Wednesday, December 19, 2012

#MyFirstLoveStory

last week , me and Ain just play around with the hashtag on twitter #MyFirstLoveStory  , and suddenly terasa nak update blog pasal ni :p 


yes ! i'm starting the relationship when I legal 18 years old ! dulu dari primary school until secondary school saya sekolah semua perempuan :)  so tak kan ada la lovey dovey with boys, eventhough ada student dari High School Batu Pahat (HSBP )  ! and saya bersekolah Temenggung Ibrahim Girl School ( TIGS ) basically akan ada student TIGS yang couple dengan student HSBP , itu memang trend , and poyonya tak kan couple dengan budak sekolah lain , sebab macam tak setaraf :p LOL , 

okay let continue #MyFirstLoveStory ! actually I met him masa kena attend National Service kat Melaka, 
both of us same company Charlie , saya orang Batu Pahat , dia orang pontian :p so dua dua Johor , senang la nak berborak , he nice , good looking , comel and tinggi tapi lagi putih dari saya :p 

actually mula mula baik pon sebab , kitaorang guna nickname Han , bila kawan kawan panggil Han , dua dua akan pandang , padahal sometimes ada kawan nak panggil saya , sometimes ada kawan nak panggil dia :p 

and start dari situ , kawan kawan secompany mula la usik usik , oleh kerana dia memang comel , saya okay je ! wooooo , gua memang gatal :p 

so bila dah selalu bersama , start la couple :p senang je kan ? 3 bulan asyik tengok muka yang sama , makan bersama , kena denda bersama , main bersama , kalau tak boleh suka tipulah :p LOL 

and selama 3 bulan tu saya selalu la dengan dia , main message , call , makan and everything buat dengan dia kat dalam kem , kalau dulu weekdays hantar handphone kat warden , now dah pandai jaga handphone sendiri , and bila weekend parents datang melawat and bawak makanan , kitaorang akan spent time bersama sama , konon konon masa tu dah start kenal parents masing masing , gila poyo ! padahal baru sebulan lebih kenal ! tapi best la , sebab ada yang kita akan spent time masa bersama sama :) 

bila dah habis National Service and masing masing dapat result SPM , baru la boleh start dating secara legal , dia ambik saya kat rumah and pergi tengok wayang , datang dari Pontian tu ! woooooo 

relationship saya dengan dia bertahan sampai saya sambung belajar diploma kat UiTM Arau and dia sambung dekat  Pusat Asasi Sains Universiti Malaya , long distance relationship mana boleh tahan , so kitaorang pon break off la secara baik :) saya pon ada boyfriend baru masa kat Arau and rasanya dia sure ada girlfriend baru masa kat PASUM  and bila dia fly ke U.K lagi susah nak contact ,  dulu saya keep in touch guna friendster and ym je , bila friendster and ym  pon dah tak active , terus la lost contact sampai sekarang ! rasanya dia dah balik Malaysia dah and dah bekerja as a Dentist :) 


last saya jumpa dia bila cuti mid term saya balik Johor and before dia fly , he gave me a pair of tortoise as my birthday present ! dia datang rumah , then dia hantar kat station bus , then terus tak jumpa sampai sekarang ! 

and now saya tak tahu nak cari dia kat mana , dia pon tak tahu nak cari saya kat mana , since saya dah pindah rumah tukar no phone , ym tak active , friendster dah tak ada  and saya pon tak pernah pergi rumah dia , and semua pasal dia pon dah tak tahu 
 so satu hari nanti kalau ada rezeki boleh la jumpa Ahmad Farhan B Sidek ! 





p/s ingat nak upload gambar dengan dia masa kat National Service , tapi memandangkan muka comot and gelap sangat ketika itu , niat itu dibatalkan ! serious masa kat National Service , muka gelap serupa anak india , 

1 comment:

NIZAM said...

tau nama penuh tu, bole la google. mesti terkeluar punya. google knows everything :D