni , berulang ulang kali tengok okay :p hehehehe , and to tell the truth , entah berapa kali tah saya tengok cerita ni !

cerita ni banyak gila moral story , seriously , you should  watch it by yourself :) 

saya rindu the way relationship Russel and Carl , and romantic relationship between Carl and Ellie 


and now I miss everything 



Zara Jacket , unbranded hat , Mango Skinny jeans , Nike Handbag and Zara winter boot 

between me and him 

:') 

Friday, February 10, 2012

disneyland PARIS

Disneyland Paris ! oh seriously , tak terfikir akan pergi sini ! a night before pergi tu , saya keep on jerit dalam hati ! I'm going to Disneyland tomorrow ! I'm going to Disneyland ! yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !!!!!

jerit dalam hati je la , tak kan tiba tiba nak jerit kuat kuat kan ? nanti orang cakap gila ke apa :p 

pergi sana naik RER A kot kalau tak silap , saya tak ingat lah , sebab before pergi mana mana , tak fikir pon pasal metro , sebab ada orang tolong fikirkan nak turun station mana , nak metro line mana , saya follow je :p ehehhe , kalau sendiri sorang sorang , sure saya study nak naik metro line mana  ;) 

sampai kat Disneyland around pukul 12.00 p.m waktu France , saya cam dah teruja gila , oh damn ! Disneyland in front of me ! seriously Haniza , your Disneyland in front of you ;) ! still jerit dalam hati lagi ;) tak nak tunjukkan sangat exciting , chill la and relax la , Disneyland je kot :p da besar besar pon teruja nak pergi Disneyland ;) 

Disneyland memang one of the place saya nak pergi dalam hidup ! saya ingat time pergi Tokyo this upcoming July , saya nak pergi Disneyland Tokyo , tapi rupa rupanya , dah pergi time kat France ni ;) seriously Thank You again ! thank you sangat sangat :') 



train ni double decker , RER A kalau tak silap , oleh kerana teruja sangat , terus duduk seat atas :p  laju and smooth , and on the way nak pergi sana , ada gak la French guy play some french songs with his acoustic guitar , oh damn ! totally awesome , busking dalam train je ;) 


finally ! sampai gak akhirnya ! serious sejuk masa kat sini , angin tiup kuat gak la , hehehhe , tapi sebab teruja sangat sangat , tak rasa sejuk ! serious awesome dengan diri sendiri ;) macam mana boleh bertahan dengan cuaca yang sejuk tu :p 



this picture saya amik masa kat atas train yang keliling Disneyland , tak ingat pulak ni apa , sorry guys :(  


this is the fountain , air dah jadi ice secara natural okay ! mula mula nak rasa gak , tapi fikir fikir balik saya dah pernah rasa before ni masa kat Versaille , tak perlu kot nak rasa lagi :p sejuk wey , tak sia sia jari saya bengkak lagi sebab sejuk sangat :p 




ni gambar yang close up punya , the natural ice yang saya capture sendiri ! good job Haniza ! oh okay puji diri sendiri lagi :) 


the castle ! ini la yang saya nak tengok sangat sangat sepanjang hidup saya , oleh kerana saya dibesarkan dengan fairytale , so saya memang suka gila castle , no wonder saya student  bawah faculty architecture , yang serious memang suka building :) and I admit pernah berangan nak jadi princess duduk dalam castle je tak nak keluar keluar , oh damn ! impian masa zaman zaman primary school :) 




me as a princess with the castle :) 



2 of the princess yang sempat saya terserempak :) 

I love all the princess , Jasmine , Cinderella , Alice , Aerial , Aurora , Belle , Snow White ! and saya dibesarkan dengan cerita cerita ni :) 


The Toy Story ! and saya suka Buzz Light Year dari Woody ;) all the movies 1 2 3 , saya tengok dekat wayang okay ! dari Andy kecik sampai Andy da besar , same with me :p and now saya da besar juga  ! oh damn ! 

me with Mickey Mouse :) 



Me with Minnie Mouse :)  

and to tell the truth , Mickey and Minnie Mouse adalah character yang saya tak suka :p hahah , saya lagi prefer Donald Duck :p hahahahhah 


all the outlet and reastaurant , kat sini saya beli 1 mug for me and 1 mug for him , and 4 glasses for my BFF and both of my Mom :) 


I'm in love with Jack Sparrow ! 


another capture from me again :) 

and oleh kerana terlalu sejuk , banyak ride tak buka time winter and saya sendiri tak main apa apa jenis ride pon , actually nak main , tapi serious sejuk ! tak tahan woooo , kalau naik roller coaster mahu saya beku kat atas tu :p plus dia pon tak nak naik apa apa , so secara automatik dengan saya sendiri pon tak naik apa apa :p tapi kami sempat tengok Cars show , itu pon duduk atas sekali , serious sejuk ! and show tu pon awesome , cuma nak tepuk tangan and buat standing ovation pon tak larat :p on that time gak , ada terserempak dengan Malaysian student from Dublin , budak Medic maybe , tak ingat la :) 


ni je yang saya dapat capture , oh damn sedihnya :'( terlalu sejuk nak pegang camera pon tak mampu T__________T





Disneyland Paris totally awesome ! seriously , saya akan ingat sampai mati ! exciting kat disneyland lagi banyak dari kat Eiffel Tower , don't know why :p hahahahha , maybe saya memang suka cartoon kot :p 

seriously , saya tak tau nak cakap apa selain dari thank you ! THANK YOU ! THANK YOU ! THANK YOU ! THANK YOU ! :') seriously saya terharu sangat sangat :') and once again thank you B  :') 










love , 

hayathanizamalek









































































































































Tuesday, February 7, 2012

I never told you





I miss those blue eyes, how you kiss me at night
I miss the way we sleep
Like there's no sunrise, like the taste of your smile
I miss the way we breathe

But I never told you what I should have said
No, I never told you, I just held it in

And now I miss everything about you
I can't believe it, I still want you
And after all the things we've been through
I miss everything about you, without you

I see your blue eyes every time I close mine
You make it hard to see
Where I belong to, when I'm not around you
It's like I'm not with me

But I never told you what I should have said
No, I never told you, I just held it in


And now I miss everything about you
(Still, you're gone)
I can't believe it, I still want you
(And I'm lovin' you, I never should've walked away)
After all the things we've been through
(I know it's never gonna come again)
I miss everything about you, without you

But I never told you what I should have said
No, I never told you, I just held it in

And now I miss everything about you
(Still, you're gone)
I can't believe it, I still want you
(And I'm lovin' you, I never should've walked away)
After all the things we've been through
(I know it's never gonna come again)
I miss everything about you, without you




now I'm addicted on this song ! seriously I miss the way we spent time together , the time when he play his macbook pro and I'm reading the books at the sofa  , the time we ate breakfast , lunch and dinner together , when he mad to me about the way I walked , when we holding hand together , when he always disturb me when I'm decided to watch my anime or drama , when we fight about silly little things , when he always being gentlemen , when he looking at me with his serious face , his split personality , his charming , his knowledgeable about everything and everything we doing together at France  :') 


and now I miss everything about you , I can't believe it, I still want you :') 

Monday, February 6, 2012

WINTER and FRANCE

this semester break saya pergi France untuk holiday and travel , pergi sorang dari Malaysia , paling jauh saya travel this time , ehhehe , oh damn !  touchdown je kat Orly Airport rasa cam nak pengsan ! seriously ? saya dah sampai France :)


banyak perkara buruk and baik berlaku before , masa and after the travel ! long story to write it :)


jom tengok gambar je la


serious saya malas nak bercerita apa yang best kat sana ! better pergi sendiri and rasa sendiri pengalaman winter kat sana ! and this trip totally awesome for me ! THANK YOU !


and untuk budak perempuan yang belajar bawah fakulti architecture , seriously saya memang JATUH CINTA dengan all the building ! oh damn ! totally awesome !



Eiffel I'm in Love :) 



station Gare Du Nord 




Versaille and masa kat sini rasa macam filem Narnia , France Revolution and all history kat castle ni memang best :) 


double decker bas L'Open Tour 



serious sungguh cantik , oh indahnya :) 



Hard Rock Cafe Paris 



the best capture from me :) 

the best capture at Versaille 



the white church at Nontre Dame



:) 




from Paris with Love :p 


France 


 before travel esok , kena plan nak pergi mana dulu :p 



flashmob at Nontre Dame 



hari hari minum hot chocolate and I'll miss mocha starbuck :'( 

nice capture babe :) 


Moulin Rouge 

banyak lagi gambar dah upload FB , so tengok kat FB sendiri je la ! this is my luck dapat travel ke sini without family :) ehheheheh 

1 daripada 10 things to do before I get married da buat dah , so ada lagi 9 :) 

tips untuk kawan kawan yang nak kahwin or dah kahwin , boleh la honeymoon kat sini :) 


p/s THANK YOU DAMN SO MUCH okay B  ! seriously I mean it :')