Thursday, August 23, 2012

demam raya




hari raya ketiga saya dah demam , aduh stress , pagi tu saya sempat raya 3 rumah , rumah angah , rumah mama and rumah mak long non , and balik rumah je , saya masuk bilik terus pengsan , masa dalam kereta tu , saya dah rasa badan saya macam tak sedap je , tapi gagahkan diri , ikut family beraya :( raya pertama and raya kedua saya memang puas beraya , balik kampung and pergi JB , makan tak ingat dunia :( sila salahkan diri sendiri Haniza -.-



everytime saya demam , saya akan muntah muntah , tapi kebiasaannya muntah air , oh damn stressnya , mak and abah bawak pergi klinik , doctor cakap temperature tinggi 41 degree , tekak bengkak and batuk sebab kurang minum air masak , rasanya saya dah minum air masak begitu banyak kot -.-



and now ni dah hari ketiga dah , panas dah kurang , cuma tinggal batuk and sakit tekak je -.-
hopefully demam ni akan kebah supaya saya dapat beraya area KL pulak -.-



letih wooo demam demam ni , sebab biasanya saya kalau demam memang akan teruk , one more thing saya and hujan memang tak berkawan baik !






muka demam pon boleh senyum lagi -.-

Tuesday, August 21, 2012

Eid Aidilfitri





SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATIN



semoga aidilfitri ini kali ini lebih indah dari sebelumya





dari saya



HayatHanizaMalek







Monday, August 13, 2012

baju kurung

saya akan buat baju kurung bila nak raya or ada majlis besar besar je , macam kakak bertunang , kahwin or kenduri yang satu family kena pakai baju semua sama :D 

don't know why , saya tak suka sangat nak tempah baju kurung , sometimes mak kena paksa , ehheehe 

so this year saya cuma ada 3 pasang baju raya , color merah hati , dark purple and light blue , 2 pasang kurung modern yang kainnya saya beli kat Bandung and kaftan tu beli kat Jakarta 

and sebenarnya mood nak raya tak ada pon this year , saya dah banyak kali update kat twitter :D 

raya pertama , kurung modern color merah hati , raya kedua kurung modern dark purple , raya ketiga kaftan biru , raya keempat and seterusnya tshirt and jeans :D hahahahaha 

no more shopping raya this time , sebab saya dah mintak duit raya awal awal dekat abah , stress tak ? 

tapi tak apa la , kasut and  handbag pon banyak , recycle je la kan ? tak perlu nak membazir sangat untuk hari raya , sometimes terfikir gak bila raya je , semua nak baru , everything nak baru , hurmmm , sometimes kita tak perlukan tu semua  :p 






tapi saya perlukan jam untuk hari raya ni ! jam saya dah rosak ! huaaaaaaaaaaaaaaaaa :'( 


Saturday, August 11, 2012

Undone - Haley Reinhart


I found this song in step up revolution ! this song totally indeed and I  love the melody , slow but nice :) 

told you already , saya akan tengok 2 kali Step Up Revolution ! and this time tengok dengan Aliff Ferdauz ! even 2 kali tengok pon , tak pernah bosan :D hehehe , still teruja macam first time tengok :p 

actually kitaorang nak pergi berbuka puasa , plan dah lama dari awal puasa lagi , tapi saya kan busy -.- so tak dapat la , this time bila saya turun Shah Alam baru dapat berbuka puasa dengan dia :p 

lama gila tak jumpa dia , last masa his graduation day , everytime keluar dengan dia , sure dia smart bergaya dengan kemeja and saya gila selekeh pakai jeans and long sleeves je :p  the best part is , he surprise me break fasting at The Apartment ! awwwwww 

he such a nice guy , a friend yang akan buat saya sentiasa melting dengan dia ! and he know everything I like !    





p/s he will be my friend forever :) 

Friday, August 10, 2012

step up revolution



this movie totally awesome ! seriously ! or maybe saya adalah pengemar dance movie :D 
and this time step up revolution tak sama dengan step up 1 2 3 , and kalau saya nak compare dengan street dance 1  and 2 pon tak boleh nak compare ! saya memang nak tengok cerita ni since 2nd August lagi , tapi oleh kerana dah janji dengan Aliff nak tengok dengan dia , so tunggu la and last 2 days saya pergi berbuka puasa dengan cousin saya Thafiz and suddenly , he surprise me with the ticket :p heheheheh 
and sorry Aliff , saya tengok dulu ! hahahhaha , takpe this friday , saya sanggup tengok sekali lagi :D 

and this time , no more competition street dance dalam step up ! dia just buat flashmob and upload kat youtube , hero kali ni sangat hot kot ! serious tough and can dance , major turn onn la :D 

typical movie , mesti ada conflict and romance , tapi conflict and romance kali ni tak best sangat , saya tak teruja sangat pon , maybe heroin dia Emily tu tak hot sangat kot :p hahahahhaha 

guys , you should watch Step up revolution ! saya bagi full stars untuk this movie ! saya susah nak suka movie , and bila saya suka , memang movie tu best la ! trust me ! 


Wednesday, August 8, 2012

puasa





dua dua puasa -.- 

Friday, August 3, 2012

#resultexam 3

thank you Ya ALLAH , family , lecturer , friends and also to myself


one word



ALHAMDULILLAH