Thursday, November 29, 2012

urbanscape 2012

every year  saya akan pergi urbanscape ! annual activity saya dengan alun since 2009 , kami berdua pergi bukan sebab kami berdua urban or tak , because both of us love art , music and fashion , thats all :)


sometimes tak tahu kenapa orang nak judge orang lain dengan apa activity yang dia lakukan and music yang dia dengar , hurmmmm , entahlah ,everyone have their own perspective including me too :)

okaylah this year urbanscape buat 2hari , and this festival totally awesome ! same like last 4 years !

saya menghabiskan masa almost seharian disini bersama alun and kerol . serious tak rasa letih langsung even saya berpuasa pada hari tersebut ! and before tu pukul 9.00 a.m saya dah pergi Faculty as usual untuk studio and tengah hari lari kejap pergi Ikea dengan rakan rakan diploma Arau :p 



and sila lihat gambar sampai muntah :D , actually banyak lagi gambar and sorry sangat sebab ambik gambar guna tab je and don't expect quality gambar yang elok and sorry again gambar tak tersusun ikut hari sebab update blog guna tab je , so tak ada masa nak susun susun gambar ! LOL 

and THANK YOU Syasya , Arloon , Kerol , Ikhwan , Iqbal and Narmi ! I had a great time with you guys ! 


and one more thing Sigur Ros totally awesome ! seriously ! macam mana dia perform live on that day sama seperti dengar CD , oh damn ! he voice totally good ! i'm in love with his voice and his song ! even satu apa pon tak faham apa yang words keluar dari mulut dia ! oh no ! I just love the  band like seriously ? saya memang minat Sigur Ros dari dulu ! and bila Sigur Ros perform my favourite song olsen olsen , rasa macam tak percaya , dengar Olsen Olsen live okay ! saya siap jerit kat Iqbal , hey they perform my favourite song! and saya suruh Ikhwan recordkan lagu tu ! 

and Yuna pon as usual best ! masa Urbanscape 2009 dia best sama juga Urbanscape 2012 ! no more words to Yuna , she is Yuna and she's awesome :) 




on this time saya tengah buat peace ketika Sigur Ros tengah perform ! 

me Iqbal and Ikhwan :) 




first day Urbanscape ! 


second day Urbanscape !

above - I want to blame  Sigur Ros 
below - I want to blame Yuna 



me and Arloon Anuar 



the ticket 





to me love is MYSELF 



she is YUNA baby ! 



us 



me and Imran 



firework baby :) 



me , Iqbal and firework 



Sigur Ros baby ! 



this is what I got at Urbanscape 



before and after Urbanscape 




my wishlist for birthday most accomplish ! alhamdulillah :) 

Saturday, November 24, 2012

#maaf 2


saya tak tahu berapa kali sudah saya buat entry sebegini , sebab saya takut saya tak sempat minta maaf dengan semua orang apa semua kesalahan saya , especially dengan family , friends and everyone else ! senang kata dengan semua orang la , 

entahlah , semakin hari semakin rasa banyak dosa , saya sendiri tak tahu ajal saya sampai bila :'( 
everytime solat , setiap kali sujud yang terakhir saya akan minta ampun untuk diri sendiri , untuk family dan kawan kawan , baca fatihah untuk diri sendiri , nanti kalau tak ada , siapa nak sedekahkan alfatihah untuk saya , kalau ada pon family and kawan kawan yang masih ingat :( 
dengan perangai yang kadang kadang , entahlah , ada ke orang yang nak ingatkan untuk kita 

saya masih lagi banyak kekurangan dalam diri , masih lagi mahu belajar , masih lagi mahu perbetulkan kesilapan yang lama lama , Allah je tahu apa perasaan macam ni , terasa kerdil sungguh diri ini dihadapaNYA :( 

saya orangnya bukanlah baik sangat , ada sifat sifat mazmumah dalam diri , 


saya minta maaf sangat sangat and saya juga mahu memaafkan orang lain , tapi kadang kadang ada orang yang menyakitkan hati , saya terasa tak nak maafkan , tapi siapalah saya untuk tidah memaafkan orang lain, bak kata orang , nabi pon maafkan umat , apatah lagi kita yang umat Nabi Muhammad , hanya insan kerdil disisiNYA :'( 

Ya Allah , ampunkanlah dosa dosa ku , dosa dosa ibu bapaku , ahli keluargaku , kawan kawanku dan semua hambamu , Ya Allah, aku memohon kepadamu :'( 



love 
hanizamalek 

Wednesday, November 21, 2012

#HappyBirthdayToMe 4



YAY 

 twenty eleven twenty twelve 

alhamdulillah I'm officially 25 years old right now :) thank you Ya Allah give me a great life until now and mostly thank family especially my dad , both of my mum , my siblings and my cousin ! I love you until my last breath ! seriously , no one can replace you in my heart ! 


and thank you to my bestfriend forever who still with me when I'm happy or not ! I love you guys till eternity ! 

by the way I had a great day on my birthday and I'll share at another entry ! teheeee :D 







love you xoxo 
hayathanizamalek 

Thursday, November 15, 2012

Singapore

a day trip at Singapore with my bestfriend Wanee and Fadzli Zakaria , unplanned trip ! I had a great day at Singapore with both of them ! teheee , thank you guys for accompanying me , you guys such a great friends ! even though both of you had a bad day and feeling unwell ! 

this is my first time going to Singapore using public transport ! seriously I don't know how to using it, and thank  god I had awesome friends Wanee, and she handled it everything from bus , MRT and so on ! 

we met at JB Central around 10a.m , check passport at immigration , then take a bus only RM1 and heading to Keranji Station ! we decided to explore  Marina Bay , Bugis Street and Orchard Road ! it just a day trip , do not expect more from us :) 

Seriously I love Singapore public transport , it user friendly ! and I love Singaporean style, mostly all of them have a good of fashion , and the good this is they are using all apple item , from iphone , ipad and so on ! its hard to me to look they are using blackberry or samsung ! from primary school until a worker :D ( and terasa nak sorok  my blackberry and gtab saya ketika itu ) 

okay , stop it with all the Singapore , let me share our photo :) 

camwhore everywhere ! teheeee 




us at Marina Bay shopping centre 


me and Wanee 


Wanee and Fadzli Zakaria 


me and Fadzli Zakaria 


Fadzli Zakaria at Bugis Street 


me at Orchard Road and I'm wearing pink polka dot sleeveless , Cotton On short long skirt , Cotton On slippers , bagpack , unbranded scarf 


Wanee at Marin Bay 



If you wanna see more photo on just click on my Facebook and my Instagram :D 







Wednesday, November 14, 2012

Apalah arti menunggu - Raisa



Telah lama aku bertahan
Demi cinta wujudkan sebuah harapan
Namun ku rasa cukup ku menunggu
Semua rasa tlah hilang

Sekarang aku tersadar
Cinta yang ku tunggu tak kunjung datang
Apalah arti aku menunggu
Bila kamu tak cinta lagi

Namun ku rasa cukup ku menunggu
Semua rasa tlah hilang

Sekarang aku tersadar
Cinta yang ku tunggu tak kunjung datang
Apalah arti aku menunggu
Bila kamu tak cinta lagi

Dahulu kaulah segalanya
Dahulu hanya dirimu yang ada di hatiku
Namun sekarang aku mengerti
Tak perlu ku menunggu sebuah cinta yang sama

Tuesday, November 6, 2012

Remember - Diandra Arjunaidi



I just love this song , nice melody , catchy , easy listening , good arrangement , and how come I can say no to repeat this song again and again :) 


hey , good job Diandra Arjunaidi  ! 




" he was a boy who stole my heart " 

Monday, November 5, 2012

Hello Dear

im getting mad ! im getting mad ! i really love this place ! hihihih

hello dear located at uptown damansara near at wondermilkn:)

i  bumped with my favourite blogshop stellar , bono as usual still recognise me :)  hihihih

 a lot of vendors at hello dear , mula la gua rambang mata nak shoppingn macam macam



Thursday, November 1, 2012

eh , Hello November

November ! Yay ! 

saya suka November ,  bukan kerana itu bulan kelahiran saya , tapi saya memang suka November ! :) 

okay itu je nak cakap ? bosannya -.- okay boooo to me ! 

saya masih lagi masih bercuti mid term , since Hari Raya Aidiladha , so sepanjang bercuti ni and dalam mood beraya , makan makanan sedap adalah keutamaan , Yay ! for sure di Hari Raya makan makanan raya yang banyaknya , oh heavennya and saya dah gain weight 3kg ! Yay ! 


actually entry ni akan penuh dengan gambar , sebab ada gambar pergi Stellar , pergi JPO and jalan jalan around JB :) 


me at Stellar Shah Alam 



me , Nisa Kay and Norsiah 


:) 



okay rambang mata -.- 




I'm wearing Cotton On black shirt , Old Blossom  purple short long cardigan and Mango skinny jeans 





and last sunday saya pergi Johor Premium Outlet dengan Kak Mas , saja je singgah kat sana , sebab dah lama tak pergi kan :p so jom jalan jalan :D 







jalan jalan cuci mata kat semua outlet ! serious banyak sale ! :D 



Early Birthday celebration at Starbuck ! Kak Mas belanja mocha with cream and tiramisu cake :) 


terbeli slippers , and skirt at Cotton On ! -.- 


I'm wearing Topshort tshirt , Forever 21 purple soft straight cut jeans , Ipanema slippers and Guess Collection watch 


and esoknya saya jalan jalan JB dengan  Ain and Andak saya , and the best part is Andak belanja makan kacang pool ! Yay 



kacang pool haji ! nyummy 




berselera sungguh saya makan :) 


driver bertauliah :) 




I'm wearing black tee Guess , Cotton On red skinny jeans , Charles and Keith handbag ,Ipanema slippers and Qalaqisya hairban 







done bercuti cuti , now kembali kepada kehidupan asal :)