Monday, February 20, 2012

r e g r e t


banyak perkara berlaku dalam hidup , tapi setakat ni alhamdulillah saya tak menyesal lagi :p semenjak cuti sem ni , rajin pulak update blog , tunggu sem depan memang tak kan rajin la update blog :p sem depan serious busy 

menyesal atau regret dalam kehidupan , memang tak pernah wujud dalam hidup saya :p okay itu tipu 

tapi setakat ni , tak ada lagi yang sungguh kesalkan sangat dalam hidup , even masa sekolah , sekejap pindah sekolah ni , sekejap pindah sekolah tu  , then diploma belajar lain , degree belajar lain :p 

and dalam activity yang saya buat pon tak pernah menyesal , saya pernah buat para sailing , main rollercoaster yang bahaya , naik flight seorang diri , drive without license , drive sampai 220km/h , sliding yang tinggi kat water world , bercuti seorang diri ,  and macam macam lagi yang baik dan buruk :)

and dalam relationship dengan family and  girlfriend/boyfriend , I never regret at all  , biasalah kita berkawan , kita bergaduh :) 

I'll remember all the good things yang mereka mereka ni pernah buat , yang bad things tu biarlah :) 
kalau hidup dalam dunia yang nak ingat apa orang pernah buat jahat kat kita , sampai bila bila tak boleh move on :) 

saya rindu masa masa gembira saya dengan family and girlfriend/boyfriend saya  :) tu sebab saya tak pernah regret apa yang saya pernah buat ! 

sebab saya rasa , saya fikir , hidup kita ni da ditakdirkan oleh Tuhan , kita just go with the flow and berusaha untuk menjadi lebih baik :) 

hidup ni macam drawing yang saya lukis , kalau tak cantik and salah , kita boleh padam and try sketch  semula sampai berjaya and paling penting , jangan berhenti berusaha 




keep on sketching Haniza ! 



Sometimes life gives you two options: losing yourself or losing the one you love. Whatever it is, don't lose yourself.  


or 

biar sakit hati , tapi jangan rugi :) 




Mango skinny jeans , Topshop jacket Cotton -on blouse and flat shoes






p/s by the way , she so grateful , got you as a boyfriend , me surrender :) 


4 comments:

NIZAM said...

move on.

nak ingat masa lalu buat apa kan.
:))

h.a.n said...

yeah , ingat gak kadang kadang , just good memory for me :)

Hans said...

betul tu
setuju
kadang2 bila ingatkan perkara2 lama yang negatif dan buat kita marah pun xguna juga...
baik teruskan jer hidup dan positifkan diri
:-)

h.a.n said...

yeah , good explanation hans :)