Wednesday, July 25, 2012

Bandung and Jakarta Indonesia

after my final exam , saya and family pergi Bandung and Jakarta for short vacation , since dah lama tak spent time bersama untuk menghilangkan stress :)

Abah , Mak , Angah , Abang Khairul and adik bertolak dari Johor  saya and Boy bertolak dari sini je :) so kitaorang meet up dekat Putrajaya sebab tak ada orang nak tolong hantar , so dengan jayanya naik ERL pergi KLIA and shuttle bus untuk ke LCCT :)

so flight kitaorang pukul 11.30 p.m waktu Malaysia and sampai dekat Bandung around 1.00 a.m waktu Indonesia. and actually saya dengan Airasia ni tak berkawan baik :p sebab everytime nak fly pergi mana mana , sure saya akan berlari lari , masa pergi Paris pon sama gak -.-

okay stop it with all the bad story , bila sampai sampai je kat Bandung , Angah pergi book satu kereta untuk ke Jakarta and kitaorang terus pergi ke rumah saudara Abang Khairul and bermalam disitu :)




so kitaorang just spent sehari je kat Jakarta and esok pagi dalam pukul 10 a.m waktu Indonesia kitaorang dah bertolak balik ke Bandung :)

so sepanjang seharian berada di Jakarta , kitaorang pusing pusing Jakarta and pergi ke Tamrin City Mall untuk teman Mak , Angah , Abah . and Adik shopping dengan banyaknya :D
saya cuma beli beberapa helai tudung untuk kawan kawan and sepasang kaftan biru :)

so lepas di Tamrin City , kitaorang pergi ke Monash , one of the popular place in Jakarta :)

so jom tengok gambar  masa kat Monash and kitaorang sempat naik kereta kuda heheheh :D


me and my family



Angah and Boy


my boyfriend Hj Malek




kereta kuda yang kitaorang naik :D


me and Angah :)



selepas beberapa jam dekat Monash , kami pergi pula ke Plaza Indonesia sebab si pengumpul barang Hard Rock Cafe nak pergi sana :D 


dorang sempat singgah amik gambar , me and my parents naik Banjai ke Plaza Indonesia



Hard Rock Collector yang berjaya :D



I'm wearing CSA jeans , G2000 black shirt and Ipanema slippers



so esoknya kami semua dah nak pergi ke Bandung , dari Jakarta ke Bandung , lebih kurang 3 or 4 jam perjalanan :) so sepanjang perjalanan , for sure la saya tidur kan :p hihihi and bila sampai kat Bandung , kitaorang terus ke Trans Studio.

 seharian di Trans Studio


esoknya pagi pagi kami semua pergi keliling Bandung pula , Bandung agak sejuk berbanding Jakarta yang panas :)


kat Bandung kitaorang pergi Tangkuban Perahu , kolam air panas and other , sorry saya tak ingat :p


so jom tengok gambar je la :D




my family :D


me , lil sister and Angah 



the siblings 




I'm wearing Mango long sleeves shirt , Scarlet short , Soxworld scarft and Cotton on flat shoes


and sebenarnya banyak lagi gambar dekat Tangkuban Perahu , tapi semua ada kat FB , nanti tengok kat sana ek :p and actually kat Tangkuban Perahu ni serious sejuk , tapi saya dengan jayanya boleh pakai short je :D



last day dekat Bandung , kitaorang spent time kat Pasar Baru je , and kali ni semua orang memang shopping kaw kaw la :D and untuk orang orang yang nak buat majlis kahwin , dicadangkan better beli barang barang kat Bandung and serious murah , saya sendiri terasa kemurahannya :D o



Boy jadi gila lepas cari baju raya -.-


I'm wearing unbranded oversize shirt , Mango top and Mango skinny jeans



my lil sister pon stress cari baju raya , this year theme purple :)


makanan Indonesia boleh dikategorikan sedap la , and sorry memang everytime kami semua makan , tak sempat nak amik gambar :(  tapi kebiasaannya saya akan makan pecal ayam and teh botol -.-

tapi yang bestnya my favourite junkfood Lays serious murah , kat sini 10ribu rupiah je , tapi kat Malaysia sampai RM8 -.-




muka selepas makan -.-





and this time vacation memang best , thank you Family :')  


5 comments:

LELAKI INI said...

wah!
seronoknya!

h.a.n said...

yeaah , memang seronok pon :)
hiihihhihi

Anonymous said...

I couldnt have said it any better to be honest! keep up the awesome work. You are very talented & I only wish I could write as good as you do :) …

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing26 your blog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!…

h.a.n said...

thank you my anonymous :)