Monday, March 18, 2013

Artisan Roast Coffee

semalam saya , Ikhwan and Fais pergi PWTC , sebab ada MATTA Fair , EDU Fair and JOB Fair, teman budak budak postgrade cari kerja and nak sambung PHd :)

okay , so hari ni seharian jalan jalan , dari Subang ke PWTC ke Bukit Bintang and ke TTDI , so banyak kedai makan pergi hari ini , tapi this entry saya nak cerita pasal Artisan Roast Coffee  :) 


4 Lorong Rahim Kajai 14
TTDI Damansara 
Kuala Lumpur 


before this , saya dah pernah cakap yang saya memang food hunter , cafe hunter and sewaktu dengannya, maka dengan itu , mestilah kena try cafe ni kan ? hihihi , sebenarnya memang dah lama dah saya dengan Ikhwan nak try cafe ni , tapi ada je halangannya :p sebab selalu ramai orang and now saya dah tahu kenapa ramai orang :) 

saya try minum hot mocha and one slice caramel , one word SEDAP ! walaupun mocha tu pahit sikit , tapi ada rasa , untuk penggemar coffee , Artisan Roast adalah cafe wajib untuk try okay :) 

one more thing , interior dalam cafe ni , sangat unik and cantik okay , untuk lepak lepak and chill dengan kawan kawan , boyfriend/girlfriend and family , boleh je :) 

and , jom layan gambar :) 





hot mocha and caramel  yang sedap ! 



syrup ? you're in the wrong cafe ! LOL 


small and nice 



awesome sink ! can't imagine they using this "penyodok " as a pili :) 


a lot of  delicious cake ! 


Ikhwan and Fais 


me and Fais 


me and Ikhwan 





and as usual , mestilah ada muka sendiri besar besar :) 





love ,
hayathanizamalek 
















Tuesday, March 12, 2013

dulu itu indah

a second week of class ! and my schedule sangat hectic ! first week yang sangat tak menyeronokkan , I have a lot of problems and yes by hook or crook , saya kena handle that situation !

saya selalu cakap dengan diri sendiri 

the hardest part in your life is to make a decision  

entah lah , saya takut saya penat and benci dengan apa saya buat sekarang ! I mean I really love what I'm doing now ! tapi sometimes keadaan sekeliling tu buat saya penat ! oh no ! saya dah pandai mengeluh :( 

orang yang mengeluh adalah orang yang rugi , orang yang tak pandai bersyukur , saya tak suka orang macam tu , tapi now , saya adalah orang orang macam tu :'( saya dah terlupa dengan motto hidup saya yang

" you should live in positive world HAYATHANIZAMALEK "

everytime saya on phone dengan Mak or Abah , saya selalu sedih , even sebenarnya perbualan kitaorang tak ada apa yang nak disedihkan , saya belum merasa nak buat my parents proud of me :(  saya tahu mereka proud dengan saya , tapi saya still tak puas hati lagi , and yes manusia memang tak pernah puas 

dulu itu indah 

ye , dulu itu indah , tapi saya tetap kena berjalan , berlari , times never  stop and masa tak boleh nak putar balik , its fact ! 

tapi saya tetap kena bersyukur , saya ada orang orang sekeliling yang  sayang saya and termasuk yang saya sayang :') 

and the best thing saya tahu , saya ada Yang Maha Esa , yang akan dengar keluhan saya setiap kali sujud terakhir saya :') 


I run,
I walk,
But I don't have a safe place to go.

I stare,
I cry,
But I don't know what else to do.

I crawl,
I sit,
But it seems I have no sane anymore.

I am in the middle of nowhere,
Holding their hands,
Afraid if I am losing my grip,
Afraid if nobody can't lift me up.

Who am i?
No answer for that.






I love do this , but I'm afraid one day I hate doing this anymore :'( 









love,
hayathanizamalek 




p/s  solat jangan tinggal and banyak kan berzikir , jangan dengar lagu tah apa apa " - nasihat Mak and Abah 2013 





Tuesday, March 5, 2013

Jangan Menyerah - D'masiv




syukuri apa yang ada , hidup adalah anugerah 





HATI  tolong jangan MATI 





love
hayathanizamalek

Sunday, March 3, 2013

girlfriends



yes , saya ada ramai GF :)

and this time saya nak share pasal GF saya since kat Arau ! actually saya banyak juga la click click masa kat Arau , yelah tak semua kawan kawan kita boleh hangout dengan kawan kawan kita yang lain ? betul tak ?, ehehehe

okay this time , saya nak cerita pasal my coursemate , my roomate and my girlfriend !

Norsiah , Aynie and Baiti

oleh kerana kitaorang satu kelas , satu bilik , so banyak la aktiviti buat bersama sama . bermain , bergossip belajar , and bergaduh bersama :D

so semalam , saya spent time dengan my girlfriends , oleh kerana semua dah kerja and hanya saya sahaja yang tinggal yang masih belajar , so memang tak ada masa lah nak spent time masa bersama sama , tapi still contact each other :)

jalan jalan area Seksyen 7 je sebab nak cari baju bridesmaid ! oh lupa nak cakap yang salah seorang dari kitaorang nak kahwin dah ! tapi mula mula kitaorang keluar bertiga dulu , Aynie tu memang selalu lambat sampai , dah petang petang baru sampai :D

so layan gambar je eh


me and future bride Norsiah at Qalaqisya and saya terjebak beli kasut sepasang dekat sini -.- 




mula mula saya pakai short dress ni , tapi sebab panas sangat , short dress ni tak sesuai pula nak jalan jalan kat situ ! LOL , balik rumah untuk solat zuhur and salin baju lain ! hahahah , thank god la rumah memang dekat area situ ! TROLOLOL 



tadaaaa ! saya dah tukar baju lain dah :) 








muka kepenatan dekat Jakel ! nak pilih baju bridesmaid pon susah -.- 


Aynie , Norsia , Me and Baiti 



my girlfriends since 8 years ago and still counting until now ! 


and ini  muka kitaorang 8 tahun yang dulu ! oh no buruk gila okay muka masing masing ! LOL 









love 
hayathanizamalek 









Friday, March 1, 2013

How To Survive A Break Up's

tipu la , kalau cakap tak pernah break up ! hehehehe oleh kerana dah lama juga tak update blog , so hari ni terasa nak bagi tips , how to survive a break up ! plus baru je borak dengan kawan yang dia baru je break denagn GF dia , so ni dia tips untuk survive untuk kawan and untuk diri sendiri juga ! LOL

1. redha
oh no , senangya cakap suruh redha , ayat paling cliche , tak ada jodoh kan , so break up la :D LOL  , tapi nak buat macam mana , memang tak ada jodoh pon between both of them , kalau berusaha sungguh sungguh pon , memang tak akan jadi pon :p

2. get some advise 
masa ni la kawan kawan susah and senang akan muncul , minta some advise from them , yang baik jadikan pedoman , yang buruk dengar je la , hehehe , at least ada juga perbincangan kan ? heehehe !
ada yang kawan kawan akan cakap rugi break up dengan dia , sebab dia baik , ada juga cakap tak rugi pon break up dengan orang macam tu :D so nanti boleh la teliti satu satu :D

3. dengar lagu lagu yang best 
oh please jangan dengar lagu jiwang ! yang boleh meragut jiwa anda ! masa break up macam ni la kena layan lagu yang beri semangat semangat sikit , saya pernah bagi tips dengar lagu lagu untuk broken heart kan ? click link ni kalau nak tahu :D

4. tolong jangan memaki di tempat awam 
oh please again , tolong la jangan guna perkataan tak elok and update status tah apa apa kat FB , Twitter or whatsover , tahu la hati awak sakit , tapi tak ada point pon kalau awak update kutuk kutuk ex awak , bukan memberi makna pon , nampak sangat awak ni tak matang , hehehe , and yes mungkin dia salah , or maybe awak pon ada salah juga , so the conclusion is kalau update status or memaki , tak ada point pon , buat tambah dosa je , at least dia juga pernah mengembirakan awak kan ? tak perlu nak acah acah malang sangat la :p

5.masa untuk melihat kelemahan diri 
and yes , ini adalah masa paling penting , kenapa awak kena tinggal , and kalau pasangan awak tinggalkan awak pon , mesti ada reason kan ? terlalu manja ke , terlalu mengongkong ke , or whatsover la , tak kisah sangat pon kena tinggal juga :D

6. enjoy yourself 
and ni the best part punya tips ! enjoy yourself ! masa ni la  kalau ada duit banyak , boleh la travel kemana mana , boleh baca buku macam macam , boleh keluar dengan sesiapa sahaja :D yelah dulu masa ada pasangan , mana ada masa nak buat tu semua , mestilah nak spent time dengan pasangan kan ? nak chatting la , nak message la , nak skype la and macam macam lagi , masa ni la boleh buat ,yang penting tahu jaga diri ! tak perlu nak nangis nangis sangat , boleh la nangis untuk 2 3 hari or 2 3 minggu , lepas tu , harapnya okay la kan :) tapi kalau break up dalam umur 25 tahun ni , rasa macam tak best pula ! LOL

7. delete semua kenangan lama 
kalau boleh , delete la semua conversation dengan dia , hadiah dia bagi or apa sahaja yang ada kena mengena dengan dia ! senang sikit nak move on , nanti sikit sikit teringat , hihihihi , ohh tapi saya tak buat pon :p I still keep all my ex punya barang ! hahaha , teddy bear la , buku la , baju la , jam la ,  kad birthday la , cuma ada lagi simpan , cuma tak ada surat cinta je , tapi email masih ada lagi :D mana tahu nak tunjuk kat anak cucu ke ? LOL





HAVE YOU WONDERED IF MAYBE YOU DON'T REALLY MISS THE PERSON,
YOU JUST MISS THE ROUTINE 


he playing his starcraft and I'm watching my favourite series HIMYM season 8 while we skyping 




love 
hayathanizamalek