Monday, August 13, 2012

baju kurung

saya akan buat baju kurung bila nak raya or ada majlis besar besar je , macam kakak bertunang , kahwin or kenduri yang satu family kena pakai baju semua sama :D 

don't know why , saya tak suka sangat nak tempah baju kurung , sometimes mak kena paksa , ehheehe 

so this year saya cuma ada 3 pasang baju raya , color merah hati , dark purple and light blue , 2 pasang kurung modern yang kainnya saya beli kat Bandung and kaftan tu beli kat Jakarta 

and sebenarnya mood nak raya tak ada pon this year , saya dah banyak kali update kat twitter :D 

raya pertama , kurung modern color merah hati , raya kedua kurung modern dark purple , raya ketiga kaftan biru , raya keempat and seterusnya tshirt and jeans :D hahahahaha 

no more shopping raya this time , sebab saya dah mintak duit raya awal awal dekat abah , stress tak ? 

tapi tak apa la , kasut and  handbag pon banyak , recycle je la kan ? tak perlu nak membazir sangat untuk hari raya , sometimes terfikir gak bila raya je , semua nak baru , everything nak baru , hurmmm , sometimes kita tak perlukan tu semua  :p 






tapi saya perlukan jam untuk hari raya ni ! jam saya dah rosak ! huaaaaaaaaaaaaaaaaa :'( 


1 comment:

NIZAM said...

Oh, saya pun. bagi saya raya cukuplah dgn baju melayu sepasang. yang kasual tu tak kisah la pakai apa pun.