Wednesday, November 13, 2013

this is all about TRUST



If you are in a relationship, I believe the first rule is being loyal to your other half. What is the reason for you to be in a relationship if you just want to make and give shits to your partner? If you don't want to be loyal, why don't you just be a swinger? Swing from one person to another with no emotional attachment. Life will be simple and easy plus with no drama at all.

I believe in any kind of relationship, straight or LGBT, 

loyalty is a must. Without loyalty, the relationship will sink

like an incomplete ship. Either it is a cruise or a small boat,

 with incomplete part, it will sink no matter what. 


Why play with the heart if you can't preserve it? Don't you know that heart is very fragile like a glass? Once broken, it will never be perfect again even you try to mend it back. Well, you will never understand it because you doesn't want to think about it. You just so selfish and think high of yourself. Wait till you drop and then try to crawl back to the top.


don't play with someone heart, relationship is not about the two person, is all about the things that you can't even know, either you really want to do or not to do it, this is the things you'll ever know 





J'aime voir le remarquent les details que personne ne voit - amèlie




love, 
hayathanizamalek 

Sunday, November 10, 2013

Cheesecake biscuit

saya tak ada la minat memasak ni, tapi selalu la juga cuba cuba untuk masak something or bake something :) 
and this time saya try nak buat cheesecake tanpa bakar, means simpan dalam fridge and tomorrow morning kita dah boleh makan plus duduk rumah sewa and as a student mana la mampu nak beli oven kan ? 

before this saya pernah nak try buat kek batik! okay tak jadi, gila depress :( so saya try buat cheesecake pula , maybe I'm not a type yang boleh masak local punya cake :p hehehe , gila poyo 






bahan bahan 

disgestive biscuit mark and spencer 
susu dutch lady 
cream cheese 
susu pekat manis 
coco crunch 



firstly korang kena pukul cream cheese tu dengan susu pekat manis sekali , and biar dia sampai kembang , itu kira bahan A. Bahan B pula , keluarkan biskut digestive tu satu persatu and rendamkan dia dengan susu dutch lady, Bahan C pula coco crunch tu, diblenderkan sebab nak halus supaya boleh letak kat atas :) 


mula mula, Bahan B tu letak kat atas loyang, then sapukan bahan A and taburkan bahan C , repeat step yang sama sampai penuh satu loyang :)  bila dah siap simpan dalam fridge lebih kurang  4 5 6 jam , then lepas tu potong and boleh makan :) 


easy , simple and sedap , actually biscuit tu boleh la tukar dengan biscuit cracker lain pon takpe, and coco crunch tu nak tukar dengan nestum pon boleh , ikut selera masing masing :) 


selamat mencuba :) 

as long as you bake with love, the cake still taste good 

Friday, November 8, 2013

Chilla Cup Cafe Subang

sebenarnya pergi lepak and minum kat Chilla Cup Cafe ni dah lama dah, tapi tak tahu kenapa lambat betul nak update pasal cafe ni. hihihi sebenarnya , banyak lagi cafe yang pergi juga lepak lepas tu tapi masih lagi tak update update juga




SG-03A , Ground Floor, Subang Avenue,
 Persiaran Kemajuan SS16, 47500 Subang Jaya, Selangor




ni la diantara kawan kawan saya yang sentiasa akan ada untuk teman and cari cafe baru untuk try :)

Fadzli , me , Ain , Ikhwan and Fais 



interior untuk Chilla Cup Subang , nice and cantik , for me kalau ada simple function boleh la buat kat cafe ni :) I just love the interior . easy and simple for the customer 




food kat sini juga recommended oleh saya juga ! sedap and harga juga berpatutan, actually banyak lagi makanan dia yang sedap sedap juga :) 





last but not least, sure la mesti ada camwhore dengan rakan rakan kan :)


by the way, have a nice day everyone

Sunday, October 20, 2013

I tweet this, you understand that


Twitter twitter
di sini saya bosan dan ingin mengetengahkan beberapa pendapat tentang twitter. just cause I keep on seeing SO many drama I see on twitter
A tweets about B, C D F G H I J yang terasa
how?
answer this
what do you use twitter for?
if you were to ask me, personally, twitter is about updating what Im doing and saying a little piece of whats in my mind, share information. to me, it is also to know the latest news about what is going about the world and the whereabouts of my friends. now, dont you ever had a situation where you read your friends tweet and you go call up the friend
"hey! you kat sini jugak ke? jom meet up!"
that is what I use twitter for
and also to membaca gelagat orang memalukan diri sendiri di twitter. heh

I once read a tweet:
"tweet is just a tweet" 
"its just twitter. takkan nak terasa pulak"
thats true
but if a person starts making fun of others religion, or start insulting a friends mother for example, then is it JUST a tweet?
I have no idea why am I writing this post up but just want to say, think before you tweet something, its just like in real life, you think before you let words slide from your mouth.
and before this Syahmi pon pernah beritahu " anggap tweet tu macam kata kata daripada mulut, truthfully it is what your mind" 
before tweeting something think about the people that might be offended/hurt from your tweet, yes I know we can't please everybody but that does not give you a right to bash people up in twitter. at times I do wish I nak maki hamun dekat twitter but think about it, its not very classy
afterall its just twitter, bukan?
I  am no where saying I am perfect in twitter or anything, if any of my tweet offended anybody, or even this post, I am sorry. personally I think I have tweeted something that is unappropriate too, but we all make mistakes kan?
renung renungkan lah eh

spread love and positivity :)

love, 
hayathanizamalek 

War of The Button

sekarang ni saya tengah mid term break! and seriously saya memang habiskan mid term break ni dengan family,makan makaaaaaaaaaan yang sedap, tengok cartoon and tengok movie! senang cerita saya layaaan astro sepanjang hari , no more thesis, no more homework and whatsover called books!

now saya nak review pasal movie War of The Button, France Movie ! an awesome movie, old and classic movie about the kids, Nazi, family and Jew!

the first question when I watched this movie is " Why they hate Jew so much ? "


I'm not good in give a review , but I'll recommend it ! this is an awesome movie I ever watched ! I really love the relationship between the kids! the way they helped each other, the way they tried to escape from their enemies and the way they love their parents ! seriously I do love all the character on this movie! and as usual this kids look so adorable with their old outfit! hihihihih

and as you know, I'm so into with the old and classic movie, outfit, cars and building! don't asking me why








and guys, you should watch this movie! I give full mark for every single thing in this movie :) 


Friday, October 11, 2013

Kota Kinabalu Sabah

last month saya pergi Kota Kinabalu Sabah dengan family , weekend getaway with family ! short trip dari hari jumaat sampai ahad , saya and Boy dari LCCT and the rest dari Senai , tapi flight saya dengan Boy lain lain waktu , dia sejam awal and saya kemudian , dah terbiasa dah naik flight seorang diri :p





and macam biasalaaah , sebelum kemana mana mesti camwhore dulu ! 

saya sampai around pukul 3.30 petang dengan Boy and 30 minutes later baru family ambik kat airport , oleh kerana terlalu lapar , the first thing yang kitaorang makan adalah KFC , okay itu bosaaan , kat semenanjung pon ada KFC :(

first pit stop bila touchdown Kota Kinabalu , saya pergi Pantai Tanjung Aru ! everyone know , I really do love beach so much , when my family busy with chatting and plan for our trip tomorrow , saya busy main dengan pantai seorang diri ! Ya Allah , cantiknyaaaa ciptaan Allah ! and seriously saya tenang okay dekat sini , I mean boleh la lupaaakan seketika kerja yang berlambak kat UiTM tu :p



Pantai Tanjung Aru 

and then malamnyaaa , kitaorang just lepak kat bilik and pergi night market area hotel yang kitaorang duduk , night market kat situ okay la , have a lot of things , mostly jual pearl la and cologen ! tapi saya lagi prefer night market kat Feringgi Penang ! lupa nak beritahu , yang dekat Sabah ni , waktu solat masuk awal ,Subuh awal and semuanya awal la , pukul 7 pagi dah macam pukul 9 ! saya bangun pukul 4.30 pagi tauuu ! dah la tidur pukul 1.30 pagi ! 

so esok paginyaaa , kitaorang pergi Mount Kinabalu , rumah terbalik , Jambatan Tamparuli ! serious sejuk okay dekat Mount Kinabalu ! semua orang mengigil and serious saya salute dengan orang yang boleh daki Gunung Kinabalu ! saya bukanlah seorang yang extreme and saya sendiri tahu kemampuan saya , yang for sure tak larat nak hiking ni :p 






we at Mount Kinabalu 








ni dekat Jambatan Tamparuli , one of the main attraction kat Sabah juga ! kalau tak ada bridge ni ,tak tahu la orang kampung ni nak keluar dari kampung macam mana ! and berdekatan dengan jambatan ni , ada small market yang jual buah buahan , family saya cari buah avacado , tapi tak ada :(










and ni dekat rumah terbalik , okay tak best langsung , rugi RM10 :( 










okay ni trip island hoping ! banyak gambar snorkelling yang ada dekat Angah , tak dapat lagi , buhuuuu :( the best part adalah mandi laut , saya tak berganjak mandi laut and snorkelling sampai la bot untuk pulang dekat Pulau Manukan ni ! 


esoknya , pagi pagi pergi breakfast and pergi Philippine Market untuk beli la something untuk bawa balik , and kalau pergi Sabah , pergi la makan seafood yang serious muraaah ! tak ada gambar food sebab bila lapar sangat , nak ambik gambar pon lupa ! tak apa gambar makanan sama je dengan makanan orang lain :p 







tinggi tinggi Gunung Kinabalu , tinggi lagi sayang saya sama kamuuuuuuuu 

chapter 111013

so long be hiatus in my blog, and actually I'm super busy with class, activity and for sure with my thesis! and currently I'm a final year student :) 

banyak benda nak share sepanjang saya busy ni , 2 minggu lepas pergi Kota Kinabalu dengan family , and banyak cafe yang saya dah try lately ni, cuma tak sempat nak update ! buhuuuu :( mostly my activity saya akan share dekat instagram and twitter , now FB just untuk class and family , most of family using facebook and WhatsApp untuk berhubung antara satu sama lain ! 

sebenarnya , sometimes bila saya busy siapkan thesis sampai tak tidur malam seminggu and bila repair correction , and tak tidur malam lagi , sometimes saya mesti rasa depressed :(  I mean , I love what I'm doing now , and for sure it really mean it to me! but when I think about the future, tak tahu la , my dream tak selari dengan apa yang saya buat ! hihihihi 

last night , saya berborak dengan Kero and Syahmi about apa yang saya rasa , I mean saya tak sepatutnya la comparekan diri saya dengan orang lain , everyone have their own happiness and sadness , Syahmi pon cakap macam ni " masing masing ada rezeki masing , kalau you kerja luar negara lagi banyak peluang yang you ada , tak semestinya belajar tinggi dapat kerja bagus " . I do have my own dream , cuma bila saya tak grab peluang tu dulu , saya kecewa , nak menyesal pon dah tak boleh , bukan boleh turning back pon :)  

before this saya ada beritahu yang I got an offer from Australian agency untuk kerja kat sana for a year , and sepatutnya saya attend talk tu last month , tapi date tu clash dengan my trip to KK, since my family tak tahu saya apply untuk kerja kat sana , tak mungkin la saya dapat attend talk tu kan , tapi syukur Alhamdulillah bila saya call the agency , ada lagi talk tu next month and for sure this time saya akan attend and hopefully tak ada halangan lagi la :) 







slowly changing 

Monday, September 9, 2013

Yuna with National Symphony Orchestra at Istana Budaya



please don't asking me why , why do I really adore Yuna ! if you follow my twitter and read my blog , you'll know 3/10 on my entry will be a Yuna's songs !

she just amazing with her voice , I'm just in love with her ! 2 hours with a great performance , a great voice , a great songs , a great styles and a great musician and seriously I never bored at all ! 

actually when she sang Decorate , I wanna cry because the song will be my song forever , every rhyme , each melody and all the lyrics seriously really describe me ! LOL 

no more words can be describe her  she  just amazing ! and yes I rarely watch all her performances before this at Urbanscape 2009 and 2012 ! she always be the same Yuna ! 

and the best part in this event is Mike Einziger ! a guitarist of Incubus !  like seriously  ? Mike Einziger ! Incubus is one of my favourite band since my secondary school ! 

this is my precious moment I ever had okay ! 


thanks Yuna , because you made my day :) 






she is Yuna baby 






I have that tote bag ! 


one of my precious moment in 2013 :) 


Tuesday, September 3, 2013

Behind the 3913



for me , everything happen have a reason , Allah know what the best for us , and yes sometimes He will take one of the good things in your life , the things you love or the person in your life , but I really know , He will replace it back with much more better :) 

being a positive person , it such a good things for me , don't asking me why , why I always think positive , its a hard thing to think a negative ! 

I was counting a blessing when I will know the truth , how I did so lucky MasyAllah ! 

actually I got an offer to works at Australia for a year but I'll extend my study , and I'm not discuss it with my family yet,  when I got a call from that agency , I just shocked and speechless , he called my name two times either to know I'm still on phone or not :) 

I should attend the talk first to know either I suitable or not to works at Australia , guys can you pray what the best  for me ? maybe this is a good opportunities for my future , but we don't know the future right ?  :) 


yesterday is history and tomorrow is mystery 





once in a while 
two people meet 
seemingly for no reason 
they just pass on the street 
suddenly thunder , shower everywhere
who can explain the thunder and rain 
but there's something in the air 





p/s guys ! don't simply judge or hate someone in this world , nobody perfect , only Allah knows everything :) 




love, 
hayathanizamalek 

Monday, September 2, 2013

See You Go - Yuna



Hey, why you worried? 
I see it in your eyes
Why won't you trust me?
'Cause you know even if
you're a million miles away
I'd still be thinking of you.
Lovely, Why you so jealous?
This is just me, I'm as dubious
But you know that I'm not 
the kind of girl that would do anything 
that will break your heart in two.

I want you (if you didn't know it)
Need you (I wanna show it)
Love you (more and more)

And I really hope I never have to see you go
See you go(x2)

Baby, I'm a Scorpio
I'm independent 
I'm in control
Don't think I don't care
I'll never be there
I'll answer the phone whenever you call


My dear, why you so insecure?
You know I love you and so much more
You mean everything to me and
I'm never gonna leave you
Oh you know that's for sure. 

I want you (if you didn't know it)
Need you (I wanna show it)
Love you (more and more)

And I really hope I never have to see you go
See you go(x2)

Lately you've been angry
well you can tell me
what you're thinkin'

I'll tell you everything 
that'll make you okay 
just stay and you'll be smiling again

My love, you're my story 
I'm your princess
and you're prince charming
Run away with me 
we'll find a castle in there 
we'll grow old together

I want you (if you didn't know it)
Need you (I wanna show it)
Love you (more and more)

And I really hope I never have to see you go
See you go(x2)

Oh, my love
my dreams came true 
I finally found someone like you
oh you gotta be crazy
to think I'll leave
You're the only thing
that's real to me

I want you (if you didn't know it)
Need you (I wanna show it)
Love you (more and more)

And I really hope I never have to see you go
See you go(x2)









I'm just in love with this song and yes Yuna , I'm a scorpio too ;) 

Friday, August 2, 2013

Ramadhan

lama dah tak update blog ! since busy dengan internship :( 

since ni pon curi curi update time break panjang hari jumaat , basically ramadhan kali ni macam macam berlaku dalam hidup :) oleh kerana saya internship dekat Batu Pahat , so sepanjang ramadhan ni saya spent time dengan parents saya , berbuka puasa and bersahur bertiga dengan mak and abah :') 

routine sepanjang ramadhan and internship ni , sahur , tunggu subuh , tidur , pergi kerja , balik kerja , pergi bazar , tolong emak masak , berbuka puasa , terawih and baca buku 2 3 4 5 muka surat and tidur ! I'll keep the routine for 3 weeks sampai la habis puasa ! hihihih 

this time , saya bersyukur sangat sebab saya dapat spent ramadhan dengan mak and abah , dapat berterawih bersama , berbuka bersama and bersahur bersama ! this time saya nampak betul betul relationship between mak and abah , they really love each other ! and I saw it by myself ! few days ni mak tak berapa sihat sangat and everything abah yang settlekan , he really worried about my mum health , siap tak bagi puasa tu ! and everyday saya and abah akan kemas meja makan selepas buka puasa and kitaorang selalu borak and saya suka cakap !  I LOVE YOU ABAH ! and abah selalu balas , ni nak bodek ke apa ! hehehehe , abah kejam!
kita tak tahu kan , maybe next year saya tak sempat nak spent ramadhan dengan mak and abah lagi :( 

saya suka cerita up , relationship between Carl and Ellie tu sama macam abah and mak ! my dad tak perfect and so do my mum , but they complete each other ! my mum will do everything for my dad and also abah juga ! 

and lupa nak cerita last sunday saya sempat la berbuka puasa dengan geng geng geomatik kat UiTM Arau ! lama kot tak jumpa dengan dorang ni ! geng nakal gilaaaa masa zaman diploma ! hihihih , finally we are met together ! plan nak buka puasa dekat Bubu Ikan Bakar Seksyen 7  , tapi oleh kerana saya dengan Syahmi lambat , so dorang je yang berbuka puasa , so tukar place dekat Pakli je la :p



chah , aini , fiza , baiti , me and pija ! 8 years of frienship and still counting until now ! :) 








I really have a blast ramadhan this year , spent time with my family , friends and him ! even though I have a bad experience ever for this ramadhan , maybe just a little test from Allah to me ! 

and guys , I really hope you have a good ramadhan for this year ! see you next year ramadhan :') 


Sunday, July 7, 2013

Despicable Me 2

if you follow my twitter , you can know how am I addicted on minnions Despicable Me ,I can't stop   laughing when I watched all the video on youtube, its really fun ! seriously ! I can spend all my night just watch all the video instead of doing my assignment and my drawing ! hehehe 

so last friday night , I'm going to watch Despicable Me 2 with Wanee  ! its totally awesome , you should watch it guys ! as usual all the minnion still cute and adorable so do Agnes ! hehehehe 

actually I have an exam on sunday morning , but sempat lari kejap tengok dekat GSC Summit USJ ! teheeeee 

for this time , I'm preferred Despicable Me 1 for the whole story , its really touched me ,  when I can feel the love between Mr. Gru and all his children :') 

but I still like Despicable Me 2 ! I still give full mark because they can  make me laughed non stop even though I really stress with my last paper :p 



see bertapa semangatnya gila nak tengok , saya just pakai plain black shirt and seluar tidur untuk tengok movie and konon konon lepas habis movie terus sambung study ! itu semua tipu sahaja sebab lepas tu lepak McDonalds sebab nak minnion yang comel tu ! 


tadaaaaa ! 





by the way , thank you Wanee sebab belanja tengok movie and thank you Syahmi sebab belikan minnion ni  and belanja mcflurry oreo ! teheeee



Thursday, June 13, 2013

Chah and Pejan

last 2nd June 2013 , kawan baik saya selamanya melangsungkan perkahwinan ! oh no ! I really hate it ! hihihi tak adalah saya happy dengan perkahwinan kawan baik saya :)

actually from start dia tunang lagi, I'm one of her wedding planner , saya adalah orang yang kepoh and sibuk tolong pilihkan baju tunang and whatsover ! tolong teman pergi pilih kad kahwin , tolong teman pilih baju bridesmaid , tolong pilih cup untuk buat muffin and macam macam lagi la :D

actually majlis dia dekat Kedah , so by hook or crook , for sure la saya kena turun Kedah kan ? walaupun masa tu saya tersangat la busynya with a lot of assignment and test and studio yang banyaknyaaa.. tapi wedding kawan baik tetap kena pergi kan ?

so, jom la layan gambar ! I really had fun at her wedding reception ! with a lot of good foooods ! nyummmey ! and the best part is dapat balik berkumpul dengan kawan kawan lama masa diploma yang gila gila walaupun kitaorang dah jadi wanita wanita belia ! hihihi , imbau balik kenangan kenangan lama ! itu serious best !





saya memang suka baju nikah dia ni ! putih dan cantik , tak sia sia la saya teman dia puas mencari designer yang sesuai around KL ni ! hihihihih





ni dia kawan kawan baik saya dari zaman diploma sehingga sekarang ! seorang dah lepas , so who's  next ? 


and yes I'm still single !  saya just pakai kebaya panjang lama  dan selendang  untuk majlis pernikahan dia , oh tak sempat pon nak buat baju baru :( sila ignore pipi yang dah lebih dari kawasan sepatutnya and eye bag yang serupa macam panda tu  ! pipi tu dah kenapa ? TOLONG ! 


photoshoot outdoor selepas majlis nikah :) 



kawan kawan masa Diploma Sains Geomatik UiTM Arau and Shah Alam 







to Chah and Pejan 

Hopefully your marriage long lasting ! both of you deserve each other ! dari zaman mula mula bercinta aku kenal korang , and korang memang sweet together ! I'll pray for you happiness ! I love  you Norsiah Md Ali and always love you until my last breath even though right now you're change from miss to mrs Faizal ! and Pejan , sila jaga kawan baik dunia akhirat ni okay ! 




last but not least , for sure mestilah ada gambar sendiri sendiri yang poyo semangat nak gambar dekat sawah kan ? 







p/s lain lain gambar ada dekat Instagram and Facebook 




love , 
hayathanizamalek