Sunday, September 30, 2012

Narmi live at Laudry The Curve



last thursday , saya , Wanee and Ain pergi The Curve , since sepanjang beberapa hari ni , saya tersangat la busy and stress , selalu discussion and class pack , tak cukup rehat :( baru third week kot , every night ada discussion , hellooooooooooooooooooooo -.-

kami bertiga pergi sana pon lepas saya habis class studio pukul 5 , then settle kan case dengan polis bantuan UiTM tu -.- so on that day tu banyak case la terjadi kat saya :(

stop it la cerita tak best , the best part of the day is saya pergi Narmi live at Lauch :p saya dah suka Narmi ni lama dah , since saya tengok What Women Want dekat Tonton , padahal dia keluar lama kat Ntv7 -.-  he such a romantic gut and sweet of course :) teheeeeee

Narmi ni ex drummer One Buck Short , now dia singer and song writer :) saya follow dia kat twitter, then dia follow saya kat twitter , oleh kerana saya memang minat muzik sangat sangat , so mostly conversation kami berdua is about music :)

dah beberapa kali dia invite saya pergi kalau dia ada show , tapi saya selalu busy :( ada program tu la , ada program ni la , aduhhh , sedihnya , so oleh kerana last thursday saya free , so saya terus pergi sana la :p

Narmi perform 5 songs , cair , whirl , we are young and another 2 songs, sorry I can't remember the title :( great and awesome perfomances from him ! actually saya selalu je streaming show dia , bila dia selalu buat livestream :p and I never missed it :p and on 30th September 2012 , akan ada livestream Narmi lagi untuk the new Ep dia Narmi Adventures :) teheeeee


so jom la tengok gambar masa dia perform :D


Narmi and Jeremy
when he sing Whirl :)

me and Wanee



me and Ain


me and Imran Fadzil Ishak aka Narmi :)











Friday, September 28, 2012

bismillahirahmanirahim

ucapan yang sepatutnya selalu diucapkan :)

everytime nak buat apa apa saya selalu ucapkan kalimah tersebut . tapi kadang kadang lupa juga -.- and saya perasan bila setiap kali lupa , ada je benda tak kena , I mean , kalau nak drive , bila terlupa baca doa naik kenderaan , ada je something akan terjadi , ada orang cut que ketika nak isi minyak la , terbrek mengejut la , tak nampak kereta kiri kanan la , or apa apa pon

since saya accident last may haritu , saya sedikit phobia dengan kereta , tapi tak ada la phobia nak drive , I mean saya akan berhati hati , tapi kadang kadang lupa juga , tak kisah la , kalau saya drive or orang lain yang drive , bila dia cuba nak brek mengejut je , saya akan tahan tangan dia ! saya rasa tak secure , eventho saya sendiri yang drive :(

syahmi cakap saya masih phobia since accident haritu , saya sendiri pon rasa , saya sendiri phobia dengan penunggang motosikal , takut terlanggar or apa apa , tapi entah la , nak hilangkan phobia ni pon tak tahu macam mana -.- tapi phobia ni minor je la tak ada la sampai merosakkan diri saya :D

Tuesday, September 25, 2012

Saturday, September 22, 2012

everything is new





everything is new but never a friend



me and Zahir after studio class






Wednesday, September 19, 2012

Wanee and Me

saya selalu terfikirkan hal ini , kalau saya tiada nanti , mungkinkah semua orang yang saya kenal , mahu or tak maafkan saya :(

lewat kebelekangan ni , selalu je fikir macam macam , setiap kali conversation dengan Wanee , kitaorang akan selalu cakap macam ni



me - sayang , kalau aku mati dulu before kamu , kamu tolong delete semua account aku ye , FB , twitter , blog , youtube and so on , aku tak nak la , bila aku tak ada nanti , kalau ada orang rindu aku dia tengok balik page aku

Wanee - aku juga sayang , kamu pon buat juga okay , masing masing tahu password kan ?

me - sayang , kalau kamu tiada , aku tak tahu nak share cerita dengan siapa , kamu je tahu everything pasal aku , masalah diri , family , and semua semua la

Wanee - sayang , kamu jangan la cakap macam ni , sedih la , aku pon sama , kamu je tahu everything pasal aku

me - sayang  , aku lagi rela , aku tak ada dulu before kamu tak ada , I can't imagine kalau kamu tak ada dulu , aku nak cakap dengan siapa ? siapa je yang boleh faham diri aku ni , aku dah la jahat , tak kan nak cerita benda pelik pelik dengan orang lain :'(

Wanee - kamu selalu betul cakap macam ni kan ?

me - kita mana nak tahu kan , esok lusa boleh tak ada , kalau aku mati pukul 8 malam , kamu delete account tu semua esok paginya :p kamu nak ambik apa je harta aku , ambik la , buku buku , and baju baju , kalau kamu nak la , BB ni pon boleh

Wanee - :'(

me - nanti kamu tolong minta maaf kat semua orang bagi pihak aku , kalau ada hutang apa apa ke , nanti cakap dengan family aku

Wanee - aku pon sama sayang , kalau aku tak ada , kamu pon buat benda yang sama

me - sayang , kalau aku tak ada , kamu rindu aku tak ? kamu mesti rindu aku yang poyo ni , yang kejap sedih , kang gembira macam orang gila , kang sedih balik , lepas tu terus lupa

Wanee - mestilah rinduuu

me - aku pon rindu kamu gak sayang ! rinduuuu sangat sangat !





I really love you



dear Wanee sayang ,

kamu la tempat aku pinjam bahu , tempat aku share everything , every single things , kamu orang first akan tahu apa yang terjadi kat aku , I do love you and I really love you , don't know why , aku tak sanggup kehilangan kamu , eventhough kamu ada depan mata aku hari hari ! Sayang , thank you for everything ! and when I write this entry , I'm crying in front of my laptop , don't know why , and everytime ada je conversation macam ni , nanti aku nak nangis kamu pon nak nangis gak !



and I can't imagine if I lost one of my close family and one of my close friend like her :'(






love ,

hayathanizamalek

I miss you - Yuna


To see you when I wake up, is a gift I didn't think could be real 
To know that you feel the same, as I do, is a Three-fold utopian dream 
You do something to me 
That I can't explain 
So would I be out of line, If I said 
I miss you. 
I see your picture, I smell your skin on, the empty pillow next to mine 
You have only been gone ten days, but already I am wasting away 
I know I'll see you again 
Whether far or soon 
But I need you to know, that I care 
And I miss you
I'm in love with this song !! I never bored to play it again and again I miss you from Incubus and when Yuna cover it , its beautiful and  this song make me know the meaning of I miss you !

and this is for you  :)
p/s I really miss you Syahmi Afnan  and now I'm wearing your  Topman shirt and your pants !

Monday, September 17, 2012

judge

hari hari berlalu macam biasa , saya pon dah jarang update blog , bukan malas atau apa , tapi sometimes tiada idea nak taip apa , kadang kadang sambil jalan , terbaring atau buat apa sahaja , banyak pula idea , and bila dah depan laptop , dah bukak playlist youtube sendiri , dah baca website favourite terus lupa nak update blog -.-

okay la , sebut pasal judge ni , saya kadang kadang sendiri tak faham , kenapa orang orang ni suka nak judge orang lain , sometimes , kita sendiri tak kenal dia dengan lebih rapat , tapi suka suka nak judge orang tu macam mana -.- sometimes saya pon buat :(

entah la , awak tak tahu orang tu macam mana , diri dia macam mana , kehidupan keluarga dia macam mana , kawan kawan dia macam mana , tapi awak boleh suka hati nak assume dia macam mana , suka hati tak suka dia , suka hati nak kutuk kutuk dia or suka hati nak panggil dia panggilan pelik pelik

saya pon ada buat juga , nampak orang gemuk sikit , heee , gemuknya dia , mesti makan dia banyak :p mentang mentang saya kurus , padahal walaupun saya kurus , tapi saya banyak fat , muscle kurang -.- lagi tak bagus :( itu la , the point is semua orang tak sempurna , so kalau nak judge orang tu , pandang diri sendiri , bagus kah kita nak judge orang ? sempurnakah diri kita sampai nak judge orang ? and ni pon noted to myself gak :)

and bila saya baca buku Yasmin How You Know , baru saya tahu , dalam dunia ni , kita hidup dalam dunia yang berwarna warni , pandai pandai la mencorakkannya , jangan ingat hanya dengan dunia diri sendiri je :)

Alhamdulillah , saya bersyukur , saya sentiasa happy eventhough ada je cabaran dalam dunia penuh mencabar ni as long as I have my close family and close friends , saya sepatutnya grateful apa yang ada :)


and now , hidup perlu je diteruskan walau apa pon halangan menimpa , plus biarlah orang nak judge apa apa pon , hanya tuhan and diri sendiri tahu diri sendiri macam mana :)



me and miaw !

Saturday, September 15, 2012

How You Know - Yasmin Ahmad

A



I repeatly playing this song while I'm reading Yasmin How You Know , I fall in love with this book and this song when Narmi cover this song , dont know why !

by the way , guys you should read Yasmin How You Know , you will learn and gain some knowledge from this book !


Yasmin Ahmad , one of the Malaysian director I love , not a typical Malaysian director like Ahmad Idham , Syamsul Yusof and so on -.-

I really love all her masterpiece , one word to give her is GENIUS !

I love this note at the back from this book !

" note : this book is not damaged , it is intentionally designed with the yet-to-be-perfected look. read it, and you'll understand why , God willing "





I'll share one quotes from Yasmin


Acappella
what if  you were to take music out of my life ?
would I still be able to place the memory of
a friend or a lover in its rightful corner ?
is my heart so feeble
that it should need a song or a movie
or a paperback novel to weave the plot of its own story ?
can it not compose its own operas
without echoing someone else's melody ?
there was no music in that hour I was born
no tune but the noise of my mother's suffering
yet born I was and here I am
and what of the first musical note that I ever heard?
if you had prevented it and all that came after it
would my rainbows be less colourful in some way ?
there will be no music beneath the stone
that will mark my grave
yet so shall my soul live on
there is no music at that peak of loving
when i arch my spine throw my head back
my mouth half open my eyes hald closed
and the lightnings in my loin spread across the north , south east and west of my body
how I live for that moment
crave for it , hunt for it and when I can't have it
neither the sweetness of Mozart
nor the intensity of the Degung can take the place of it
and as for eating , let me ask you
have you ever heard a symphony so rich or read a manuscript so fine
that it could satisfy hunger better than fish ?
so now then my friend
why dont you take away your music
and your pulp fictions
and your MTV
and your Hollywood
and furnishme , instead with the drama of raw kampung vegetables dipped in sambal
a concerto of a breeze chasing sparrows a cross yellow acred of ripe padi
and the unique novel that an illiterate young former will write in my womb with the warm ink of his passion
for now
just give me the sincerity of unmanufactured pleasures


Wednesday, September 12, 2012

I'm Yours - The Script


You've touched these tired eyes of mine
And mapped my face line by line
And some how growing old feels fine
I listen close for I'm not smart
You wrap your thoughts and works of art
And there hanging on the walls of my heart.

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I may not look like much
I'm yours.

And though my edge is maybe rough
I never feel I'm quite enough
And it may not seem like very much
But I'm yours.

You healed these scars over time
And braced my soul, you loved my mind
Your the only angel in my life
The day the news came, my best friend died
My knees went weak, and you saw me cry
Say I'm still the soldier in your eyes.

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I may not look like much
I'm yours.

And though my edge is maybe rough
I never feel I'm quite enough
And it may not seem like very much
But I'm yours.

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I don't fit in that much
But I'm yours.






Sunday, September 9, 2012

hari hari jumpa




hari hari jumpa , nanti kalau tak jumpa macam mana ?




itu status yang saya buat kat facebook and twitter , hehehe ! entah lah sometimes kalau selalu sangat jumpa pon payah and bila nanti tak jumpa , macam mana ? nanti kalau dia dah balik Moscow , bila lagi nak jumpa kan ? :( 

and dalam beberapa minggu ni , memang saya busy , selalu sangat je keluar rumah , attend open house and keluar dengan kawan kawan plus ramai kawan kawan nak fly termasuk cousin sendiri , for sure kena la spent time before fly kan ?




me and Mona 






p/s hari hari saya dengan Syahmi Afnan kena jumpa kejap walaupun spent time selama sejam even makan ice cream dalam kereta je :D 

Wednesday, September 5, 2012

Sugartown - Zooey Deschanel


found someone who have some interest with you , you can't stop talk with him/her and its bonus to you
love
hayathanizamalek