Wednesday, June 13, 2012

perkataan

minggu yang stress dari 3 minggu lepas sehingga lah minggu ni memang tak akan habis , dan akan bersambung sampai la final exam week , tak cukup tidur , tak cukup masa , and macam macam lagi :( tapi update blog ada masa kan ? :p 

hari ini berlalu seperti biasa , test berderet and ada satu perkara yang mengejutkan bila lecturer sendiri kecil hati dengan class kita sendiri , and diri sendiri yang tiada kena mengena and tak tahu pon terlibat sama 

one of my classmate update status dekat facebook " financial ni macam sial la " okay , maybe maksud dia  dia stress dengan diri dia yang tak boleh buat assignment tu , oleh kerana dia tak ada basic finance and kami semua diberikan tugas untuk buat soalan finance yang maha susahnya , for sure la stress ,saya tak salahkan dia , maybe dia tak ada niat pon nak maksudkan apa dia update status tu !  saya sendiri stress buat assignment finance ni , everytime saya akan update dekat twitter , stressnya dengan finance ni :p saya sendiri bergaduh dengan Wani bila dia ajar saya buat finance and saya tak faham , " what do you expect from me? I don't have any basic in finance , zero knowledge about this subject and I'm not a business student ! " emo gila buat finance :p tapi itu conversation saya dengan Wani la ketika dia ajar saya :p last last faham juga and boleh buat juga assignment finance tu :p 


tapi oleh kerana perkataan SIAL tu , lecturer saya kecil hati dengan kami semua ! macam dia tak ajar apa apa pon ketika dalam class dia , macam tu la.. 

sebenarnya , perkataan yang tak elok macam sial , celaka , babi , WTF , jahanam , bitch and lain lain  ni tak elok la untuk disebut , saya sendiri tak suka dengar and tak suka nak sebut , bukan ke sesuatu perkataan yang keluar dari mulut kita tu kan doa ! marah macam mana pun , stress macam mana pon , please la , jangan la sebut perkataan perkataan tak elok tu , lagi lagi ketika driving ! now semua orang kalau marah , kalau emo mesti nak update kat Facebook , nak update kat status twitter . haih 

and saya bukan lah baik sangat , sampai tak pernah sebut perkataan perkataan tak elok tu , tapi saya kurangkan , saya selalu cakap damn and bongok ! itupon saya nak kurangkan :'( 

and sometimes mereka change spelling untuk perkataan perkataan yang tak elok tu , sama je saya rasa , yang penting niat , awak memang dah niat nak guna perkataan macam tu , sama je saya rasa ! as long as awak ada niat untuk cakap perkataan perkataan tak elok tu !

sebenarya saya sendiri tak faham dengan orang orang yang selalu sangat nak emo , nak judge orang lain , selalu fikir orang lain teruk , dia je yang baik , dia je yang always right , dia je la yang malang. kenapa tak fikir apa yang ada kat diri sendiri tu , before nak menghukum orang lain ! sila percaya dengan qada dan qadar 

saya sendiri cakap , saya bukan lah baik sangat , saya khilaf and sehingga kini saya masih macam ni , tapi tak perlu untuk menghukum orang lain and judge diri sendiri tu selalu betul , ini pon saya cakap dengan diri sendiri gak :) 


once again , stop judge orang , stop provoke orang , stop sebut perkatan perkataan tak elok ! 


ni just frankly speaking , apa yang saya lihat and saya dengar ! I'm sorry and be positive everyone :) 


love 

hayathanizamalek 

6 comments:

far kaizul said...

sokonh 100%

far kaizul said...

sokong 100%
i love u han

NIZAM said...

Biasalah Han, bila dah dihujung jari kan apa2 kite nk cakap, kita main taip je. for sure la perkataan sial tu sgtla kasar kan. nk2 bila lecturer kita yang baca. jika sblom ni orang kata: fikir sbelum buat, skang ni bole tukar kpd fikir sblom taip.

sabar ek Han. dekat2 nk exam dtg plak dugaan camni. *stay positive*

h.a.n said...

fa : i love you too , ni pon peringatan kepada diri sendiri :)

h.a.n said...

nizam : thank you , saya okay je , cuma kadang kadang terfikir , biasalah , hujung hujung sem ni , semua nak stress

aida azleta said...

New quotes from nizam " fikir sebelum taip "..
Ps : agree with u beb...aku pon sgtla xsuke maki2 ni..doa tu..iskhhh..