Thursday, March 29, 2012

#maaf 3

saya minta maaf or I'm sorry , dua dua mempunyai maksud yang sama :) 


kebiasaannya saya sebelum tidur , saya akan baca fatihah , doa sebelum tidur and minta maaf kat semua orang and maafkan semua orang 


sesungguhnya kita tak tahu , ada orang yang benci or suka kat kita 


and tak semua orang suka kita , itu yang pasti 


entahlah , saya banyak berfikir sejak kebelakangan ni , macam mana kalau saya tiba tiba mati , sempat ke saya nak minta maaf dengan semua orang ? sempat ke saya nak maafkan semua orang ?


macam mana kalau saya ada buat salah dengan orang yang saya tak kenal ? macam mana saya nak minta maaf ? dengan orang yang saya kenal pon belum tentu saya sempat minta maaf 


tu sebab saya tak berani nak ucapkan perkataan perkataan tak baik or nak marah orang sesuka hati , sebab saya tahu , saya bukanlah sempurna. plus saya memang tak suka dengar or tak suka sebut perkataan perkataan macam tu.


dalam hidup ini , semua orang ada pro and kontra , semua orang ada sisi baik and sisi jahatnya , sometimes saya tahu saya banyak buat salah , buat salah dengan tuhan , dengan ibubapa , dengan adik beradik , dengan keluarga yang lain , dengan kawan kawan , dengan lecturer ,dengan diri sendiri  or dengan orang yang saya sayang :'( 






yang penting , saya memang nak minta maaf , saya tak boleh janji apa yang saya sendiri tak mampu nak tunaikan , saya sendiri tak mahu mungkir janji dengan diri sendiri or dengan orang lain 



I'm wearing tudung bawal , cotton-on long shirt and Mango straight cut jeans. 
the picture was taken by me before my parents pergi Umrah last two weeks 




p/s tak ada masa untuk sedih , hidup kena gembira , I'm sorry and be positive everyone , love you xoxo



love 
hayathanizamalek



No comments: