Thursday, June 6, 2013

KIL movie

last night , saya sempat pergi tengok KIL dengan my bestfriend Alun ! since dia kahwin, both of us memang tak sempat nak spent time together :( so a day before tu dia tweet, ajak tengok KIL , so saya on je even though I really really really busy with a lot of works !



KIL one of the great malay movie that I surely  recommended you guys to watch it , I really love the part of they twisted the plot !

by the way , Redza Minhat still comel macam mana dalam Pisau Cukur and Cristina Suzanne pon comel juga , both of them sangat sesuai dalam movie ni macam mana Zooey Deschannel and Joseph Gordon Levit :)

plus semua pelakon dalam movie ni , just being themself , mereka semua berlakon natural je , Dira Abu Zahar , Harun Salim Bachik , Ella , Aidil Couple , Jipie Pesawat , and semua orang la , I just love this movie

saya jenis suka movie yang tak typical and this is one of malay movie yang tak typical , sama macam Songlap , Bunohan , Pisau Cukur , Kami The Movie , Setem and others , and sorry to say la , saya memang tak tengok movie dari MIG , Ahmad Idham ,  Syamsul Yusof and so on !

and guys , lepas tengok movie ni , serious I feel like a different person :)

I give 4 stars from 5 for this movie , by the way , Thank you Alun belanja tengok movie ni and roasted chicken pop corn yang sedap tu :)

2 comments:

NIZAM said...

Han..saya pun nak tgk filem ni. tp skang bz juga. huhu. ;(

sy suke KL menjerit. suke tak? lama punye filem ni.

MR. SYAH said...

dah tgk minggu lps.. best.. smangat tgk sorang2... mcm akil pulak.. haha...