Sunday, April 29, 2012

thank you

        Dear Allah 

thank you give me another chance , Alhamdulillah , I really glad I still can breath the air , and I know everything happen have a reason 

I'll call its my destiny , and I knew you still love me , you give me this strength to make me know I still have my family and friends who will support me until I close my eyes 

  this test make me more stronger , even I hide everything from my family , I make  the mistake and I'll take the responsibilities                        

even my mum and my bestfriend know I got the problem when both of them listen my voice , my voice can't hide anything , seriously I'm so sorry 

I was cry on my last prayer , I'm so grateful you just give me a little test , and I know I can handle it ,
 remember  ? I still live in positive world right :) 

I just wanna say thank you Ya Allah , Thank you Mak , Thank you Abah , Thank you to both of my kakak , thank you my friends especially Aida Azleta 

but I wanna say sorry to my soulmate Ain Hedzir 


thank you again Allah , because give me another chance ! I really appreciate it 

you can find the money , but you can't find another life and other memories in your live

  

" dear , guard yourself carefully " - thank you B , you always been  there for me even  though you're so far far far away :') 

Tuesday, April 24, 2012

l a w a k

saya selalu je buat kerja stupid , basically benda benda tu paling bodoh ! hahahaha , ada 3 situation yang saya memang stupid , kalau cerita kat orang , serious semua orang akan ketawakan :p 

pertama

saya pernah terkunci kat dalam rumah sendiri , sebab kunci rumah sendiri hilang and semua orang dah pergi class tinggal saya je yang tak ada class , and paling stupidnya saya boleh call polis untuk tolong selamatkan saya sebab saya nak submit assignment before 1p.m ! bangun dah pukul 11 , how come nak keluar rumah :( so macam tak boleh berfikir nak call housemate yang lain , saya boleh call polis ! damn ! rasa stupid gila -.- 

kedua 

saya call abah , masa tu tengah marah sangat dengan dia , then tak tengok number , saya terus bebel non stop , macam orang gila , tapi rupa - rupanya saya call prof saya sendiri :p serious rasa stupid gila -.- satu sem saya malu nak masuk class prof ! 

ketiga 

saya adalah seorang budak perempuan yang suka tak nak bawak phone , wallet or duit , kalau benda benda macam tu tak di perlukan :p kadang kadang pergi kedai bawak duit je , ic lesen , phone tinggal kat rumah :p malam haritu saya hantar kakak kat rumah mak mertua dia kat sri petaling , sebab dia nak amik kereta dia , and saya terus balik sebab malas nak singgah rumah mak mertua dia :p basically perjalanan dari rumah kakak ke rumah mak mertua dia tak perlu lalu toll , tapi malam tu , oleh kerana saya terlalu leka layan lagu kat dalam kereta saya terlepas simpang nak balik rumah ! damn ! terpaksa lalu tol kesas RM2.20 ! dalam kereta langsung tak ada duit , touch and go pon dalam wallet , haih plus handphone tak ada credit , saya bawak BB je , gila hebat kan masa tu :p so saya park kereta tepi jalan berdekatan dengan tol pasang double signal , keluar kereta and berfikir ! macam macam saya fikir , kalau whatsapp kakak , sure kena marah , nak pengsan tepi jalan pon ada gak :p so saya berlegar legar tepi jalan , then dengan berani mati saya ketuk cermin kereta myvi , buat muka kesian cakap tak ada duit nak bayar tol , ehehhe , pakcik tu pon kesian kot sebab saya pakai short dengan tshirt je :p baju lepak rumah :p ehhehehe , then pakcik tu nak bagi RM5 , tapi saya dengan yakinnya nak RM2 sebab saya ada 20 sen dalam kereta :p gila stupid masa tu rasa , grrrr 


so hidup saya yang unexpected ni memang macam macam :p sometimes saya sendiri tak terfikir saya akan buat kerja kerja pelik macam tu , padahal kalau difikirkan , serious itu lawak , and orang lain tak kan buat , tapi saya buat:p 



nak mengorat Shah Jazle pon saya pernah terfikir :p HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH


Thursday, April 19, 2012

handbag

I need new handbag seriously ! okay saya dah lama guna handbag nike and mango tu , and both of my sling bag tu dah tak serupa handbag dah :'( 

saya ada je handbag baru , handbag hermes yang kakak belikan , and ada je handbag roxy yang saya bawak pergi sekolah , now saya selalu bawak handbag hermes tu pergi sekolah , sebab dah tak ada handbag baru :'( 


ni handbag hermes yang kakak belikan :) tapi saya dah buat jadi bag sekolah :'( 


tapi untuk handbag jalan jalan , saya dah tak ada handbag baru , haritu ingat nak beli kat mango or charles keith tapi nanti sure saya bawak pergi class , so niat untuk beli terbatal and plus saya tengah jimat untuk travel :'( 

now I need new handbag , everytime keluar jalan jalan , keep on bawak handbag yang sama , damn ! bored :'( 


sebenarnya nak handbag ni , tapi tak sempat beli masa kat sana , serious menyesal sebab tak beli masa kat Paris :'( 


and kalau sekarang saya nak ada satu handbag kat mango tu , tapi kalau beli bag ni habislah budget saya 


ni lah handbag yang saya nak sangat sangat :'( 


kalau ada oversize bag , saya boleh bawak pergi travel and boleh letak macam macam , kunci , tumblr adidas , buku , wallet , eclipse mints , both handphone , chocolate  and macam macam la :) 



muka saya ketika ni serious bulat and I love it ! now saya tengah misi mengemukkan badan :) 











Monday, April 16, 2012

nasihat

" saya appreciate kalau ada orang nak nasihat , tapi sila nasihat orang dengan cara yang proper , setiap orang and termasuk saya buat mistakes and we need need a chance to change it :) "



thank you 

Friday, April 13, 2012

CLOSER



sebenarnya cerita ni dah lama saya tengok , selalu keluar dekat star movie and banyak kali tengok :p tapi lately ni saya suka tengok cerita ni plus saya ulang ulang dengar lagu I can't take my eyes off you :p

Jude Law dalam cerita ni serious awesome , don't know why ! saya memang suka Jude Law dalam Sherlock Holmes lagi , tapi dalam cerita ni he being so psycho and damn ! I like it :p for me , love story yang tak tipikal saya memang suka :p hehehe , susah saya nak suka cerita yang happy ending plus sure saya tak berapa suka hero yang baik  :p selalu je saya suka hero yang keji :p hahahahha .Natalie Portman as usual memang terbaik , dari Stars Wars sampai ke Black Swan :p hehehehe 


cerita ni kena tengok sendiri and kaji sendiri baru lah rasa awesome :p sebenarnya malas nak ceritakan :p hehehehe 


I just love this picture , one picture with thousand meaning :) PERFECT 


p/s everything happen have a reason , be positive and live your life happily :) 

Tuesday, April 10, 2012

click class

kat class , saya ada click saya sendiri , click belajar bersama sama , click poyo yaw yang suka buat hal sendiri :D and click food hunting :D 

lepas abis class mesti lepak pergi makan kat cafe , gossip and baru balik rumah masing masing , tapi saya selalu kena buli dengan dorang , especially Farid and Zahir  and Sue selalu back up :p ehhehe



zahir , me , sue and farid 

sepanjang berkawan dengan mereka mereka ni , belum ada lagi kecik hati or apa apa pon , sebab masing masing ada pro and contra , saling kutuk mengutuk and saling bantu membantu :D sue la paling rajin antara kami berempat , dia akan siap assigment dulu and saya akan tanya and baru buat :D hehehe 

entry kali ni nak cakap yang kitaorang memang different between each other , seriously :D lain pemikiran , lain gaya hidup and lain semuanya , tapi boleh rapat :p 

and now kalau pergi class , saya tak ada la bosan sangat sebab saya ada click yang best , yang boleh share everything :D even though masing masing ada click masing masing kat luar and partner masing masing :p heheheehee 



I'm wearing shirt from Stellar , Mango jeans , Vincci flat shoes , Hermes handbag and Casio silver watch 




p/s kerja sekolah banyak gila , tapi saya tak sentuh apa apa pon lagi -.- 

Sunday, April 8, 2012

B

for you B


CONGRATS ! I'm happy for you :') 







You could be happy and I won't know
But you weren't happy the day I watched you go

And all the things that I wished I had not said
Are played in loops 'till it's madness in my head

Is it too late to remind you how we were
But not our last days of silence, screaming, blur

Most of what I remember makes me sure
I should have stopped you from walking out the door

You could be happy, I hope you are
You made me happier than I'd been by far

Somehow everything I own smells of you
And for the tiniest moment it's all not true

Do the things that you always wanted to
Without me there to hold you back, don't think, just do

More than anything I want to see you, girl
Take a glorious bite out of the whole world





p/s we are friends and will be friends forever :)

Saturday, April 7, 2012

happy birthday Wanee

last night saya and kawan kawan celebrate birthday wanee , my soulmate ain , nn , Fadzli  , ann , yantie , ain anuar , ikhwan and fais :D

like my older post oreo cheesecake apa saya nak buat untuk dia :D sebab bosan dengan activity tahunan saya dengan dia :D

so last night saya dengan ain pergi beli domino's pizza , makanan paling cepat untuk party adalah pizza :D no need to masak , sebab saya dah buat cake :p hahaha , buat cake je kot , perasan macam masak nasi beriyani :D then singgah beli helium balloon , sebab lee kirim suruh beli 

so sementara nak tunggu pukul 12 , saya sendiri sempat layan playlist youtube saya and buat card untuk wanee :) 


ini cover depan :) 


inside the card :D 

boleh saya buat card ni , and Wanee ada depan saya :D hahaha , tapi syaa buat sambil saya layan youtube , so dia tak perasan sangat , and memang dia tak perasan langsung :p padahal saya siap pinjam soletip lagi :p HAHAHAHHAHAHAA 

decorate playground condo cristal tu , condo mak ayah punya :D 


ni la baloon Helium yang Fadzli Zakaria sibuk nak tu :p 


domino's pizza and oreo cheesecake yang saya buat , semua dah tinggal sikit :D



me and birthday girl aka my best buddy and I'm wearing Nichi short skirt , Port Dickson tshirt and Nike slippers :) sila abaikan muka berminyak :D  


Ikhwan and Faiz , 2 jejaka datang lambat :p poyo yaw 


me with my soulmate and my bestbuddy :D 


buat bising kat playground tepi rumah :D 


time snap picture ni , saya tengah tengok bulan , okay itu keji , amik gambar tanpa I'm get ready :D 


birthday girl ! and I love you forever and ever :) 



happy birthday sayang , sweet 25th , selamat menyambut jubli perak :D we still young okay , remember kalau kamu masih kawan dengan hayat haniza malek , kamu akan kekal muda remaja :D its fact :) 




p/s as long as it was bake with love, the cake still taste good :D theory saya cipta sendiri :D 




Friday, April 6, 2012

oreo cheesecake

semalam dengan penuh semangatnya saya buat oreo cheesecake , okay saya tak pernah buat cake before ni , tapi kalau tolong kacau mak or kakak buat cake tu pernah la :D 

so bangun pagi pagi untuk pergi beli barang , okay itu tipu , pergi kedai bakery around pukul 11 a.m :p yantie teman saya beli barang , beli butter , telur , cheese , oreo , loyang and sewaktu dengannya , padahal saya tak hafal apa barang barang yang patut digunakan :p

before ni saya ada new activity google resipi cake and google kedai makan :D pernah saya seharian selama 11 jam membaca kedai makan apa best yang ada dalam Malaysia sampai assignment pon tak buat ! HAHHAHAHAHAH , okay itu teruk Haniza ! 

malam ni birthday my bestfriend Wanee , so saya nak try buat cake untuk dia :D buat dengan penuh kasih sayang :) hehehe , bosan la , everytime birthday Wanee , saya selalu beli cake Secret Recipe untuk dia and belanja dia makan , dah beberapa tahun activity tu je buat , and this year , saya nak buat cake untuk dia , special for her :) semangat kan ? 

and to tell the truth , saya paling tak suka nak memasak or buat cake , means apa yang berkaitan dengan benda kat daput ni tak suka sangat :p HAHAHAHAHHA , itu keji perangai :p sebenarnya saya tak pandai masak , and takut nak bagi orang rasa masakan sendiri , itu la masalahnya , bukan tak suka or tak rajin :D sebab kalau saya masak ,saya suka guna resipi sendiri , means pandai pandai je tukar resipi sendiri , orang ajar lain , saya buat lain , so untuk makan sendiri or bagi anak anak buah  , tu saya berani la :p HAHAHAHAHHA , sebab anak anak buah tak kan berani nak complaint :D 



ni barang barang yang digunakan :D cost around RM50 ++ je :) 


sila abaikan meja yang bersepah dengan ada handphone saya tu termasuk kunci rumah :D





ni dah siap sepenuhnya and kena simpan dalam peti ais , sorry rumah sewa tak ada microwave :D so saya buat oreo cheesecake without bake :D  


ni lah hasilnya bila da seharian dalam peti ais kat rumah :) yeaaaaaaaaah , tahniah kepada diri sendiri :)



saya juga kena berterima kasih dekat my soulmate Ain and Yantie sebab tolong ! sebenarnya saya ada teori sendiri pasal masakan ni , kalau tak sedap pon masakan tu , tapi kita masak dengan penuh keikhlasan and kasih sayang , sure rasa sedap je , sebab saya pernah try , masak nasi goreng , saya rasa tak sedap sangat and rasa masin sikit , tapi syahmi saya makan abis je , siapkan abiskan bahagian saya lagi :D  tak tau la teori tu boleh pakai tak , tapi saya sentiasa praktik kan teori tu :D 





p/s Happy Birthday Sayang Nor Hazwani Abd Rahman  ! I love you damn so much , ada entry special untuk kamu :) 




STREET DANCE 2




saya baru je balik dari tengok movie ni dengan Aliff , tengok kat cathay cineleasure , serious cerita ni terbaik ! tapi tak berapa suka sangat bab romance , 

street dance 2 ni tak ada continue dengan street dance 1 pon , cerita dia totally lain , cerita dia pasal Ash american guy yang kerja as a pop corn guy dekat London , then dia buat 1 crew street dance , dari London , ke Berlin ke Rome , ke Amsterdam and macam macam tempat lagi ( dah macam euro trip ) then dorang terus lepak kat Paris sebab competition tu kat Paris ! 

so Ash ni nak try combinekan street dance B-Boy dengan Salsa and Tango :) new dance for street dance :D
and new dance tu totally awesome :D seriously 

basically cerita ni banyak kat Paris , kat Piggale , kat Eiffel Tower , kat Nontre Dam and semua tempat yang saya dah pernah pergi , so ada certain part tu terimbau kenangan kat Paris dengan dia :) 

saya bagi 8.5 dari 10 :) 

sebab saya memang suka tarian pon , cuma dalam movie ni saya tak suka part romance , tak best sangat :D hahahah , plus tengok dengan Aliff , HAHHAHA , serious pelik :p and to tell the truth awek dalam movie ni serious hot , badan dia hot gila ! jealous woooo 



Thursday, April 5, 2012

Mona Reception

last sunday saya dengan Wanee pergi wedding Mona dengan Hafeezdekat De - Palma hotel , serious pelamin dia cantik ! and baju sanding Mona pon cantik ! and that time gak tiba tiba terasa nak kahwin , okay itu gatal , awak calon pon tak ada ek Haniza :p 

a day before tu saya dah pergi Mona  nikah kat rumah dia dekat seksyen 2 Shah Alam , tapi untuk majlis nikah saya nak buat entry lain :D

Mona Laily ni one of my friend masa kat diploma Arau dulu , partner in crime gak :p macam macam gak kami punya activity dulu dulu :p 


jom la tengok gambar , saya da je upload kat FB tapi terasa nak buat entry untuk wedding dia ni :D


serious wedding dress ni cantik , dia tempah kat button :p awesome 


pelamin ni memang cantik ! saya jatuh cinta kot dengan pelamin ni , and terasa nak kahwin :D HAHAHHAHA 


ni slide video time Mona and Hafeez pre wedding , graduation day , and their engagement day :)  



cake kahwin ni pon cantik :D tapi sayang saya tak dapat rasa :( 



okay ini saya curik kat FB Mona :p  and baju nikah dia yang color kuning tu memang awesome , ni pon dia tempah kat button gak :) 

ni jugak :p sebab gambar ni cantik :D n


me , the bride and Wanee :) amik berkat :p HAHAHHAHAHA



Wanee amik berkat depan pelamin :) 


camwhore ketika menunggu pengantin tu memang perkara biasa :D and and saya make up :DD


ini namanya gila and bosan :p but we love it 

 I'm wearing red kurung modern from unbranded boutique , Charles and Keith clutch , Casio silver watch Charles and Keith red flat shoes and white scarf from fullyshop 




by the way babe , congrats ! dah masuk fasa baru , I hope you happy ever after macam shrek dengan fiona :D hehehe , I love you and I'll pray for you happiness , love you always and maintain vogue macam single dulu :D and cepat doakan I kahwin cepat cepat :DD 


p/s seronok pergi wedding reception ni dapat makan sedap :) 

Sunday, April 1, 2012

Hard Rock Cafe

random post for this time :)



 saya bukanlah pengumpul barang Hard Rock Cafe , tapi kak intan , angah and boy yang suka gila , everytime mereka travel dorang akan singgah HRC untuk buy something from HRC for their collection selamat saya sebagai adik tak ikut sangat hobi dorang ni , kalau tak rabak poket nak beli barang HRC everytime travel plus saya still student and tak banyak duit :)

saya just suka suasana kat sana , I really love live band performances , itu sebab , every time ada concert yang best , mostly my favourite band perform saya akan sedaya upaya pergi ! I'm so in love with music ! this is me :)

saya dah pernah pergi HRC KL , HRC Penang , and HRC Paris ! angah , kak intan and boy  yang dah pergi banyak HRC around the world ! Bali , Bangkok , Singapore ,  Vietnam , London , Paris , Manchester and so on

first time saya pergi HRC KL , lepas abis SPM ! lepak tengok band je masa tu kalau tak silap band Indonesia , Maliq and the essential , pergi dengan Hanim , one of my bestfriend masa kat sekolah , dulu handphone tak canggih so tak ada banyak gambar sangat , amik gambar pon guna camera canon biasa yang guna filem tu :p time tu 2004 , before pergi national service :)

sorry tak ada gambar untuk HRC KL :(

second time pergi dekat Penang , kali ni best sikit sebab saya stay sana ! wow oh wow ! Hard Rock Hotel memang awesome ! serious awesome ! rasa nak lepak lagi :D

saya pergi sana last year , sebab terbeli ticket flight pergi Penang , then sanggup skip class untuk merayap Penang :D



Hard Rock Hotel tu akan bertukar tukar color every 3 minutes :) 


the key and the pass for live band :D


this is my bathroom , serious awesome okay ! kalau mandi dalam ni serious saya tak nak keluar , nak mandi lama lama ;) 


crowd having fun kat dance floor , saya lepak atas minum coke ;) 


this guy totally awesome , and I'm melting when he play his saxophone :) 


mini hi-fi and flat screen TV , and tiba tiba ada my bagpack and my dslr kat tepi tu :D 



big chair at the entrance , kat sini lepak tengok mat salleh mandi kat pool , and saya tidur ketika tengah baca novel :D 


before check in , Hard Rock Hotel akan bagi orange jus free for welcome drink ;) 


and tak complete kalau tak camwhore kat guitar awesome ni :D

and this year pulak , saya pergi Hard Rock Paris , itupon singgah sebab angah and boy suruh belikan dorang tshirt HRC :p kat sini niat utama saya nak belikan dorang tshirt , so tak ada tengok Live band and tak mungkin nak stay kat hotel ! GILA ! mahal woooo , beli tshirt untuk mereka berdua and saya ? tak beli apa apa :D because I'm not a HRC collector item ;) tapi camwhore dalam ni sure buat punya , even sorang sorang :D


ni kat tangga untuk pergi ke toilet , and banyak frame gambar artist yang legend , ex : The Beatles , Madonna , Queen and so many :)  and ada gak guitar yang siap signature , mostly electric guitar ! awesome ! 


and for sure ni dalam toilet :D 




ni la tshirt yang saya belikan untuk angah , yang abang boy punya tak amik gambar , ni pon curik gambar angah kat blog dia :D 


menu untuk lunch kat Hard Rock Restaurant :p 




and the next Hard Rock Cafe yang saya akan pergi will be Tokyo and Jakarta  ! ehehe , and and Singapore , damn ! Singapore yang dekat dengan rumah tu pon saya tak pernah nak singgah pergi Hard Rock Cafe :D