Thursday, March 29, 2012

#maaf 3

saya minta maaf or I'm sorry , dua dua mempunyai maksud yang sama :) 


kebiasaannya saya sebelum tidur , saya akan baca fatihah , doa sebelum tidur and minta maaf kat semua orang and maafkan semua orang 


sesungguhnya kita tak tahu , ada orang yang benci or suka kat kita 


and tak semua orang suka kita , itu yang pasti 


entahlah , saya banyak berfikir sejak kebelakangan ni , macam mana kalau saya tiba tiba mati , sempat ke saya nak minta maaf dengan semua orang ? sempat ke saya nak maafkan semua orang ?


macam mana kalau saya ada buat salah dengan orang yang saya tak kenal ? macam mana saya nak minta maaf ? dengan orang yang saya kenal pon belum tentu saya sempat minta maaf 


tu sebab saya tak berani nak ucapkan perkataan perkataan tak baik or nak marah orang sesuka hati , sebab saya tahu , saya bukanlah sempurna. plus saya memang tak suka dengar or tak suka sebut perkataan perkataan macam tu.


dalam hidup ini , semua orang ada pro and kontra , semua orang ada sisi baik and sisi jahatnya , sometimes saya tahu saya banyak buat salah , buat salah dengan tuhan , dengan ibubapa , dengan adik beradik , dengan keluarga yang lain , dengan kawan kawan , dengan lecturer ,dengan diri sendiri  or dengan orang yang saya sayang :'( 






yang penting , saya memang nak minta maaf , saya tak boleh janji apa yang saya sendiri tak mampu nak tunaikan , saya sendiri tak mahu mungkir janji dengan diri sendiri or dengan orang lain 



I'm wearing tudung bawal , cotton-on long shirt and Mango straight cut jeans. 
the picture was taken by me before my parents pergi Umrah last two weeks 




p/s tak ada masa untuk sedih , hidup kena gembira , I'm sorry and be positive everyone , love you xoxo



love 
hayathanizamalek



Sunday, March 25, 2012

KLCC


niat utama pergi KLCC adalah untuk menghabiskan voucher kerajaan bagi :p ehehe saya boleh beli magazine CLEO and Leisure and Travel , Easy Japanese -English conversation dan another barang sekolah yang lain :p 

sampai kat KLCC , terus lepak kat food court , oleh kerana terlalu LAPAR :p  saya makan hot plate yee mee with lemonade , my best buddy Wanee makan ikan bakar and nasi putih , my soulmate Ain makan parai chicken ramen , and my doctor love irwani makan hot plate blackpepper with mango itu untuk lunch je :p and dessert kali ni saya makan waffle ice cream , damn serious sedap , wow oh wow 


serious sedap and mengiurkan :p 


then kitaorang terus pergi Kinokuniya , tempat kesukaan :p lepak kat sini la paling lama , lepak baca buku adalah benda paling best :p 


me with my soulmate Ain at Kinokuniya , lepak baca buku free , saya baca komik and dia baca novel :p 




the things yang prepared untuk pergi Tokyo :) semangat tak nak pergi Tokyo ! 

oleh kerana dah ada kat KLCC for sure mestilah window shopping :p saya masuk Zara , Topshop , Mango , Uni Qlo , Mark and Spencer , Charles and Keith and Vincci , damn ! banyak gila baju , handbag and kasut  cantik cantik ! serious stress , oleh kerana nak save duit untuk pergi Tokyo , so segala impian nak shopping sila simpan dalam hati je :( dah masuk spring season , so design baju semua comel comel theme flora :) nafsu nak beli ada je :'( damn ! damn ! tapi tapi saya dah ada baju untuk summer pergi Tokyo , segala top , hot pants and mini skirt saya dah survey dah :p summer kan ? ehhehee 




ni jumpsuit kat Zara , serious cantik , saya dah try and serious sexy and  comfortable !  nak beli satu jumpsuit ni before fly pergi Tokyo :p 


the wani's :) 




semangat buka map Tokyo :p 


then around pukul 5 , kami lepak kat coffee bean , sebab malas nak jalan :p hahaha lepak borak and ngumpat orang :p saya minum mocca ice blended with cream , wanee minum hazelnut ice blended and ain minum double chocolate ice blended with cream :) 


ni cloudy lemonade from Mark and Spencer , serious sedap , then saya ada beli cookies and cream chocolate and swiss chocolate from Mark and Spencer too :p junkfood kat Mark and Spencer memang sedap , selalu teraddict :'( 

so lepas dari KLCC terus pergi Murni SS2 untuk dinner , okay makan lagi , saya makan cheese nan and ribena special , wanee makan maggi goreng , irwani makan nasi goreng marryland with teh o ice laici and ain makan mee raja ! serious today asik makan je :p

but I'm having fun today , even terserempak dengan kekasih lama :p HAHAHAHAHA my soulmate siap buat pantun lagi , " mencari baju summer , terserempak dengan kekasih lama :p  "


I'm wearing unbranded short dress , Cotton On tank top , Forever 21 bangle , Casio Man watch , Mango slingbag and Vincci flat shoes 

Thursday, March 22, 2012

quote







Faith is about doing. You are how you act, not just how you believe. 




Tuesday, March 20, 2012

KLMJ







Sometimes I find myself sittin' back and reminiscing
Especially when I have to watch other people kissin'
And I remember when you started callin' me your miss's
All the play fightin', all the flirtatious disses
I'd tell you sad stories about my childhood
I don't why I trusted you but I knew that I could
We'd spend the whole weekend lying in our own dirt
I was just so happy in your boxers and your t-shirt

[Chorus]
Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too.

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?

Drinkin' tea in bed
Watching DVD's
When I discovered all your dirty grotty magazines
You take me out shopping and all we'd buy is trainers
As if we ever needed anything to entertain us
the first time that you introduced me to your friends
and you could tell I was nervous, so you held my hand
when I was feeling down, you made that face you do
There's no one in the world that could replace you

[Chorus]
Dreams, Dreams
Of when we had just started things
Dreams of me and you
It seems, It seems
That I can't shake those memories
I wonder if you feel the same way too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but its so true
I know its not right, but it seems unfair
That the things reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?






seriously I miss the way we spent time together , the time when he play his macbook pro and I'm reading the books at the sofa  , the time we ate breakfast , lunch and dinner together , when he mad to me about the way I walked , when we holding hand together, our first hug at Park Royale metro station , when he always disturb me when I'm decided to watch my anime or drama , the time when he kiss my forehead before I sleep ,  when we fight about silly little things , when he always being gentlemen , when he looking at me with his serious face , his split personality , his charming , his knowledgeable about everything and everything we doing together at France  :')  





I miss you and its fact :') 

Monday, March 19, 2012

whatsapp





hey Baby

listen to me carefully

come and sit beside me
i’ll tell you everything about me

hey Baby  

listen to me carefully
age is just a number
it won’t be any trouble at all

stay and stay with me
i will be your best friend
i will be your guiding light
i will be your lover
i will be your everything

hey Baby 



listen to me carefully
for all the things that matters
only you can take my golden heart










H - why me ?
A - why do you choose me ? sama reason la
H - I don't have any reason to like or love you
A - I nak jawapan yang sama gak la 


I'm wearing i-dont-know-the-brand sweater and Topman lazy pants









p/s kalau I tak sayang u , kenapa I ajak u pergi Paris :p

Wednesday, March 14, 2012

quote






staying with someone you really love even if you know you two can't be together for a lot of reasons is like standing under the rain








it feels goods but you know it will soon make you sick

Monday, March 12, 2012

lynda nayan and aida jamil

lama gila tak lepak dengan mereka berdua since Aida continue belajar kat Miat and Lynda sambung kat Puncak Alam and saya sendiri kat sini :p 

so sabtu aritu Aida and Lynda datang lepak and tidur kat rumah saya , and the main reason aida datang sini sebab nak bagi bluerry oreo cheesecake ! damn serious sedap , dia buat sendiri :) 

one point for you babe ;) 


serious terliur gila dengan cake sedap macam ni , and ni homemade by her ;) 


so mula mula kitaorang decide nak pergi Mid Valley , and saya ingat nak singgah Chilli's untuk makan mountain cake , damn ! dari aritu craving nak makan mountain cake Chilli's :p 

then Mid Valley penuh , semua parking penuh , serious stress , dah la saya yang drive , dari Shah Alam ke Puncak Alam and terus pergi KL , pastu parking penuh pulak , so kitaorang decide pergi la The Curve , itu memang tempat kegemaran :p jap bukan kitaorang decide , saya yang decide :p HAHAHHAHAHAHAH 


muka seorang driver yang bertauliah ;) 

sepanjang dalam kereta Aida dengan Lynda brainwash saya :p memandangkan saya la yang paling muda diantara kami bertiga :p borak borak pasal masalah diri , pasal belajar and macam macam lagi ;)

yang bestnya , kami bertiga ni memang tak sama perangai , tak sama fikiran , tapi boleh geng dengan jayanya :p


Aida , me and Lynda 


Aida , me and Lynda again ! 



lupa pulak nak mention , sempat tengok cerita Seefood kat cineleasure , serious tak best , saya boleh mengantuk dengan jayanya kat dalam panggung ! better tengok Lorex , ingat nak sokong local filem , tapi serious cerita tu tak ada motif , huaaaaaaaaaaaa :'( saya rugi RM11 
and kitaorang dinner kat Murni Discovery USJ , saya makan spaghetti meatball , Aida makan lamb chop and Lynda makan napolean chicken with traffic light special , and serious makanan kat Murni Discovery memang sedap , tu memang tempat saya suka lepak so saya bawak la Aida and Lynda makan , ingat nak makan kat William , tapi hujan so leceh la :p 



 me and Lynda ;) 




and saya suka kasut kat Cotton -on , rasa kasut ni sesuai untuk saya berlari lari dan melompat lompat kat Tokyo nanti ! 




Forever 21 hat , unbranded tank top , Mango top , Mango red sling bag , Mango straight cut jeans , Casio automatic man watch and Charles and Keith red flat shoes  




p/s gambar semua tak berapa best sangat sebab guna blackberry , saya nak guna Iphone 4s ! 

Wednesday, March 7, 2012

YOU

Dear God,

I am glad that I am right this time. I was right to never doubt You, and believe that there is nothing in life to prove to anyone. Sometimes we get carried away with our wants, even more when people put doubts, and we feel like proving them we'll make it. But I didn't. I was even too afraid to prove anything, because I didn't even know whether what I wanted was actually the right thing for myself. But I went for it, out of honesty and good intentions, and the need to satisfy what my heart was saying having in consideration all the failure and disappointment I might face. And I was right. You just worked your magic, and You gave me even more than what I wanted. I learned that sincerity is the key to happiness.


Dear God,

I cried last night at the end of my prayers, because I miss You. I hope you miss me too. Good night.

:')












love 


hayathanizamalek 





Monday, March 5, 2012

conversation

weekend yang awesome , saya balik kampung Johor , teman parents setttle down hal untuk umrah , and ada birthday celebration mak sekali :) and kalau nak update pasal birthday mak , angah sure update , so baca kat blog dia je la angah's blog ;) 


masa lepak dengan mak , borak macam macam , saya paling suka conversation dengan mak , because she knows everything ! tak boleh nak hide apa apa dari dia , and the important thing is , dia akan support saya no matter what :) 


bila conversation dengan mak , saya rasa relieved , saya suka dengar apa mak cakap , kalau luah masalah cinta pon , she still okay :p 


cakap pasal masalah perasaan , saya share dengan mak , apa saya rasa , apa saya fikir :)


and for this situation mak salah kan saya , sebab tak nampak effort between me and him :p so mak cakap ,"if you want him sayang ,  u should put more effort :) " 


thank you mak ! 




me and my mom on her birthday celebration at Rengit Coffee Batu Pahat :) I'm wearing Topshop shirt , Zara skinny jeans and Charles and Keith clutch 



and Happy Birthday Mak , Hajah Azizah Bt Attan , love you always :) 



new semester new look and going back to Shah Alam :) 

Thursday, March 1, 2012

anonymous



Q - you're nice person I ever know 
A - seriously ? who are you ?






question from anonymous and answer from me :)