Thursday, June 13, 2013

Chah and Pejan

last 2nd June 2013 , kawan baik saya selamanya melangsungkan perkahwinan ! oh no ! I really hate it ! hihihi tak adalah saya happy dengan perkahwinan kawan baik saya :)

actually from start dia tunang lagi, I'm one of her wedding planner , saya adalah orang yang kepoh and sibuk tolong pilihkan baju tunang and whatsover ! tolong teman pergi pilih kad kahwin , tolong teman pilih baju bridesmaid , tolong pilih cup untuk buat muffin and macam macam lagi la :D

actually majlis dia dekat Kedah , so by hook or crook , for sure la saya kena turun Kedah kan ? walaupun masa tu saya tersangat la busynya with a lot of assignment and test and studio yang banyaknyaaa.. tapi wedding kawan baik tetap kena pergi kan ?

so, jom la layan gambar ! I really had fun at her wedding reception ! with a lot of good foooods ! nyummmey ! and the best part is dapat balik berkumpul dengan kawan kawan lama masa diploma yang gila gila walaupun kitaorang dah jadi wanita wanita belia ! hihihi , imbau balik kenangan kenangan lama ! itu serious best !





saya memang suka baju nikah dia ni ! putih dan cantik , tak sia sia la saya teman dia puas mencari designer yang sesuai around KL ni ! hihihihih





ni dia kawan kawan baik saya dari zaman diploma sehingga sekarang ! seorang dah lepas , so who's  next ? 


and yes I'm still single !  saya just pakai kebaya panjang lama  dan selendang  untuk majlis pernikahan dia , oh tak sempat pon nak buat baju baru :( sila ignore pipi yang dah lebih dari kawasan sepatutnya and eye bag yang serupa macam panda tu  ! pipi tu dah kenapa ? TOLONG ! 


photoshoot outdoor selepas majlis nikah :) 



kawan kawan masa Diploma Sains Geomatik UiTM Arau and Shah Alam 







to Chah and Pejan 

Hopefully your marriage long lasting ! both of you deserve each other ! dari zaman mula mula bercinta aku kenal korang , and korang memang sweet together ! I'll pray for you happiness ! I love  you Norsiah Md Ali and always love you until my last breath even though right now you're change from miss to mrs Faizal ! and Pejan , sila jaga kawan baik dunia akhirat ni okay ! 




last but not least , for sure mestilah ada gambar sendiri sendiri yang poyo semangat nak gambar dekat sawah kan ? 







p/s lain lain gambar ada dekat Instagram and Facebook 




love , 
hayathanizamalek 











Sunday, June 9, 2013





Everybody wishing for no more mistakes - Chocolate and Cigarettes

Thursday, June 6, 2013

KIL movie

last night , saya sempat pergi tengok KIL dengan my bestfriend Alun ! since dia kahwin, both of us memang tak sempat nak spent time together :( so a day before tu dia tweet, ajak tengok KIL , so saya on je even though I really really really busy with a lot of works !



KIL one of the great malay movie that I surely  recommended you guys to watch it , I really love the part of they twisted the plot !

by the way , Redza Minhat still comel macam mana dalam Pisau Cukur and Cristina Suzanne pon comel juga , both of them sangat sesuai dalam movie ni macam mana Zooey Deschannel and Joseph Gordon Levit :)

plus semua pelakon dalam movie ni , just being themself , mereka semua berlakon natural je , Dira Abu Zahar , Harun Salim Bachik , Ella , Aidil Couple , Jipie Pesawat , and semua orang la , I just love this movie

saya jenis suka movie yang tak typical and this is one of malay movie yang tak typical , sama macam Songlap , Bunohan , Pisau Cukur , Kami The Movie , Setem and others , and sorry to say la , saya memang tak tengok movie dari MIG , Ahmad Idham ,  Syamsul Yusof and so on !

and guys , lepas tengok movie ni , serious I feel like a different person :)

I give 4 stars from 5 for this movie , by the way , Thank you Alun belanja tengok movie ni and roasted chicken pop corn yang sedap tu :)