Monday, September 17, 2012

judge

hari hari berlalu macam biasa , saya pon dah jarang update blog , bukan malas atau apa , tapi sometimes tiada idea nak taip apa , kadang kadang sambil jalan , terbaring atau buat apa sahaja , banyak pula idea , and bila dah depan laptop , dah bukak playlist youtube sendiri , dah baca website favourite terus lupa nak update blog -.-

okay la , sebut pasal judge ni , saya kadang kadang sendiri tak faham , kenapa orang orang ni suka nak judge orang lain , sometimes , kita sendiri tak kenal dia dengan lebih rapat , tapi suka suka nak judge orang tu macam mana -.- sometimes saya pon buat :(

entah la , awak tak tahu orang tu macam mana , diri dia macam mana , kehidupan keluarga dia macam mana , kawan kawan dia macam mana , tapi awak boleh suka hati nak assume dia macam mana , suka hati tak suka dia , suka hati nak kutuk kutuk dia or suka hati nak panggil dia panggilan pelik pelik

saya pon ada buat juga , nampak orang gemuk sikit , heee , gemuknya dia , mesti makan dia banyak :p mentang mentang saya kurus , padahal walaupun saya kurus , tapi saya banyak fat , muscle kurang -.- lagi tak bagus :( itu la , the point is semua orang tak sempurna , so kalau nak judge orang tu , pandang diri sendiri , bagus kah kita nak judge orang ? sempurnakah diri kita sampai nak judge orang ? and ni pon noted to myself gak :)

and bila saya baca buku Yasmin How You Know , baru saya tahu , dalam dunia ni , kita hidup dalam dunia yang berwarna warni , pandai pandai la mencorakkannya , jangan ingat hanya dengan dunia diri sendiri je :)

Alhamdulillah , saya bersyukur , saya sentiasa happy eventhough ada je cabaran dalam dunia penuh mencabar ni as long as I have my close family and close friends , saya sepatutnya grateful apa yang ada :)


and now , hidup perlu je diteruskan walau apa pon halangan menimpa , plus biarlah orang nak judge apa apa pon , hanya tuhan and diri sendiri tahu diri sendiri macam mana :)



me and miaw !

No comments: