Friday, May 18, 2012

aku yang asing - Hujan



sebenarnya dah lama dah suka lagu ni , since last year lagi :) mostly semua lagu Hujan saya suka , actually suara Noh tak la bagus sangat , but his voice unique ;) plus tak ramai Malaysian artist mempunyai suara yang bagus , base on yang saya dengar la ;) susah nak cari , kalau ada pon Yuna , Faizal Tahir , Sheila Majid , Syafinaz , Zee Avi , Liyana Fizi , Aizat and the new one is Narmi ;) 


actually lagu ni tak ada la kena mengena dengan saya , I just love the melody , sometimes , kita tak perlu lagu tu menceritakan apa , tapi kalau ada music arrangement and melody yang bagus , kita boleh suka :) 

mostly saya suka lagu yang di cover version kan , lagu yang live and acoustic ! serious lagu yang live and acoustic lagi sedap didengar :) 

untuk sesuatu lagu , music arrangement yang bagus adalah good point untuk composer tersebut , dia mestilah bijak supaya melody tu boleh disukai ramai :) tapi sometime composer ni terlalu ikut trend -.- and Malaysian ni terlalu sangat ikut trend , haih -.- 

wooo , rasa macam dah blog music pulak :p hehehe , actually tadi saya lepak dengan Sarah and Faiz , sebab mereka berdua pulang jubah konvo , so since dah lama tak jumpa Sarah , banyak la benda nak berborak , so saya dengan dia and Faiz decide lepak kat Subway , saya sempat bagi dia something dari Bandung and Paris , "sorry Faiz , tak ada apa apa untuk u :p

Sarah tanya pasal trip pergi Paris , okay KLMJ , saya dah lama tak cerita pasal saya kat sana , now dia tanya apa perasaan saya kat sana , now serious saya rindu Paris ! saya rindu suasana kat sana , metro kat sana , cuaca kat sana and everything yang kat sana ! sometimes saya fikir pergi sana macam luck for me :) 
saya rindu dengan building lama yang cantik  , saya rindu Versaille , saya rindu Disneyland Paris , saya rindu Subway kat sana , saya rindu metro , serious saya rindu ! and saya semakin rindu bila malamnya lepak dengan Syasya and Wanee dekat Pak Li Kopitiam , Syasya pulak tanya saya apa saya buat kat Paris ! now dalam masa sehari 2 orang tanya pasal Paris dekat saya ! 

serious setiap apa yang saya buat kat sana , saya akan ingat sampai bila bila , and once again thank you B ! 

p/s I really miss you , serious I miss you B ! 






No comments: