Sunday, May 27, 2012

Komuter Malaysia ( KTM )

semalam saya teman Ain pergi KL Sentral untuk beli ticket train pergi Singapore , gila semangat minah tu nak beli ticket train awal awal , padahal nak naik train 29 June ,  sebulan lebih lagi kot :p hehehehhe

oleh kerana malas drive pergi KL , yang for sure akan meredah jammed , better naik KTM , sebab nak pergi KL Sentral then terus balik je :p itu perancagan awal la :p hahahahah tapi tersinggah pulak Mid Valley :p hahahhaha

actually nak cakap KTM dah ada coach baru , serious cantik ! terasa macam naik Metro ! basically ni tren ERL , dia tukar kepada KTM , KTM pon sekarang dah on time , tak macam dulu yang sentiasa lambat, haih !
oleh kerana dah lama tak naik public transport , so rasa macam teruja sikit la ;)

besar and selesa 

screen tu sometimes tunjuk new commercial or cartoon and campaign about something :) 

Harry Potter ;) 

camwhore for sure la kan :) 

us 
oleh kerana ticket train untuk balik Malaysia tak keluar lagi , so my soulmate Ain tak boleh la nak beli ticket train tu , so kitaorang decide singgah Mid Valley :p singgah dengan erti kata lain tak beli apa apa , hanya jalan jalan kat MPH tempat kesukaan  and makan makan je :p and yang menariknya tak ramai pon orang ketika naik train ke ke Mid Valley , lengang je , dimanakah remaja remaja sekarang ? hahahahaha kitaorang pulak yang remaja :p 
 kat Mid Valley ada Mickey Mouse Exhibition , so sempat la amik gambar dengan Mickey Mouse tu :p last time saya amik gambar dengan Mickey Mouse kat Disneyland Paris.
terasa stress jalan jalan dekat Mid Valley , oleh kerana sekarang tengah sale ! everything sale Uniqlo , Mango , Zara , Roxy , ayoooo  ! and saya tak singgah mana mana kecuali Uniqlo je :p hehehehe

both of us black and white :D 




I'm wearing Seed blouse , Mango skinny jeans , Charles and Keith flat shoes 

the big Mickey Mouse 

Mickey with full of chocolate :D 
 lepas dah pusing pusing tu , for sure la lapar ! oleh kerana saya terasa nak makan Carls Jr and Nurul Ain terasa nak makan Ramen , so kitaorang decide saya makan Carls Jr dulu , and then lepak kat MPH baru makan Ramen , lepak MPH for sure lama punya ! both of us adalah pembaca buku tegar , lepak kedai buku  memang tak pernah bosan dalam hidup kami berdua ;)


chilli cheese fries ! nyummy ;) 

jom makan :D
lepas lepak lama lama kat Carls Jr terus pergi MPH and my soulmate ada beli buku Haruki Murakami ! what do you expect from Haruki Murakami collector , kalau singgah kedai buku tak beli buku dia :p hehehehe


 * If writing novels is like planting a forest, then writing short stories is more like planting a garden

*If the idea doesn't work out the way you hoped it would, you just shrug your shoulders and tell yourself that they can't all be winners 

and lepas lepak kat MPH almost 3 hours , and terasa lapar balik cari kedai Ramen and really disappointed sebab non-halal , so terpaksa pergi Sushi King ! ehehee saya makan 2 piring sushi je oleh kerana saya dah makan chilli cheese fries tu :p

mi so Ramen 

Wednesday, May 23, 2012

music foods books friends

last night saya , Wanee , Lina and Eznira dinner at Chillis , and Eznira belanja , maybe rezeki puasa sunat 1 Rejab , alhamdulillah :) 

saya dah lama tak jumpa Eznira , last jumpa on her graduation day last year , lama sangat sangat ! and dia ajak lepak Chillis pon , sebab Chillis one of my favourite fast food restaurant selain dari Subway :p dari dulu merengek nak suruh dia belanja Chillis :p 


I'm full with Molten fountain chocolate , Carjen sandwhich , Nanchos , Mashed Patato , Fries , ice lemon tea and Oreo smooth Chillis ! thank you Eznira ;)


berkawan dari part 1 diploma until now :) 


Nanchos yang serious sedap :p kitaorang healthy person kot :p 


I can't say NO for this cake ! everytime pergi Chillis tak pernah missed order ni ;) 


American style , makan sandwhich je :p 



Lina the editor of all this picture :D 



Eznira the engineer and merangkap si pembelanja :D 


my best buddy Wanee :) 

terasa macam How I met your mother :p lepak kat bar and gossip all the time :p 



I'm wearing unbranded t-shirt , Mango skinny jeans . Charles and Keith flat shoes and Mango red sling bag 





now saya selalu browse lagu lagu yang seronok untuk didengar , tak kisah lah lagu tu lama or baru , for me , chilling in our room and browse new music its awesome :) dulu saya selalu layan band such as All American Rejects , The Killers , 30 Second to Mars , Radiohead , Dewa  and others , banyak band kalau nak listkan . tapi sekarang saya suka layan slow song macam Sigur Ros , Jason Mraz , Taylor Swift , The Cave , John Mayer and others , tapi saya masih lagi layan band band , sebab I'm totally in love with  music , seriously ! saya selalu share lagu yang saya dengar kat twitter ( hayathaniza ) sebab apa yang seronok di dengar kita boleh share sama sama kan ? 

and tonight saya nak share lagu from John Legend - save room , saya suka lagu ni , dulu saya selalu ulang ulang dengar lagu ni sampai nak muntah :D 

lagu ni lirik dia indeed , kalau kita hayati and fahamkan , sure kita akan suka , melody dia pon best easy listening , by the way John Legend pon handsome , so tak ada masalah untuk dengar lagu ni :) 





haritu saya tengok How I met your mother season 7 - the magician code , I'm melting when Barney proposed Quinn , heheheh , saya memang layan HIMYM series from season 1 until now 7 , dulu pon saya pernah buat entry pasal buku ni , and saya sendiri ada buku ni :) one of my friends said that I'm urban, don't know why , he can say like that :p maybe I'm urban because of this book ! HAHAHHAHAHAHAHAHAHA 


The Bro Code by Barney Stinson 




p/s kalau jumpa partner yang boleh share same interest about music , foods and books ! it totally awesome :D 

Sunday, May 20, 2012

graduation

happy graduation day guys ! 


last sunday , saya pergi both of my ex coursemate masa diploma , graduation day ! oleh kerana saya tukar course and course tersebut agak panjang , so lambat lagi la saya graduate -.- 

so happy graduation my bestfriend , Norsiah and Aynie :) I'm happy for you , if continue Geomatik , sure graduate dengan korang :p HAHAHAHAHHA , tapi hati tak ada dengan Geomatik lagi :p 




Aynie , me and Norsiah 

I'm wearing Malaysia jersey , Mango straight cut jeans and Nike slippers 

and semalam saya pergi Aliff Ferdauz punya graduation day , 2 weeks before his graduation day , dia dah invite dah :) so as a friend , for sure saya kena attend kan ? Congrats babe ! I'm happy for you :) 



me and Aliff Ferdauz , sila abaikan muka berminyak , oleh kerana terlalu panas sangat dekat sana -.- 
I'm wearing Cotton tank top , Zara skinny jeans and Rubi flat shoes 


dan hari ini saya atttend my bestfriend punya graduation day , so kali ni punya konvokesyen , saya attend sampai 3 kali , sebab mereka mereka ni semua fakulti lain lain , today civil engineering punya turn :p 


NN and me , menunjukkan 2 jari tanda keamanan :p 

I'm wearing Pink Panther t-shirt , Mango alice jeans , Ipanema slippers 


sebenarnya untuk NN graduation day ni , saya malas nak pergi , sebab takut terserempak dengan kekasih lama :p tapi oleh kerana NN one of my bestfriend sure kena attend la :) GILA tak nak datang :p kebarangkalian nak nampak dia tu ada :p and memang nampak pon tadi :p KLMJ sudah 













p/s misi kena mencari BF before graduation day , nanti boleh request nak bunga besar and teddy besar masa graduation day :p 

Friday, May 18, 2012

aku yang asing - Hujan



sebenarnya dah lama dah suka lagu ni , since last year lagi :) mostly semua lagu Hujan saya suka , actually suara Noh tak la bagus sangat , but his voice unique ;) plus tak ramai Malaysian artist mempunyai suara yang bagus , base on yang saya dengar la ;) susah nak cari , kalau ada pon Yuna , Faizal Tahir , Sheila Majid , Syafinaz , Zee Avi , Liyana Fizi , Aizat and the new one is Narmi ;) 


actually lagu ni tak ada la kena mengena dengan saya , I just love the melody , sometimes , kita tak perlu lagu tu menceritakan apa , tapi kalau ada music arrangement and melody yang bagus , kita boleh suka :) 

mostly saya suka lagu yang di cover version kan , lagu yang live and acoustic ! serious lagu yang live and acoustic lagi sedap didengar :) 

untuk sesuatu lagu , music arrangement yang bagus adalah good point untuk composer tersebut , dia mestilah bijak supaya melody tu boleh disukai ramai :) tapi sometime composer ni terlalu ikut trend -.- and Malaysian ni terlalu sangat ikut trend , haih -.- 

wooo , rasa macam dah blog music pulak :p hehehe , actually tadi saya lepak dengan Sarah and Faiz , sebab mereka berdua pulang jubah konvo , so since dah lama tak jumpa Sarah , banyak la benda nak berborak , so saya dengan dia and Faiz decide lepak kat Subway , saya sempat bagi dia something dari Bandung and Paris , "sorry Faiz , tak ada apa apa untuk u :p

Sarah tanya pasal trip pergi Paris , okay KLMJ , saya dah lama tak cerita pasal saya kat sana , now dia tanya apa perasaan saya kat sana , now serious saya rindu Paris ! saya rindu suasana kat sana , metro kat sana , cuaca kat sana and everything yang kat sana ! sometimes saya fikir pergi sana macam luck for me :) 
saya rindu dengan building lama yang cantik  , saya rindu Versaille , saya rindu Disneyland Paris , saya rindu Subway kat sana , saya rindu metro , serious saya rindu ! and saya semakin rindu bila malamnya lepak dengan Syasya and Wanee dekat Pak Li Kopitiam , Syasya pulak tanya saya apa saya buat kat Paris ! now dalam masa sehari 2 orang tanya pasal Paris dekat saya ! 

serious setiap apa yang saya buat kat sana , saya akan ingat sampai bila bila , and once again thank you B ! 

p/s I really miss you , serious I miss you B ! 






Wednesday, May 16, 2012

happy teachers day

Vocaroo Voice Message



I'm doing this voice message to give shout out Happy Teacher's day to all the teachers all around in this world 



love 
hayathanizamalek 

Monday, May 14, 2012

safe and sound




 " just close your eyes 
the sun is going down 
you'll be alright 
no one can hurt you now 
come morning light 
you and I'll safe and sound "










Sunday, May 13, 2012

emak




HAPPY MOTHER'S DAY 

happy mother's day to both of my mum . Hjh Mariam and Hjh Azizah ! thank you for every single thing ! both of you are my super warrior , I'll love you until my last breath ! no one can't replace you in my heart ! 

this is my first time I'm doing vlog special for mother's day ! I hope you can enjoy it ! 

dear mum , 
you're my sunshine 
you give me chance to breath the air 
only you in my heart 

dear mum , 
I will make you happy until my last breath 
I will take care of you 
I really love you mum 





me and Hjh Mariam 



me and Hjh Azizah 











Thursday, May 10, 2012

abah

last tuesday , I got call from Boy , dia cakap abah jatuh masa kat office , before tu kakak saya ada call , oleh kerana saya silent phone maxis so tak dengar la , bila check ada 3 misscall and suddenly masa saya check phone , Boy pon call saya , and sebenarnya saya off phone celcom , bila on balik , ada 14 misscall dari family , Manja , Lela , Cak and mak !

thank god class pagi tu cancel , so saya terus balik Johor dengan Lela then straight ke hospital , masa saya sampai hospital , abah da sedar and stabil , alhamdulillah :') 

seriously I can't live without my dad ! almost 25 years , saya spent time dengan dia , dari terbaring , berguling guling , merangkak , berjalan , berlari , bercakap , belajar , bermain alat muzik and macam macam lagi ! so saya tak boleh bayangkan hidup saya tanpa dia ! 

my dad ada heart attack and last 2 years dia ada buat operation by pass , so saya tak nak dia buat operation lagi okay ! :'( 

saya lagi rela tinggalkan dunia ni , before my dad :'( seriously I can't live without him ! dia la satu satunya lelaki yang tak kan tinggalkan saya , and he always been there if saya ada problem ! 
I really hope my dad dapat sihat sepenuhnya ! 

tadi before saya balik Shah Alam , saya cium and salam abah 

me - orang seriously can't live without you abah , sila jaga kesihatan , love you so much 
abah - abah okay la , kakak kakak kan ada 
me - no , tak sama ! I need you more 
abah - :) 



masa wedding my sister Manja I'm wearing kurung modern and my dad with full set baju melayu - 2008 



raya 2010 both of us wearing purple for Eid celebration :) 


family holiday at Langkawi 2011 , before doing para sailing I'm wearing swimming suit and my dad wearing Renoma t-shirt with i-dont-know-the-brand beret 

me cam whoring my dad read the newspaper ! on the way my cousin wedding at Damansara 2011 


at KLIA , before my dad pergi umrah 2012 I'm wearing hijab and cotton-on long shirt 

at KFC I-City 



I really really love you Hj Malek B Sadoon , only you in my heart ! 

Monday, May 7, 2012

Farah Aliaa and Fuad

semalam saya , Ain , Wanee and Apin pergi wedding Farah and Ahmad Bard kat Melaka , tapi kitaorang gerak petang , sebab Ain and Wanee ada seminar untuk student master , then paginya saya kena bawak anak buah saya Hadif ada sukan tahunan dekat Kota Kemuning , so tunggu Hadif abis game , then saya hantar balik , baru saya balik Shah Alam balik untuk pergi Melaka and tunggu Ain and Wanee abis seminar , so araound pukul 5 baru gerak dari Shah Alam , and wedding pon dah habis , saya yang drive sepanjang perjalanan dari Shah Alam - Melaka and Melaka - Shah Alam


the driver 

antara kami berempat hanya saya je yang pakai baju kurung , Wanee , Ain and Apin , pakai  jeans and blouse je , now nampak sangat saya je yang semangat waja untuk pergi wedding my BFF Farah Aliaa 


me , the new-wed's , Wanee , Ain and Apin 

sepanjang perjalanan kerumah Farah , saya terlalu Kem Warisan Masjid Tanah , saya dapat national service selepas habis SPM , saya ditempatkan di Kem Warisan tu la , damn ! dah 7 tahun saya tinggalkan kem tersebut okay ! first boyfriend saya official masa kat national service :p HAHAHHAHAHAHA 
prinsip hidup saya , tak kan ada boyfriend masa sekolah :p HAHAHHAAHAHAH , gila poyo :p and exboyfriend saya yang kat national service tu(  Farhan )  sekarang kat UK , continue belajar kat sana , dia amik pergigian , lepas ni boleh pakai braces free :p and suddenly I miss him :'( 

for you FARAH ALIAA 

Congrats babe , aku tau kau dah masuk fasa baru , dah jad Mrs.Fuad , jaga diri , jaga perlakuan seorang isteri , masak dengan penuh kasih sayang okay , masak untuk orang tersayang ni best :p hehehe , honeymoon kat Phuket tu , elok elok sikit perangai , jangan nak pakai 2 pieces je :p HAHAHAHAHHAHA 
kalau banyak duit boleh pergi Paris :p aku dah pre-honeymoon dah kat sana , so aku boleh suggestkan kau honeymoon kat sana :p HAHAHAHAHHAHAH , kalau nak bawak aku jadi tour guide pon boleh :p semua tempat romantic wey :p now kau dengan aku dah ada jurang yang giiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiila beza , kau dah kahwin aku belum kahwin lagi , huaaaaaaaa , siapa nak dengar cerita aku lagi ? siapa nak bagi pinjam bahu lagi ? aku akan sentiasa ingat all the memories between us , masa aku happy and down dengan Arif Syahir , masa aku sedih dengan Era and Alun , masa aku takut kena serang dengan Eva yang psiko tu , eehhehe , masa kita lepak kat Murni and semua semua la :) 

aku doakan kau bahagia sehingga akhir hayat okay ! seriously kau bertuah dapat orang Johor :p ehheheheh 


SELAMAT PENGANTIN BARU FARAH & FUAD






love 
hayat haniza malek 


Thursday, May 3, 2012

relieved

today I really feel relieved , sumpah ! tak pernah rasa lega macam ni , maybe saya tahu , masalah boleh selesai punya , and jangan fikir bukan bukan , saya ada family , saya ada kawan kawan :)

saya tak tahu kenapa mula mula saya boleh terfikir nak buat benda bukan bukan , maybe saya tak boleh berfikir on that time , alhamdulillah saya tak buat !


me with my legal family 


me with my step family 


saya ada dua family yang serious sayang saya sangat sangat , kalau saya buat benda bukan bukan tentu mereka kecewa dengan saya :( 

syukur alhamdulillah 

sebenarnya bila kejadian hari tu berlaku , saya banyak berfikir , saya sepatutnya bersyukur sangat sangat sebab ada family yang banyak membantu ! I love you mak , abah and mama and you too my siblings ! 

and now I think I got my new me , but still positive :) 

thank you Ya ALLAH  :')