Friday, April 6, 2012

oreo cheesecake

semalam dengan penuh semangatnya saya buat oreo cheesecake , okay saya tak pernah buat cake before ni , tapi kalau tolong kacau mak or kakak buat cake tu pernah la :D 

so bangun pagi pagi untuk pergi beli barang , okay itu tipu , pergi kedai bakery around pukul 11 a.m :p yantie teman saya beli barang , beli butter , telur , cheese , oreo , loyang and sewaktu dengannya , padahal saya tak hafal apa barang barang yang patut digunakan :p

before ni saya ada new activity google resipi cake and google kedai makan :D pernah saya seharian selama 11 jam membaca kedai makan apa best yang ada dalam Malaysia sampai assignment pon tak buat ! HAHHAHAHAHAH , okay itu teruk Haniza ! 

malam ni birthday my bestfriend Wanee , so saya nak try buat cake untuk dia :D buat dengan penuh kasih sayang :) hehehe , bosan la , everytime birthday Wanee , saya selalu beli cake Secret Recipe untuk dia and belanja dia makan , dah beberapa tahun activity tu je buat , and this year , saya nak buat cake untuk dia , special for her :) semangat kan ? 

and to tell the truth , saya paling tak suka nak memasak or buat cake , means apa yang berkaitan dengan benda kat daput ni tak suka sangat :p HAHAHAHAHHA , itu keji perangai :p sebenarnya saya tak pandai masak , and takut nak bagi orang rasa masakan sendiri , itu la masalahnya , bukan tak suka or tak rajin :D sebab kalau saya masak ,saya suka guna resipi sendiri , means pandai pandai je tukar resipi sendiri , orang ajar lain , saya buat lain , so untuk makan sendiri or bagi anak anak buah  , tu saya berani la :p HAHAHAHAHHA , sebab anak anak buah tak kan berani nak complaint :D 



ni barang barang yang digunakan :D cost around RM50 ++ je :) 


sila abaikan meja yang bersepah dengan ada handphone saya tu termasuk kunci rumah :D





ni dah siap sepenuhnya and kena simpan dalam peti ais , sorry rumah sewa tak ada microwave :D so saya buat oreo cheesecake without bake :D  


ni lah hasilnya bila da seharian dalam peti ais kat rumah :) yeaaaaaaaaah , tahniah kepada diri sendiri :)



saya juga kena berterima kasih dekat my soulmate Ain and Yantie sebab tolong ! sebenarnya saya ada teori sendiri pasal masakan ni , kalau tak sedap pon masakan tu , tapi kita masak dengan penuh keikhlasan and kasih sayang , sure rasa sedap je , sebab saya pernah try , masak nasi goreng , saya rasa tak sedap sangat and rasa masin sikit , tapi syahmi saya makan abis je , siapkan abiskan bahagian saya lagi :D  tak tau la teori tu boleh pakai tak , tapi saya sentiasa praktik kan teori tu :D 





p/s Happy Birthday Sayang Nor Hazwani Abd Rahman  ! I love you damn so much , ada entry special untuk kamu :) 




2 comments:

cekkeya said...

alaaaa, nampak menariknyaaa!!!! Sila share resepi kalau sedap che ahhhh! :) Kalau hang malas nak tulis post baru, sila post kat fb aku. ;)) Semangat nih, mmg banyak resepi kat Google, tapi tak tahu nak pilih mana satu. ;)

Anonymous said...

wish i was there too..dapat la rasakan masakan han >,< -wan