Friday, August 2, 2013

Ramadhan

lama dah tak update blog ! since busy dengan internship :( 

since ni pon curi curi update time break panjang hari jumaat , basically ramadhan kali ni macam macam berlaku dalam hidup :) oleh kerana saya internship dekat Batu Pahat , so sepanjang ramadhan ni saya spent time dengan parents saya , berbuka puasa and bersahur bertiga dengan mak and abah :') 

routine sepanjang ramadhan and internship ni , sahur , tunggu subuh , tidur , pergi kerja , balik kerja , pergi bazar , tolong emak masak , berbuka puasa , terawih and baca buku 2 3 4 5 muka surat and tidur ! I'll keep the routine for 3 weeks sampai la habis puasa ! hihihih 

this time , saya bersyukur sangat sebab saya dapat spent ramadhan dengan mak and abah , dapat berterawih bersama , berbuka bersama and bersahur bersama ! this time saya nampak betul betul relationship between mak and abah , they really love each other ! and I saw it by myself ! few days ni mak tak berapa sihat sangat and everything abah yang settlekan , he really worried about my mum health , siap tak bagi puasa tu ! and everyday saya and abah akan kemas meja makan selepas buka puasa and kitaorang selalu borak and saya suka cakap !  I LOVE YOU ABAH ! and abah selalu balas , ni nak bodek ke apa ! hehehehe , abah kejam!
kita tak tahu kan , maybe next year saya tak sempat nak spent ramadhan dengan mak and abah lagi :( 

saya suka cerita up , relationship between Carl and Ellie tu sama macam abah and mak ! my dad tak perfect and so do my mum , but they complete each other ! my mum will do everything for my dad and also abah juga ! 

and lupa nak cerita last sunday saya sempat la berbuka puasa dengan geng geng geomatik kat UiTM Arau ! lama kot tak jumpa dengan dorang ni ! geng nakal gilaaaa masa zaman diploma ! hihihih , finally we are met together ! plan nak buka puasa dekat Bubu Ikan Bakar Seksyen 7  , tapi oleh kerana saya dengan Syahmi lambat , so dorang je yang berbuka puasa , so tukar place dekat Pakli je la :p



chah , aini , fiza , baiti , me and pija ! 8 years of frienship and still counting until now ! :) 








I really have a blast ramadhan this year , spent time with my family , friends and him ! even though I have a bad experience ever for this ramadhan , maybe just a little test from Allah to me ! 

and guys , I really hope you have a good ramadhan for this year ! see you next year ramadhan :') 


1 comment:

Anonymous said...

you're talking WHICH mother ?