Wednesday, July 25, 2012

Bandung and Jakarta Indonesia

after my final exam , saya and family pergi Bandung and Jakarta for short vacation , since dah lama tak spent time bersama untuk menghilangkan stress :)

Abah , Mak , Angah , Abang Khairul and adik bertolak dari Johor  saya and Boy bertolak dari sini je :) so kitaorang meet up dekat Putrajaya sebab tak ada orang nak tolong hantar , so dengan jayanya naik ERL pergi KLIA and shuttle bus untuk ke LCCT :)

so flight kitaorang pukul 11.30 p.m waktu Malaysia and sampai dekat Bandung around 1.00 a.m waktu Indonesia. and actually saya dengan Airasia ni tak berkawan baik :p sebab everytime nak fly pergi mana mana , sure saya akan berlari lari , masa pergi Paris pon sama gak -.-

okay stop it with all the bad story , bila sampai sampai je kat Bandung , Angah pergi book satu kereta untuk ke Jakarta and kitaorang terus pergi ke rumah saudara Abang Khairul and bermalam disitu :)




so kitaorang just spent sehari je kat Jakarta and esok pagi dalam pukul 10 a.m waktu Indonesia kitaorang dah bertolak balik ke Bandung :)

so sepanjang seharian berada di Jakarta , kitaorang pusing pusing Jakarta and pergi ke Tamrin City Mall untuk teman Mak , Angah , Abah . and Adik shopping dengan banyaknya :D
saya cuma beli beberapa helai tudung untuk kawan kawan and sepasang kaftan biru :)

so lepas di Tamrin City , kitaorang pergi ke Monash , one of the popular place in Jakarta :)

so jom tengok gambar  masa kat Monash and kitaorang sempat naik kereta kuda heheheh :D


me and my family



Angah and Boy


my boyfriend Hj Malek




kereta kuda yang kitaorang naik :D


me and Angah :)



selepas beberapa jam dekat Monash , kami pergi pula ke Plaza Indonesia sebab si pengumpul barang Hard Rock Cafe nak pergi sana :D 


dorang sempat singgah amik gambar , me and my parents naik Banjai ke Plaza Indonesia



Hard Rock Collector yang berjaya :D



I'm wearing CSA jeans , G2000 black shirt and Ipanema slippers



so esoknya kami semua dah nak pergi ke Bandung , dari Jakarta ke Bandung , lebih kurang 3 or 4 jam perjalanan :) so sepanjang perjalanan , for sure la saya tidur kan :p hihihi and bila sampai kat Bandung , kitaorang terus ke Trans Studio.

 seharian di Trans Studio


esoknya pagi pagi kami semua pergi keliling Bandung pula , Bandung agak sejuk berbanding Jakarta yang panas :)


kat Bandung kitaorang pergi Tangkuban Perahu , kolam air panas and other , sorry saya tak ingat :p


so jom tengok gambar je la :D




my family :D


me , lil sister and Angah 



the siblings 




I'm wearing Mango long sleeves shirt , Scarlet short , Soxworld scarft and Cotton on flat shoes


and sebenarnya banyak lagi gambar dekat Tangkuban Perahu , tapi semua ada kat FB , nanti tengok kat sana ek :p and actually kat Tangkuban Perahu ni serious sejuk , tapi saya dengan jayanya boleh pakai short je :D



last day dekat Bandung , kitaorang spent time kat Pasar Baru je , and kali ni semua orang memang shopping kaw kaw la :D and untuk orang orang yang nak buat majlis kahwin , dicadangkan better beli barang barang kat Bandung and serious murah , saya sendiri terasa kemurahannya :D o



Boy jadi gila lepas cari baju raya -.-


I'm wearing unbranded oversize shirt , Mango top and Mango skinny jeans



my lil sister pon stress cari baju raya , this year theme purple :)


makanan Indonesia boleh dikategorikan sedap la , and sorry memang everytime kami semua makan , tak sempat nak amik gambar :(  tapi kebiasaannya saya akan makan pecal ayam and teh botol -.-

tapi yang bestnya my favourite junkfood Lays serious murah , kat sini 10ribu rupiah je , tapi kat Malaysia sampai RM8 -.-




muka selepas makan -.-





and this time vacation memang best , thank you Family :')  


Sunday, July 22, 2012

You give me something - James Morrison



You only stay with me in the morning
You only hold me when I sleep
I was meant to tread the water
But now I've gotten in too deep

For every piece of me that wants you
Another piece backs away

You give me something
That makes me scared alright
This could be nothing
But I'm willing to give it a try
Please give me something
Because someday I might know my heart

You only waited up for hours
Just to spend a little time alone with me
And I can say I've never bought you flowers
I can't work out what they mean

I never thought that I'd love someone
That was someone else's dream
You give me something
That makes me scared alright
This could be nothing
But I'm willing to give it a try
Please give me something
Because someday I might call you from my heart

But it might be a second too late
And the words that I could never say
Are gonna come out anyway

You give me something
That makes me scared alright
This could be nothing
But I'm willing to give it a try
Please give me something

You give me something
That makes me scared alright
This could be nothing
But I'm willing to give it a try
Please give me something
Because someday I might know my heart

Know my heart, know my heart, know my heart



Name - Hayat Haniza Malek
Age - 24
Occupation - Fulltime Mak Ah



Saturday, July 21, 2012

Trans Studio Bandung

last vacation masa pergi Jakarta and Bandung , saya and family sempat singgah Trans Studio Bandung :)
kitaorang spent a day kat sana , sampai sampai je kat Bandung terus pergi Trans Studio sampai la malam lepak kat sana ! ehheheh 



masa on the way pergi Trans Studio Bandung dari hotel , cab yang saya naik and mak kena tipu , kitaorang kena sampai 300k , perghh , cab yang abang saya naik 30k je , tengok 10 kali ganda bezanya :'( 

nak buat macam mana , tak ada rezeki kan ? 

okay la lupakan kena tipu dengan dengan taxi driver , jom cerita activity saya dekat Trans Studio Bandung ! seriously semua ride kat sini thrill , sampai saya nangis nangis everytime turun ride ! :'( 

ada satu ride tu , dia tulis dunia lain , rupa rupanya macam rumah hantu :( saya la yang beriya iya ajak family saya masuk , saya ingat macam dunia harry potter la -.- last last ada hantu kejar saya kat belakang ! serious stress sampai saya nangis nangis , and dengan jayanya saya yang duduk sebelah abang saya Boy , dia boleh takutkan saya lagi -.- gila tak kesian dekat adik dia ni !

moral of the story , saya tak ada la extreme sangat pon :p 

so jom la layan gambar saya seorang jom ! HAHAHAHAHA  activity amik gambar memang activity kegemaran :D 









I'm wearing unbranded tank top , polka dot top , MNG skinny jeans , socks world scarf , and Cotton On flat shoes 


now jom layan gambar saya dengan family :) hihihihih 


saya dengan Angah yang memang tak ada kerja :D 



tengah beratur nak naik ride and discover map untuk ride yang lain pulak :D 


camwhore 



my mum with her children :) 


my lis sister 



me and my parents :) 


Angah wih her husband

ni adalah antara ride ride yang kitaorang naik ! yang buat saya nangis :p buhuuuuuu 


giant swing ! ni pon saya nangis T___T



first ride saya and Boy naik :)



ni tak tahu nak count berapa kali turun naik turun naik -.- 



2 boys and one girl 

kitaorang sempat tengok parade yang ada , actually banyak yang record , so gambar sikit je -.- 








and ni pula , kitaorang sempat amik gambar dengan klon klon tersebut :D 






harga ticket masuk Trans Studio ni around 150 k untul 200k , tak ada la mahal sangat pon and Trans Studio ni dia dalam indoor theme park , so sentiasa sejuk je la , tak ada la berpeluh peluh kalau naik semua ride :) 





gambar gambar lain saya dah upload kat FB , nanti tengok kat sana je la ek :) hihihihihih 





Friday, July 20, 2012

ramadhan







semoga ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya , dan jadikan ianya ramadhan yang terakhir untuk kita

dengan rasa rendah diri saya meminta maaf atas segala kesalahan saya









maaf

hayathanizamalek

Thursday, July 19, 2012

SWEETtalker

dari twitter ke FB , skype and berborak depan depan , banyak perkataan sweet talker ni keluar :) sometimes kita tak tahu yang diri kita ni sweet talker or tak :p

semalam berborak dengan Eznira , saya cakap la dia sweet talker , mana la ramai orang tak cair , dia cakap " itu luahan dari hati , terus pergi ke otak , then terus ke mulut and diluahakan " poyo yaw !~

entah la , kadang kadang susah nak percaya orang yang sweet talker ni :p payah woooo seriously :D and bila BFF sendiri pon sweet talker , lagi la susah nak percaya orang lain :D 

cuma kena remind kat diri sendiri , jumpa orang yang sweet talker ni , kena tahan la , jangan dibuai buai sangat perasaan HAHAHAHHAHAHA


okay la , malam tadi main laser tag kat IOI Mall Puchong , dah lama tak main since tahun lepas , last year game ni tak la glamour sangat masa saya main dekat Icity , RM6 je per mission , now dah RM10 per mission and kalau kat Sunway RM20 per mission ! gila mahal wey -.-  padahal Barney Stinson dah main lama dah :p hihihih 

pergi main dengan Fadzli Zakaria , Ikhwan , Awe , Fais , Husna , Anep and the geng , saya je budak course lain , selalu sangat join budak budak Master punya event -.- tapi tak pe , seronok ! hihihih

semalam saya main 2 game , first game main untuk diri sendiri , thank god tak kalah :D hahahah and second game lawan dengan orang lain , kitaorang satu team and ada geng lain satu team :D and geng kitaorang menang ! yeaaaah :)


Snipper :D


I miss Penang !





and ketika entry ni ditaip , tiba tiba saya rindu Penang ! seriously , saya pergi Penang last year , rindu nak lepak tepi pantai and makan makanan dia yang awesome :D and tadi masa tweet rindu Penang and Arloon reply rindu gak , so saya cakap jom road trip Penang lepas raya ! spent time together before she getting married next year :)




rindu Penang , ni kat Pantai Feringgi , masa saya stay kat Hard Rock Hotel last year , Penang awesome woo dengan makanan dia yang sedap sedap and murah murah , nasi kandar , pasembor , rojak kangkung , laksa penang and macam macam lagi :p woo mana la tak gain weight selalu sangat fikirkan makanan :p hihihih







p/s D E S T I N Y ?