Monday, October 15, 2012

The Humble Chef Cafe

last friday night , saya Wanee , Ain , Ikhwan , Fadzli Zakaria and Fais , decide nak dinner kat humble chef Bukit Damansara

actually plan nak dinner kat Humble Chef ni dah lama dah , tapi masing masing busy and malas nak kesana adalah reason yang boleh di accept , tapi sebagai food hunter tegar , for sure kena cari kan :p teheeee :D LOL

before pergi yang area kedai kat Bukit Damansara tu , saya pernah pergi yang kat area Help Univercity tu , makan kat area situ , rasa awesome and cool , sebab kat bawah tu highway , rasa thrill nak bunuh diri pon ada lepas makan TROLOLOL

kedai makan kat sini best , everything harga semua below from RM5 ! can you imagine it ! makan spaggethi RM5 , yang lain lain nanti saya share gambar makanan dengan harga sekali okay :p teheee

as a food hunter yang berjaya LOL  , saya recommended this restaurant kat semua orang ! nak dating pon boleh kat sini , nak bawak family pon boleh , nak lepak chill dengan kawan kawan pon boleh :)

plus makanan dia semua sedap sedap ! seriously ! sangat sangat sedap :) do not expect more if you just pay only RM5 for one plate spaggethi ;)


ni yang saya makan , spaggethi and brownies with ice cream , nyummmy


and this one too , chicken omellete only RM2.50


bolognese spaggethi



licin gila pinggan kitaorang , a lot of foooooooooooood :D



Wanee and Fais



me and my soulmate Ain


Fadzli Zakaria and Wanee



us



actually ni gambar lama Humble Chef yang berdekatan dengan Help University



kat yang area kedai ni , saya suka interior dia , simple and nice , saya and Ain siap berangan kalau dah habis belajar , tak dapat kerja , nak buka cafe macam Humble Chef ni , easy and simple , by the way , dia just variety kan semua makanan yang ada , for example , dia jual spaggethi bolognese and carbonara , then kebab ayam , kambing and lembu , begitu juga omellete ayam , kambing and lembu , then for drink , air kotak and mineral , then dessert :)

pekerja pon 3 orang je , sebab kita order kat kaunter , order and bayar , then nanti waiter hantar :D nice kan ?

and saya sendiri pernah bercita cita nak buka cafe sendiri , teheee , tapi saya nak dalam cafe saya tu ada books and music ! baru la awesome ! yay ! :D

hopefully , cita cita saya berjaya , amin ! InsyAllah :) sebab saya tak pernah bercita cita nak kerja dengan apa yang saya belajar ni eventhough saya nak sambung master sekalipun LOL ! 


1 comment:

huda R said...

hahaha kalau my mom dengar macam tu sure dia marah habis..

"penat hantar belajar" =_='