Friday, March 1, 2013

How To Survive A Break Up's

tipu la , kalau cakap tak pernah break up ! hehehehe oleh kerana dah lama juga tak update blog , so hari ni terasa nak bagi tips , how to survive a break up ! plus baru je borak dengan kawan yang dia baru je break denagn GF dia , so ni dia tips untuk survive untuk kawan and untuk diri sendiri juga ! LOL

1. redha
oh no , senangya cakap suruh redha , ayat paling cliche , tak ada jodoh kan , so break up la :D LOL  , tapi nak buat macam mana , memang tak ada jodoh pon between both of them , kalau berusaha sungguh sungguh pon , memang tak akan jadi pon :p

2. get some advise 
masa ni la kawan kawan susah and senang akan muncul , minta some advise from them , yang baik jadikan pedoman , yang buruk dengar je la , hehehe , at least ada juga perbincangan kan ? heehehe !
ada yang kawan kawan akan cakap rugi break up dengan dia , sebab dia baik , ada juga cakap tak rugi pon break up dengan orang macam tu :D so nanti boleh la teliti satu satu :D

3. dengar lagu lagu yang best 
oh please jangan dengar lagu jiwang ! yang boleh meragut jiwa anda ! masa break up macam ni la kena layan lagu yang beri semangat semangat sikit , saya pernah bagi tips dengar lagu lagu untuk broken heart kan ? click link ni kalau nak tahu :D

4. tolong jangan memaki di tempat awam 
oh please again , tolong la jangan guna perkataan tak elok and update status tah apa apa kat FB , Twitter or whatsover , tahu la hati awak sakit , tapi tak ada point pon kalau awak update kutuk kutuk ex awak , bukan memberi makna pon , nampak sangat awak ni tak matang , hehehe , and yes mungkin dia salah , or maybe awak pon ada salah juga , so the conclusion is kalau update status or memaki , tak ada point pon , buat tambah dosa je , at least dia juga pernah mengembirakan awak kan ? tak perlu nak acah acah malang sangat la :p

5.masa untuk melihat kelemahan diri 
and yes , ini adalah masa paling penting , kenapa awak kena tinggal , and kalau pasangan awak tinggalkan awak pon , mesti ada reason kan ? terlalu manja ke , terlalu mengongkong ke , or whatsover la , tak kisah sangat pon kena tinggal juga :D

6. enjoy yourself 
and ni the best part punya tips ! enjoy yourself ! masa ni la  kalau ada duit banyak , boleh la travel kemana mana , boleh baca buku macam macam , boleh keluar dengan sesiapa sahaja :D yelah dulu masa ada pasangan , mana ada masa nak buat tu semua , mestilah nak spent time dengan pasangan kan ? nak chatting la , nak message la , nak skype la and macam macam lagi , masa ni la boleh buat ,yang penting tahu jaga diri ! tak perlu nak nangis nangis sangat , boleh la nangis untuk 2 3 hari or 2 3 minggu , lepas tu , harapnya okay la kan :) tapi kalau break up dalam umur 25 tahun ni , rasa macam tak best pula ! LOL

7. delete semua kenangan lama 
kalau boleh , delete la semua conversation dengan dia , hadiah dia bagi or apa sahaja yang ada kena mengena dengan dia ! senang sikit nak move on , nanti sikit sikit teringat , hihihihi , ohh tapi saya tak buat pon :p I still keep all my ex punya barang ! hahaha , teddy bear la , buku la , baju la , jam la ,  kad birthday la , cuma ada lagi simpan , cuma tak ada surat cinta je , tapi email masih ada lagi :D mana tahu nak tunjuk kat anak cucu ke ? LOL





HAVE YOU WONDERED IF MAYBE YOU DON'T REALLY MISS THE PERSON,
YOU JUST MISS THE ROUTINE 


he playing his starcraft and I'm watching my favourite series HIMYM season 8 while we skyping 




love 
hayathanizamalek 



3 comments:

Anonymous said...

Amazing! Its truly remarkable piece of writing, I have got much clear idea about from this paragraph.


Feel free to visit my web page: webcam babes

Hans said...

yups
setuju dengan tips2 nih :-)

h.a.n said...

yeah , sila praktikkan :)